chude_ramie 23.03.09, 10:54 schowac na dobre 3 piłki i 4 myszy w kawalerce co jeszcze ;)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
macarthur Re: Co potrafi zrobic KOT 23.03.09, 11:19 poprzegryzać kable od komputera,spać na klawiaturze laptopa, nadgryżć krawędź monitora w laptopie Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: Co potrafi zrobic KOT 23.03.09, 12:12 Zablokowac kompletnie laptopa i mozliwosc korzystania z niego ( wylegiwal sie pod nasza nieobecnosc na laptopie bo mu cieplo bylo ) i wbic zagowzdke 4 informatykom. Na szczescie 5 juz poradzil sobie z naszym kocim hakerem. zjesc pol pojemika smietany miec umazany pyszczek i udawac, ze to nie on. no bo to nie on przeciez prawda :) wyjsc na balkon i wrocic ze skarpetka, majtkami, wrokiem od odkurzacza ( wszystko zostalo zwrocone sasiadowi ) wejsc do torby podroznej wtedy kiedy nikt nie widzi i zrobic niespodzianke panci w pociagu ( bylysmy juz ok 100km od dworca ) wdrapac sie po oslonie prysznicowej na sama gore i piszczec przez 20 minut absolutnie nie pozwalajac sie zdjac . usiasc wieczorem na czarnych meblach ( kot czarny ) siedziec w kacie regalu i sie nie odzywac kiedy to cala rodzina biega po domu z histeria w glosie bo kot zaginal. urzadzac regularnie przyspiewki nocne tylko i wylacznie dlatego, ze kot zostal brutalnie zepchniety z poduszki przez moja glowe. wylizac pol szklanki po kawie a pozniej biegac po calym domu przez 3 godziny. zjesc bukiet slubny panny mlodej :) Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Co potrafi zrobic KOT 23.03.09, 13:08 heheh, fajnie byloby miec kotka :). Piszcie jeszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur Re: Co potrafi zrobic KOT 23.03.09, 13:14 myślałem że mój kot to mistrz ale jak przeczytałem sadosię75 to widzę że są lepsi od niego, a moj jeszcze potrafi wejść na regał pod sufit i skoczyć na mnie jak śpię cdn.... Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Moj kot o imieniu Rydzyk wykonal nastepujace... 24.03.09, 12:11 ...czynnosci: - uwalil sie na klawiaturze laptopa Najlepszej z Zon, - przelaczyl Firefoxa w tryb offline, - zmienil jeszcze pare rzeczy w ustawieniach (powylaczal niektore addony), - i teraz najlepsze: z tego wszystkiego zrobil 30 screenshotow, zeby nie zapomniec jak to sie robilo ;) Ja wiem jak to brzmi, ale historia naprawde jest autentyczna - screenshoty NzZ znalazla sporo pozniej - bo Picassa wykryla nowe zdjecia - po tym jak przez pol dnia meczyla sie z "niedzialajacym Internetem" :P No, a oprocz tego Rydzyk w zasadzie nic nie umie. Nie umie mruczec, nie umie "udeptywac" (robiac to patrzy w sufit ;) ), boi sie nawet wlasnego cienia, i ogolnie sierota z niego straszna... Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Moj kot o imieniu Rydzyk wykonal nastepujace. 24.03.09, 13:05 kretynofil napisał: > Rydzyk w zasadzie nic nie umie. Nie umie mruczec, nie umie > "udeptywac" (robiac to patrzy w sufit ;) ), boi sie nawet wlasnego cienia, i ogolnie sierota z niego straszna... Stres pewnie ma i depresje jaka. No, ale z takim imieniem - coz sie dziwic kociu? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Stres? Raczej nie... 24.03.09, 14:38 > Stres pewnie ma i depresje jaka. Nie, z tym mruczeniem i udeptywaniem to chodzi o to, ze go "uratowala" z piwnicy jakas pie*dolnieta dewota - czyli zabrala go od matki za wczesnie, to sie nie nauczyl. Moja zona pojechala po kota do dewoty po pracy, byla ubrana elegancko, ale raczej w ciemnych kolorach - i dewocie sie ubzdzilo, ze ona jest satanistka (!). Poltorej godziny trwaly negocjacje po ktorych wreszcie kot zostal pokazany, a kolejne pol przekonywanie ze bedzie u nas bezpieczny... Co do jego tchorzostwa - to po prostu samiec, a wiadomo ze kazdy facet to tchorz :) Maryja, jego starsza "siostra" jest duzo odwazniejsza... Odpowiedz Link Zgłoś
wypasiona_foczka Religijne klimaty.... 25.03.09, 23:45 Ja mam Jesusa :D (czyt. Hesusa oczywiście, tak a`la latino). Mój kot potrafi otwierać lodówkę, nie wiem jak bo nigdy go nie przyłapałam. Zawsze wstaję rano, idę do kuchni a tu lodówka otwarta na oścież. Czasem coś sobie z niej wyciągnie ale nie zawsze... Mój kot potrafi w ciągu jednej nocy sześc razy wychodzić na dwór i sześć razy zeń wracać, oczywiście za każdym razem trzeba wstać i go wypuścić/wpuścić. Mój kot potrafi pierwszorzędnie "ugniatać". Robi to z takim przejęciem i zapałem, że dziw bierze. On w ogóle "ugniata" co sie da. Nie mówię, że nie korzystam bo czasem włazi mi na plecy i tam "pracuje" ech... miło. Mój kot regularnie pakuje się do walizek, toreb itp. ja dużo podrużuję i z trwogą myśle o dniu w którym jadąc autkiem odkryję, że mam pasażera. Mój kot potrafi bez najmniejszego przebudzenia przespać CAŁĄ noc - od 22.00 do 08.00 rano. To jego umiejętność, którą cenię najbardziej ;D Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur Re: Religijne klimaty.... 26.03.09, 15:45 wypasiona_foczka napisała: >> Mój kot potrafi bez najmniejszego przebudzenia przespać CAŁĄ noc - > od 22.00 do 08.00 rano. To jego umiejętność, którą cenię > najbardziej ;D > chyba ściemniasz tego żaden kot nie potrafi,zresztą jak śpisz to skąd wiesz co on robi Odpowiedz Link Zgłoś
cotozanazwa Co potrafi zrobić kot? 24.03.09, 16:46 Zjeść prezerwatywę... zużytą! :) Szukaliśmy jej całe rano (bo nie mieszkamy sami i jakby nie jest nam objętne miejsce przebywania prezerwatyw), aż znalazła się w kociej kupie. Tym jednym występem nasza kotka przebiła wszystkie inne swoje numery popisowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil O przepraszam, to ja sie bede licytowal :) 24.03.09, 17:34 Kotka Maryja probowala zdjac ze mnie nakladke wibracyjna Durex Play w trakcie stosunku. Pazurami. Je*any siersciuch :) A potem siersciuchy nauczyly sie ja wlaczac i regularnie ja kradly zeby sie pobawic :) Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1705 Re: Moj kot o imieniu Rydzyk wykonal nastepujace. 25.03.09, 23:09 Jak dałeś kotu takie imię to się nie dziw.Zwierzę ma do ciebie żal i słusznie.Takich rzeczy nie robi się kotu. Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_listek Re: Moj kot o imieniu Rydzyk wykonal nastepujace. 27.03.09, 14:33 > No, a oprocz tego Rydzyk w zasadzie nic nie umie. Nie umie mruczec, nie umie > "udeptywac" (robiac to patrzy w sufit ;) ), boi sie nawet wlasnego cienia, i > ogolnie sierota z niego straszna... No tak, typowy informatyk. Tylko na komputerach sie zna :-) Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś
patience kot techniczno ogrodniczy 16.05.09, 08:23 potrafi rozłożyć na części telefon komórkowy w stacjonarze naciska klawisz cdromu i z zachwytem patrzy jak sie wysuwa szufladka, potem ja zamyka, i tak przez pol godziny potrafi nasikac na ekran laptopa tak, ze czesc tego dostaje sie pod matryce i trzeba rozkrecac i czyscic od spodu, bo woli stacjonar z jego duzym monitorem na ktorym spi, zaslaniajac ekran ogonem, kiedy czlowiek przy nim pracuje. Stacjonar jest trzymany w domu i czasem uzywany tylko ze wzgledu na kota otwierac i zamykac z hukiem drzwi mikrofali, najlepiej o 3 rano zapalac i gasic swiatlo w stojacej lampie podlogowej przez cala noc spuszczac wode w wc, kazde spuszczenie wody akcentujac tryumfalnym rykiem pomagac w domowej hodowli kielkow. miesza delikatnie lapa nasionka, zeby wyrownac ich dostep do wody, przy okazji wybierajac te dojrzalsze i zjadajac. Szczegolnie sobie upodobal kielki soi i slonecznika Uprawiac rosliny w ogrodku. pomaga zakopywac nasiona i cebulki w ziemi, chodzi sprawdzac jak rosna, nigdy niczego nie zniszczyl, przeciwnie. Zjadac w duzych ilosciach jablka. Odpowiedz Link Zgłoś
martulinka6 Re: kot techniczno ogrodniczy 27.01.10, 12:18 przestawił mi w poziom ekran laptopa :) wszystko chdziło "wspak". Odpowiedz Link Zgłoś
haritka nasikac do laptopa 24.03.09, 11:51 nasikać do laptopa, zrzucić wazon i udawać że sam spadł , wywlec ze schowka rolki papieru toaletowego i porozciagac je po całym domu, o 4,30 rano codziennie budzic otwierajac szafy i stukajac drzwiami siedziec na szafie i nie dawac znaku zycia przez 3 godziny, podczas gdy wszyscy szukaja kota spac 24 h i wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
doro-tex Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 11:59 nasikać do komputera (z boku na skos jako KOTKA!!!!), żeby nas ukarać, że da dużo czasu spędzamy przed komputerem zamiast rzucać myszki i piłeczki do aportowania Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Co potrafi zrobic KOT 23.03.09, 14:36 Schować sie w samochodzie i objawić się 30 km od domu. Odpowiedz Link Zgłoś
moonshana Re: Co potrafi zrobic KOT 23.03.09, 16:11 wyciągnąć 2,5 kg kurczaka z zimnej wody w 10 sekund nie powodując nawet plusknięcia. (mamusia odmrażała kurczaka na obiad, zerknęła w okno - zerknęła na garnek z kurą - już bez kury - zerknęła do korytarza - ujrzała kocicę targającą kurczaka większego od niej - machnęła ścierką - uratowała obiad. zjeść włosie anielskie z choinki i wzbudzać sensację wśród ludności wracającej z kościoła w Boże Narodzenie. kot przechadzający się dumnie przed furtką z zwisającym metrowym złotym włosiem z ...łka, to nie jest codzienny widok. kot potrafi także żebrać przy stole podczas uroczystego obiadu. przegoniony wrócił z zagryzionym wróbelkiem , usadowił się przed stołem i wśród oniemiałych gości zaczął konsumpcję. kot potrafi iść do cioci mieszkającej po sąsiedzku, wejść przez okno, ukraść 1,5 kg wołowiny i zżerać ją na bratkach w ogrodzie w towarzystwie kociego kolegi. kocica potrafi powierzyć swojej największej antagonistce - ogromnej suce sznaucerce - swoje nowo narodzone potomstwo, i pójść na dwór za potrzebą. i to była jedna z najbardziej wzruszających scen jaką widziałam. dzień po porodzie kocica zaczeła przeraźliwie miauczeć, rodzina zbiegła się bo myślała że coś się stało. a ona wołała sukę. zwierzęta mieszkały razem, nie krzywdziły się, ale oględnie mówiąc - nie przepadały za sobą. i co? suka ostrożnie podeszła, kocica wyszła z kosza, suka położyła łeb przy kociakach, kocica jeszcze raz miałknęła po czym zażądała wypuszczenia na dwór. całej rodzinie szczęki poopadały. kocica wróciła po chwili i suka zeszła z posterunku. więc kot potrafi także w nietypowych warunkach sprawić że dorosłym ludziom dech ze zdziwienia zapiera. Odpowiedz Link Zgłoś
moonshana Re: Co potrafi zrobic KOT 23.03.09, 16:27 a jeszcze:) kot (kocica) przyniesiona ze schroniska potrafi pierwszego dnia wymknąc się z domu na podwórko (tata wchodził do domu, otworzył drzwi). na podwórku taki kot potrafi rzucić się (dosłownie) na teriera sąsiadów który przyszedł w gości. kot potrafi wytarmosić tego psa całkiem przyzwoicie po czym natychmiast wrócić do domu. a było to ok. 2 godziń po tym, jak przywieźliśmy ją ze schroniska. na kolejne zwiedzanie podwórka wybrała się po dwóch dniach:) Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Co potrafi zrobic KOT 23.03.09, 17:51 Kraść przybory kosmetyczne (kredki, pędzelki, szminki, puszki do pudru, pensetki etc. ) i utykac je w róznych tajemniczych i tylko sobie znanych miejscach (plus: dzieki temu pani w/w kota nauczyła sie porzadku i trzyma wszelkie kosmetyczne utensylia w kuferku a nie rozwala po stole i w łazience jak to miała zwyczaju drzewiej robić :)) Malowac obrazy :) (czytaj : pacać z całej siły łapa w "łapę" pani kiedy ta wykańcza kończy robic ciemna farba detal na pastelowym obrazku - efekt : pięęękny brązowo czarny zygzak biegnący przez srodek jasniusienkiego i subtelnego obrazka przedstawiajacym kwiaty) Budzic - ukąszona w duży palec u stopy o 6 rano - od razu jak skowronek lece do łazienki (w celu wstawienia bolacego palucha pod strumień zimnej wody co łagodzi opuchliznę) Duzo innych rzeczy... :) Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: Co potrafi zrobic KOT 23.03.09, 18:20 Paulina kot nie kradnie przyborow kosmetycznych, kot je pozyca co by sie upieknic. A wszelkie gumki,frotki itp do wlosow sluza nie do zabawy a do uplecenia pieknego warkocza na niewidzialnym kocie-przyjacielu. A rajstopy czy ponczochy? Ulubione zabawki moich kotow :) nie dosc, ze dlugie to i lekkie a panca tak zabawnie za nimi wtedy gania:) najgorzej jak jeden lapie za jedna rajstopke a drugi za druga i we dwoje uciekaja w dwie rozne strony. I moj kot uwielbia wrecz mietowe papierosy znajomej. nie odpusci poki nie zemoluje kazdego. co zreszta uwazam za sluszne :) chlopak przynajmniej ratuje zdrowie znajomej :) Odpowiedz Link Zgłoś
posn-ania Re: Co potrafi zrobic KOT 23.03.09, 19:16 Nocą , jeden z kotków wchodzi na moją szyję i przykleja się do niej mrucząc lub na klatkę piersiową wylegując się. Rajstopy zakładam dopiero wtedy , gdy wyproszę moje 2 kotki z łazienki lub pokoju. To samo ze spodniami , bo uczepią się nogawek i wiszą sobie , a co! Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Co potrafi zrobic KOT 23.03.09, 19:26 Z rzeczy rozczulających jeszcze: kiedy byłam w zaawansowanej ciąży sypiałam tylko na boku. Moja kotka co noc kładła sie na moim brzuchu i tak, zwinieta w kulkę, przesypiała razem ze mną całą noc. Kiedy wróciłam ze szpitala z synkiem była bardzo bardzo zawiedziona, że juz nie ma gdzie spać. Odpowiedz Link Zgłoś
kromisia Re: Co potrafi zrobic KOT 23.03.09, 19:45 Zacznijmy od ogrodnictwa : w godz. udeptac sciezke na swiezo spulchnionej rabatce. Przynosic panci wsadzone wczesniej cebulki ( na pewno pancia o nich zapomniala :> ), w sekunde wysypac polowe ziemi z donicy, skosic swiezo posadzone stokrotki, w 1-en dzien zrobic dziure w srodku krzaczka lubinu, a na 2gi dzien kompletnie splaszczyc go,odkopac roze i przyniesc do kuchni ( nie dalo sie ulamac bo kolce :o ).. Porzadki domowe: ujezdzac mopa podczas mycia podlog, w sekunde pojawic sie przy mopie na sam dzwiek wody, zrobic sliczne slaczki na swiezo wymytych podlogach, odcisnac lapki na swiezo wyprasowanych bialych podkoszukach pancia, posciagac skarpetki i poupychac je w rozne miejsca. Relaksowe: rozpychac sie tak mocno w lozku aby zrzucac pancie z jej poduszki, w glebokim snie czesac pancine wlosy ( pazurkami ). Pobudkowe: rzucac sie na stopy po 2 ostrzegawczych miaukach, nad ranem robic ostry masaz od pasa w gore, usadowic sie na panci swoja pupa... Odpowiedz Link Zgłoś
tenshii Re: Co potrafi zrobic KOT 23.03.09, 19:48 Ta diablica: www.garnek.pl/tenshii/779450/zuzia z mordziachą aniołka potrafi dopaść jamnika, objąć do w pasie przednimi łapami, wczepić łapska w jego brzuch i mieć doskonały ubaw chwilę później, kiedy pies zaczyna biec przed siebie ciągnąc ją za sobą po ziemi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
chude_ramie Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 07:42 to jeszcze i ja coś dodam;) - potrafi myc sobie łapki oraz mruczec przy wyczesywaniu (a podobno koty tego nie lubia) - niczym radar reaguje na obecnośc w domu wszelkich owadzich stworzen - chocby sie to coś znalazlo w ciemnym kącie pod sufitem, bestia wyczuje ;) - kiedy się położe wspac, atakuje moje nogi cwicząc obgryzanie, potem juz grzecznie spi ;) - wrzuca zabawki do miseczki z wodą aby je potem łapką wyjąc zostwiajac mokre slady przy okazji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
salimis Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 09:40 Moja koteczka potrafi chyba coś czego nie potrafię ja czyli nauczenie pana sprzątania.Biurko jest królestwem męża i jest na nim niezły (nazwijmy to wprost) burdel.Do tej pory gdy słyszałam w nocy że coś z niego strąciła i potem turlała po podłodze,wstawałam i zabierałam jej to aby nie schowała tylko sobie znanym miejscu.Tej nocy tego nie zrobiłam bo w końcu ja też chce się wyspać a poza tym do moich rzeczy się nie dobiera bo wszystkie są tam gdzie powinny być.Efekt taki że rano mąż nie mógł czegoś tam znależć,nie umie uporządkować swoich rzeczy to niech je teraz szuka.Jeszcze kilka takich nocek a kotka go wytresuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 10:05 to już tak trochę nie na temat,ciekawa rzecz że nie wszystkie koty mają nawyk zrzucania drobnych przedmiotów, Ramzes coś tam kopnie od święta,ale Rudy jak mieszkal u nas zanim pojechal na Śląsk, to każdą jedną rzecz na pólce czy na stole musial pacnąć jak mu się nadala to później godzinami ( przeważnie w nocy ) kulal po podlodze Odpowiedz Link Zgłoś
kirke18 Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 10:55 Axla potrafi prsować, a przynajmiej tak jej się wydaje ( a może maglować?), siada na każdej rozłożonej rzeczy, np. pańcia czarne podkoszulki położone na kanapie w celu złożenia- kocica siada na nich i kontempluje świat, to może być Bardzo Ważny Dokument położony na ławie- spuścisz z niego wzrok- bach już siedzi kot! Edi umie jeść "widelcem" czyli łapką, a najgorsze jest jak ma pasztecik, bo każdym "chamsie" strzepuje łapkę z obrzydzeniem i pasztecik ląduje na ścianach i meblach w kuchni. Kota umie pić wodę z kranu i powoli zatraca umiejętnośc picia z miski, powoduje to, że jedna-kocia część zlewu w kuchni musi być pusta i sucha. Edi na razie tylko siedzi w tym zlewie, nie kapuje po co. Zgubiono trzy piłeczki- po przeszukaniu całego mieszkania doszliśmy do wniosku, że jakiś gość sobie zabrał, bo nie ma NIGDZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.wajda Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 12:03 Citowniczy (ze schroniska): - aportuje; - w przypadzie chandry drze rolkę papieru toaletowego na drobne kawałki; - regularnie budzi rano drapiąc łóżko od spodu, pacając łapką ze schowanymi pazurkami moją twarz lub kładąc się przy głowie i mrucząc; - wita każdego gościa w domu; - czatuje w oknach i obserwuje nas, jak np. robimy coś w ogrodzie; - jak wracamy czeka na nas w oknie lub zaraz za drzwiami i wita, nawet do późnej nocy; - każda siatkę, torebkę, schowek sprawdza jako potencjalna kocią jamkę; - nieustannie rozmawia, wtrąca się do naszych dialogów; - ciągle prosi aby się z nim bawić: przynosi piłeczki do aportowania lub swój ulubiony "fajny sznurek"; Odpowiedz Link Zgłoś
matka.kobitka Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 12:18 porwać z patelni smażącego się schabowego, albo mrożoną rybę z garnka (kot siostry) czekać aż ktoś napełni umywalkę wodą, zakraść się, zanurkować, wyciągnąć korek i uciec z nim w sina dal (kot znajomych) położyć się w każdym otwartym pudełku jakie się pojawi w mieszkaniu (nasz kot) Odpowiedz Link Zgłoś
ibelin26 Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 12:29 Na własne oczy widziałam jak zimą w stajni, koty delikatnie schodziły ze ściany boksu i kładły się koniom na grzbietach, w najszerszym miejscu, po czym się zwijały w kłębek i spały. Odpowiedz Link Zgłoś
wolniak85 Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 12:42 Nigdy się nie wypowiadałam na forum, ale jestem bacznym obserwatorem, jednakże przy takim poście nie omieszkam opisac tego co potrafi mój KOT(kocica). Otóż tak: moja kocica, potrafi sfajdolić się Pańci na poduszkę, zrzygać za łóżko, lub obsikać Pańci czoło <sic!> - mimo tego że ma kuwetę, do której regularnie się załatwia, co więcej, podczas rodzinnego obiadu na 15 osób, oscentacyjnie nienawidząc jakichkolwiek gości – robi kupę, po czy przełażi przez cały przedpokój wycierając dupkę w podłoge i rozmazując na niej wszystko :D co więcej, zjeść każdą możliwą zieloną roślinę w domu, nagryźć, złamać, po czym zwymiotować. Potrafi aportować, siadać na każdym ważnym piśmie, na książce, na klawiaturze – na każdej możliwej rzeczy z której aktualnie się korzysta. Potrafi pić wodę nie ze swojej miseczki, ale z brudnych garnków, potrafi: zjeśc wszystko to co je Pańcia, po czym jeżeli jej to włoże do miseczki – nie tknie pyskiem:) potrafi zjeśc niewyobrażalne ilości czekolady i chipsów, a nie tknie swierzej rybki – no chyba że Pańcia ją je :) potrafi w ciągu dnia nie zwlec się z łóżka, po czym w nocy, drapie w materac od łóżka, meble, a jak wyciągam odkurzacz (to jedyna rzecz jakiej się „boi”), to ucieka na 20 minut, po czym przezwycięża strach i od nowa zaczyna swoje molestowanie Pańci. Potrafi jeszcze w ferworze walki o „zycie” (ha ha ha), atakować Pańcie jeśli ta ma wilgotne nogi po kąpieli i widocznie są najsmaczniejsze :) potrafi jeszcze dac się głaskać i tarmosić za jakikolwiek przysmak, po czym jeżeli go nie dostanie, bądź jeżeli coś zrobie „nie tak”, gryzie, prycha i stawia mnie do pionu potrafi wyć w niebogłosy, skomleć, jeżeli o 6 rano Pańcia w weekend nie wstanie i nie nałoży jej tofu :D potrafi jeżeli ściągtam ja z paraketu żeby zakmnąć okno w którym jest siatka – żeby nie wypadła, potrafi wczepić się pazurami w tą siatkę i taki opór postawić, że ndochodzi do mnie jaka jest silna:) aha…. I jeszcze potrafi, przy chronicznym lęku Pańci do ciemności, potrafi w nocy łapką otwierać drzwiczki od ciężkich drewnianych komód, po czy zamykać, otwierać i zamykać, i trzaskać, i doprowadzac Pańcię do szaleństwa…. Myślicie że mam wcielenie Behemota w domu? :) Ale i tak nie zamieniłabym jej za żadne skarby :) PS: Strasznie się wypisałam, ale to tylko część tego co potrafi mój KOT Odpowiedz Link Zgłoś
haritka Kot Wolniak 85 rządzi !!!! 24.03.09, 12:52 :))) Zawsze myslałam ze koty obsikuja i obsrywaja swoich wrogów, ale Pańcię?? Odpowiedz Link Zgłoś
wolniak85 Re: Kot Wolniak 85 rządzi !!!! 24.03.09, 12:55 Mój KOT jest poprostu nie z tej ziemni:) Zapomniałam jeszcze dodać, że rozsuwa drzwi od szafy z drzwiami suwanymi, po czym zaciąga każdą możliwą wiszącą w niej rzecz :D aha... i przegryza kable od wszystkiego, od telefonów, lampek, komutera, telewizora ...:) Odpowiedz Link Zgłoś
pastilka do: wolniak85 24.03.09, 21:35 To załatwianie się poza kuwetą i tarcie "dupką" po podłodze to niestety objaw choroby - zatkane gruczoły okołoodbytnicze. Poczytaj tu: web.archive.org/web/20060930081113/www.vetserwis.pl/kot_mocz.html Odpowiedz Link Zgłoś
1hermenegilda Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 12:38 Rudy otwiera łbem ciężkie, przesuwane drzwi od pokoju. Kocha wafelki i sernik. W podkradaniu wędliny z kanapki mógłby startować w mistrzostwach świata.Przybiega do pana na gwizdnięcie. Tygrys w młodości bardzo lubił odkręcać zakrętki od pojemników na wodę.W dni wolne od pracy nie ma mowy o spaniu dłużej, niż do 6.30.Tygrysek przychodzi i pac, pazurzasta łapą po nosie.Nigdy nie odpuści, do widzenia słodkie leniuchowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kl10 Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 12:42 Budzić regularnie pare razy w nocy, zeżreć tygodniowy zapas wędlin, gwizdnąć ciepłą rybę z patelni, otwierać nie zabezpieczone przed nim szafy i szuflady, spuszczać wodę do muszli (dla samej przyjemności słuchania szumu wody), przypalić sobie ogon i tego nie czuć, wylewać wodę z wazonów, schować skutecznie ponad 20 myszy (nigdy się nie odnalazły), urządzić sobie plażę albo myjnię na stole, wysypać mąkę i udawać, że jest się na słonecznej plaży etc. Odpowiedz Link Zgłoś
mantikor Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 12:38 - chrapać tak głośno, że nie da się spać - wydrapywać poduszkę, gdy leży na niej czyjaś głowa, niemiłosiernie ciągnąc przy tym za włosy - podejść i capnąć zębami, jeśli ktoś nie zareaguje na przeciągłe spojrzenie kota - ugryźć w palec u stopy, żeby się człowiek obudził i wypuścił z pokoju - rozłożyć się na książce, którą się w danym momencie czyta - leżąc na kanapie zaczepić łapą przechodzącego człowieka (dla rozrywki) - wleźć do szafy, prosto na świeżo uprane i poskładane ubrania - całkowicie zablokować przejście siadając na samym środeczku i nie ruszyć się na prośby - mimo sporej tuszy wcisnąć się do biurka, a potem tyłem z niego wychodzić (bo obrócić się nie ma jak) Odpowiedz Link Zgłoś
brojanka Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 13:09 1. Zjadac wszystko, zaczynając od słonych paluszków, poprzez kapusniak, a kończąc na główkach tulipanów. 2. Każdą reklamówkę podrzeć na drobne strzępy. 3. wskakiwać do wanny pełnej wody i wyskakiwać. Najfajniej jest jak się taki manerw wykona parę razy. 4. Wytargiwać wszelkie gumowe zatyczki z umywalek i wynosić na wieczne zatracenie. 5. Atakować przechodzącą nogę, nie ważne czyja ona :). 6. Chodzić na smyczy przy nodze jak psica. 7. Ofukiwac wszystkich, którzy nie są domownikami. 8. Wskakiwac na regał i strącając to co akurat tam stoi, ukałdać się co wieczór do snu. i generalnie cała furę innych równie ciekawych rzeczy :) Poza ty jest najkochańsza na świecie:) Za to nie potrafi miauczec :). Wydaje z siebie tylko przeciągłe mrau... Odpowiedz Link Zgłoś
irly Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 13:12 Poczytałem sobie wszystkie wasze przechwałki o 'umiejętnościach" waszych kotów i oczy mam już wielkości anteny satelitarnej. Albo macie nierówno pod sufitem, albo daliście się wytresować kotom. Mój kot robi tylko to co mu wolno i NIC WIĘCEJ (spokojnie: nie biję go ani nie terroryzuję). Odpowiedz Link Zgłoś
milka1st Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 13:28 to po co ci kot ? kup sobie psa . Mój namietnie ogląda Tv , najchętniej ptaszki i gołe laski , nie mam pojęcia jak je rozpoznaje na ekranie :) mam zdjęcie jak ogląda kota Garfilda pewnie mysli że to taki koci Bond. na dodatek na zwyczaj witać mnie obłapianiem za szyje , wystarczy że sie schylę żeby ściągnac buty a ten staje na dwóch łapach i obejmuje mnie za szyje . Dziwne to takie troche , wieczorem głaszcze mnie łapką po poliku . w poprzednim wcieleniu był pewnie członkiem mojej rodziny... Kocica dla odmiany niewiele potrafi nawet miałkac nie umie , ale aportowanie i złodziejstwo ma we krwi :) Odpowiedz Link Zgłoś
wolniak85 Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 13:32 Z tym oplatanem szyji to przeurocze:) słodki sierściuch Ci się trafił :) Odpowiedz Link Zgłoś
irly Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 13:34 Ty opisujesz zupełnie inne zachowanie kota. Ale jeśli innym kot jest potrzebny żeby zdemolować mieszkanie, nasikać w buty, obes..ć dziecięce zabawki i ogólnie zrobić z domu gruzowisko, to dalej się dziwię. Odpowiedz Link Zgłoś
wolniak85 Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 13:45 irly napisał: > Ty opisujesz zupełnie inne zachowanie kota. Ale jeśli innym kot jest > potrzebny żeby zdemolować mieszkanie, nasikać w buty, obes..ć > dziecięce zabawki i ogólnie zrobić z domu gruzowisko, to dalej się > dziwię. Wszystkie czynności które wymieniłeś są NIE DO OPANOWANIA. Zatkasz mu pysk jak wymiotuje, czy włożyz korek w pupe jeśli po tajniacku gdzieś się ma zamiar zfajdolić. Są sytuacje kiedy nie masz jak przypilnować kota. Gtatulacje, że masz Kota idalnego, ale uwierz mi, Kot który wyrządza tyle "szkód" potrafi również dać wiele radości. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 13:50 A nie pomyslales, ze sikanie i robienie kupy poza kuweta jest oznaka protestu? Koty czesto w ten sposob okazuja, ze im czegos brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
wolniak85 Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 13:56 Mojemy brakuje gwiazdki z nieba:) Uwierz mi, pedantycznie dbam o to, żeby zawsze miał czysta na glanc kuwetę, tam samo miskę i żeby niczego mu nie brakowało. Wymiotowanie jest konsekwencja tego że wcina rosliny dla kotów, tkóre oczyszczają brzucho z kłaków, a fajdolenie w obecności gości jest oznaką ewidentnie złości jaką mój KOT odczuwa jak widzi obcych:) Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 14:01 Cos sie tych wymiotow tak uwzial? Wymioty to jest calkiem inna bajka. Ja mowie o sikaniu i robieniu kupy poza kuweta. Odpowiedz Link Zgłoś
wolniak85 Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 14:07 A ja Ci mówie po raz kolejny że zdarza mu się coś takiego, i ani ja ani weterynarz nie uważa tego za niepokojący objaw. Nie ma za małej kuwety, nie ma brduno, nie ma złego miejsca. Najwidoczniej raz na ruski rok ma ochotę to zrobić, po czym ja wykonuję wszelkie niezbędne zabiegi żeby uniknąc nieprzyjemnego zapachu i żeby dowiedziec się co jest tego przyczyną. Nie robi tego często, najwidoczniej nieraz ma na to ochotę. Nie jest to powód dla którego muszę rwać włosy z głowy i zamartwiać się jakiego to mam strasznego kota, bo nie jest ideałem. Jeżeli masz ochotę dyskutować o załatwianiu się poza kuwetą to wybacz - ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
milka1st Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 14:31 owszem kocur jest uroczy chociaz jak w nocy to 6 kg kładzie sie na mojej watłej klacie nie jest mi juz do smiechu . Ale ja nie o tym , tylko na temat dyskusji , która sie wywiązała, niestety koty są rózne i różnie reagują , mieszkam z nimi od 20 lat i przez nasz dom wiele sie przewineło , w tej chwili mieszkam z takimi które sa bardzo czyste , chociaz po wyjściu z kuwetu zdarzyło sie kocicy kilka razy siąść na gazecie lub ważnych dokumentach i zostawić kleksa , u mojej mamy tez mieszka kilka i zdarzają sie egzemplarze np Kot który sikał do kubeczka wiszącego na relingu w kuchni , stawał na mikrofali trafiał idealnie nie zostawiając sladów naokoło, albo kocica sikająca idealnie w dziurkę w zlewie. Każdy był uczony ,były pilnowane , po prostu każdy jest inny i co innego go stresuje , jak z ludzmi :)Piszmy może o tych milszych umiejętnościach opisujacych ich intelekt :) Sikający do kubeczka kocur potrafi otwierać kazde drzwi nawet takie zastawione fotelem , wchodzi pomiedzy drzwi i fotel i buja się jak niedzwiedź w klatce odpychając fotel , albo np "mdleje" pod lodówką ,jak tylko się na niego spojrzy , to przeciągle miałczy i pada na bok , oczywiście wymuszając tym "coś pysznego" z lodówki :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bao-rek Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 18:18 a mój kot potrafi wiele fajnych rzeczy,które potrafią mnie niekiedy wkurzyć a niekiedy są powodem do niezłego ubawu. mój kot bardzo lubi zjadać moją ładowarkę przegryzł ja już kilka razy, wszystkie kwiatki w domu są naznaczone przez Rubiego (upodobał sobie bambusy)nie ma takiej rzeczy której mój kot nie lubi zjeść, on lubi po prostu wszystko:gorzkie słodkie kwaśne. Oczywiście moje łydki są już nieźle nadszarpnięte bo Rubi co i raz udowadnia jakie ma ostre ząbki za to w ogóle nie wie do czego służą pazurki. Wody sie boi ale jak zobaczy pianę w wannie podczas mojej kąpieli popada samozachwyt, generalnie zawsze przypomina o sobie najmniej oczekiwanym momencie. Poranne wychodzenie do pracy jest zwiastunem kociego miau!!!!!!!jakbym nie wiedziała ze to kocur pomyślałabym ze mam kotkę w domu która właśnie przechodzi ruje. nie ma mowy żeby oduczyć go włażenia tu i tam. podczas wizyty gości w domu potrafi sie przymilać do każdego w nadziei że ktoś coś mu da do pochrupania:) a codzienne wybiegi na balkon mróz, śnieg czy deszcz obowiązkowe:) Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Irly czy twoj kot to napewno kot? 24.03.09, 13:48 A ja sie zgadzam z Irly.. Czym innym sa zabawy i tresowanie nas przez koty, a czym innym jakies takie zawziete niszczenie. Mam 3 koty i one mi niczego nie niszcza, nie sikaja i nie robia kupy poza kuweta... I np doskonale wiedza, ze miejsce kolo telewizora i sprzetu audio jest tabu... I tez nie tresuje ich, nie krzycze na nie i w sumie wszystko im wolno... Odpowiedz Link Zgłoś
wolniak85 Re: Irly czy twoj kot to napewno kot? 24.03.09, 13:54 To powiedż jak to zrobiłeś że Twój kot tak się zachowuje, że nie zdarza mu się zwymiotować kłakami po zjedzeniu zieleniny (przez co oczyszcza z kłaków brzucho), że lubi gości, że nie rozsuwa szafy sam? Tego można nauszyć? oh, nie wydaje mi się. Na mojego nie działa nic, ani prośba ani groźba, wszystko zalezy od jego humoru:) a co najwazniejsze, od zawsze duża uwage przykładałam do tego, żeby wiedział, gdzie jego miejsce, ale niestety bezskutecznie. To nie jest dziecko które możesz wychować, to jest tylko zwierze. Nigdy nie wiesz (biorąc dachowca) jaki się okaże, czy będzie potulnym zwierzakiem, czy natarczywym śierśiuchem z ADHD :) Co nie zmienia faktu, że tu na forum wypowiadają się osoby, które chca powiedzieć co ich Kot potrafi, nasze w przewadze potrafią rzeczy, których Twój kocio nie umie najwidoczniej. Albo wolisz odpowiedź taką... "Mój (Twój) KOT potrafi być idealny". :) Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Irly czy twoj kot to napewno kot? 24.03.09, 14:00 Jesli zrobienie kupy na srodku pokoju to ma byc umiejetnosci to w ogole nie ma o czym rozmawiac. A co do pokazania kotu co mu wolno a co nie.. Konsekwencja i jeszcze raz konsekwencja. Kot jest jak dziecko, bada jak daleko moze sie posunac.. i trzeba konsekwentnie pokazac te granice... Odpowiedz Link Zgłoś
wolniak85 Re: Irly czy twoj kot to napewno kot? 24.03.09, 14:10 Gratuluję, jeśli myślisz, że mój kot po zfajdoleniu się na środku pokoju dostaję nagrodę. Nie, nie dostaje,a co więcej jestem konsekwentna w zachowaniu wobec niego. Tak, racja, nie ma o czym rozmawiać. Syty głodnego nie zrozumie. Gratuluję Ci konsekwencji w zachowaniu, idealnych kotów i bycia Perfekcyjnym Panem Domu. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Irly czy twoj kot to napewno kot? 24.03.09, 16:44 kontik nie zgodzę się z Tobą i w wielkim skrócie myślowym z konsekwencją.. kot nie czuje bazy.. nie myśli - przyczynowo- skutkowo, nie bedzie pamietal, ze zostal wyniesiony np. z pokoju za to, ze stłukł wazon.. są koty spokojne i koty szubrawce.. może ich zachowanie zależeć od diety np. od charakteru, ale to nie jest pies, którego możesz wychować gdy kot jest bardzo pobudzony, czy zrobil sie wredny i zlosliwy, to warto zasięgnąc porady weta.. moze ma robaki, moze go cos boli itd.. a jesli rozrzuca rolki papieru po domu tzn. ze go to kręci i bawi i wątpliwe, ze przestanie, nawet jak go tysiąc razy wyniesiesz z pomieszczenia Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Irly czy twoj kot to napewno kot? 24.03.09, 21:44 No popatrz czyli moje 3 szaraczki sa jakies wyjatkowo wyjatkowe :) Z jednej strony szaleja, tluka sie, rozrzucaja zabawki i kradna papierosy i gdy sa chore to daja znac ze cos sie z nimi dzieje. Z drugiej nawet nie probuja chodzic w okolicach sprzetu Audio i TV, nie robia mi kupy na srodku pokoju. Kot nie jest psem i to jest oczywista oszywistosc, ale koty sa tez madre i przy odrobinie cierpliwosci mozna je wielu rzeczy nauczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_edi Re: Irly czy twoj kot to napewno kot? 26.03.09, 10:22 Hmm... moje koty tez szaleja, wymiotuja i raz na 100 lat ktorys tez zostawi kleksa tam gdzie nie trzeba. Urzadzaja sobie sparringi to miedzy soba, to ze mna. Kradna jedzenie, otwieraja wszystkie drzwi itd. Jednym slowe wszystko to, co u kotow to normalka. Tyle tylko, ze moje koty nic nie psuja; od kiedy maja roslinki dla kotow, nie jedza fikusow, trzymaja sie z dala od TV i reszty sprzetu. Tyle tylko, ze jak czuja sie zaniedbane, to zaczynaja zrzucac z biurka rozne male przedmioty, przy tym mialcza i daja do zrozumienia, ze jak ich nie poglaszcze, to one nie skoncza. No i nie koncza dopoki sie z nimi nie pobawie :)) Strasznie madre zwierzaki! Odpowiedz Link Zgłoś
mbppolka Re: Irly czy twoj kot to napewno kot? 25.03.09, 09:49 szkoda, ze nie miałeś okazji obserwować matki kocicy z kocietami. Ona je uczy oraz wychowuje i nieraz obrywaja klapsy za złe zachowanie. Moim zdaniem koty o złych nawykach lub zbyt nerwowe to koty odebrane matce zbyt wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dwapsyikot Re: Irly czy twoj kot to napewno kot? 10.01.10, 12:33 mnie się wydaje, że nie masz kota........ Odpowiedz Link Zgłoś
haritka Kot czy nie kot :) 24.03.09, 14:00 Myślę że każdy z nas opisał sytuacje które zdarzyły się i nie są nagminne. Mój kot nasikał do laptopa, gdy w domu pracował robotnik ( coś mu nie pasowało w nim) Nikt z tu piszących nie wychwala zalet typu : kupa, siku, wymioty tylko że śmiechem opisuje sytuacje ,która zapewne wywoływała płacz w chwili zdarzenia. Ja mam 2 koty a w życiu miałam ich 6 i każdy miał inny charakter i upodobania. :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wolniak85 Re: Kot czy nie kot :) 24.03.09, 14:13 haritka napisała: > Myślę że każdy z nas opisał sytuacje które zdarzyły się i nie są nagminne. > Mój kot nasikał do laptopa, gdy w domu pracował robotnik ( coś mu nie pasowało > w > nim) > > Nikt z tu piszących nie wychwala zalet typu : kupa, siku, wymioty > tylko że śmiechem opisuje sytuacje ,która zapewne wywoływała płacz w chwili > zdarzenia. > > Ja mam 2 koty a w życiu miałam ich 6 i każdy miał inny charakter > i upodobania. > > :))))) Uff...dzięki Ci Panie, że zesłałeś na Ziemnie obiektywnego człowieka:) Mam takie samo zdanie jak Ty, coś co się zdarzyło, ale nie zdarza się nagminnie nie można z góry nazwać "brakiem konsekwencji", ale to temat rzeka z tego co widzę. Pozdrowienia dla wszystkich właścicieli śierśiuchów. Tych "lepsiejszych" i nieco gorszych :P Odpowiedz Link Zgłoś
haritka Wolniak85 24.03.09, 14:27 Niektórzy tak już mają, że "czytają" patrząc na tekst i nie potrafią do tego dodać kontekstu, emocji czy spojrzeć na temat żartobliwie. Inni znów wszystko mają idealne. Grunt ze wszyscy tu kochają koty i są w stanie wybaczyć im takie zachowania :))))) Ja nie wyobrażam sobie domu bez kotów i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
wolniak85 Re: Wolniak85 24.03.09, 14:37 Dla mnie tez dom bez kota, to pusty dom. Ważne, że jest jakieś małe stworzenie, co czyha za rogiem na Ciebie, i wiesz, że co by się działo, to i tak na Twój widok mruczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 16:40 Twoj kot jest w takim razie inny ;] bo kota nie da się wychować, on ma swoj świat, swoją godność i swoje ścieżki :) Odpowiedz Link Zgłoś
ideefiks Re: Co potrafi zrobic KOT 25.03.09, 10:05 irly napisał: > Albo macie nierówno pod sufitem, albo daliście się wytresować > kotom. Mój kot robi tylko to co mu wolno i NIC WIĘCEJ Czyli masz pierdołę a nie kota... Odpowiedz Link Zgłoś
benek_z_watykanu Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 13:14 Wszystko - nasikac do butow,obsikac lozko,zrobic kupe w zabawki dziecka i ladnie ja ukryc,wyciagnac rybke z akwarium bez zbytniego chlapania,wyrwac papudze pare pior z ogona,krasc zarcie ze stolu zanim sie czlowiek pojawi z powrotem,pieknie mruczec,grzac w dlugie zimowe wieczory,lezec przed kominkiem godzinami i olewac wolania go kiedy akurat nie pasuje to do jego rozkladu dnia.Piekne zwierzeta.Majac kota pamietajmy jedno:"koty nie maja wlascicieli - one maja sluzacych".Pzdr wszystkich kociarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
wolniak85 benek_z_watykanu 24.03.09, 13:18 zgadzam sie z Tobą w 100%, kota nie da się wychować:) są chyba jedynymi takimi "indywidualistami" i to jest w nich najwspanialsze :D Odpowiedz Link Zgłoś
skomroch1 Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 13:17 Ważąc jakieś 30 dag.(chudzina ze schroniska) wyjąć nurkując w całości pół ogromnej kaczki z niedawno gotowanego rosołu. Przynosić ubita zwierzynę i wkładać nam do butów. Ni z tego, ni z owego wrzeszczeć o 3 w nocy w celu wypuszczenia na dwór. Bawić się z moim półtorarocznym synem godzinami jego zabawkami. Celowo irytować psa. Szczekać na ptaki. Odpowiedz Link Zgłoś
iicek Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 13:22 precyzyjnie wcisnąć control / alt / delete na laptopie, a potem potwierdzić enterem ściągnąć dwumetrowej szerokości kołdrę tak, że nikt inny się pod nią nie mieści wskoczyć w środku nocy na brzuch śpiącego (siedem kilo żywego kota) pić z kubeczka wodę i herbatę (najchętniej zieloną) domagać się wieczorami głośnym miałczeniem, żeby brudasy wreszcie poszły do wanny, bo ona nie ma w czym ogona moczyć chrupać krakersy piętnaście razy dziennie zmuszać nas do zabawy w potwora kocowego, zwłaszcza jeśli właśnie oberwała od innego kota i musi udowodnić, że mimo to jest bardzo dzielna i groźna udawać, że kuleje, jeśli uważa, że dzieje mu się krzywda (miał kiedyś problem z biodrem i kulał naprawdę - teraz tylko wtedy, kiedy chce wzbudzić poczucie winy) robić oczy Kota w Butach - w każdych okolicznościach zmieścić się w każdym możliwym pudełku (wszak wszystkie pudełka zostały stworzone z myślą o kotach, czyż nie?) nasikać za karę do butów, jeśli się kota podle zostawiło samego na weekend (pozostałe cztery koty przecież nie liczą się jako towarzystwo) zasnąć na pudełku z ciepłą pizzą - lepsze niż kaloryfer, bo nie trzeba się wciskać pod parapet zastawiać pułapki na inne koty, nieświadomie przechodzące pod krzesłem mówić, że nas kochają :) a zbiorowo - koty, które zasadniczo nie przepadają za sobą i wolą udawać, że ta reszta to tu tylko tymczasem pomieszkuje, potrafią ze sobą świetnie kooperować, jeśli na obiadek wpadnie jakiś nowy przybłęda; jednemu zwłaszcza nieodmiennie urządzają skoordynowaną ścieżkę zdrowia - biedak dostaje po głowie od razu za klapką, potem od kolejnych kotów pod stolikiem do kawy, za kanapą i na koniec pod stołem Odpowiedz Link Zgłoś
igrega Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 13:57 Konczita otwiera drzwi skacząc na klamkę (żadne drzwi nie są dla niej przeszkodą) skakać na kabinę prysznicową i podglądać kąpiącą się panią ;D jako maleństwo gryzła po grdyce mojego męża, w końcu świetna to była zabawa taka ruszająca się we śnie grdyka spać na ciążowym brzuchu i spadać z brzucha przez 3 tygodnie po porodzie zdziwiona że nie może się utrzymać jak do tej pory brzuch był duży i wygodny upominać się o kiełbaski, wędlinki i nie zjeść jak je dostanie (jak mnie top wkurza) zajadać się żółtym serem wejść na drzewo jako kociak 4 tygodniowy i doprowadzić do spazmów swoją właścicielkę będącą w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
jareku1975 Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 13:57 - jeść parmezan i oliwki - wyłączać płytę grzewczą (naturalnie zablokowaną) - drapać przez 10 minut w futrynę w celu obudzenia źródła porannego pokarmu (tzw. właściciel) - przeskakiwać nad spiącą parą osób (obojga płci) w łózku a la Adam Małysz - spaść z progu przy ww. wysiłku - kraść wędlinę z kanapek - codziennie około 16:30 sadowić się przy drzwiach wejściowych czekając na nowe źródło pokarmu (tzw. właściciela) - itd... Odpowiedz Link Zgłoś
bbborsuczyca Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 14:17 -zastawiac na mnie pulapki(ostatnio kosz z lazienki przestawiony pod drzwi-ciesze sie,ze nadal mam zeby;) -bawic sie pileczkami i w zebach je nosic po calym mieszkaniu niczym pies. w koncu i tak wszystki laduja w naszym lozku;) -potrafi dawac buziaki;D wystarczy,ze kilka razy cmokne,rozloze rece i go zawolam,a juz biegnie i ociera sie swoim pyszczkiem o moja twarz;) a,jeszcze "rozmawiamy ze soba" ;)ale te atrakcje ma na pewno wiekszosc wlascicieli kotow;p Odpowiedz Link Zgłoś
bbborsuczyca Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 14:22 a i jeszcze lubi pilke nozna;D siada pod telewizorem,kiedy ogladamy mecz i probuje pomoc zawodnikom swoja lapa;p o dziwo na inne sporty nie reaguje;) Odpowiedz Link Zgłoś
jot.kaa Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 14:43 otworzyć zamrażalnik, wyciągnąć 6 schabowych, "porozczepiać" je i "porozwlekać" po kuchni i przedpokoju (prawdopodobnie żeby szybciej się rozmroziły)a potem zjeść jednego... Odpowiedz Link Zgłoś
nafnaf4 Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 15:04 - spać na choince (wysoko) - spać w piekarniku niedługo po wyjęciu ciasta - budzić psa w środku nocy, wrzucając do jego metalowej miski z szafki orzechy - kraść wędlinę z kanapek - budzić w nocy bo jest głodna, po czym uciekać przed panią - wieczorem czaić się przed domem i atakować wchodzących niczym dziki diabeł - nie bać się samochodu, który właśnie na nią jedzie - schować się i dać się zamknąć w piwnicy przed weekendowym wyjazdem państwa - chować obrączki pod kanapą - spać w szafce na czystych ubraniach - wchodzić do szuflad biurka, drzeć ważne dokumenty po czym zasnąć na miejscu zbrodni - ułożyć się do spania na czytanej książce - zrobić sobie huśtawkę z ulubionych zasłon - chować się pod koce i inne narzuty w miejscach w których najchętniej siadamy. Powodując atak serca, że zabiliśmy kota tyłkiem. - w nocy zrzucać z szafek wszystko co się da. I na razie więcej nie pamiętam:) Odpowiedz Link Zgłoś
nowedding Re: Co potrafi zrobic KOT 25.03.09, 16:05 Czy ukradlas mo moja kote? Bo poza obraczkami wszystko sie zgadza. Dodam jeszcze tylko polowanie na psa. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r_m Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 15:08 wyciągnąć z gotującego rosołu kurę i zostawić nadjedzoną pod stołem zjeść pół chomika wskoczyć do wiaderka pełnego mleka (kąpiel jak Kleopatra :) pić wodę tylko kapiąca z kranu, albo wybieraną łapką z miseczki (normalnie jak każdy kot nie chce nie chce) przynieść zagryzionego wróbla i położyć na poduszce zaatakować, pobić psa i unieruchomić go w kącie (kotka miała małe) wejść pod dach w takie miejsce, że trzeba było częściowo ten dach zdemontować go uwolnić nasikać na fotel albo do butów (złośliwie) zająć 3/4 powierzchni wersalki w nocy i wiele, wiele innych mniej lub bardziej śmiesznych rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
iwa01 Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 16:14 nasz Niunio też potrafi: - utyć do dwunastu kilogramów w ciągu 15,5 lat życia, - otwierać wszystkie drzwi, trzeba było klamki zamienić na gałki poza łazienką, do której wjeżdża na drzwiach, gdy ktoś się kąpie, - wejść na plecy swojej pani, gdy ta myje głowę nad wanną, - gonić do nocnej kąpieli panią gdy ma ochotę na sen, bo tylko przy jej nogach zasypia, - nie pozawalać czytać po cichu, wtedy gryzie, wystarczy zacząć czytać na głos i kot się uspokaja, - wyganiać swojego pana, pracującego w domu, z fotela komputerowego po południu, dbając o jego wypoczynek, - zmuszać właścicieli by trzymali mu miskę w ręku, gdy ma ochotę na jedzenie, - zrobić sobie plażę z kuwety i wylegiwać się w niej, gdy w środku był piasek podobny do „wiślanego”, więcej takiego nie kupowaliśmy, - zmuszać do wyczyszczenia kuwety, gdy jego zdaniem jest już za brudna, sikając obok, - dobierać się do ciepłego ciasta wystawionego z piekarnika, szczególnie gustuje w aromatycznym pierniku czy mazurku z bakaliami, - stać pod drzwiami i miauczeć, gdy właściciele wchodzą do klatki schodowej, - obrazić się na mnie, po tym jak wyprowadziłam się od rodziców i nie dać się dotknąć gdy ich odwiedzam, - w nocy ganiać po całym mieszkaniu za piłeczką kauczukową, - aportować, - chować się w każdym pudełku, torbie, torebce z celofanu lub choćby celofanie od kwiatów, - gdy był mały uwielbiał wchodzić do wazonu, który się w końcu kiedyś przechylił i rozbił, - wchodzić do szafy gdy tylko zostanie uchylona choć na chwilkę, - zmusić właścicieli by nad koszykiem do spania rozpięli mu namiot z koca, po tym jak zlikwidowali fotel przykryty narzutą, pod którą spał i z której kot robił sobie namiocik, - być pierwszym pomocnikiem majstrów od naprawy pralek itp., podawać śrubki albo je podkradać - pozować do zdjęć, - nie pozwalać siadać na nowej kanapie obcym osobom i nie drapać jej, po tym jak mu wmówiono, że to Jego kanapa - być skutecznym budzikiem, gdy właściciele po zgaszeniu budzika nie wstają, skacze na drzwi sypialni, - nie budzić w dni wolne od pracy, gdy się go dzień wcześniej o tym uprzedzi, - uspokajać się po usłyszeniu głosu swojej pani przez telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
komnen3 Przynosić do zjedzenia ptaszki i szczury 24.03.09, 15:29 takie posiłki znosiła dla mnie moja droga kotka. Niekiedy jeszcze dychające i krwawiące. Było to dosyć paskudne, ale wiem, że było wyrazem miłości. Odpowiedz Link Zgłoś
jastii Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 15:31 Potrafi budzić w zależności od burczenia w brzuchu od 5:30 do 6:10, o której to dzwoni budzik, wtedy już skacze i po nas i gada bezczelnie bezkarnie. Jeśli budzi skandalicznie za wcześnie, zamykam drzwi, po czym potrafi w nie drapać do upadłego zawodząc przy tym w niebogłosy. Ostatnio po naszej 1,5 dniowej nieobecności ukarała nas dodatkowo poranną kałużą w łazience. Taka maupa złośliwa. Dziś - pobudka o 6:09, kot leżący mi na klatce piersiowej, hipnotyzujący wzrokiem i intensywnie mruczący. Ale rytuału budzenia najbardziej doświadcza Pańcio, który wstaje później i którego należy oszukać, że wcale się jeszcze nie jadło: pacanie po policzku łapką bez pazurów, dawanie "buziaczków" w usta zimnym nochalem, wylizywanie czoła i głowy tarko-jęzorkiem, pchanie z całej siły głową w czoło, wpychanie owej głowy pod pachę i jeśli Pańcio spał bez koszulki, upiornie łaskoczące pachy lizanie. Koniec spania, kot leci do miski na skrzydłach. Uwielbiam filmiki Simon's Cat, jakie one prawdziwe :-D: www.youtube.com/watch?v=w0ffwDYo00Q&feature=channel cdn... Odpowiedz Link Zgłoś
7aleks Re: Co potrafi zrobic KOT 13.04.09, 09:39 zwierzaki24.blogspot.com/2009/04/6-najzabawniejszych-filmikow.html polecam filmik z kotem ninja :) Odpowiedz Link Zgłoś
martuliszek Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 15:52 Swoją drogą ciekawe, co z tymi piłeczkami i myszami, które wpadają w czarne dziury... Nam nieustająco giną myszy, zupełnie bezpowrotnie, jakby ulegały dezintegracji :| Moja kićka wrzuca myszy (te jeszcze niezaginięte) do michy z wodą i dopiero jak są odpowiednio ociekające, to rozpoczyna z nimi harce. Brrr... Ponadto moim zdaniem nie ma rzeczy, której nie zrobiłyby koty ;-) Są na to zbyt giętkie cieleśnie oraz umysłowo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
chomsterek Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 17:42 Moje koty zgubiły sporej wielkości nożyce. W jednej chwili widziałam, jak wpadają za szafkę (a za nimi - kot), w drugiej już ich nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
orientespl Mój kot... 24.03.09, 16:01 ....wyjmuje z pojemnika patyczki higieniczne (takie z wacikami na końcach). Wyjmuje pojedynczo operując jednym pazurem. Bawi się nimi chwile, przemieszcza z łazienki do pokoju i zgarnia pod dywan. Co jakiś czas widać wyraźne wybrzuszenie dywanu, wtedy wygarniam patyczki i cykl zaczyna się ponownie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
pajupaju Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 16:03 A ja znam kota, co śpi w umywalce, a ponadto znosi masowo myszy do domu, niektóre jeszcze żywe. Wychodzi na noc na dwór, nie wiadomo, co robi, ale jest wielce prawdopodobne, że bije się z innymi kotami. Odpowiedz Link Zgłoś
stuff123 Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 16:06 - jak się leży rozwalonemu przed laptopem lub tv oglądając film, lub czytając w łóżku książkę akurat wtedy kot rozkłada się na brzuchu lub klatce piersiowej, zasłaniając widok, oczywiście tylnią częścią ciała w stronę twarzy :) - przynosić półżywe myszy do domu, a potem w środku nocy urządzać polowania, piski myszy, wrzaski domowników, a na koniec podrzucać już zeszłą myszą do góry, im wyżej i dalej upadnie tym lepiej - święta: jedna zbita bombka z choinki dziennie musi być :) - raz weszła na drzewo i trzeba było po drabinie wejść i ją zdjąć :D - chowa się za drzwiami i czeka aż ktoś będzie przechodził i rzuca się na nogi, ale to chyba standard, co? ;) - jak się wkurzy to fuka i potrafi zaatakować, lepiej nie drażnić :) - chowa się pod kanapą i zaczepia :) - potrafi bawić się w berka po domu :) ja gonię ją, ona goni mnie :D - czasem siedzę obok niej (bo przecież nie ona obok mnie;) i to jest po prostu zawsze coś co mnie zaskakuje: siedzi spokojnie, a tu nagle zrywa się, jak nie pogna, jakby ją sto psów goniło - a to oczywiście goni potrzeba fizjologiczna do kuwety, jakby zawsze leciała na ostania chwilę :D - czasem lubi w środku nocy podczas, co trzeba przyznać - bezszelestnego spaceru - potrącić "przypadkiem" ogonem lampkę, która stoi na parapecie prosto na łeb śpiącego domownika i jeszcze jeszcze jak próba złapania wody lecącej z kranu oraz pogonie za owadami i zguba na amen drobiazgów, którymi jeszcze przed chwilą się bawiła... Odpowiedz Link Zgłoś
poolato Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 16:27 w pełnym biegu skoczyć na ścianę tak, żeby następnie odbić się od niej jednocześnie wszystkimi czterema łapami, albo chociaż trzema rozdzierać na strzępki płachtę gazety jak najlepsza niszczarka kręcić się miedzy wyjętymi na czas czyszczenia z szaf, poustawianymi gęsto na stole szklankami, kieliszkami, filiżankami, i nic przy tym nie zbić. schodzić z gracją po pionowej drabince (kot rodziców) urządzać polowania na małego, młodego pieska znajomych ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 16:30 zrobić za komodą magazyn swoich magicznych kuleczek zeżreć pożyczoną niedostępną w Polsce gazetę wskoczyć na kuchenkę w momencie odpalania, zapalić się i ugasić samodzielnie bawić się kaktusem i być niezrażonym kolejnymi porażkami wyrzucać z popielniczki pety na całe mieszkanie - uwaga niczego innego nie tyka! nażreć się resztek waleriany i robić fikołki na dywanie przez 15 minut (dosłownie fikołki) aportować swoją magiczną kuleczkę - rzuca mu się ją, bierze w pyszczek, przynosi i upuszcza pod nogami i tak 30 razy, jak ma dość kładzie się plackiem na środku pokoju i zamyka oczy :D Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 16:33 aha jest rowniez maniakiem gier komputerowych i jest ciągle zachwycony kursorem, potrafi poruszac się postacią męża w WOW gdy ten na chwilę odejdzie, plus dopisuje komentarze w grze - w znanym tylko sobie języku Odpowiedz Link Zgłoś
ideefiks Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 16:50 Wleźć do kuwety i z gracją pięknym lobem omijającym krawędź kuwety wysiusiać się na podłogę... Zaadoptować i nosić w pyszczku po całym domu zrolowaną pończochę. Uznać kabel od żelazka za szalenie groźnego potwora, którego trzeba dla pewności kilka razy porządnie pacnąć łapą w celu unieszkodliwienia... Notorycznie pięknie i z gracją siadać na biurku dokładnie na linii łączącej wzrok człowieka z środkiem ekranu monitora komputerowego nie dając się przesunąć w żadną stronę... Urządzać gonitwy o 4 w nocy, przy czym główną trasę gonitw obowiązkowo stanowi łóżko z ludźmi... Wyżerać z doniczki na balkonie starą zeszłoroczną zeschniętą trawę pampasową jakby była głównym i najważniejszym kocim posiłkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
madzinkak Re: Co potrafi zrobic KOT 24.03.09, 16:52 A MÓJ KOCUR KOPULUJE REGULARNIE Z MASKOTKĄ PRZYNOSZĄC JA ZAWSZE KTÓREMUŚ DOMOWNIKOWI POD NOGI. PATRZY PRZY TYM WYBRANKOWI GLEBOKO W OCZY!!! Kot jest kastrowany:) A weterynarz na ten fakt stwierdzil, ze jezeli misiek sie nie skarży to nie ma problemu:) I zamiast miau robi iłł:)))) Odpowiedz Link Zgłoś