Dodaj do ulubionych

sucha karma-jaka?

06.08.09, 14:45
Mam 11 tyg szczeniaka Westa.Podaje mu Royal Canin Ultra
Sensible,poczatkowo piesek jadl tylko namoczona teraz daje tylko
sucha.Piesek niestety nie je tej karmy chetnie,zjada dziennie polowe
tego co powinien(zgodnie z tabela)Oprocz tego go nie
dokarmiam.Zastanawiam sie nad zmiana na Hills z jagniecina-czy ktos
stosowal ta karme?Jaka ewentualnie dac wybrednemu Westowi:)???Martwi
mnie ze on za malo je.
Obserwuj wątek
    • mist3 Re: sucha karma-jaka? 06.08.09, 20:46
      jeśli przybiera na wadze, normalnie się rozwija to znaczy że taka
      dawka mu wystarcza. Jeśli się martwisz - idź do weterynarza niech ci
      zbada pieska.
      Moja kotka też nigdy nie wyrabiała normy z opakowania a jest
      potężnym i zdrowym kotkiem.
      • rezurekcja Re: sucha karma-jaka? 07.08.09, 10:47
        mist3 napisała:

> Moja kotka też nigdy nie wyrabiała normy z opakowania a jest
        > potężnym i zdrowym kotkiem.

Natomiast mojemu psu norma z opakowania nie starcza, on moglby wiecej... ale jak
        kiedys -omylkowo - bylo wiecej, to sie zrobil okragly jak walec drogowy, bez
        wciecia w talii... wiec jest tyle, ile ma byc.
        • mja-1 Re: sucha karma-jaka? 07.08.09, 17:06
          Ja polecam Purinę Proplan puppy small protection.
          Nasz jorek od początku zjada ją ze smakiem, a wieść gminna głosi, że jorki to niejadki... Jest dostępna w małych paczkach-800 gramów , więc nie zepsuje się, nie zdąży. Dla psiuńcia o wadze 7-9kg (gdy dorośnie)-jak Łeścik- podaje się w tym przedziale wiekowym (1,5-3 miesięcy)0d 60-120 gramów dziennie. Cena za paczkę 800 g 18-19 zł.
    • afrodyta2307 Re: sucha karma-jaka? 08.08.09, 00:55
      napisze co ja robiłam - wprawdzie mam labradora ale myślę że sposób zadziała też na westa... chciałam podać karmę która mi się wydawało jest najlepsza ale pies nie chciał jeść, nawet namoczoną jadł niechętnie więc zadzwoniłam do hodowcy i spytałam co on podawał - zakupiłam taką samą karmę i pies zaczął jeść chętniej, niestety na tą karmę na stałe mnie nie stać więc przeszłam się do weta i poprosiłam o próbki karm które się nadają dla labradora... podawałam z próbek aż w końcu jakoś zgodnie dopasowaliśmy karmę do upodobań pieska :) to że ktoś na forum doradzi jakąś karmę bo jego pies jadł to wcale nie znaczy że Twój wybredny wescik też ją polubi :) ja mogę polecić Eukanube Puppy & Junior rich in Lamb & Rice - mój wybredzioszek polubił. Czy Twój polubi to nie zagwarantuję... W końcu każdy pies jest inny... najlepiej korzystać z próbek na początek :)
    • saszka28 Re: sucha karma-jaka? 24.01.20, 21:14
      Mam dwa psy, jeden szczeniak, a drugi już wiekowy. Jeśli chodzi o suche karmy to podaje im Bozita. Marka ta ogromny wybór suchych, bezzbożowych karm, o różnych smakach. Zauważyłam, ze ich produkty świetnie wpłyneły na układ trawienny moich piesków, a apetyt mają wilczy, wcinają karmę aż im się uszka trzesą:)
    • 1kurka_wodna1 Re: sucha karma-jaka? 25.05.20, 01:57
      Zanim nasz psiak do nas przyszedł postanowiłam zgłębić temat psich karm. Nie wiedziałam nawet, że jest tak duży wybór. Jednak jak zaczęłam przeglądać składy, to się okazało, że tych lepszych dla zdrowia jest o wiele mniej. Wybrałam moim zdaniem najlepszą suchą z kurczakiem i wołowiną do John Doga johndog.pl/produkt/karma-sucha-male-rasy-john-dog-good-form-kurczak-z-wolowina/ Nie dodają żadnych sztucznych składników. Można u nich dobrać karmę dla szczeniaków, dorosłych psów małych i dużych ras.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka