xxxll Re: www.wspolnota.net.pl - zapraszam 19.04.07, 18:14 następny naiwny , czym cie kupili pseudocenzorzy? Odpowiedz Link Zgłoś
wspolnotowiec Re: www.wspolnota.net.pl - zapraszam 19.04.07, 18:40 nowy64 napisał: > <a href="www.wspolnota.net.pl" nie moge wejsc na te stronke,a mam pytanie na ktore potrzebuje szybka odpowiedz. pytanie jest takie czy jesli czlonek wspolnoty instaluje w jednym z pomieszczen piwnicy piec gazowy dla swoich celow grzewczych,to takie pomieszczenie jest jeszcze piwnica czy juz kotlownia? a jesli jest kotlownia,to jakie przepisy reguluja stan bezpieczenstwa takiej kotlowni i kto ma uprawnienia do kontroli i za ta kontrole odpowiada? z gory dziekuje za odpowiedz. i jeszcze jedno pytanie. czy WM musi wyrazic zgode na taka zamiane przeznaczenia pomieszczenia piwnicy i czy naleza sie wspolnocie jakies oplaty z tego tytulu. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: www.wspolnota.net.pl - zapraszam 19.04.07, 19:07 wspolnotowiec napisała: > czy jesli czlonek wspolnoty instaluje w jednym z pomieszczen piwnicy piec > gazowy dla swoich celow grzewczych,to takie pomieszczenie jest jeszcze > piwnica czy juz kotlownia? Ludzie , ludzie czy was naprawdę pogięło!!!!!! A czy taki sam piec, zamontowałby w łazience, czy kuchni, to te pomieszczenia zaczną się nazywać kotłowniami. Jezeli to jest jego piwnica i przyłącze spełnia wymogi budowlane (wntylacje, szyb na spaliny z wkładem) to jest OK i nadal nazywa się piwnicą, a nie ktłownią. a czy porzypdkiem to nie zazdrość? bo mieszka nad piwnicą... Odpowiedz Link Zgłoś
xxx.ll Re: www.wspolnota.net.pl - zapraszam 19.04.07, 19:49 A nie pisałam, że Pana coś dzisiaj popieściło i z pewnością nie była to żona! Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: www.wspolnota.net.pl - zapraszam 19.04.07, 19:51 xxx.ll napisał: > A nie pisałam, że Pana ... to jak z tą tozsamością >> ...napisał: czy >> A nie pisałam ... hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
wspolnotowiec Re: www.wspolnota.net.pl - zapraszam 19.04.07, 20:03 xxx.ll napisał: > A nie pisałam, że Pana coś dzisiaj popieściło i z pewnością nie była to żona! jeszcze nie pisales ale czy u ciebie tak zawsze? kazdy problem WM z pieszczotami sie kojarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
wspolnotowiec Re: www.wspolnota.net.pl - zapraszam 19.04.07, 19:59 xxxll napisał: > Ludzie , ludzie czy was naprawdę pogięło!!!!!! > > > A czy taki sam piec, zamontowałby w łazience, czy kuchni, to te pomieszczenia > zaczną się nazywać kotłowniami. > > Jezeli to jest jego piwnica 'jego' piwnica trzecia z rzedu? >i przyłącze spełnia wymogi budowlane (wntylacje, > szyb na spaliny z wkładem) to jest OK i nadal nazywa się piwnicą, a nie > ktłownią. > > jestes pewien,ze 'piwnica' z kotlem grzewczym nie jest juz kotlownia? to poprosze o napisanie czym w takim razie jest kotlownia? > a czy porzypdkiem to nie zazdrość? bo mieszka nad piwnicą... zazdrosc o co? moze troska o bezpieczenstwo calego budynku? chyba zdajesz sobie sprawe,ze ewentualny wybuch gazu na poziomie piwnicy jest wiele grozniejszy dla budynku niz wybuch gazu z niesprawnego piecyka na wyzszych kontygnacjach. chyba ze piwnica ma mury i zabezpieczenie jak w schronie. Odpowiedz Link Zgłoś
miro_mx Re: www.wspolnota.net.pl - zapraszam 19.04.07, 20:11 Temat poruszony przez Pana jest interesujący, lecz widzę, iż na forum założyciela wątku znajdzie Pan odpowiedź. Chodź warto przyznać, że sprawę należy poruszyć w kilku ciekawych aspektach a to z kolei informację na to forum w odpowiednim wątku. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Nie promuje tandety! Pozd. Miro Odpowiedz Link Zgłoś
wspolnotowiec Re: www.wspolnota.net.pl - zapraszam 19.04.07, 20:53 miro_mx napisał: > Temat poruszony przez Pana jest interesujący, lecz widzę, iż na forum > założyciela wątku znajdzie Pan odpowiedź. przepraszam,ale to chyba nie ja jestem winna nieporozumieniu sprawdzilam przed chwila swoje konto pocztowe i tam wyraznie widze kropke w punkcie plec-kobieta.chcialam wejsc na strone podana przez zalozyciela watku,ale podana strona mi sie nie otwiera.wyjasnienie owe podalam zanim zadalam pytanie z moja watpliwoscia:czy to jeszcze piwnica,czy juz kotlownia Odpowiedz Link Zgłoś
wspolnotowiec Re: www.wspolnota.net.pl - zapraszam 22.04.07, 12:20 miro_mx napisał: > Poczta dziekuję i też poczta Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: zapraszam na wątek Piec gazowy w piwnicy 19.04.07, 21:02 Zapraszam forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=523&w=61051292&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
nowy64 iks iks elku :))) 21.04.07, 21:09 forum gazety to burdel... zobacz, ze w watku zapraszajacym na www.wspolnota.net.pl wywnetrzasz sie na tem pieca i kotlowni... :))))) gratulacje. Ty jestes malym pionkiem. Tam jakos nie podskoczyles adminowi i Cie wyrzucil. Smieci sie tam sprzata.... Nie tak jak tu :))))))))))))))) A zatem zapraszam nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy64 Re: www.wspolnota.net.pl - zapraszam 23.04.07, 07:45 zapraszam zapraszam zapraszam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! www.wspolnota.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
czajnik5 Do wspólnotowca 23.04.07, 10:17 To jeszcze piwnica, jeżeli przyjmiemy, że kocioł ma moc nie większą, niż 30 kW. Nie ma powodu, żeby przyjąć inaczej, bo jak rozumiem, rozważamy przypadek pojedynczego lokalu mieszkalnego. Kotłownia zaczyna się od 60 kW wzwyż. Powyżej 30 do 60 kW mamy do czynienia z wydzielonym pomieszczeniem technicznym, ale jeszcze niekoniecznie z kotłownią. Trzeba również pamiętać o spełnieniu kilku wymagań, a między innymi: - minimalna kubatura: 8 m3 dla kotła typu A lub B i 6,5 m3 dla kotła typu C; - minimalna wysokość pomieszczenia: 2,2 m - wentylacja nawiewna, przewód niezamykany o powierzchni min. 200 cm2 (kotły typ A i B); - wentylacja wywiewna, przewód niezamykany o powierzchni min. 200 cm2 (wszystkie kotły); - odpowiedni przewód spalinowy wyprowadzony nad dach budynku; - odpowiednie urządzenia wod.-kan., a przede wszystkim przewód uzupełniania wody oraz zasyfonowany odpływ do kanalizacji w podłodze (przy uwzględnieniu wymagań przepisów odrębnych, dot. inst. kanalizacyjnej w piwnicy). A nade wszystko, pozwolenie na budowę instalacji gazowej, do pozwolenia musi być dołączone prawo do dysponowania nieruchomością na cele budowlane, które będzie wynikać z udzielenia zgody przez współmieszkańców. Wystarczy, że jeden się nie zgodzi i po ptokach. Jeżeli którykolwiek z ww warunków nie jest spełniony, należy zawiadomić właściwy organ nadzoru budowlanego, który w takiej sytuacji wszczyna postępowanie wyjaśniające. :-). Odpowiedz Link Zgłoś
czajnik5 Re: www.wspolnota.net.pl - zapraszam 23.04.07, 10:21 A wystarczyło wejść na stronę www.wspolnota.net.pl. Tam odpowiedź byłaby szybsza. A tak, musiało się pojawić 12 postów, zanim zauważyłem zagadnienie i mogłem konkretnie odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
cento11 Re: www.wspolnota.net.pl - zapraszam 01.05.07, 20:25 Do nowego 64 Wiesz stary tamto forum jest z pewnością nieco inne ale nie znaczy to żebyś uważał się za odkrywcę Ameryki i tak się podniecał . Ostatnio w temacie o zarządach wspólnot wyczytałem totalne głupoty niejakiej akacji aż mną wstrząsneło ,pomijając nieczytelną składnię i bezsensowną treść jej postu , a w dodatku nie mającego podstaw w ustawie . Całkowitą załamką jest mylenie przez nią zarządzania i administrowania .Dodam ,że ta akacja podaje się za eksperta........Może miała słabszy dzień Odpowiedz Link Zgłoś
cento11 Re: www.wspolnota.net.pl - zapraszam 01.05.07, 20:30 Możecie sami ocenić wchodząc na tę stronkę i zaglądajac do zarządy wspólnot -i dalej czy zarząd może być administratorem.?? Odpowiedz Link Zgłoś
cogito-44 Re: www.wspolnota.net.pl - zapraszam 03.05.07, 16:25 cento11 napisał: > Możecie sami ocenić wchodząc na tę stronkę i zaglądajac do zarządy wspólnot -i > dalej czy zarząd może być administratorem.?? Z całum szacunkem dla Ciebie, muszę stanąć w obronie Akacji. Przy przekroczeniu pewnej ilości postów, na tamtym Forum, uzyskuje się tytuł, aby "nowi" mogli mieć rozeznanie o stażu udzielajacego odpowiedzi. I tak jest "starter" i etc. Ponieważ ludzką rzeczą jest być omylnym, niekiedy zdarza się to praktykom z długim stażem. W porównaniu z prawdziwymi ekspertami jest to naprawdę mały ułamek w stosunku do trafnych odpowiedzi. Porównując zaś z nietrafionymi wyrokami i ilością apelacji, jeszcze bardziej wypada to na korzyść Akacji. Ale do rzeczy. Zakładając, że Zarząd WM wypowie umowę z licencjonowanym zarządcą i sam podejmie się zarządzania Wspólnotą, będzie to forma administrowania. "Administrowanie nieruchomością to podejmowanie beżących decyzji oraz wykonywanie czynności zmierzajacych do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania nieruchomości bez zmiany jej stanu fizycznego lub prawnego, bez prawa reprezentgowania właściciela, jak i bez prawa decydowania o nakładach innych niż wynika to z dyspozycji właściciela (z wyjątkiem stytuacji awaryjnych)." Zaznaczam, że nie jetsem autorem tego tekstu, ale taką wykładnie zapisałem sobie kiedyś z Internetu (nie podano autora)i dlatego umieszczam to w cudzysłowie. Przeczytaj ten tekst uważnie. Pozdrawiam - cogito Odpowiedz Link Zgłoś
cento11 Re: www.wspolnota.net.pl - zapraszam 03.05.07, 20:18 cogitku osobiście nie mam nic do akacji i nie twierdzę ,że nie mam do niej szacunku . Jednak nie mogłem tolerować takich rzeczy które wypisywała a pozatym dopiero uświadomiłeś mi ,że słowo ekspert wiąze się ze starzem a nie z kwalifikacjami , to wiele zmienia . Nie wprowadziłem żadnych nowych standartów i to ,że gani się jeden drugiego , często słusznie ,często niesłusznie nie jest żadną nowością . Co do administracji to twój opis (znany mi )tylko potwierdza moją krytykę skierowaną w stronę akaci. Zaóważ ,że niezależnie od forum zawsze rozwinie się problematyka niektórych tematów , daleko różniąca się od siebie choćw rzeczywistości mamy tylko jedną uwl .Być może nie jest doskonała?? Jednak bądżmy realistami i w sprawach naprawdę oczywistych nie pozwalajmy na fantazje. Pozdarwiam serdecznie cento (być może moja reakcja była zbyt ostra ?) Odpowiedz Link Zgłoś
cento11 Re: www.wspolnota.net.pl - zapraszam 03.05.07, 20:21 Jedno co mogę powiedzieć o tamtym forum jest trochę lepsza kultura i oprawa, jednak co do poziomu wiedzy jest ona taka sama jak na gazeta forum pl Odpowiedz Link Zgłoś
czajnik5 Re: www.wspolnota.net.pl - zapraszam 07.05.07, 09:24 Właśnie o tę kulturę chodzi. O nic innego. Nikt nie twierdzi, że forum www.wspolnota.net.pl odwiedzają ludzie mądrzejsi, czy z większą wiedzą. Z całą pewnością jednak nie ma przyzwolenia na obelgi i wycieczki osobiste. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy64 Re: www.wspolnota.net.pl - zapraszam 10.05.07, 12:38 dlatego zapraszam nadal :))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
babczyk Re: www.wspolnota.net.pl - zapraszam 10.05.07, 16:32 Jesteś żałosna osobą. Na siłę sie promujesz...i po co? Wysyłasz mailem do zarejestrowanych aby się wypowiedzieli, .....po co? Jak ktoś bluzga to go wywalasz...i bardzo dobrze ale po co, na siłę sie promujesz. A jak widzę wypowiedzi tego guru czy też lidera tego forum, to mnie ....skręca. Komu służysz, bo na pewno nie właścicielom mieszkań. Rozumiem to że...jest ktoś wulgarny ale dlaczego zmuszasz do odpowiedzi ..innych! Odpowiedz Link Zgłoś
czajnik5 Re: www.wspolnota.net.pl - zapraszam 10.05.07, 20:50 Ja osobiście nie widzę w tym nic złego, że ktoś chce się promować. Takie dzisiaj czasy, Szanowny Kolego Babczyk, że jak się nie promujesz, to Cię nie ma. Nie wiem, dlaczego uważasz, że ten znienawidzony przez Ciebie xxxxxlllll jest guru, albo liderem forum? Ja tak nie sądzę. Dla mnie jest po prostu jednym z wielu użytkowników (tak samo zresztą, jak Ty, czy ja). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś