Dodaj do ulubionych

Apelacja zarządca przymusowy

11.03.15, 21:12
Witam.
Czy apelacja w sprawie związanej z zarządcą przymusowym złożona przez stronę to jest jednego z właścicieli podlega jakiejś opłacie?. Pytam, bo wydaje mi się ze Sąd odwoławczy chce mnie zrobić w konia. Sad Rejonowy zatwierdził sprawozdanie zarządcy przymusowego i stwierdził, że jest ok, ale ja mam inne zdanie i są na to dowody, dlatego złożyłam apelacje. Od pół roku nic się nie dzieje. Być może gdybym wiedziała że muszę opłacić apelacje to przyspieszyło by to sprawę.
Obserwuj wątek
    • nowikana Re: Apelacja zarządca przymusowy 12.03.15, 01:35
      Od apelacji zawsze jest opłata sądowe(chyba, że sąd zwolnił Panią z kosztów sądowych na Pani wniosek), ale jeśli nie uiściła Pani przy wnoszeniu apelacji to sąd wezwie Panią do jej uiszczenia w terninie 7 dni od otrzymania wezwania. Ale jeśli od pół roku Sąd nie wzywał do opłaty, to warto się dowiedzieć w sądzie co sie dzieje, bo może wysyłałi coś a Inpost nie doręczył wezwania.
    • j666 Re: Apelacja zarządca przymusowy 15.03.15, 00:00
      A apelacja była konkretnie od czego (od zaskarżalnego postanowienia sądu rejonowego?)? Apelację składasz za pośrednictwem sądu rejonowego i to SR jakby co powinien wezwać Ciebie do usunięcia braku formalnego (do opłacenia wniosku). W przypadku nieuzasadnionej zwłoki sądu możesz pomyśleć o złożeniu skargi na przewlekłość postępowania.
      • mire_k56 Re: Apelacja zarządca przymusowy 15.03.15, 09:18
        To jest typowe dla naszego systemu wymiaru sprawiedliwości. Zacznie się coś dziać tak gdzieś za pól roku, jak asesor sądowy będzie brał papierki z tej kupki. I wtedy wezwie do wniesienia opłaty i poda termin. Rada j666 = to już lepiej od razu wyrzucić tą apelacje o kosza.
      • serafin666 Re: Apelacja zarządca przymusowy 15.03.15, 17:22
        od postanowienia - zażalenie...
        • mire_k56 Re: Apelacja zarządca przymusowy 16.03.15, 07:40
          ola pisze o Apelacji a nie zażaleniu, to j666 użyl tej terminologii, albo nie wie co pisze albo użył zwrotu potocznego postanowienie=orzeczenie
          • serafin666 Re: Apelacja zarządca przymusowy 16.03.15, 12:14
            o przyjęciu sprawozdania zarządcy przymusowego sąd orzeka w postanowieniu ( byłem przymusowym - to wiem )
            • mire_k56 Re: Apelacja zarządca przymusowy 16.03.15, 14:29
              Czlowiek uczy się cale życie. Teraz i ja wiem.
              • ola19801 Re: Apelacja zarządca przymusowy 18.03.15, 08:58
                Witam.
                Czy w związku z tym, co napisał serafin apelacja jest nieważna i sąd jej nie rozpatrzy. Może, dlatego nie zażądano opłaty?
                • mecenas_warszawa Re: Apelacja zarządca przymusowy 18.03.15, 21:15
                  A tak z ciekawości się spytam: czemu Pani nie dowiaduje się o losy złożonego środka odwoławczego u źródła - czyli w sądzie, choćby telefonicznie, tylko na otwartym dla wszystkich forum ?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka