Dodaj do ulubionych

Z Suwałk rezygnuje...

14.05.05, 10:56
Szukając materiałów o mieście, chcąc wybrać się w Wasze okolice na
wakacje znalazłem w internecie stronę (adresu nie podam,a by nie reklamować),
gdzie jawnie grupa przestępcza pisze o tym, że ogranizuje patrole aby usuwać
z miasta brudasów, gdzie na głownej stronei jest zdjecie mężczyzny w
kominiarce i podpis "MIASTO JEST NASZE, MIASTO DO NAS NALEŻY", inny
cytat: "Spokój i stabilność zapanują na ziemi dopiero wtedy, gdy Biała rasa
uświadomi sobie, że jest tylko jedno źródło pewności wiecznych prawd." Inny
fragment "Najlepsze jest jednak to, że w momencie w którym odpuściliśmy,
okazało się, że nikogo za sobą nie pociągnęliśmy. „Ładnie” – tym bardziej, że
psy się już trochę wkurwiły. D wyłapał parę gum, a mnie postanowili sobie
zatrzymać, przy czym działo się to już jak wróciłem do grupy. Ktoś od nas
złapał mnie za plecak i mocno szarpał do tyłu, a psy szarpały do przodu.
Wyłapałem jakąś gumą, aż się wkurwiłem, i zajebałem mu z kopa. Ktoś jeszcze
do kopaniny dołączył, i to był sygnał dla mundurowych, by odpuścić. -
Pojebany jesteś? Zobaczysz, że dzisiaj coś ci się stanie."

Czy w Suwałkach nie ma Policji i odpowiednich służb, iż przestępcy mogą
ogłaszać się spokojnie nawet w internecie? A może po prostu mieszkańcom
miasta to nie przeszkadza?

Ja w każdym razie zapamiętam jedno - nigdy nie brać rodziny na wakacje w
okolice Suwałk...
Obserwuj wątek
    • kamaoka Re: Z Suwałk rezygnuje... 14.05.05, 11:26
      marna prowokoacja...
      • hniedziewicz Re: Z Suwałk rezygnuje... 14.05.05, 12:22
        Nie, to nie jest prowokacja, strona z takimi tresciami istnieje i mozna ja bez
        wiekszych problemow znalezc.
        • wolfgang87 Re: Z Suwałk rezygnuje... 14.05.05, 12:53
          znalezc taki tekst a i owszem: znalazle, 3 miejsca w internecie z nim. ale zeby
          jakos sie tyczyly naszego miasta ? no noooo...nie sadze...to jest jakis ogolny
          tekst napisany przez kogos i cytowany wielokroc przez roznego rodzaju
          "satanisto-anarchow" :>
          • hniedziewicz Re: Z Suwałk rezygnuje... 14.05.05, 13:37
            No jednak jakis zwiazek ma skoro wyraznie jest napisane na stronie SKINHEADS
            SUWAŁKI - MIASTO JEST NASZE i do tego zdjęcie i podpis gdzie wyraznie jest mowa
            o biciu brudasow (rozumiem ze bezdomnych, lub tych ktorzy za takich zostana
            uznani). Wyrazna jest bezkarnosc tych ludziw Suwalkach, a ja nie mam ochoty sie
            na nich nadziac. Chyba nie sa satanistami ale na stronie znalazlem jakies
            informacje o "naturalnym kosciele". Adresu strony nie podaje ale pod adresem:
            suwalki0.republika.pl/suwalki.jpg moza znalezc zrzut z tej strony. Wiec
            prosze mi nie mowic ze to nie ma zadnego zwiazku z miastem.... skoro pisza to
            MIESZKANCY miasta to chyba ma z MIASTEM cos wspolnego nieprawdaz...
            • wolfgang87 Re: Z Suwałk rezygnuje... 14.05.05, 15:03
              no to faktycznie!
              ostro!
              jednak nie dramatyzowałbym. odje... są wszedzie, grunt to nie miec pecha i w ich
              lapska nie wpasc. ja tam raczej boje sie wiekszych stad dreśnych stworzen. jest
              duzo wieksze prawdopodobienstwo napotkania takich typow niz tego komando :)
              mimo wszystko suwalki raczej nie odstaja jakos straszliwie poziomem
              przestepczosci od innych miast chyba...
              ale fakt, nie mieszkam tam wiec nie wiem i nei bede sie wypowiadal...
              • wolfgang87 Re: Z Suwałk rezygnuje... 14.05.05, 15:03
                aha...wlasnie sie zorientowalem ze miales na mysli okolice suwalk...no to bez
                przesady...po prostu no comments...marna prowokacja zaiste - wpadaj na
                suwalszczyzne i nie marudz :)
    • mmpm Re: Z Suwałk rezygnuje... 14.05.05, 15:51
      Hehe, "blisko 35 osobowa" grupa kiboli na ponad 70 tys. miasto. ;-))
    • pawel_kb Re: Z Suwałk rezygnuje... 14.05.05, 17:04
      Proponuję nie przejmować się grupką napinających się gówniarzy i ich żałosną
      stronką. Śmiem twierdzić, że wszędzie w Polsce są przypadki takich
      odmieńców "społecznointelektualnych" i nigdzie nie stanowią oni poważnej siły,
      która miałaby podstawy do stwierdzenia, że "miasto jest nasze" (buhahaha).

Proponuję wyzbyć się obaw i zapraszam na piekną Suwalszczyznę.
      A trochę materiałów o naszych okolicach znajdziesz na www.suwalszczyzna.net

pozdrawiam
    • kamaoka Re: Z Suwałk rezygnuje... 14.05.05, 17:29
      odpowiem Panu, ale na forum, obejrzalam strone - ale prosze mi wybaczyc - nie
      sadzi Pan chyba ze oni naparwde RZADZA miastem? buahah, ledwie pol rkou temu
      przestlam tam bywac i prosze mi wierzyc, wczesniej tego sie nie czulo, ja mysle
      ze to jest zalosne dodawanie sobie odwagi przez jakis cwiercinteligentnych lebkow.
      poza tym uwazam ze w warszawie - w ktorej ja i Pan obecnie sie znajdujemy takich
      grup jest zdecydowanie wiecej i mysle ze nawet maja wiecej naparwde groznych
      akcji - chociazby ostatnie zajscie na meczu legii z lechem w poznaniu
      (wywieszenie swastyki na plocie trybuny kibicow legii)
      zatem generalizowanie ze suwalki to superniebezpieczne miasto - bardziej niz
      inne miasta w polsce, czy chocby nasza warszawa - jest moim zdaniem zwyklym
      naduzyciem i zle swiadczy o Panu jako studencie czy tez pracowniku UKSW (z
      adresu mailowego)
      nie chce wdawac sie w wyszukiwanie stron o takiej tematyce grup warszawskich ale
      ejstem przekonana ze jest ich o wiele wiecej i pokazuja o wiele gorsze rzeczy
      jesli ktos chce adres tej strony to prosze dac znac, wysle na maila, ale po
      obejrzeniu tej strony moge z cala pewnosci stwierdzic ze strona ta powstala zeby
      zamanifestowac jednosc chlopakow i ich sile w ich mniemaniu
      a jak juz wdajemy sie w tak plytkie osadzenia - to niech mi Pan, jako ktos
      zwiazany z UKSW powie czym zajmuje sie mlodziez wszechpolska i co uskutecznia LPR?
      wybaczcie mi, ale rozumowanie autora postu ejst zenujace...
      kama
      ps. nie uwierzycie ale gdyu przeczytalm po raz pierwszy dzis z rana ten post to
      od razu pomyslalam ze Pan musi byc "warsiawiak" - we wlasciwym tego slowa
      znaczeniu...
    • pierdutow Re: Z Suwałk rezygnuje... 14.05.05, 17:40
      Zwykła kicha i prowokacja. Jakoś nie odczuwamy aby miastem rządzili jakieś
      skinheady. Ktoś robi sobie jaja i prowokuje do wypowiedzi i bardzo dobrze, może
      się to forum troszkę rozrusza.
      • pierdutow Re: Z Suwałk rezygnuje... 18.05.05, 16:32
        suwalczaków nawet prowokacja nie ruszy. Taki beton ?
    • egs Re: Z Suwałk rezygnuje... 18.05.05, 23:38
      Jak nie chcesz to nie przyjeżdżaj ;-)
      Mnie na ten przykład w ogóle nie ciągnie do Warszawy z podobnych powodów.
    • omarta Re: Z Suwałk rezygnuje... 19.05.05, 13:40
      nawet prześledziłam ten watek i zrzut sobie obejrzałam
      i dochodze do wniosku, że chyba dawno w Suwałkach nie byłam albo slepa jestem
      wybitnie skoro to miasto do kolesi w kominaiorkach należy
      jakbys poczytała sonbie o kibolach w Kraku, Warszawie czy gdańsku to zaszyłabys
      sie w lesie i nie pojawiła się w zadnym mieście w tym kraku
      Troche logiki pliss a co tacy kominiarkowcy mają napisać? ze jest ich trzech i
      raz na jakiś czas lumpa dopadną? albo i nie bo ogladają meczyk w komianarkach w
      telewizorze rodziców?
      dystansu trochę życzę
      • pomocnik_maga Re: Faszysci w Suwalkach 23.05.05, 10:15
        No i co... ? a jednak faszystowska hydra podnosi łeb w Suwałkach. Zrobcie cos ?
        a strona i tak jest www.bialesuwalki.xn.pl/
        • kamaoka Re: Faszysci w Suwalkach 24.05.05, 14:47
          hahaha!!!
          • pierdutow Re: My tu rządzimy BBM ! 26.05.05, 09:56
            Gdzie faszyści ? w Suwałkach ? Tu jest takie bezrobocie że nawet faszyści się
            nie utrzymają? Śmietniki wszystkie zajęte . Każdy bezdomny i obrotny bezrobotny
            zrzeszony w organizacji BBM /bezdowmni,bezrobotni ,menele/ ma swój rewir i nie
            wpuści konkurencji do śmietnika. Każdy jest gotów walczyć o swóje jak o
            niepodległość . Nie ma mowy aby jakiś faszysta spróbował a nawet miał zamiary
            opanować jakiś sektor zajęty przez BBM.
    • vanillacat Re: Z Suwałk rezygnuje... 28.05.05, 13:38
      To rezygnuj...stracisz to co najlepsze czyte powietrze i nieskazitelną naturę. Ja tu przyjeżdzam z Poznania ze znajomymi i świetnie się bawimy. Nikt nikogo nie leje i nie obrzuca rasistowskimi uwagami. Z kibolami też można się zaprzyjaźnić chociaż ani jednego takiego nie znam z S tylko z P ;)
      Pozdrawiam wszystkie miasta, metropolie i miasteczka
      P.S Chcesz dać się strachowi i głupiej stronie www Twoja sprawa. Kilknaście lat temu jak zobaczyli obraz w TV to też mysleli że to diabeł ;) A poza tym taką stronę może każdy założyć i napisać co chce że np Ty też jesteś skinem i co wtedy?
      • pierdutow Re: Z Suwałk rezygnuje... 29.05.05, 11:42
        Jak się dysponuje odpowiednią kasą to najtaniej na suwalszczyźnie ale mimo
        wszystko trzeba kasę mieć. Miejscowi kasy nie mają ! więc ?
        • vanillacat Re: Z Suwałk rezygnuje...a ja nie 29.05.05, 19:32
          Zależy jaką kasą i czego się oczekuje. Jak chcesz super wygody i dostęp do jeziora to wypada drogo, jak konie itp też nie tanio ale jak chcecie z parą (ale bez dzieci) lub zapracowani i zestresowani ludzie nie wypada tak żle. Natura, cisza, spokój, łódki, rowery, kajaki itp w uroczym miejscu pod S. i nie drogo a poza tym niewiele osób wie gdzie to jest i to własnie najlepsze. A inni powoli, powoli ale rozbudowują swoje gospodarstwa i wcale nie jest najgorzej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka