yyy2
24.06.09, 22:44
Witam.
Od 2 tygodni jestem posiadaczem Labradora Retrievera.
Mam dopiero 16 lat i co za tym idzie nie mam doświadczenia ze szczeniakami, poniewaz nigdy go nie miałem (to jest moj pierwszy pies). Przejde do sedna - a wiec, bardzo martwie się wagą mojego szczeniaka, otórz ma 10 tygodni, a wazy tylko 4 kilo. Wydaje mi się, ze to bardzo mało jak na jego wiek. Czy mam powody do zmartwień?
Chce jeszcze powiedzieć, ze mały ostatnio troche chorował, obawiałem sie w pewnych momentach, ze hodowca od ktorego kupowałem psiaka sprzedał nam chorego psiaka... Od czasu kiedy przywiezli mi szczneiaka mały mial rozwolnienie. Nie chciał tez jesc. kupowałem roznie karmy, zaczynajac od tych najdrozszych, az po te tanie. Z czasem tez piesek zaczął wymiotować, bardzo sie przejąłem, bo co zjadł, poszczedł sobie spac, a gdy wstał to zwymiotował

Wczoraj zauwazyłem, ze w jego wymiocinach wiją się romaki (straszny widok), na drugi dzien z samego rana poszedlem do weta. pani w recepcji dała tabletke na odrobaczenie, mam wielka nadzieję ze to pomoże, lecz gdy odrobaczymy go to wiadomo, ze szczeniak bedzie musiał wydalic w pewien sposob te swinstwo z siebie... ja sie boje, ze on jeszcze bardzej schudnie, czego bym nie chcial. Co robic? prosze o pomoc lub jakiekolwiek pocieszenie co do jego wagi.
Pozdrawiam serdecznie i z góry dziekuję.