asam11 18.08.05, 17:32 i do tych, którzy odcinają wodę dłużnikom. Znacie to? www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050818/prawo/prawo_a_21.html Nie? To poczytajcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babczyk Re: do tych, którym zarząd odciął wodę 18.08.05, 18:54 No i co z tego. Przecież tacy jak Ty nie licza sie z nikim i niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
asam11 Re: do tych, którym zarząd odciął wodę 18.08.05, 19:21 babczyk napisał: > No i co z tego. Przecież tacy jak Ty nie licza sie z nikim i niczym. Sami powiedzcie: czy to nie chorobliwe? On ma jakieś uczulenie na mnie. Nie muszę nawet przedstawiać swojego zdania, wystarczy, że się odezwę a już mi musi przywalić. A niech przywala. -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
amik2 Re: do tych, którym zarząd odciął wodę 18.08.05, 20:03 Wyrok sadu w tym kraju jest jak zwykle bezszczelny. Dowód: nie jest winny ten co nie płaci za towar w tym przypadku wodę (czytaj złodziej) tylko za niego muszą płacić inni, złodziej ma prawo do uznania społecznego, tak włąśnie orzekł ten sąd. Dlaczego? ano dlatego, ze w tym kraju prawa mają tylko: skazani, złodzieje szczególnie gdy kradą mienie wspólne, politycy i cwaniaczki (dresiarze). Reszta hołoty ma słuchać i milczeć bo jak nie to sąd. Ja bym temu sędziemy czy sędzinie podłączył połowę bydynków ich miasta do jej licznika wody i oczywiście nie płacił za nią. Jestem ciekawy reakcji:)). A na koniec pytanie? Kto to jest prawnik (np. sędzia). Odp. Prawnik to osoba która nie rozumie prawa i musi je studiować. Normalny człowiek prawo zna i nie musi wkuwać historii starożytnego rzymu na pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
kondominium Re: do tych, którym zarząd odciął wodę 18.08.05, 21:09 "SO uznał, że uniemożliwienie dostępu do wody nie mieściło się w ustawowych kompetencjach wspólnoty i było sprzeczne z zasadami współżycia społecznego. Według sądu wspólnota nie jest wyłącznym dysponentem wody. Dostęp do niej stanowi bowiem wartość konstytucyjnie chronioną. Według sądu wspólnota, chcąc wyegzekwować należności, powinna skierować sprawę na drogę postępowania sądowego. SO uznał więc, że pozwani naruszyli dobra osobiste Mirosławy G. Dlatego mają solidarnie zapłacić jej 2 tys. zł zadośćuczynienia i odszkodowania." ------------------------------------------------------------------------ Sąd orzekł, że właściciel instalacji jest zobowiązany konstytucyjnie do umożliwiania (ułatwiania) kradzieży wody. Wspólnota nie jest wyłącznym dysponentem wody i wcale nie zabraniała Mirosławie G. korzystania z wody w najbliższym zdroju ulicznym. Sąd orzekł, że wspólnota naruszyła dobra osobiste Mirosławy G. poprzez uniemożliwienie jej kradzieży wody. SO na Madagaskar. Odpowiedz Link Zgłoś
amik2 Re: do tych, którym zarząd odciął wodę 18.08.05, 21:46 Witam! jak przecztałem post, to widzę, że nie jestem odosobnionych w pogladach na nasze tzw. sądownictwo. Miłego wieczoru Odpowiedz Link Zgłoś
kondominium Re: do tych, którym zarząd odciął wodę 19.08.05, 08:19 Sąd Okręgowy orzekł również, że umożliwienie kradzieży wody jest zgodne z zasadami współżycia społecznego, a właściciel instalacji nie ma prawa dysponować swoją własnością. Musi udostępnić tę swoją instalację każdemu złodziejowi, bo nie ma ustawowych kompetencji do zapobiegania kradzieży. Odpowiedz Link Zgłoś
majkowa Re: do tych, którym zarząd odciął wodę 19.08.05, 09:25 Zaraz, zaraz, czy nie nastąpiło tu odwrócenie pojęć? Czy nie powinno być tak, że pani płaci za wodę i na drodze sądowej dochodzi swojej racji? Ta pani zastąpiła sąd i z góry osądziła, że ona ma rację i nie musi płacić - i przestała płacić. A sąd orzekł, że osobie nie płacącej za wodę wspólnota musi udostępniać instalację wod-kan stanowiącą własność wspólnoty. Proszę mnie poprawić jeżeli się mylę: Czy udostępnienie instalacji nie jest dostarczaniem złodziejowi narzędzi, pomoc w popełnianiu przestępstwa, współudział? Przecież ta pani pobierała jakiś czas wodę nie płacąc za nią. Okradała sąsiadów. Miała pretensję o nieprawidłowe rozliczenia? Powinna nie zaprzestając płatności wnieść sprawę do sądu. Zastosowała szantaż, a sąd jej przyznał rację. Do bani taki sąd, który nie rozumie zasad sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
lodziak75 Re: do tych, którym zarząd odciął wodę 19.08.05, 09:47 Sąd Okręgowy osiągnął szczyty absurdu!!! Złodziejowi przyznał odszkodowanie!!! Zgłoszę ten wyrok do konkursu na największą bzdurę roku. Odpowiedz Link Zgłoś