Dodaj do ulubionych

Kotek po potrąceniu przez samochód

09.08.23, 16:38
Kotek ma czucie w tylnych łapkach. Szukam opinii co robić jestem po kilku konsultacjach i wielu lekarzy się nie wypowiada . Inni że tylko operacja a inni aby zostawić..kotek złamana miednica . Proszę o rady czy kotek ma szansę aby jakoś żyć bez operacji? Jest to kosztowne i nie stać mnie na taki wydatek.
Obserwuj wątek
    • jul-kot Re: Kotek po potrąceniu przez samochód 10.08.23, 03:29
      Zwykle miednica zrasta się sama. Tyle że nie wiadomo, jak ta się zrośnie i czy przesunięcie stawów widoczne na zdjęciu powiększy się czy zmniejszy. Po wygojeniu kot może mieć kłopoty z chodzeniem czyli będzie mniej sprawny. Jeśli dalej będzie kotem wychodzącym, to czeka go kolejny samochód, albo pies... Zresztą po operacji też nie wiadomo jak to będzie, zależy kto go będzie operował. Jeśli mieszkasz w Warszawie lub niezbyt daleko mogę Ci polecić dobrego lekarza, chociażby w celu konsultacji. Co do kosztów, może poszukaj pomocy fundacji opiekującej się zwierzętami na Twoim terenie.
      Trafił do mnie kiedyś kot po podobnym wypadku, miał połamaną miednicę i obie nogi i miał być uśpiony. Przeżył, miednica zrosła się sama. Z nogami było więcej kłopotu, musiały być operowane. Po wyzdrowieniu kot był całkowicie sprawny i znalazł nowy dom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka