Dodaj do ulubionych

ARKANA - w Warszawie

29.12.06, 15:53
Zwracam się do wszystkich warszawskich forumowiczów z prośbą o informacje nt. firmy ARKANA z Warszawy, ul. Warecka 6/8. dochodzą do naszej wspólnoty informacje o bardzo niskim notowaniu tej firmy, oraz o nieprofesjonalizmie w jej działaniu na rzecz niektórych wspólnot.
Jako, że chcemy wybrać dobrego zarządcę dla n/wspólnoty pragniemy zweryfikować wszelkie oceny kandydatów.
Bardzo proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • lech66 Maciej Kozłowski - kto zna ? 04.01.07, 15:29
      Mnie też ta firma interesuje. W Rzeczpospolitej były dwa artykuły o zarzący,
      który prawdopodobnie okradł wspólnoty na co najmniej 500 tys.zł. Bohaterem tych
      artykułów jest firma MF House Macieja Kozłowskiego, z którym od paru lat toczę
      boje sądowe a ostatnio i prokuratorskie. Zdaje się że p. Kozłowski schronił się
      pod szyld tej firmy z Wareckiej, a więc cała ta sytuacja jest bardzo niejasna.

PS' zainteresowanym mogę przesłać te artykuły.
      • gryfion Re: Maciej Kozłowski - kto zna ? 04.01.07, 18:30
        Panie Macieju,
        przesłałem maila na pański prive. Bardzo proszę o kontakt.
        Jednocześnie oczekuję dalszych ofert od firm zarzadzających z terenu Warszawy (wniosek do sadu o zarząd przymusowy - wskazanie zarządcy i koszty).
        • lech66 Re: Maciej Kozłowski - kto zna ? 04.01.07, 21:18
          nie jestem Maciejem, wprost przeciwnie. Jestem ewentualnym zarządcą
          przymusowym, w jego miejsce.
    • nela46 Re: ARKANA - w Warszawie 05.01.07, 10:27
      Jako Zarząd Wspólnoty Mieszkaniowej przy ul.Anielewicza 10 w Śródmieściu mogę
      jedynie potwierdzić rzetelność i wysoki profesjonalizm firmy ARKANA.
      Firma ta od 2005 roku opiekuje się naszą Wspólnotą i z cała odpowiedzialnością
      mogę potwierdzić swoje zadowolenie z wyboru tej firmy.
    • joa55 Re: ARKANA - w Warszawie 08.01.07, 08:59
      ARKANA zarządza naszą Wspólnotą dwa lata i nie zamierzamy nic zmieniać. Jednym z
      atutów firmy jest pomoc prawna w razie kłopotów z dłużnikami
      • gryfion Re: ARKANA - w Warszawie 08.01.07, 09:26
        Dziękuję, ale czy mogę jeszcze prosić o adres Waszej wspólnoty?
    • marylalysiak Re: ARKANA - w Warszawie 08.01.07, 10:33
      Firma Arkana Zarządza nami od 1 stycznia 2004,a właściwie od sierpnia 2003.
      Napisałam od sierpnia ,gdyż Zarzadca Pan Mirosław Hołysz pomógł nam wyzwolić
      się od Zarządu ADK-owskiego.Dzięki niemu zdobyłyśmy jako zarząd nieruchomości
      wspólnej dużego doświadczenia we wspólnym zarządzaniu,bez kłótni ,awantur jak
      to bywa w innych wspólnotach.A plotek nie słuchamy.
      Wybiera wykonawców rzetelnych jeśli chodzi o remonty,przykładem ,którym moge
      sie posłużyć między innymi niech bedzie wymiana pionów gazowych przerwa w
      dopływie gazu do mieszkań wynosiła jedną godzinę.
      Budynek,którym Zarządza Pan Mirosław Hołysz to Nowolipki 12.
      Więcej informacji moge udzielić ;022 831 87 81 lub 509 728 354.
    • lech66 Re: ARKANA - w Warszawie 08.01.07, 18:01
      Kozłowski ukrył się w ZGN na Wareckiej 28/42, a więc nie jest to związane z
      firmą ARKANA
      • maruder8 Re: ARKANA - w Warszawie 08.01.07, 22:05
        Czyli, że firmie Arkana należą się przeprosiny za obsmarowanie !!????
        • gryfion Re: ARKANA - w Warszawie 09.01.07, 15:13
          No cóż, otrzymałem także na priva jedna ocenę negatywną. Wybór nie jest prosty - zapewne zawsze znajdą sie rózne oceny działań. Mam nadzieję, ze większość ocen okaże sie trafna. Co do oceny lecha66, to przyznał sie do pomyłki.
          • lech66 Re: ARKANA - w Warszawie 10.01.07, 07:01
            Dwie sprawy:
            1) Napisałem: "Zdaje się że p. Kozłowski schronił się
            pod szyld tej firmy z Wareckiej, a więc cała ta sytuacja jest bardzo niejasna."
            "Zdaje się", a nie , że tak jest. Nikogo nie oskarżyłem (oprócz p.
            Kozłowskiego, co podtrzymuję). Potem sprawdziłem i sprostowałem. Sądzę, że
            zachowałem się poprawnie i życzę innym takiego zachowania.
            2) Opinie o zarządcach. Problem z tymi opiniami jest taki, że są mało
            wiarygodne, bo nie znamy osoby, która je formułuje. Może to być słuszna opinia,
            ale nie musi. Zresztą w każdej wspólnocie na temat tego samego zarządcy są
            różne opinie. Czasami jest to uzasadnione (bo zależy od konkretnego
            doświadczenmia z zarządcą danej osoby), a czasami jest to w myśl zasady gdzie
            dwóch Polaków tam trzy zdania. Ja chyba proponowałbym pojechać do kilku
            wspólnot obsługiwanych przez danego zarządcę i zobaczyć na miejscu jak to
            wygląda, czy jest porządek i może zagadnąć na miejscu parę przypadkowych osób z
            tych wspólnot. Po wyglądzie i sposobie rozmowy też można ustosunować się do
            wiarygodności rozmówcy (może to być np. beret lub kapelusz).

A tak na marginesie to ja widzę raczej problem z zarządami, gdzie sposób ich
            wybierania powoduje, że często są to dziwne osoby (może czujące się
            niedowartościowane w innych dziedzinach swojego życia ?), które pchają się do
            zarządu (wartościowsi nie mają chęci ani motywacji do bycia w zarządzie, nie
            muszą się spełniać w ten sposób) nie mając ku temu odpowiednich kwalifikacji
            czy predyspozycji i jak ktoś w zarządzie jest OK, to jest to raczej wyjątek
            (bardzo cenny) niż reguła. Szkoda, że tak jest.
            • marylalysiak Re: ARKANA - w Warszawie 10.01.07, 09:04
              lech66 napisał:

> A tak na marginesie to ja widzę raczej problem z zarządami, gdzie sposób ich
              > wybierania powoduje, że często są to dziwne osoby (może czujące się
              > niedowartościowane w innych dziedzinach swojego życia ?), które pchają się do
              > zarządu (wartościowsi nie mają chęci ani motywacji do bycia w zarządzie, nie
              > muszą się spełniać w ten sposób) nie mając ku temu odpowiednich kwalifikacji
              > czy predyspozycji i jak ktoś w zarządzie jest OK, to jest to raczej wyjątek
              > (bardzo cenny) niż reguła. Szkoda, że tak jest.

w tej kwestji popieram Pana całkowicie ,wystarczy poczytać posty . Prosta
              rzecz urasta do niebotycznych problemów,gdzie czasami jak czytam nie które
              wypowiedzi włos jeży się na głowie.

• mirekz19 Re: ARKANA - w Warszawie 11.01.07, 12:00
      Jesteśmy firmą działająca na rynku od 1992 roku. W zakresie gospodarki
      nieruchomościami(zarządzanie, pośrednictwo)działamy od niedawna, co wbrew
      pozorom jest naszym atutem, ponieważ wchodząc na ten rynek, za konkurencyjną
      cenę świadczymy usługi o wysokiej jakości, dostosowane do indywidualnych
      potrzeb danej wspólnoty. Gwarantem wysokiej jakości są nasi pracownicy, z
      wieloletnim doświadczeniem w zarządzaniu nieruchomościami.
      Jeśli Państwa Wspólnota byłaby zainteresowana współpracą z nami prosimy o
      kontakt e-mail: mstachera@prosysrp.pl
    • gosia442 Re: ARKANA - w Warszawie 17.05.07, 12:35
      Przestrzegam wszystkich przed podjęciem współpracy z biurem ARKANA. Jest to
      firma nierzetelna i nie rozliczająca najemców we własciwym czasie. Ja osbiście
      czekam ponad rok na takie rozliczenie za CO i inne media. Czują sie bezkarni,
      może skarga wniesiona do Nadzoru Właścicielskiego spowoduje przełom w mojej
      sprawie.
      • wprost5 Zarządcy nieruchomosci w Warszawie 17.05.07, 15:13
        Goraco zachęcam wszystkich członków współnot do takich wypowiedzi jak gosi442 -
        bez owijania sprawy w bawełnę. Może to skłoni nierzetelnych zarządców do
        lepszej pracy i ustrzeże innych przed zawarciem umów o zarządzanie!
        Ze swej strony przestrzegam przed firmą LEGATUS Sp. z o.o. z ul. Włodarzewskiej
        59F lok. 6. Od dwóch lat w mojej współnocie nie rozliczyła mediów, nie dba o
        stan techniczny budynku!
        Publikujac tego rodzaju informacje, oczywiście w oparciu o dokumenty, aby nie
        być oskarżonym przez obrażonych właścicieli firm o pomówienie, stworzymy
        ranking zarządców, co bardzo się przyda wielu wspólnotom.
        • andrzej.brodziak_licencja_4608 są też fachowi zażądcy 17.05.07, 17:16
          Warto chyba też napisać o dobrych i bardzo dobrych zażądcach. Ja jestem jednym
          z najlepszych, jeżeli nie najlepszym zażądcą nieruchomości we Wrocławiu.
          Wdzięczni właściciele lokali ślą mi podziękowania również z innych miast.

Największy Ekspert tego forum tak o mnie napisał:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=26818048&v=2&s=0
          xxxll napisał:
          > Może utworzymy ranking Zarzadców Nieruchomości?
          > Na początek tych dobrych.
          > Zgłaszam firmę EXIT-III a konkretnie pana AB.

> Po tych co miałem jest najlepszy. Mnie on odpowiada, jest nietuzinkowy i ma
          > dużą (AB) wiedze z zakresu zarządznia nieruchomościami. Koszty zarządu
          > nieruchomością ogranicza do koniecznego minimum, pozwala nam wsółzarządzać
          > nieruchomością. Wygrał kilka spraw o windykacje nalezności, choć my juz
          > postawiliśmy krzyżyk.

> załatwia miło szybko , przyjemnie i profesjonalnie w ramach przekaznych mu
          > środków przez WM.
          • lilarusz Re: są też fachowi zażądcy 25.10.07, 12:48
            Panie "zażądco": żądamy poprawnej ortografii!
      • lilarusz Re: ARKANA - w Warszawie 25.10.07, 12:44
        Mamy obecnie do czynienia z nieodpowiedzialnie i nieprofesjonalnie
        prowadzoną wymianą "pionów" w kamienicy zarządzanej przez firmę
        ARKANA. Nie tylko odpowiedzialni administratorzy są nieuchwytni, ale
        w rozmowach (rzadkich) z aroganckimi pracownikami biura ma się
        wrażenie rozmowy z bezpieką. Można sobie wyobrażać przebieg
        przetargu na usługi remontowe i formę rozliczeń. Na listy lokatorów
        (właścicieli mieszkań) administrator nie ma zwyczaju odpowiadać.
    • lilarusz Re: ARKANA - w Warszawie 25.10.07, 12:46
      Przed podaniem im ręki radzę policzyć wcześniej palce
      • dorotawasilewska Re: ARKANA - w Warszawie 25.10.07, 16:13

lilariusz napisała:

Mamy obecnie do czynienia z nieodpowiedzialnie i nieprofesjonalnie
        prowadzoną wymianą "pionów" w kamienicy zarządzanej przez firmę
        ARKANA. Nie tylko odpowiedzialni administratorzy są nieuchwytni, ale
        w rozmowach (rzadkich) z aroganckimi pracownikami biura ma się
        wrażenie rozmowy z bezpieką. Można sobie wyobrażać przebieg
        przetargu na usługi remontowe i formę rozliczeń. Na listy lokatorów
        (właścicieli mieszkań) administrator nie ma zwyczaju odpowiadać.

Nie zgodzę się absolutnie z Twoją opinią dotyczacą Firmy ARKANA,
        widocznie Twoje zainteresowania widzisz na płaszczyżnie Swojego
        krótkiego nosa.
        Twoje porównania co do bezpieki to chyba Ciebie dotyczą.
        Co do przetargów jakbyś miała trochę oleju w głowie mogłabyś brać udział i
        wybrać taką firmę jaka Ci odpowiada.(najlepiej kolegi)
        Po Twoim wpisie sądzę,że mało są Ci znane zagadnienia wspólnotowe
        i swoje dewagacje przelewasz na forum ,jednocześnie obrażając
        ludzi akurat tam pracujących.To samo mogę napisać o pracownikach US,Rady
        Narodowej tam też;

> Przed podaniem im ręki radzę policzyć wcześniej palce
    • ikosa Re: ARKANA - w Warszawie 25.10.07, 17:54
      Naszym Zarządcą jest ARKANA.Ostatnio robili nam balkony,a prace
      remontowe przebiegały szybko i bezproblemowo.Jesteśmy bardzo
      zadowoleni z naszego Zarządcy.Budynek Nowiniarska 8
      • gosia442 Re: ARKANA - w Warszawie 20.11.07, 11:33
        Jeszcze raz przestrzegam przed firma Arkana z ul. Wareckiej w Warszawie. Jak
        pisałam już w maju, firma ta nie rozliczyła się z najemcami za C.O.w bloku przy
        ul Sosnowej w Wołominie i chyba nie ma zamiaru tego uczynić. Minęło kilka
        miesięcy, a nie otrzymałam żadnego pisma wyjaśniającego. Pozostaje mi wnieść
        sprawę do Sądu i wpisać tę firmę na listę dłużników w internecie. Oni naprawdę
        czują się bezkarni. Nie podejmujcie z nimi żadnej współpracy. M. Palczewska
        • gryfion Re: ARKANA - w Warszawie 10.01.08, 19:07
          Dziękuję za info. Niestety pokrywa sie to z moimi informacjami.
        • gryfion Re: ARKANA - w Warszawie 02.04.08, 20:33
          Gosia ma rację. Ta firma to jakiś krzak. Nie mogę znaleźć żadnej informacji w internecie. Zero. Brak strony internetowej. Jak zadzwoniłem o iinformację - to proszono o późniejszy kontakt. Doszły mnie sygnały o dziwnym prowadzeniu spraw ksiegowych przez nich. Znajomy z ul Kruczej 51 (administrator Arkana) opisał mi sytuację tam panującą. Jakiś horror. Dokumenty wspólnoty pochowane na Wareckiej. jakieś zbieranie podpisów przez Arkana na niekorzyść zarządu. Czy może jeszcze jest coś dziwnego? Jak sie dowiem to napiszę.
          • ksawcio-kot Re: ARKANA - w Warszawie 03.04.08, 23:31
            Tak się akurat składa, że doskonale znam sytuację Wspólnoty Mieszkaniowej Krucza
            51 ponieważ jestem plenipotentem mojej ciotki mieszkającej pod tym adresem.
            Zaniepokojony sytuacją zaistniałą we Wspólnocie postanowiłem zbadać ją
            osobiście. Informacji zasięgnąłem zarówno w Arkanie jak i u pełnomocnika
            miasta. Na szczęście dla mnie, plotki rozsiewane na budynku okazały się
            nieuzasadnione. Zarząd Wspólnoty odwołany został na skutek popełnionych
            nieprawidłowości wykrytych przez przedstawiciela miasta. Mogę więc zaświadczyć,
            że nie może tu być mowy o jakichś anomaliach opisywanych przez gryfiona.
        • bunioza111 Re: ARKANA - w Warszawie 04.04.08, 10:36
          Małgośka dziewczyno co ty za duby smalone bredzisz. Ja też mieszkam w Wołominie
          przy Sosnowej 1b i miałam pewne zastrzeżenia co do obsługi przez arkanę ale to
          co Ty wypisujesz w ogóle nie trzyma się kupy. Za C.O. nie rozliczył nas TBS a
          nie arkana (jak chcesz to zapytaj się księgowej TBS-u p. Urbańskiej. Następnym
          razem zanim napiszesz na kogoś paszkwil mocno się zastanów bo nieopatrznie
          możesz komuś wyrządzić krzywdę.Pozdrowionka dla Ciebie i Adama.
          • gwiazda-poranna Re: ARKANA - w Warszawie 04.04.08, 22:48
            Adeki też tak robią.
            Akurat moja wspólnota jest pod innym zarządcą,ale rozliczenia z najemcami w
            sprawie wody,albo C.O ,śmieci ciągną się tygodniami nie wiem dlaczego tak się
            dzieje?
            W tym roku to już mnie to zdenerwowało poszłam do Administratora naszego budynku
            ,który wybrała wspólnota i spytałam dlaczego najemcy nie są jeszcze rozliczeni
            za media,a właściciele tak?,a mamy już kwiecień,bo w Adeku słyszałam,że jeszcze
            czegoś tam nie dostali.
            Zdziwiony Administrator zaprowadził mnie do księgowej i Ona mi pokazała ,że
            wszystkie faktury obciążające najemców zostały złożone 25 lutego 2008 data
            stempla przyjęcia .
            Jutro tam idę i zrobię drakę,bo dostałam kopię.,
    • toledo24 ARKANA - w Warszawie 11.01.08, 09:21
      Mogę polecić firmę BEWAM z siedzibą na Leszno 38. To nasz administrator. Babki
      działają jak burza i wiedzą co się z czym je. Są uprzejme, miłe i zawsze pod
      telefonem.
      numer do nich to 509 73 49 27.
      Zdecydujecie się to dobrze. Jak nie to nie. Polecam bo my jesteśmy z nich
      zadowoleni (WM ze Staszica).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka