Dodaj do ulubionych

Dziennikarska hołota

10.12.06, 11:35
"Nie przestaję zdumiewać się, jak łatwo jest hołotę dziennikarską podpuścić
na wybrany temat!" -Korwin Mikke jak zwykle bezbłędny.
korwin-mikke.blog.onet.pl/2,ID154820411,index.html
Obserwuj wątek
    • alex.4 Re: Dziennikarska hołota 10.12.06, 12:04
      Korwin jak zawsze zdradza swoją paranoję... zresztą bardziej zainteresowany
      spreparowaniem afery (co nie jest prawdopodobne) byłby PIS - utrąciwszy Leppera
      i Giertych nie musiałby się z nimi układać. Utraciwszy ich przejałby ich klubu
      parlamentarne, które nie chcą przecież wcześniejszych wyborów. Przecież PIS
      który wyszedł osłabiony po wyborach samorzadowych mógłby mieć dzięki temu
      większość bez stałych burd z Lepperem i Giertychem które osłabiają jego pozycję.
      Faszyści z MW zostali ujawnieni przez Dziennik pismo bardzo propisowskie.
      Podobnie Dziennik przyłączył się do zarzutów wobec polityków SO. Jako pierwszy
      za aferę seksaulną zaatakował SO Mjzespwicz polityk PIS. PIS może mieć interes
      krótkofalowy w osłabieniu pozycji Giertycha i Leppera przed rekonstrukcją rządu.
      • Gość: ciekawy Re: Dziennikarska hołota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 14:50
        Wczoraj Jarucka i Miodowicz. Dzisiaj Łyżwiński i Aneta Krawczyk. Mam nadzieję,
        że obie sprawy nie pozostaną bezkarne.
      • Gość: Jasne Re: Dziennikarska hołota IP: *.bsk.vectranet.pl 10.12.06, 17:34
        > Korwin jak zawsze zdradza swoją paranoję...

To samo mówiłeś kiedy Korwin mówił o patologiach w WSI ?
    • alex.4 Re: Dziennikarska hołota 10.12.06, 12:07
      Problem z seksaferą ktwił w samoobronie i panujących tam stosunkach. Łyżwiński
      zył z kolejnymi szefowami biura (które dostawały pracę) za seks z nim. Podobnie
      zachowywali się inni baronowie SO. Sprawwa musiała kiedyś wykjść a porażka w
      samorządzie musiała to przyśpieszyć. Łyżwińśki i jego consortes nie mieli takich
      możliwości rozdawania stanowisk jak poprzednio tym wszystkim kobietom z którymi
      mieli romans. A one po prostu zaczeły podnosić głos i walczyć o swoje.
      • busiokiller Re: Dziennikarska hołota 10.12.06, 12:16
        zbyt wiele semantycznych nadużyć w twych wypowiedziach ("Łyżwiński
        zył z kolejnymi szefowami biura (które dostawały pracę) za seks z nim...)
        • alex.4 Re: Dziennikarska hołota 10.12.06, 12:19
          Mamy informacje, że nie tylko Aneta K., ale także Magdalena J (obecna szefowa
          biura) ma z nim romans. Co więcej w prokuraturze zeznawała kolejna kobieta,
          która twierdziła, że uprawiała seks z łyżwińskim w zamian za pracę. Czyli to już
          3 kobiety. Podobnie zresztą jak Honorata J miała romans z innym posłem SO. Było
          oczywiste, że któraś z tych kobiet w końcu pójdzie do mediów.
          • drzazgarz Re: Dziennikarska hołota 10.12.06, 12:56
            "Pięć lat temu [Aneta K.] była bezrobotną matką dwójki dzieci. Koleżanka
            pomogła jej umówić się z Łyżwińskim, bo sama nie chciała uprawiać seksu z
            posłem-pracodawcą. Następnego dnia Aneta spotkała się z posłem i Andrzejem
            Lepperem...".
            Chyba sprawa jest jasna! Znane mi kobiety nazywają p.Anetę słowami, które
            mężczyźni streszczają do jednego, a redakcje zamieszczają tylko pierwszą
            literę – ale ja bym się od tego powstrzymał. Od setek tysięcy lat kobiety
            sypiają z mężczyznami za kawałek udźca mamuta, za dobrze ogrzany kąt w
            pieczarze. Przy okazji mają z tego - lub nie mają - trochę przyjemności. O co
            ta afera??!!??
            To nie jest kompromitacja LPR i "Samoobrony". To jest kompromitacja durniów,
            nie rozumiejących, o co idzie gra, różnych "fellow-travellers" - i publiki,
            która z rozdziawionymi japami chwyta nie tylko sensacje spod łóżka p.Leppera -
            ale i narzucaną im interpretację.
            Żadnej afery nie ma. To tylko agentura - plus czereda pismaków, gotowych dla
            sensacji zrobić z igły widły - robią aferę pour le Roi de la Prusse.
            Przenośnie - a może i dosłownie.
            korwin-mikke.blog.onet.pl/2,ID154820411,index.html
            • Gość: lomzyki, portoryki Re: Dziennikarska hołota IP: 80.48.227.* 10.12.06, 14:15
              Jest zwykla prostytutka. Nie chce jej ogladac w TV bo mnie skreca widok jej
              gęby, ze tez nie wstydzi sie przyznawac ze za prace oddawala cialo. Wstyd.
              • natt Re: Dziennikarska hołota 10.12.06, 14:19
                Gość portalu: lomzyki, portoryki napisał(a):

> Jest zwykla prostytutka. Nie chce jej ogladac w TV bo mnie skreca widok jej
                > gęby, ze tez nie wstydzi sie przyznawac ze za prace oddawala cialo. Wstyd.

Skoro uznajemy, że prostytucja jest naganna, to trudno nie zadać
                fundamentalnego pytania - czy obrzydzenie budzi wyłacznie prostytutka, czy
                również klient? Ktro tu jest stroną inicjującą? Czy bez klientów i ich ofert
                prostytucja w ogóle by istniała?
                • alex.4 Re: Dziennikarska hołota 11.12.06, 09:23
                  Według "Gazety" wszystkie bohaterki naszego artykułu "Praca za seks w Samoobronie" potwierdziły już prokuraturze informacje o molestowaniu:

• Była działaczka młodzieżówki w Samoobronie była świadkiem współżycia Łyżwińskiego z Anetą Krawczyk w hotelu poselskim. Ją również poseł zachęcał do współżycia za etat. Odmówiła, pracy nie dostała i zerwała swoje kontakty z partią.

• Była pracownica małopolskich struktur Samoobrony zeznała: propozycje Łyżwińskiego odebrałam jako szantaż. Gdy straciłam posadę w partii, przeniósł mnie do państwowej agencji. Wtedy także musiałam z nim współżyć. Kobieta ta przyznała, że nadal pracuje w agencji

• Była pracownica biura poselskiego Łyżwińskiego zeznała, że widziała współżycie posła Łyżwińskiego z Anetą Krawczyk. Była także świadkiem upokarzających dla niej zachowań posła. Sama odmówiła propozycjom posła. Odeszła z partii, gdyż bała się, że „informacje o tym, co się w niej dzieje, wpłyną na życie jej rodziny”.

• Aneta Krawczyk zeznała, że poseł Łyżwiński zmuszał ją do usług seksualnych w zamian za pracę w biurze poselskim, a później za posadę radnej sejmiku. Krawczyk oskarżyła o to również Andrzeja Leppera

Ponadto, po publikacji do prokuratury, zgłosiły się kolejne kobiety, które opowiedziały o molestowaniu.

• Była ekspert Anna Rutkowska zeznała, że szef ekspertów Samoobrony Kazimierz Zdunowski obiecał jej wynagrodzenie za pracę w klubie, „jeśli prześpi się z nim lub posłem Filipkiem”. Rutkowska o molestowanie oskarżyła również Bogdana Sochę, wiceministra pracy.

• Była radna Samoobrony w Łódzkiem Jadwiga Wójcik zeznała, że wielokrotnie kobiety skarżyły się jej na molestowanie seksualne przez Łyżwińskiego. Twierdzi również, że wiedział o tym Andrzej Lepper, bo informowała go o tym pisemnie. Lepper miał nie reagować.
      • Gość: jjj alex wytrzezwiej wreszcie IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 10.12.06, 17:58
        allex ty jak zwykle albo na..y albo naćpany,i dlatego pieprz głupoty jak
        tow.Dzierzynski
        • alex.4 Re: 11.12.06, 09:25
          widzę że szczerośc razi niektórych:)
          Pradwa jest taka że jest już 6 conajmniej 6 pokrzywdzonych kobiet które zeznawały wprokuraturze. Ciekawe jest że jedna pracuje w jednej agencji rządowych. Najwidoczniej wie, ze mimo kompromitowania sojusznika PIS włos z głowy jej nie spadnie
    • Gość: MARTM! Re: Dziennikarska hołota IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 10.12.06, 14:53
      busiokiller napisał:

> "Nie przestaję zdumiewać się, jak łatwo jest hołotę dziennikarską podpuścić
      > na wybrany temat!" -Korwin Mikke jak zwykle bezbłędny.
      > korwin-mikke.blog.onet.pl/2,ID154820411,index.html

dobrze, że na salonach nie ma hołoty! a już na pewno nei w szeregach samoobrony - przeket goni przekręt
      • wesoly_zaskroniec Re: Dziennikarska hołota 10.12.06, 15:23
        Jeżeli według ciebie dymanie jest przekrętem to i ty jesteś przekrętem bo
        powstałeś z przekrętu swoich rodziców. A może ty z probówki?
        • Gość: MARTM! Re: Dziennikarska hołota IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 10.12.06, 16:28
          mówię o całokształcie działalności andrzeja i jego świty
          btw chcesz sprawdzić moje DNA ? - może zostaniemy rodzeństwem ?
          • Gość: tidi Re: Dziennikarska hołota IP: *.proxy.aol.com 10.12.06, 16:45
            a skad wiesz o caloksztalcie dzialalnosci Andrzeja i jego swity ? Czy nie z
            tych samych zrodel co z upodobaniem szerzyly wiarygodne wiesci o ks.Jankowskim
            i Maybachu Rydzyka ?
            • Gość: MARTM! Re: Dziennikarska hołota IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 10.12.06, 20:51
              Gość portalu: tidi napisał(a):

> a skad wiesz o caloksztalcie dzialalnosci Andrzeja i jego swity ? Czy nie z
              > tych samych zrodel co z upodobaniem szerzyly wiarygodne wiesci o ks.Jankowskim
              > i Maybachu Rydzyka ?

jak miałem więcej czasu, pasjonowałem się fenomenem leppera, jego działalnością gospodarczą, gospodarczo-polityczną, przeczytałem nawet kilka papierkowych publikacji
              dokonania GW w tym względzie stanowiły swego czasu jedynie ułamek wszelkich nowinek i newsów, ciekawe o ilu jego przeketach nie mamy świadomości (?)
              zresztą, sam wiesz jak to było jeszcze parę lat temu
              teraz nasz andrzej nabrał ogłady, wszak obecność w koalicji i startowanie w wyborach na prezydento nobilitują (buahaha)
              • Gość: tidi Re: Dziennikarska hołota IP: *.proxy.aol.com 10.12.06, 21:03
                Wiesz, a ja tak mysle o przekretach tych , ktorzy podaja sie za inteligentnych
                i rozumnych . Wczoraj sluchalem Leppera wypowiedzi , w ktorej zadal
                pytanie :Sprzedano 70% majatku narodowego wartego 400 mld zl . W kasie jest
                20 mld , a powinno byc 280 , gdzie jest reszta ?
                Dlaczego ma byc to niewiarygodne ?
                • Gość: MARTM! Re: Dziennikarska hołota IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 10.12.06, 21:34
                  Gość portalu: tidi napisał(a):

> Wiesz, a ja tak mysle o przekretach tych , ktorzy podaja sie za inteligentnych
                  > i rozumnych . Wczoraj sluchalem Leppera wypowiedzi , w ktorej zadal
                  > pytanie :Sprzedano 70% majatku narodowego wartego 400 mld zl . W kasie jest
                  > 20 mld , a powinno byc 280 , gdzie jest reszta ?
                  > Dlaczego ma byc to niewiarygodne ?

zostawmy moNdrych i inteligĘtnych,
                  nie podoba mi się, że poparcie ludzi zdobywa hołota, aczkowiek nie znam wszystkich działaczy tej partii, być może są tam ludzie wartościowi i mądrzy, ale mniej 'rzucający' się w kamery,
                  poza tym samoobrona nie jest nowa w sejmie, i tak jak jej lider wrzeszczał i krzyczał blokując drogi, że pomoże ludziom biednym (którzy ślepo na niego głosowali), tak teraz zdaje się stał się mniej radykalny w swoich zapenieniach i obietnicach, sam zresztą doprowadzając budżet domowy do stanu właściwego :)

może widziałeś wczorajszą jego konferencję prasową ?
                  wyraźnie nabrał pewności siebie, wcześniej jakoś nie zdawał się być tak pewny swego w kwestii uczuć międzyludzkich
                  • alex.4 Re: Dziennikarska hołota 11.12.06, 09:27
                    tidi tradycyjnie dałeś się oszukać. Lepper wielokrotnie rzucał liczby które nie miały żadnego odniesienai do rzeczywistości. podawanie liczb jest jednak uwiarygodnieniem informacji. Lepper po prostu cie omamił:)
              • Gość: zidi Re: Dziennikarska hołota IP: *.elpos.net 10.12.06, 21:18
                kto nabrał ogłady??? A. Lepper??? Niestety ,tak się niektórym wydaje. W N O R
                M A L N Y M kraju zachowanie się większości naszych polityków dyskwalifikuje
                ich do bycia osobami publicznymi.
                • Gość: MARTM! Re: Dziennikarska hołota IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 10.12.06, 21:37
                  Gość portalu: zidi napisał(a):

> kto nabrał ogłady??? A. Lepper??? Niestety ,tak się niektórym wydaje. W N O R
                  > M A L N Y M kraju zachowanie się większości naszych polityków dyskwalifikuje
                  > ich do bycia osobami publicznymi.

ależ odczytałeś moją ironię jako bezpośrednie stwierdzenie
                  to nie jest tak, że tylko w Polsce do włądzy dochodzą populiści i *****, ale w obliczu zapewnień kaczyńskiego, że kadry w rządzie zyskają nową jakość, lepper i roman bezwględnie ośmieszają założenia partii braci

inna sprawa, że dzięki osobowościom takim jak andrzej, roman czy jego ojciec można pooglądać ich cyrki na euronews czy bbc prime
    • Gość: jojo Re: Dziennikarska hołota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 20:44
      alex skończysz tak jak Bubel w Tworkach razem z Piterą Julią i Komorowskim
      Beonisławem
      • Gość: Kropka Re: Dziennikarska hołota IP: *.csk.pl 10.12.06, 21:54
        A ja myslalam, ze Bubel to raczej twoj kolega? Nie przepadam za Alexem, ale
        wypowiedzi tego rodzaju, ze Pani Piter czy Komorowski maja trafic do zakładu
        zamknietego sa ponizej krytyki. Jak trzeba byc pustym i otumanionym, zeby pisac
        podoobne brednie.
        • Gość: tidi Re: Dziennikarska hołota IP: *.proxy.aol.com 11.12.06, 03:58
          A ja , tak sobie luzno mysle ...jak mozna bylo sie ,tobie i alusiowi tak
          otumanic ?
          A moze to sprawil Polsat , bardzo wiarygodna stacja telewizyjna z bardzo
          wiarygodnym jej wlascicielem , poslugujacym sie paszportami na nazwiska :
          Zygmunt Krok , Zygmunt Solorz , Piotr Podgorski i Zygmunt Solorz - Zak .
          • Gość: Kropka Re: Dziennikarska hołota IP: *.csk.pl 11.12.06, 07:25
            Nie ogladam Polsatu, ani praktycznie zadneju stacji tv, gdzie san informacje.
            Najbardziej lubie discovery i national geographic. Uzywam za to wlasnej glowy
            do wyciagania wnioskow. Mi nikt nie musial tlumaczyc co i jak. Powiedz mi
            lepiej dlaczego zalezyc ci, zeby Polacy byli skloceni?
            • alex.4 Re: Jak dali się nabrać zwolennicy PIS:) 11.12.06, 09:32
              Chciałbym zauwazyć, że rzad nie broni w żaden sposób Leppera i Samnoobrony. Nie przyłacza się do ataków na niegodziwe prowadzenie się świty Leppera, ale zachowuje znaczący dystans. Leppera broni jedynie Rydzyk. kaczyński nie. Istnieją dwie możliwości tego faktu:
              - albo Kaczyński chce przeczołgać Samoobrone i Leppera przed rekonstrukcją rządu. Być może jego planem jest upokorzenie sojusznika i sprowadzenia go do parteru. Upokorzony Lepper nie będzie stawał warunków. Przypomnę że pierwszy o gwałtach w SO zaczął mówić Mojzesowicz czyli PIS
              - albo Kaczyńśki który jest w stałym kontakcie z Kaczmarkiem i doskonale wie jak wyglada sytuacja i jak mocne są zarzuty wobec Łyżwińskiego świadomie dystansuje się od SO. Ta druga hipoteza nie ejst hipotezą spiskową dlatego wstępnie się do niej bardziej przychylam
    • alex.4 Re: Kolejna teoria spiskowa 11.12.06, 09:36
      Ponieważ ten watek jest poświęcony teoriom spiskowym... to może anstępna. Pisana trochę z przymróżeniem oka:)
      Afera z molestowaniem seksualnym wyszła po totalnej kompromitacji PIS - kiedy okazało się, ze w policji za rządów PIOS wrócił bizantyjski rytuał - podwożenie decydentów, wykorzystywanie środków publicznych do prywatnych celów. Kiedy zgineli 2 policjanci. Cow iecej MSWiA próbowało tuszować aferę - ukrywając informacje o celu działań policjantów. Za to Dorn powinien zostać zdymisjowany.
      Jednak afera rozporkowa zupełnie przykryła tą sprawę. Kto więc zarobił na aferze? PIS!
      Oczywiście to teoria spiskowa, a więc mało wiarygodna. Przytoczyłem ją jedynie po to, aby pokazać jka łatwo tworzć takie teorie spiskowe jak to robi JKM
    • Gość: jojo Re: Dziennikarska hołota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 11:32
      ks.sejm.gov.pl:8009/kad4/076/40763183.htm
    • Gość: jojo Re: Dziennikarska hołota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 11:36
      www.radiozet.pl/index.php?page=rozmowy&id=3873&year=2004&month=10
    • Gość: jojo Re: Dziennikarska hołota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 11:50
      www.wprost.pl/ar/?O=12647&C=57 i co na to
      wyborczawww.polskiejutro.com/art/a.php?p=128-129wunii brawo Iwiński
      ładnie to pan robi fajny tyłeczek
    • Gość: jojo Re: Dziennikarska hołota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 11:59
      babo-chłopie Jarugo-Nowacka coś z twego
      ogródkaf.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3366263 będzie jak zwykle szczyj w
      oczy aona powie że deszcz pada
      • Gość: vlad79 Re: Dziennikarska hołota IP: 195.177.196.* 11.12.06, 12:40
        już od dłuższego czasu śledzę felietony pana Korwina-Mikke w Kurierze Porannym i
        z każdym kolejnym utwierdzam się w przekonaniu że facet jest psychicznie chory

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka