Dodaj do ulubionych

problem z prezerwatywa

IP: *.icpnet.pl 23.02.11, 01:24
witam!
mam problem ze stosowaniem prezerwatyw, otóż podczas seksu zsuwa mi się napletek i gumka zjeżdża z penisa. stosowałem kilka durexow w tym te mniejsze, jednak mój penis jest dość gruby i raz że było mi bardzo ciasno, a dwa ze po wypłynięciu preejakulatu gumka po prsotu została w partnerce... próbowałem tez 2 rodzajów prezerwatyw o anatomicznym kształcie, niestety także spadały... moja dziewczyna nie może jeszcze brać tabletek, a z gumkami są powyższe problemy, są jakieś inne metody dla mężczyzn? tabletki? zastrzyki? wazektomia nie wchodzi w grę bo chcemy mieć dzieci w przyszłości. jestem już naprawdę bezsilny, te gumki pękają jak je naciągam żeby nie spadły, muszę przerywać stosunek co przeszkadza i mi i partnerce. To naprawdę uciążliwe...
Obserwuj wątek
    • michal.lew-starowicz Re: problem z prezerwatywa 24.02.11, 15:22
      Metody antykoncepcyjne dla mężczyzn, o które Pan pyta, nie są w Polsce dostępne. Próby interwencji hormonalnej powodującej czasowe ubezpłodnienie mężczyzny nie są zalecane jako metoda antykoncepcyjna ze względu na możliwe powikłania zdrowotne. Do rozważenia pozostaje zastosowanie innych metod antykoncepcyjnych przez partnerkę (np. spirala, wkładka, kapturki). Proponuję porozmawiać o tym z lekarzem ginekologiem. Bez przeprowadzenia badania fizykalnego nie mogę ocenić, czy stosowanie prezerwatywy jest niemożliwe. U niektórych mężczyzn pomocny może być zabieg plastyki napletka lub obrzezania. Jeżeli rozważa Pan taką możliwość, to właściwym krokiem jest udanie się do lekarza urologa.
    • woia2 Re: problem z prezerwatywa można opanować 23.03.11, 10:49
      My mieliśmy instruktaż w Poradni potencji. Mozliwe jest prawidłowe załozenie kondomika w jedna seksundę, w ten sposób nie zdązy penisek się zorientować, a już jest w środku porządnie ubrany i nie "spaduje" absolutnie. Kwestia techniki i treningu. Dawniej szarpaliśmy zębami, a czas leciał i "mały" malał... Nikt nie uwielbia prezerwatyw, ale jednak sa duze plusy!
      • zloty.strzal Re: problem z prezerwatywa można opanować 24.03.11, 00:44
        Kondomika? Penisek?

Mi to by nawet cholesterol opadł jakby ktoś przy mnie takich zdrobnień używał w łóżku.
        • Gość: Ela i Ania PTMS IP: *.180.35.36.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.03.11, 08:54
          Cholesterole opadają dopiero po sortisie, bo po diecie niemrawo.
          Uważamy, ze powinny w kazdym miescie być przychodnie impotęncji lub potencji, ale powinny sie nazywać bardziej neutralnie, na przykład poradnia rodzinna, ale powinni pracować tam seks-trenerzy i sekstrenerki dla instruktazy właśnie. Nie mamy na myśli oczywiście pokazywania stosunków albo szukania pkt G - ale plakaty, modele, filmy, rozmowy i różne warsztaty.
          Tym winna zajmować tak zwana medycyna seksualna. Dobrze, że powstała Polska Medycyna Seksualna, jako Towarzystwo PTMS.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka