adriankr23
14.04.04, 19:06
Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić o co tutaj chodzi?
Zarząd GSM działając na podstawie par.38 Statutu Spółdzielni, art.42 i 43 ust.
3 i 4 ustawy z dnia15 12 2000r o spółdzielniach mieszkaniowych uchwala:
określic przedmiot odrębnej własności lokali w nieruchomości położonej przy
ul.... tak jak w projekcie uchwały.
par.1
1. Przedmiotem niniejszej uchwały jest nieruchomośc położona w (nazwa miasta)
przy ul.... obejmująca:
1). Budynek mieszkalny o kubaturze 10555 m3, V-kondygnacyjny, w którym
znajdują się:
a) lokale mieszkalne w liczbie 60 o łącznej powierzchni....
b) pomieszczenia przynależne do lokali w liczbie 60, o łącznej pow....
2). Prawo użytkowania wieczystego do dnia 13 12 2066r działki o numerze
geodezyjnym ... położonej na karcie mapy 2 w odrębie (nazwa miasta)
opowierzchni 0,3171ha, dla której Sąd Rejonowyw.... prowadzi księgę wieczystą ....
2. Nieruchomość wspólna obejmuje prawo użytkowania wieczystego gruntu
szczegółowo opisanego w par.1 ust.1 pkt.2oraz części składowe budynków
położonych na tym gruncie takie jak (...).
par.2
W nbieruchomości wymienionej w par.1 przedmiot odrębnej własności
poszczególnych lokali mieszkalnych określa się w kartotekach lokali o
numerach: 12/1 - 12/60; z wyszczególnieniem:
- rodzaj, położenie i powierzchnia lokalu oraz pomieszczeń do niego przynależnych,
- wielkość udziałów we współwłasności nieruchomości wspólnej,
- oznaczenie osób, którym przysługuje prawo żądania przeniesienia na nich
własności poszczególnych lokali, w tym osób którym przysługuje lokatorskie
prawo do lokalu mieszkalnego,
- przypadający na każdy lokal stan zadłużenia.
par.3
Uchwała po wejściu w życie stanowi podstawę oznaczania lokali i przypadających
na każdy lokal udziałów w nieruchomości wspólnej przy zawieraniu umów o
ustanowieniu odrębnej własności lokali na rzecz Członków Spółdzielni oraz
przeniesienie własności tych lokali przez Spółdzielnie na rzecz Członków
Spółdzielni lub innych osób.
par.4
Uchwała wchodzi w życie po upływie dwóch miesięcy od dnia podjęcia tj. ...
chyba, że zostanie zaskarżona do sądu zgodnie z art.43 ust.5 ustawy o
spłdzielniach mieszkaniowych.