Dodaj do ulubionych

Michaela, Mozart i inni...

27.01.06, 12:33
27. 01. 2006
godz. 20.00
piątek Program 2 Polskiego Radia
Recital fortepianowy
Mihaela Ursuleasa
Program: Utwory fortepianowe Wolfganga Amadeusa MOZARTA, Dmitrija
SZOSTAKOWICZA, Johannesa BRAHMSA

bilety: godzinę przed koncertem w kasie Studia Koncertowego im.
Lutosławskiego, 00-977 Warszawa, ul. Z. Modzelewskiego 59 tel. 645 54 39.
Informacje, możliwość rezerwacji biletów: tel. 645 52 52

Będzie też transmisja w radiowej Dwójce o 20.05
Wpadnie ktoś na koncert?
Obserwuj wątek
    • arana Jeszcze program konceru 27.01.06, 12:36
      Wolfgang Amadeus Mozart Wariacje G-dur KV 455, Sonata fortepianowa B-dur KV
      333, Dymitr Szostakowicz Preludia op. 34 (wybór), Johannes Brahms 3 Intermezzi
      op. 117, Fantazje op. 116

• przemkowa.b Re: Jeszcze program konceru 27.01.06, 13:24
        kurczę, preludia Sz. Tylko jego preludia się chce tym pianistom robić...:)))
        • schaetzchen Re: Jeszcze program konceru 27.01.06, 22:34
          Arana, powiedz że byłaś - no i napisz jak było :)

Ja mam postępujące zaniki pamięci - jakoś sobie zakonotowałam, że koncert jest w
          niedzielę, !(#&^$%*#$@*^%!@$*&#^)%*(#%! a mogłam sobie dziś tak zaplanować, żeby
          pójść na koncert!
          • arana Koncert Mihaeli 27.01.06, 23:44
            Och, Schaetz, a ja miałam nadzieję, że Ty właśnie będziesz i wyjaśnisz mi moje
            zauroczenie tym koncertem i Mihaelą.
            Koncert wydał mi się doskonały co do jednej nuty. We wszystkim wyczuwałam
            niesamowitą logikę a jednocześnie ogromne nasycenie barwą. Cały program uznałam
            za niezwykle szczęśliwe zestawienie – wszystko mi się komponowało: Mozart,
            Szostakowicz, Brahms jako logiczna kontynuacja. Pewnie dlatego, że połączyła
            ich osoba pianistki. To naprawdę nie byle kto. Młoda a tak dojrzała i tak
            doskonała technicznie, i tak cudownie nasycająca barwą wszystko. Przepraszam za
            ten bełkot, ale sama nie wiem jak wyrazić mój zachwyt. W głowie mi się jeszcze
            kręci!
            Wyobraź sobie, że po tym długim recitalu dała jeszcze dwa wirtuozowskie bisy!
            Będę polowała na wszystkie jej koncerty!
            • maro76 Re: Koncert Mihaeli 28.01.06, 00:13
              kurtka, jak też bym posłuchał Ursuleasy, a jakoś tak zawsze mi umyka

w ogóle jeśli chodzi o pianistów to spory urodzaj w nadchodzących tygodniach
              przejrzałem repertuar FN a tam stało jak byk że wystąpią: Marc-Andre Hamelin,
              Blechacz, Anderszewski, Kissin, Entremont i jeszcze kilka innych ciekawych
              postaci
    • abacaba Re: Michaela, Mozart i inni... 02.02.06, 00:40
      www.ursuleasa.com/
      Transmisję oczywiście przegapiłem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka