Dodaj do ulubionych

agresywna kotka

13.08.02, 15:40
Witam,
mam 4,5 miesięczną kotkę i jest ona bardzo agresywna. Przez chwilę daje się
pogłaskać ale zaraz rzuca sie na ręce i na nogi. Co chwila podbiega i
atakuje, gryzie wcale nie delikatnie. Nie wiem czy powód nie jest taki ze
ona siedzi cały czas sama w domu i sie nudzi (zabawek ma dużo ). Poza tym
mam pytanie : kiedy nalezy kotkę wykastrować ?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • adam.pietron Re: agresywna kotka 13.08.02, 17:05
      Problem o którym piszesz to niestety sprawa dla zoopsychologa a nie dla mnie –
      nie jestem aż tak biegły w behawioryzmie bym poważnie odpowiadał Ci na pytania
      dotyczące agresywnego kota – jedyne co mogę Ci poradzić to skontaktować się z
      moja klinika pod numerem 841 44 40 lub 841 40 22 tam dziewczyny z recepcji
      podadzą Ci namiary na dr Joannę Iracką według mnie najlepszego i jednego z
      niewielu zoopsychologów w Polsce.
      Pozdrawiam.
      • kk.kk zoopsycholog 11.09.02, 00:58
        adam.pietron napisał:

> tam dziewczyny z recepcji
        > podadzą Ci namiary na dr Joannę Iracką według mnie najlepszego i jednego z
        > niewielu zoopsychologów w Polsce.

no wlasnie.. mam dziwne wrazenie, ze ta pani dziala w Warszawie. a jesli kotek
        z problemami mieszka kilkaset kilometrow od stolicy? czy zna Pan innych
        zoopsychologow?
    • jul-kot Re: agresywna kotka 17.08.02, 01:58
      Już kiedyś o tym pisałem (kot), poszukam na forum zwierzęta i tam odpowiem Ci
      poważnie w wątku pod tym samym tytułem.
      Pozdrawiam, Juliusz.
    • grazynaa Re: agresywna kotka 11.09.02, 23:40
      Moja kotka długo gryzła nas po nogach /w kostkach/ i atakowała ręce.
      Odkryliśmy że atakuje, kiedy ruszamy palcami albo wykonujemy inne bezwiedne
      ruchy - kotek po prostu polował na przeciwnika. Ataki były niespodziewane bo
      nie zdawalismy sobie sprawy ze ruszamy palcami. Zrób test, pokazuj jej palec i
      chowaj, jesli zaatakuje znaczy że poluje. Musi z tego wyrosnąć.
    • misia.j Re: agresywna kotka 15.09.02, 19:25
      Moja kotka od małego odznaczała się "charakterkiem", zawsze lubiła rządzić i
      bijąc i gryząc nas dawała nam znać, że jest niezadowolona. Być może jest to
      związane z tym, że ja też lubię rządzić i nie na wszystko jej pozwalam. Dopóki
      jednak była mała zawsze jednak wiedziałam za co obrywam (ja jej na coś nie
      pozwoliłam, więc musiała mi pokazać, że jej się to nie podoba i było to dla
      mnie zupełnie zrozumiałe). Gdy dostała pierwszą ruję zaczęła się zachowywać
      agresywnie bez zrozumiałych dla nas powodów, np. przechodziłam spokojnie koło
      niej - a ona bez żadnej przyczyny mnie gryzła. Wg. lekarza to była huśtawka
      hormonów - kotka miała ruję co 3 tygodnie licząc od pierwszego dnia do
      pierwszego, jak miała ruję - była niesłychanie przymilna, jak ruja się
      skończyła - nie dało się z nią żyć. Po sterylizacji (po ok. pół roku od
      pierwszej rui) wszystko wróciło do normy, tj. jak obrywam to wiem za co.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka