Dodaj do ulubionych

Dyskusja wspólnoty

23.03.09, 16:24
Mam pytanie, czy jest ktos zainteresowany prowadzeniem forum swojej wspolnoty na profesjonalnym portalu nt nieruchomosci. Przykład zanjduje sie na www.polishproperty.eu/forum Chętne wspólnoty beda miały mozliwość wymiany informacji o ich lokalnych problemach itp
Obserwuj wątek
    • xxxll Re: Dyskusja wspólnoty 23.03.09, 18:56

polisproperty napisała:

> Mam pytanie, czy jest ktos zainteresowany prowadzeniem forum swojej
      > wspolnoty na profesjonalnym portalu nt nieruchomosci.

Wiesz odpowiem ci krótko... daj sobie z tym spokój.

W latach poprzednich, jak szybko takie strony powstawały , tak szybko je zamykano, bo sprawy tam poruszane kończyły się w sądach,

----------------------------------------------------------------
      Zarządzanie - to sztuka bądź praktyka, rozumnego stosowania środków dla osiągnięcia wyznaczonych celów -(Henri Fayol).
      www.sn.pl/orzecznictwo/index.html wyroki sądowe - www.ebos.pl/
      • polisproperty Re: Dyskusja wspólnoty 24.03.09, 09:30
        hmmm, ale ja mam na mysli wymiane informacji dotyczacych spraw lokatorskich np.
        gdzie postawic ławkę na podworku, kiedy podłaczą gaz itp. zreszta za
        przekroczenia dobrego smaku posty moga byc przeciez usuwane. chodzi o to zeby
        mieszkancy mieli miejsce, gdzie znajda aktualnosci, no i mogli sie poznać.
        • xxxll Re: Dyskusja wspólnoty 24.03.09, 10:15
          polisproperty napisała:

> hmmm, ale ja mam na mysli wymiane informacji dotyczacych spraw
          > lokatorskich np. gdzie postawic ławkę na podworku, kiedy podłaczą
          > gaz itp. zreszta za przekroczenia dobrego smaku posty moga byc
          > przeciez usuwane. chodzi o to zeby mieszkancy mieli miejsce, gdzie
          > znajda aktualnosci, no i mogli sie poznać.

Nooooooo, widzę, że nie zrozumiałeś mojego przesłania... więc rób, tylko nie mów
          potem, że nie przestrzegałem.

"Martwa strona www" - adres do zarządu - zarządcy, linki do tekstów uchwał,
          ustaw, telefony kontaktowe, alarmowe, itp - to OK! a i owszem, ale nie forum
          "żywe", bo będziesz (po jakimś czasie) włóczył się po sądach...

Zarządzanie - to sztuka bądź praktyka, rozumnego stosowania środków dla
          osiągnięcia wyznaczonych celów -(Henri Fayol).
          • polisproperty Re: Dyskusja wspólnoty 24.03.09, 13:09
            Wiesz, bardzo mnie interesuje twoja argumentacja, ale faktycznie do końca nie
            rozumiem - dlaczego sprawa zorganizowania piaskownicy miałaby sie konczyc w
            sądzie? Zdaję sobie sprawe, ze moga byc kłótnie i sto pomysłów, ale zaraz żeby
            po sądach...a mozesz dac przykład jakie tematy są grząskie?
            • xxxll Re: Dyskusja wspólnoty 24.03.09, 15:53

polisproperty napisała:

> Wiesz, bardzo mnie interesuje twoja argumentacja, ale faktycznie
              > do końca nie rozumiem - dlaczego sprawa zorganizowania piaskownicy
              > miałaby sie konczyc w sądzie?

Ooooooo , możemy i ten przykład rozłożyć na czynniki pierwsze. Na jednej ze WM,
              podjęto wstępną lokalizację piaskownicy wymieniając się pogladami na forum
              internetowym wspólnoty . Na poczatku było Ok.

Jak już zbudowano piaskownice, w miejscu słonecznym, pomiędzy parkingiem a
              budynkiem, teren placyku zabaw ogrodzono, po miesiącu zaczęły się pokazywać
              pierwsze wpisy z prośbą o pilnowanie dzieci na palcu zabaw oraz zwracaniu uwagi,
              aby dzieci nie sypały piachu na samochody.

Młode mamy wyprosiły w zarządzie zainstalowanie ławeczki, by mogły spocząć jak
              ich pociechy się bawiły. Zrobiono to.... no i się zaczęło... w porze nocnej na
              ławeczce młodzież popijała napoje wyskokowe , wydzierała się, zanieczyszczała
              teren wokół placu traktując go jako szalet....

Na forum zawrzało , wyzwiskami na tych co nie umieją młodzieży wychowywać, od
              złodziei zaczęli się wyzywać ... aż sprawy z powództwa cywilnego trafiły do sądu.

Zarząd WM zlikwidował forum . Teraz jest tylko "martwa" wizytówka wspólnoty.
              Dwóch właścicieli , sąsiadów pseudo placu zabaw, sprzedało swe lokale i
              wyprowadziło się , nadmienię, że to oni byli inicjatorami forum wspólnotowego i
              administrowali je.

• polisproperty Re: Dyskusja wspólnoty 25.03.09, 12:01
                ;D
                no ale wlaśnie chodzi o to zeby moderowac takie forum i usuwac wulgaryzmy...
                • xxxll Re: Dyskusja wspólnoty 25.03.09, 14:20

Ok! ... życzę szczęścia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka