Dodaj do ulubionych

Śmierć licealistów

• Gość: .... Re: BRAK AUTOSTRAD... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 01.10.05, 01:53
      ...
    • kozaczek3 [...] 01.10.05, 01:59
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Magda Re: Budujmy drogi IP: 217.153.47.* 01.10.05, 02:38
      W Szwecji rząd kilka lat temu, przy podobnej tragedii - zderzeniu 2 samochodów
      osobowych i śmierci tylko 2 osób wszystkie drogi szybkiego ruchu wyposażył w
      dodatkowe ogrodzenie rozdzielające 2 przeciwległe pasy ruchu. Teraz po pierwsze
      wyprzedzanie na przeciwległym pasie ruchu jest niemożliwe po drugie - gdyby
      samochód jakimś cudem wyrwał się spod kontrli prowadzącego - rozbije się o
      barierki.
      No cóz od Szwecji dzieli nas ogromna przepaść nie tylko złej jakości dróg - w
      Szwecji nie byłoby do pomyślenia by autokar na niezabezpieczonej drodze
      rozwijał takie prędkości.
      • bultek Gdyby była autostrada... 01.10.05, 02:49
        Właśnie, gdyby była...
        Może teraz nikt by nie płakał.
        15 lat minęło od zmiany systemu, ta tragedia to także oskarżenie dla naszych
        polityków i ludzi zarządzająych krajowym systemem dróg, ale czy do nich potrafi
        cokolwiek dotrzeć opróztej żenady którą nam fundują...

Współczuje rodzicom tych maturzystów, nawet nie jestem w stanie wyobrazić sobie
        ich bólu...
      • Gość: lmark Re: Budujmy drogi PRAWDZIWE IP: 217.153.161.* 01.10.05, 08:27
        W Polsce nie mamy prawa o ruchu drogowym bo to co jest z epoki dorożek i jest to
        TO KPINA . Na tych dziurawych pseudodrogach gdzie poruszają się piesi,
        rowerzyści i furmanki, traktory a na poboczach drzewa i inne stałe obiekty
        sankcjonowana jest KARA ŚMIERCI. Nie dla zwyrodnialców ale dla uczciwych
        obywateli. Za błąd człowieka , winę pojazdu uczestnicy ruchu nie powinni ponosić
        najwyższej KARY.
        Głosujmy za DROGAMI I AUTOSTRADAMI BEZPIECZNYMI o standarcie Europejskim i na
        prawie Europejskim. Karę śmierci zostawmy dla zwyrodnialców , także tych
        politycznych Łaskawców którzy do tej sytuacji doprowadzili.
    • Gość: karul [...] IP: *.sympatico.ca 01.10.05, 03:24
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: rere Re: Śmierć licealistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 03:27
      Moj syn pojechał do Białegostoku z Krakowa na wycieczkę.Był w drodze pod czas
      wypadku. Myślałem że zwariuję jak nie mogłem się do niego dodzwonić. Nie
      potrafię wyrazić słowami tego co czułem. Trwoga do entej potęgi. Nie potrafię
      wyobrazić sobie tragedii tych rodziców. Ile jeszcze krwi trzeba zostawić na
      drodze aby zrobić porządek z tym asfaltowym gównem.
    • Gość: mee... ...ulecieli do nieba IP: *.avenel01.nj.comcast.net 01.10.05, 04:23
      ...a tu zycie tetni przed...takimi samymi mlodymi....ludzmi...zdobywajacymi
      swiat ...i boga-niczym na dloni...wystarczy czytac...gazety...kto
      nastepny...zachodzi tu pytanie...
      • Gość: bylabialostocznka Kondolencje IP: *.adsl.snet.net 01.10.05, 05:10
        Wyrazy glebokiego wspolczucia rodzinom i wszystkim bliskim.
    • Gość: zz Re: Śmierć licealistów IP: 213.25.24.* 01.10.05, 07:33
      ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] [']
    • Gość: AA Re: Śmierć licealistów IP: *.bioton.pl 01.10.05, 08:07
      ['] ['] [']
    • Gość: zbigski Re: Śmierć licealistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 08:10
      Czy gdyby bylo inaczej...
      Polska tez placze...,
      gdyby szlachetne zamierzenia,
      zamienic w czyny,
      Polska tez placze.
      Badzcie dziecmi NASZYMI,
      Polska placze,
      niewinni stali sie winnymi.
      Polska placze...
    • Gość: lmark Re:Ścieżką rowerową jadą kaskaderzy... IP: 217.153.161.* 01.10.05, 08:17
      Ta ścieżka drogowa stworzona i kultywowana przez POLITYKÓW oraz kaskaderzy
      poruszający się po niej byli przyczyną wypadku. Politycy NIE ROZKRADAJCIE
      pieniędzy na drogi. Wprowadźcie przepisy o drogach ( najlepiej na żywca z NIEMIEC)
      Jak będzecie mieli drogi pspełniające te zasady i nie będące ciągiem pojazdów
      niesamochodowych to dopiero na nie wpuście na nie ruch samochodowy. Kupujący
      paliwo kzapłacili już w paliwie za gęstą sieć AUTOSTRAD I BRZPIECZNYCH DRÓG.
      politycy je ROZKRADLI. PO jako jedyna w programie wyborczym zapowiedziała że
      pieniądze na drogi da w całości w przeciwieństwie do dotychczasowych Łaskawców.
      Bezpieczna Polska w naszych rękach . Głosujmy za rozsądkiem i bezpieczeństwem a
      nie za ŁASKAWCAMI. Na bezpiecznej drodze taki wypadek miałby małe szanse na taki
      finał.NIE DAJMY SIĘ OKRADAĆ I ZWODZIĆ oszołomom bez jasnych programów wyborczych
      walczącym TYLKO O STOŁKI i miejsce przy KORYCIE z naszą krwawicą.
    • Gość: rw Płaczemy razem z wami IP: *.poldim.pl 01.10.05, 08:42
      łzy, i rozpacz i wieczne pytanie "daczego?"
    • Gość: studentka 21lat Re: Śmierć licealistów IP: 80.240.181.* 01.10.05, 08:51
      dopiero w obliczu takiej tragedii zdajemy sobie sprawę jak życie jest ulotne,
      oni mieli jeszcze tyle przed sobą,tyle do zrobienia,poznania,zobaczenia a teraz
      to już koniec...............Pamiętajmy o nich!
      • marysia49 Re:Nieraz tam,gdzie by mogły zapromienieć kwiaty, 01.10.05, 09:07
        Przychodzi nawałnica, co je w pączku zwarzy.
        I ogrodnik,w rozpaczy nim rozedrze szaty,
        Patrzy na nie jak posąg o kamiennej twarzy.

(A.Lange)
      • rowerzyk Re: Śmierć licealistów 01.10.05, 21:23
        pamiętajmy.
    • Gość: Anka Śmierć licealistów IP: *.chello.pl 01.10.05, 09:09
      ...kondolencje dla wszystkich których bliscy odeszli [']['][']
    • Gość: Miroslaw Re: Śmierć licealistów IP: *.tczew.net.pl 01.10.05, 09:12
      Kto ma dzieci najlepiej rozumie rozpacz rodziców - współczuję.
      Ale muszę powiedzieć jeszcze jedno - najwyższy czas wprowadzić stan wojenny na drogach! Przeciż przeważnie winna jest czyjaś głupota, brawura i arogancja.
    • rom48 co powiedza ksieza na te tragedie 01.10.05, 09:29
      Jestem ciekaw co teraz powie ksiadz, ktory tragedie tsunami i huraganu w Nowym Orlelanie nazwal kara za grzechy i odstepstwa od katolocyzmu.
    • waldemar Re: Śmierć licealistów 01.10.05, 09:40
      Jestem wstrząśnięty ogromem tragedii. I LO w Białymstoku im.A.Mickiwicza to
      moja szkoła - jestem jej absolwentem sprzed lat. Tym bardziej łączę się w żalu
      z wszystkimi, których dotknęło to nieszczęscie. Bądźcie dzielni !
    • sucharek7 Re: Śmierć licealistów 01.10.05, 09:43
      Oni już są tam u naszego Jana Pawła II. Już są szczęśliwi. A nam na ziemi
      pozostanie ból i ......
      Składam szczere wyrazy współcucia rodzinom, kolegom, znajomym.
    • Gość: _ARIEL_ Re: Śmierć licealistów IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 01.10.05, 09:45
      [*]
    • shanis Re: Śmierć licealistów 01.10.05, 09:57
      Białystok płacze i ja płaczę, wielu moich znajomuch też.
      Czy może ktoś np. nowi wspaniali posłowie zajmą się sprawą dróg jako
      priorytetową. Widzę dużo tanich pracowników-podobno mamy 18% bezrobocie. Można
      tanio budować drogi...
      W wielkim smutku..
      • Gość: Białostoczaninka Re: Śmierć licealistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 10:27
        niedawno straciłam kolegę z I LO a wczoraj.. mogłam stracić kolejnego..
        i tu nasuwa się pytanie..dlaczego tak jest?
        najszczersze wyrazy współczucia dla rodzin osób, które odeszły.. [*}
        • Gość: Grom Re: Śmierć licealistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 10:54
          > niedawno straciłam kolegę z I LO a wczoraj.. mogłam stracić kolejnego..
          > i tu nasuwa się pytanie..dlaczego tak jest?
          ---------------------------------------------------
          Nie wiesz dlaczego tak jest? Bo jest! Zawsze tak było, że giną winni i
          niewinni. Masz problemy egzystencjalne ale nie zadawaj głupich pytań.
    • Gość: gm Re: Śmierć licealistów IP: *.net / 83.16.165.* 01.10.05, 10:38
      Dawno przestałem sie wzruszać ale to nieszczescie mnie przerosło.Gdzie jest
      policja drogowa i inne łajzy , które czaja sie z radarami tam gdzie można
      zarobić a nie tam gdzie jest niebezpiecznie ( chociaz gdzie jest
      bezpiecznie).Nieraz aż trudno uwierzyć że to jest prawdziwa droga a nie
      wirtualna gra grozy.Przyczyn jest wiele ale chyba najważniejsza to głupota
      ludzi na którą z tego co widać nie ma lekarstwa. Pół biedy jak sie sami
      wyeliminują gorzej jak pociagną za sobą niewinnych.
    • Gość: magda białystok Re: Śmierć licealistów IP: *.piasta.pl 01.10.05, 10:40
      to straszne... :( kiedy będzie widadomo kto zginął? tam byli moi koledzy...
      muszę wiedzieć... nigdzie sie wczoraj nie można bylo dodzwonić proszę napiszcie
      coś.... :( [*] pamiętam o WAS kochani :((((((((((((
    • bielik2 Re: Śmierć licealistów 01.10.05, 10:44
      Najszczersze wyrazy współczucia dla dla rodzin , przyjaciół i wszystkich którzy
      zostali w jakikolwiek sposób poszkodowani w tej strasznej tragedii. To nie
      powinno było się wydarzyć...['][']['][']['][']['][']['][']['][']
      ...życie choć piękne tak kruche jest, wystarczy jedna chwila by stracić je...
    • Gość: blazej Re: Śmierć licealistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 10:54
      kompletnie sie nie rozumiemy.pisalem o czyms zupelnie innym.nie o pielgrzymke
      chodzilo - lecz o UCZCIWA EDUKACJE.Pod kazdym wzgledem.
    • Gość: BigLama Re: Śmierć licealistów IP: *.orange.pl 01.10.05, 10:59
      No i co z tego ? jak mialem wypadek czolowy i ledwo uszedlem z zyciem wraz se
      swoja zona (nie z mojej winy) nikt nie plakal, kazdy mial to gdzies, jak
      dzwonilem do PZU o wsparcie i ubezpieczyciela karty Euro26 to wszyscu sie
      wypieli, nadmienie ze wypadek mial miejsce za granica, jedyne co ubezpieczyciele
      chcieli to naszego najszybszego powrotu do Polski zeby koszty leczenia ich za
      wiele nie kosztowaly, nie brali pod uwage tego ze moja zona lezala w spiaczce,
      chcieli ja ladowac w samolot i do kraju, na szczescie lekaze sie na to nie
      zgodzili dali im warunek ze musza przyslac samolot rzadowy z miejscami lezacymi.

Nie ubezpieczajcie sie w tej firmie za nic w swiecie, a E26 tez mozna se darowac
      , jedno co z tego jest to znizki w niektorych lokalach.
      • Gość: Piotrek Re: Śmierć licealistów IP: *.prenet.pl 01.10.05, 11:05
        Nie zauważyliście, że w telewizji żadna z pytanych osób nie powiedziała za
        wiele i do tego nic pewnego o przyczynach tego strasznego wypadku. Co się za
        tym kryje?
        • Gość: Grom Re: Śmierć licealistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 11:11
          Nic się nie dzieje. Świadków było niewielu a ci co widzieli są w szoku. Nie
          doszukuj się niczego.
      • aroma1 Re: Śmierć licealistów 01.10.05, 11:07
        Co się dzieje ?
        Uczciłam ciszą śmierć Licealistów, a mnie wycieli.
        Nie mam słów by określić straszną tragedię tych rodzin.
    • magdolot Re: Śmierć licealistów 01.10.05, 11:12
      [']['][']
      Trudno znaleźć właściwe słowa. Wyrazy współczucia dla wszystkich, których ta
      tragedia dotknęła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka