Dodaj do ulubionych

Zaje....y bilbord Truskolaskiego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:52
Ten, na którym Truskolaski trzyma zegarek w rękach. Jak go pierwszy raz
zobaczylem to stanałem przed bilbordem jak wryty i pomyślałem: "brawo za
odwagę!". Spogląda z tych plakatów jakby zdawał się mówić "nieważne kto, ale
ważne jak". Hasło obudźmy Białystok i ten zegarek są wypasione, podoba mi się
to bardzo :DDD
A Wy co myślicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: MARTM! Re: Zaje....y bilbord Truskolaskiego IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 17.11.06, 19:01
      dobre hasło, dobry pomysł, świetna parodia plakatu kozłowskiego, a jaka treściwa zarazem
      nie doczytałem się tylko żadnej deklaracji o wspieraniu inwestycji zewnętrznych i naszych własnych przedsiębiorców, co mnie raczej martwi
      • Gość: Easton Re: Zaje....y bilbord Truskolaskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 19:22
        Przy tych wyborach jestem dobrej myśli, Truskolaski to nowoczesny człowiek,
        otwarty na wszystkie nowości i z wieloma pomysłami.
    • busiokiller bombowy PO prostu 17.11.06, 20:16
      To ten plakat z kandydatem PO co to ma w ręku bombę zegarową. Już tyka.
      Pamiętacie aferę mostową w Warszawce, mosty za 300 proc. ceny. Będziemy mieli
      aferę mostową w Białymstoku jak czerwoni skumają się z PO. Biała jest rzeczka
      niewielka. Ale mosty będą stawiać wzdłuż.
      • Gość: MARTM! Re: bombowy PO prostu IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 17.11.06, 20:39
        busiokiller napisał:

> To ten plakat z kandydatem PO co to ma w ręku bombę zegarową. Już tyka.
        > Pamiętacie aferę mostową w Warszawce, mosty za 300 proc. ceny. Będziemy mieli
        > aferę mostową w Białymstoku jak czerwoni skumają się z PO. Biała jest rzeczka
        > niewielka. Ale mosty będą stawiać wzdłuż.

idź lepiej zagłosuj na Kozłowskiego
        • busiokiller Kozłowski nie lepszy 17.11.06, 21:03
          Kozłowski wcale nie jest lepszy. Jego spot telewizyjny zrobiony jest przez
          amatorów. Najpierw jakaś agresywna tablica, ze dość liberalnych eksperymentów,
          a potem jakieś teksty sugerujące, że chce być człowiekiem zgody. Rozdwojenie
          jaźni. To w końcu chce zgody, czy konfliktu.
          Tutejsze PO nawet nie musi się silić, by go pokonać, ani wykorzystywać
          usłużnych dziennikarzy.
          • Gość: MARTM! Re: Kozłowski nie lepszy IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 18.11.06, 08:53
            jest zasadnicza różnica między kozłowskim a truskolaskim
            kozłowski to gwarant PiSowców i ich programu blokowania wszystkiego co się będzie chciało ruszyc w tym mieście

truskolaski natomiast daje pewne nadzieje na trzeźwe decyzje, a już na pewno nie na taką kompromitację jak poprzednia ekipa
            • Gość: yoda Re: Kozłowski nie lepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 13:30
              złotko poprzednia ekipa też miała poparcie PO a viceprezydentami byli POwcy
              także bajek nie opowiadaj
              • Gość: MARTM! Re: Kozłowski nie lepszy IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 18.11.06, 14:03
                byłeś na debacie z kandydatami na prezydenta ?
                pamiętasz co głosił Kozłowski ?
    • Gość: WIOSKOWY Re: Zaje....y bilbord Truskolaskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 21:37
      To istne chamstwo tak małpować Kozłowskiego rozumiem gdyby w rękach trzymał
      flache i różaniec to WIOCHA i MOCHER zmienili by łorientacje a tak ni h.ja !
      Hej!
      • Gość: Ian Re: Zaje....y bilbord Truskolaskiego IP: *.koba.pl 17.11.06, 23:30
        Może uda się popędzić to całe zdewociałe towarzystwo do klęczników i pod
        pierzyny. Niech nałożą ciepłe majtki z golfem, naręce mufki z mysich pitek i
        modlić się za grzechy. Niech odwalą się od tego miasta. To może będzie szansa
        by wyleźć z tech WIOCHY co WIOSKOWY?
    • www.zieloni-bialystok.w.pl mam nadzieje ze Radni z PO: 18.11.06, 01:16
      mam nadzieje ze Radni z PO:
      1. utworza deptak na Lipowej zgodnie z prawem (przekroczony hałas),
      www.bialostocki-deptak.w.pl -o białostockim deptaku, historia, plany,
      koncepcje, projekty, wydarzenia, promocje
      2. zrezygnuja z wycinki zieleni przy Ratuszu, zgodnie z wola 70% bialostocczan,
      w tym wielu sławnych jak. np. Piotr Sawicki, Jerzy Maksymiuk, Paweł Małaszyński
      itd. aby zastapic go ogrodkami piwnymi
      www.zieloni.osiedle.net.pl/przedwojenny-ratusz.htm
      3. przy budowie i remontach ulic utworza drogi rowerowe (obecnie planowane sa
      remonty np. ul. Antoniukowksiej i sienkiewicza BEZ DROGI ROWEROWEJ
      4.wstzrymaja budowe nielegalnych hipermarketow www.hipermarkety.w.pl -dlaczego
      Białystok (300 tys. mieszkańców) od 10 lat miał tylko 1 monopolistyczny
      hipermarket, a w ciągu 2 miesięcy przed wyborami władze wydały pozwolenia na
      budowę ...4 innych, z rażącym naruszeniem prawa !?
      5.zrezygnuje z nielegalnej samowoli budowlanej - SLDowskiej "opery"
      www.zieloni.osiedle.net.pl/opera-podlaska.htm która zlikwidwała miejski
      Amfiteatr i spowoduje brak pieniedzy na wszystkie inne imprezy
      (koncerty,kabarety) oprócz muzyki powaznej - bo władza nie lubi jak się ludzie
      bawia lub smieją
      6. zrezygnuje z "Lotniska" w mieście
      www.zieloni.osiedle.net.pl/lotnisko.htm budowa małego lotniska podczas
      gdy brakuje pieniedzy na szkoly, szpitale, ludzie umieraja w kolejkach do
      lekarza, gdyz urzednicy, posłowie, senatorowie, eurodeputowani maja darmowe
      przeloty spowoduje dalszy brak pieniedzy na remonty dziurawych dróg i zamykanie
      kolejnych połączeń kolejowych, np. planowana likwidacja pociagów Białystok -
      Ełk do końca 2006. Lotniska w miescie nie maja przyszłości - szybko jak np.
      Okecie w Warszawie brakuje terenów na rozbudowe, dojazdy utrudniaja korki, a
      hałas i wypadki zagarazają mieszkancom
      5. wprowadza 2 pojemnikowy system segergacji odadów na mokre (zywnosciowe-do
      kompostowania) i suche(pozostałe- do segregacji i odzysku surowców)
      6. przestana oszukiwac i zabijac mieszkancow Augustowa jak burmistrz Cieslik z
      PO, i wybudujemy proekologiczny wariant obwodnicy Augustowa i Suwałk nie
      niszczący przyrody i mogacy wtedy uzyskać dofinansowanie UE (obecnie UE
      naliczylaby kary Polsce za złamanie unijnego prawa). Via Baltica, obwodnica
      Augustowa przez dolinę Rospudy niszczącą tereny chronione wbrew prawu UE to
      pomysł SLD wojewody Strzalińskiego na kampanie wyborczą do Sejmu i PO - od 15
      lat nie może dlatego powstac, nie chce jej dofinansowac Unia Europejska, a
      każda ofiara Tirów w Augustowie wykorzystywana jest do kampanii wyborczej
      Burmistrza z PO www.zieloni.osiedle.net.pl/via-baltica-rospuda.htm
      6. nie powtórza wyczynów PO z Warszawy: PO CO POLITYKOM INWE$$$$$TYCJE
      polskim politykom - aferzystom zawdzięczamy najdroższą w stosunku do zarobków w
      Europie benzynę, dziurawe drogi, brak dróg szybkiego ruchu i autostrad,
      upadającą kolej w kraju tranzytowym pomiędzy wschodem i zachodem Europy,
      najdroższe telefony, dostęp do internetu, najwyższe składki na ubezpieczenie
      społeczne przy najmniejszych świadczeniach społecznych nie pozwalające na godną
      egzystencję ludzi starych i chorych, bankrutujące szpitale, ludzi umierających
      w kilkumiesięcznych kolejkach do lekarza... ale można opowiadać bajki o
      lotniskach, operach, autostradach...
      PRZYKŁAD TAKIEJ "POLITYKI INWESTYCYJNEJ" W WYKONANIU AFERALNYM NIK: Most
      Świętokrzyski - za drogi i bez pomysłu
      Most Świętokrzyski w Warszawie budowano zbyt drogo, zbyt długo i bez pomysłu -
      wynika z kontroli NIK. Najwyższa Izba Kontroli negatywnie oceniła realizację
      budowy Trasy i Mostu Świętokrzyskiego. Z powodu niedostatecznego nadzoru byłej
      gminy Warszawa-Centrum nad inwestorem budowa pochłonęła o prawie 200 mln zł
      więcej niż zakładał plan. NIK podkreśliła, że inwestycja nie jest jeszcze
      zakończona, choć powinna być już w 2001 r. Jak poinformował we wtorek na
      konferencji prasowej w Warszawie wiceprezes NIK Zbigniew Wesołowski, do
      realizacji przedsięwzięcia powołano, jako inwestora, spółkę Trasa
      Świętokrzyska. Koszty jej funkcjonowania wyniosły ponad 10 mln zł. NIK uznała
      to za "wydatek niegospodarny". Izba skierowała zawiadomienie do prokuratury w
      sprawie niegospodarnych działań w spółce Trasa Świętokrzyska. Izba oceniła, że
      spółka ta była "zbędnym ogniwem" i generowała "wysokie, nieuzasadnione koszty
      funkcjonowania", wśród których znalazły się np. koszty wynagrodzeń (5,5 mln
      zł). Z kontroli wynika, że struktura organizacyjna spółki była "nieracjonalna".
      W spółce było pięciu członków Rady Nadzorczej, trzech członków Zarządu, dwóch
      dyrektorów i jeden lub dwóch pracowników. Według NIK, spółka niegospodarnie
      wydała pieniądze m.in. na tzw. "zaplecze dla zamawiającego". Kupiła m.in. 41
      telefonów komórkowych, 7 aparatów fotograficznych, 4 kamery, 4 telewizory, 22
      komputery, 8 samochodów osobowych (według NIK, były wykorzystywane w celach
      prywatnych, wskazuje na to fakt, że jeden z pojazdów został skradziony z
      prywatnej posesji). Izba negatywnie oceniła też zakup przez spółkę papierów
      wartościowych "o znacznym stopniu ryzyka", np. weksli Stoczni Szczecińskiej. Za
      działanie niegospodarne Izba uznała także wynagradzanie przez spółkę inwestora
      zastępczego - spółki Zakłady Budownictwa Mostowego-Inwestor Zastępczy.
      Wynagrodzenie to wynosiło 2,85 proc. kwoty wypłacanej wykonawcom, przy czym
      uwzględniono nie tylko wykonawców robót budowlanych, ale i wykonawców wszelkich
      opinii, badań i ekspertyz. Inwestor zastępczy został - zdaniem NIK - wybrany "w
      wyniku rażącego naruszenia przez spółkę Trasa Świętokrzyska zasad organizowania
      zamówień publicznych".Z kontroli wynika, że niezgodnie z prawem - z pominięciem
      m.in. ustawy o zamówieniach publicznych i Kodeksu spółek handlowych - w czasie
      trwania inwestycji wydano ponad 217 mln zł. Kontrolerzy wykazali np., że na
      samą fetę z okazji otwarcia Mostu Świętokrzyskiego wydano 1 mln zł. Na tę sumę
      składały się m.in. wydatki na zakupy materiałów promocyjnych, ochronę, reklamę.
      Jako odpowiedzialnych za decyzje dotyczące Trasy i Mostu Świętokrzyskiego Izba
      wymieniła zarządy spółki Trasa Świętokrzyska i gminy Warszawa-Centrum. W
      badanym przez NIK okresie w zarządzie Gminy Warszawa-Centrum zasiadali: Marcin
      Święcicki, Paweł Piskorski, Wojciech Kozak i Jan Wieteska. A oto przykładowe
      komentarze internautów : Jak to brak pomysłu? Przecież pomysł był taki, żeby
      wydać te głupie 10 mln. A reszta się zgadza. ~Cat-monarchista, 2005-01-11 12:04
      Chyba raczej, jak wyprowadzić. 2005-01-11 12:09~puk wydać ? raczej zabrać przez
      podstawione firmy. ~ewa 2005-01-11 12:16Zupełnie jak w filmie "Miś" S.
      Bareji. :) ~miś 2005-01-11 12:19 Nie wydać tylko podzielić ... ~Cyt,cyt,....
      2005-01-11 12:22 Pomyślcie jakim kosztem Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy
      zebrała 23 miliony zł, a jak łatwo ci złodzieje z urzędów wydają 200 milionów
      ~d.b 2005-01-11 No, łatwo nie było...Coś jednak na ten most poszło
      praktyk_teoretyk... 2005-01-11 13:17

• Gość: zgniło-zielony Re: mam nadzieje ze Radni z PO: IP: *.cnb.com.pl 18.11.06, 13:03
        Zieloni............ mój pies obsikał drzewo dziś............

:)))))

Czy mógłby ktoś wkleić fotkę z tym billboardem?
        • Gość: Easton Re: mam nadzieje ze Radni z PO: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 21:44
          dziś dostałem ulotkę z tym zegarkiem, rodzice popadali ze śmiechu i gratulwoali
          pomysłu. Chyba mój ojciec się nawet przekonał...
          • alex.4 Re: mam nadzieje ze Radni z PO: 20.11.06, 09:01
            jak widać to działa:)
    • zidi1 Re: Zaje....y bilbord Truskolaskiego 18.11.06, 05:12
      bilbord na czasie i z ikrą .Zobaczymy jak poradzi sobie p.Truskolaski z
      obietnicami Nie mniej życzę powodzenia dla całej PO
      • Gość: Anfernee Re: Zaje....y bilbord Truskolaskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 08:50
        chłopie, PO sobie poradzi, Ty lepiej życz powodzenia Białemustokowi
        • kamilar Re: Zaje....y bilbord Truskolaskiego 18.11.06, 10:41
          Problemem Białostockich i Polskich wyborców jest to, że zbyt wiele oczekują od
          każdych wyborów. Nikt nie jest cudotwórca i powinniśmy mieć to na uwadze, bo
          inaczej będziemy ciągle rozczarowani. Ja oczekuję jedynie od nowych władz planu
          zag. przestrzennego, wykorzystania środków unijnych, budowy lotniska, nie
          przeszkadzania inwestorom to i wystarczy:)
          • Gość: Anfernee Re: Zaje....y bilbord Truskolaskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 12:23
            Ja również nie liczę na jakieś cuda. Ale dopisałbym do tej listy jeszcze halę
            przy PB. Ciekawy pomysł rzucił Kochan, a że koalicja PO i lewicy jest bardzo
            prawdopodobna, to może coś się z tego wykluje. Oby, bo nie mamy obiektu na
            imprezy w hali.
            • Gość: Easton Re: Zaje....y bilbord Truskolaskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 21:46
              PB nie wybuduje hali. Z tego co mi wiadomo, kasa na halę została już
              podzielona. Część dostaniemy na dokończenie naszej hali na świerkowej.
    • alex.4 Re: Zaje....y bilbord Truskolaskiego 18.11.06, 13:04
      Podoba mi się. To bardzo trafiony pomysl
    • Gość: yoda Re: Zaje....y bilbord Truskolaskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 13:27
      kipskie odniesienie do jabłkamoim zdaniem porazka , Truskolaski nie jest typem
      jajcarza i zrobili z niego małpke - corazbardziej potwierdza się że jest
      sterowany
    • t-800 Re: Zaje....y bilbord Truskolaskiego 18.11.06, 13:49
      Porażka, jeszcze gorsze niż Kozłowski z Jabłkiem. Paranoja. Skąd on ma takich
      beznadziejnych marketingowców, z PD?
      • alex.4 Re: Zaje....y bilbord Truskolaskiego 18.11.06, 13:51
        Piecyku gazowy otrząsnełeś się z klęski UPR? Do tego kompromitującej bo po
        zblokowaniu się z LPR i SO UPR straciła twarz:)
    • Gość: WIOSKOWY Re: Zaje....y bilbord Truskolaskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 18:48
      Ni h.ja tylko Marek Kozłowski zobaczycie i poczujecie jego reakcje to bedzie
      pijard że zadudni w całym Białym a WIOSKOWE i MOCHER tchnione tom wonio
      odzyskajom wiare w swoje siły i stanom za SOŁTYSEM MARKIEM ! Hej !
      • truskawski Re: Zaje....y bilbord Truskolaskiego 18.11.06, 20:48
        Myślę, że sztab PiS powinien oskarżyć sztab PO o plagiat. Toż to taki sam gest
        jak w przypadku bilbordu Kozłowskiego z jabłkiem.
        • alex.4 Re: Zaje....y bilbord Truskolaskiego 19.11.06, 12:12
          Bez przesady. Sztab PIS nie ma praw autorskich to takiego przedstawiania postaci na plakatach
    • Gość: WIOSKOWY Re: Zaje....y bilbord Truskolaskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 22:06
      Świente słowa Marek nie niech mu odpowie i trzyma flachie na swojem
      bilbordzie ! Hej !
      • alex.4 Re: Zaje....y bilbord Truskolaskiego 19.11.06, 18:20
        albo niech leży obok pustej butelki:)
    • Gość: WIOSKOWY Re: Zaje....y bilbord Truskolaskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:14
      Oczywiście z kur.ą u boku ! Hej !
    • Gość: yoda Re: Zaje....y bilbord Truskolaskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 13:19
      a mi sie wydaje że gorzko on pożałuje tego budzika:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka