Dodaj do ulubionych

do serafina

26.08.05, 19:40
:) jeśli znajdziesz chwilę :)
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=523&w=281
Obserwuj wątek
    • olszaa Re: do serafina 26.08.05, 19:41
      miało być forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=523&w=28143496&a=28191442
      • wprost5 Do serafina - a dlaczego? 27.08.05, 11:40
        Olszaa prosi serafina o wyłożenie tzw."kawa na ławę", co mnie dosyć często
        irytuje a to dlatego, że pytamy się wzajemnie o najprostsze rzeczy chociaz
        moglibyśmy to załatwić sami we własnym zakresie.
        Przeciez wystarczy zapytac w banku, gdzie współnota Olszy powinna miec rachunek
        bankowy, jak cofnąć pełnomocnictwo do dysponowania rachunkiem. Ma to ten
        skutek, ze można się przy okazji dowiedzieć, jak zakładano rachunek, kto nim
        dysponuje, jaka była rola zarządu itp.
        Serafina może nie byc przy komputerze, może wyjechać na dłużej itp i wtedy
        olszo czy bedziesz czekac na Godota! Więcej samodzielności i pomysłowości!

Oczywiście zaglądnąłem pod podany link, przeczytalem post dobuda i jeśli tak
        jest jak domniemuje, to ładne kwiatki! Doskonale argumenty, aby pozbyć się jak
        najszybciej zarządu i zarządcy!
        • olszaa Re: Do serafina - a dlaczego? 27.08.05, 12:48
          Pytam serafina, bo to on właśnie zaproponawał "nastraszenie zarządu".
          A ja zanim zacznę kogoś straszyc chciałam wiedzieć jak to miałoby sie odbyć.
          Bo skoro rachunek jest administratora i my na niego wpłacamy pieniądze, które
          on potem wydaje, to jak mam mu odmówić wypłaty wynagrodzenia. Sam sobie weźmie
          i jeszcze w głowę sie postuka :(

Nie chodzi mi o to co zrobić w banku tylko jak załatwic to z administratorem?
          • dobud Re: Do serafina - a dlaczego? 28.08.05, 22:25
            To Wy wplacacie pieniądze na zarzadzanie nieruchomością wspólną na konto firmy
            zarządzajacej, a nie konto wspólnoty ??????????
            Łaaadnie........ to tak jakby wkładac zlodziejowi forsę do jego kieszeni, a
            potem biadolic, że on nas okradł :):):)
            • olszaa Re: Do serafina - a dlaczego? 28.08.05, 22:32
              No wiesz, to teoretycznie jest konto wspólnoty tzn. w umowie jest zobowiązanie,
              by założyć wspólnocie konto, ale de facto my do niego mamy tyle,że wpłacamy :(
              Dla mnie to stan zastały i niemieszczący sie w głowie, ale ja tam nowa jestem
              • dobud Re: Do serafina - a dlaczego? 29.08.05, 00:28
                kurcze.jest jakaś nazwa konta:
                Wspónota Mieszkaniowa XXX
                lub
                Administrator Sp z o.o.
                Ustal w koncu, czyje to konto.
            • olszaa Re: Do serafina - a dlaczego? 28.08.05, 23:16
              A pozbawiające wiary w ludzkie kompetencje, jest to, że taką beznadziejną umowę
              z "Administartorem" podpisał prezes spółdzielni mieszkaniowej :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka