pispisia 05.10.13, 19:21 Znacie tę firmę , jaka jest wasza opinia? Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maszmi Re: Inter-EJ Zarządzanie 04.11.13, 21:48 Chyba jakaś firemka kieszonkowa skoro nikt nic nie wie Odpowiedz Link Zgłoś
miloza123 Re: Inter-EJ Zarządzanie 13.02.14, 23:45 Co do firmy Inter-Ej nie mogę żadnego dobrego słowa powiedzieć. Mówiąc w wielkim skrócie - wspólnoty mieszkaniowe "obsługiwane" przez Inter-ej nie robią na tym najlepszego interesu, a są to duże wspólnoty i duże remonty. Odpowiedz Link Zgłoś
pispisia Re: Inter-EJ Zarządzanie 15.02.14, 13:20 trochę enigmatyczna odpowiedź, wiadomo , że duża wspólnota, to duży remont, a mała wspólnota to mały remont, ale mnie raczej chodzi o zarządzanie, czy sobie radzą .... Odpowiedz Link Zgłoś
miloza123 Re: Inter-EJ Zarządzanie 16.02.14, 00:20 chodzi o to, że traktują obsługiwane wspólnoty jak prywatny folwark. Zarządzanie istnieje tylko z nazwy, bazuja na niewiedzy ludzi i układach. Trudno jest załatwić najprostsze sprawy. Mieszkańcy są zbywani obietnicami bez pokrycia. Kompletnie nie liczą się z ludźmi, A co do remontów to duże remonty = duży zysk dla z góry wybranych firm.Współczuję wszystkim, którymi "zarządzają". Jesli zastanawiasz sie nad podpisaniem umowy to serdecznie odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: Inter-EJ Zarządzanie 16.02.14, 14:35 miloza123 napisała: > A co do remontów to duże remonty = duży zysk dla > z góry wybranych firm. > Współczuję wszystkim, którymi "zarządzają". a czy jak wykonawcę wybiorą "zarządzani" to duży zysk dla firmy wykonującej remont mniej będzie bolał "zarządzanych"? (np. dla szwagra jednego z właścicielei lokali, a nie firmy sprawdzonej przez Administratora/ zarządcę) Odpowiedz Link Zgłoś
miloza123 Re: Inter-EJ Zarządzanie 16.02.14, 20:10 zysk może byc duży. to juz sprawa wykonawcy. ale wszystko musi być przeprowadzone uczciwie a nie w taki sposób, że np. są 3 oferty zebrane przez administratora w tym jedna od firmy bliskiej rodziny osób z administracji i pozostałe dwie znacznie wyższe od firm "słupów". Cała procedura jest szybko przepychana, umowa podpisana i się robi. I robi się np. o 20-30% drożej niż biorą sprawdzone firmy z danej branży. Ciach ciach i robota zrobiona np. za 1,5 mln zł. Kto zapłacił za zawyżoną umowę? - zarządzani. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: Inter-EJ Zarządzanie 18.11.14, 06:55 miloza123 napisała: > są 3 oferty zebrane przez administratora w tym jedna > od firmy bliskiej rodziny osób z administracji i pozostałe > dwie znacznie wyższe od firm "słupów". Nic nie stoi, aby krytykanci sposobu wybierania wykonawcy sami się angażowali i poszukali firmy i dołożyli do tych, które przygotował Administrator. Zarząd dokona wyboru albo ogół właścicieli jak kto woli.... Tylko proszę nie wyjeżdżać z wnioskiem za co ten Administrator bierze kasę , Odpowiedz Link Zgłoś
delecs Re: Inter-EJ Zarządzanie 17.11.14, 23:52 to wiadome że jak remonty w ineruju to tylko 2 firmy wygrywają, z czego budowlane zawsze wygra synek, co z tego ze 2 razy drożej niż podobne bloki w okolicy, biznes się kręci. Jak najdalej od takich naciągaczy Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: Inter-EJ Zarządzanie 18.11.14, 06:59 delecs napisała: > to wiadome że jak remonty w ineruju to tylko 2 firmy wygrywają, > z czego budowlane zawsze wygra synek, co z tego ze 2 razy drożej > niż podobne bloki w okolicy, biznes się kręci. Jak najdalej od takich naciągaczy Co ty zrobiłaś, aby zgłosić swoich faworytów , krytykanctwo to tak polska specjalność Zarząd miałby w czym wybierać... . Odpowiedz Link Zgłoś
miloza123 Re: Inter-EJ Zarządzanie 19.11.14, 10:11 teoretycznie masz rację. nawet proponowałam inne firmy. Zarząd i administracja obiecaly sie skontaktować jak beda zbierac oferty, ale pozniej okazywało się, ze oferta już wybrana, umowa podpisana i firma zaraz wchodzi na roboty i i co mi w ogole chodzi, ze wcale z nimi nie rozmawialam a informacja o zbieraniu ofert i zakresie prac była przeciez zamieszczona na stronie internetowej administratora i każdy mógł sobie tam zajrzeć. Tak się załatwia sprawy z osobami chcącymi się zaangażować. Oczywiście to kiedy informacja na stronie internetowej sie pojawiła i na jak długo wiedzą tylko nieliczni. O istnieniu takiej strony i zamieszczanych tam ogłoszeniach też wiedzą tylko nieliczni. Oficjalnie wszystko jest w porządku. Zapytanie ofertowe było podane do publicznej wiadomości. 2-3 firmy złożyły oferty. Drogie, ale jak to kiedys usłyszałam od wykonawcy "konkurencja rośnie to i ceny wykonastwa rosną". Tak więc w teorii można proponować inne firmy, każdy może składać ofertę. W praktyce jest to niemal niemożliwe, szczególnie tam gdzie pani administrator zainstalowała się w zarządzie wspólnoty. Najgorsze jest to, że mieszkańcy im wierzą albo nie chcą się angażować. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: Inter-EJ Zarządzanie 20.11.14, 06:47 miloza123 napisała: > teoretycznie masz rację. nawet proponowałam inne firmy. Zarząd i administracja > obiecaly sie skontaktować jak beda zbierac oferty, Teoretycznie przyjmuje te wyjaśnienia ale tylko teoretycznie ... Poprawnie powinno być tak, że ty składasz na piśmie oferty promowanych przez ciebie firm i masz na to dowód, że Zarząd te oferty przyjął > informacja o zbieraniu ofert i zakresie prac > była przeciez zamieszczona na stronie internetowej administratora > i każdy mógł sobie tam zajrzeć :) :) :) :) :) :) :) A kto z tego korzysta ???? Wykonawcy raczej siedzą na stronach budżetowych ( Gminy ), bo tam jest dla nich kasa do wyrwania > Tak się załatwia sprawy z osobami chcącymi się zaangażować. Uważam, że przeciwnie , to jest typowy przykład jak nie należy postępować z interesami wspólnoty , małego podmiotu w dżungli rekinów > Tak więc w teorii można proponować inne firmy, każdy może składać ofertę. Uważam, że popełniłaś błąd , a teraz trudno się do tego przyznać > Najgorsze jest to, że mieszkańcy im wierzą albo nie chcą się angażować. A co mają wierzyć twojemu słowu, jak nie masz dowodów, choćby zgłoszenia przez ciebie ofert na piśmie Zarządowi Odpowiedz Link Zgłoś
miloza123 Re: Inter-EJ Zarządzanie 21.11.14, 23:12 Być może napisałam niejasno. Część mojej wypowiedzi miała charakter sarkastyczny. Wyjaśniając: Administracja i zarządy często robią wszystko by możliwość złożenia ofert miały tylko firmy, które z góry wiadomo, ze mają wygrać. Trudno jest złożyć ofertę skoro dostęp do kosztorysu jest prawie niemożliwy. Ogłoszenia pojawiają się na stronie internetowej administracji, o której nikt nie wie. Nikt nie wie kiedy takie ogłoszenie się pojawi i jak długo będzie na stronie. Więc oferty składają zawsze te same 2-3 firmy. Jednocześnie zaznaczam, że "konkursy ofert" dotyczą remontów nieraz grubo ponad milion zł. Gwarantuję, że każda większa firma budowlana z Warszawy i okolic taką robotą się zainteresuje. Z tego co wiem co najmniej jednej Wspólnocie udało sie po wielkich bojach uwolnić od pasożyta. Jest prośba do "delecs" o kontakt na miloza123@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: Inter-EJ Zarządzanie 22.11.14, 05:47 miloza123 napisała: > Trudno jest złożyć ofertę skoro dostęp do kosztorysu jest prawie niemożliwy. Być może żyjemy na dwóch różnych planetach ... W moim rejonie to wykonawca opracowuje ofertę i to na nim spoczywa wykonanie kosztorysu. Kosztorysy inwestorskie robi się tylko przy "grubych" robotach ... > Ogłoszenia pojawiają się na stronie internetowej administracji, o której nikt nie wie. Ale ty wiesz co będzie w twojej WM robione i możesz powiadomić '"swoich'" wykonawców, aby się zainteresowali sprawą. >Jednocześnie zaznaczam, że "konkursy ofert" dotyczą remontów nieraz grubo ponad milion zł. Takie czasy , to tak jak z remontem w twoim lokalu , wysyłasz zapytania do kilku wykonawców i po złożeniu ofert wybierasz .... nieprawdaż ? Odpowiedz Link Zgłoś
miloza123 Re: Inter-EJ Zarządzanie 24.11.14, 11:16 no i sam sobie odpowiedziałeś ! ps. czytamy ze zrozumieniem:) Osoby mające styczność z działaniami firmy Inter-Ej proszę o kontakt na miloza123@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pasiuu Re: Inter-EJ Zarządzanie 25.11.14, 22:49 Wspólnota która uwolniła się od Inter ej to Pieńkowskiego 5 na stronie ich administratora opisane jest co udało się im zrobić bcs-solutions.pl/blog/ Ja jak widzę jak mój blok wygląda to ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
pasiuu Re: Inter-EJ Zarządzanie 25.11.14, 22:51 Wspólnota która uwalniała się od inter ej to Pieńkowskiego 5. Na stronie ich administratora opisane jest co udało się im zrobić. bcs-solutions.pl/blog/ Ja jak widzę mój blok to ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
johnef Re: Inter-EJ Zarządzanie 04.12.14, 12:36 O widzę że ktoś pisze o moim bloku. Tak to prawda, rzeczywiście zmiana administracji dużo pomogła. To już nie ten sam blok. W interju panie potrafiły nic nie robić, brać kasę i jeszcze wrzeszczeć na mieszkańców jak coś chcieli. Teraz to przynajmniej widzę ludzi z administracji na budynku, działają, wszystko da się zorganizować. Pozdrowienia dla pani Luizy i pana Tomka, działajcie tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
maszmi Re: Inter-EJ Zarządzanie 28.12.14, 11:05 Dzień dobry , a można zapytać na kogo zmieniliście? Nie wyobrażam sobie sytuacji , gdzie administrator krzyczy na członka Wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
miloza123 Re: Inter-EJ Zarządzanie 04.06.15, 11:10 W naszym budynku udało się zmienić stary zarząd wspólnoty. Nie myślałam, że to się uda, ale dzięki aktywności niektórych osób ludzie przestali się bać i zaczeli angażować. Właśnie się dowiedziałam, że Inter-ej dostał wypowiedzenie. I to jest najlepsza wiadomość, bo to co po sobie pozostawili nie cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś