Dodaj do ulubionych

buzek w PO

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 11:31
nie rozumiem dlaczego jerzy buzek znalazł się na liście po, skoro po, pis,
lpr, powstały jako odpowiedź po części na niezadowolenie z rzadów buzka.
ps. po powstało jako odpowiedź na niskie notowania uw.
józef heczko
Obserwuj wątek
    • Gość: radny Re: buzek w PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 11:33
      awsowiec - marszałek województwa olbrycht też!!!
    • Gość: reeeee Re: buzek w PO IP: 62.233.171.* 22.04.04, 21:46
      Skoro pewne partie mogą zmieniać szyldy na Razem P... czy ChRS to dlacego
      kumpel Rokity ma nie startowac z PO?
      • Gość: radny Re: buzek w PO IP: 195.116.105.* 23.04.04, 09:46
        ja cały czas jestem w ZChN razem polsce było komitetem wyborczy a ChRS jest
        stowarzyszeniem, a oprócz tego jestem jeszcze w wielu innych stowarzyszeniasz-
        nie ma tu sprzeczności. proszę nie mylić pojęć. po powstało m.in. jako
        odpowiedź na nieudolne rzadzenie przez aws na czele któreego stał buzek!
        józef heczko
        • Gość: Wyrocznia Re: buzek w PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 10:14
          taaaa wszystko by ukryc swoja prawdziwa twarz. Wstydzi sie Pan Panie radny. Czy
          jak? Ja nie mam do takich ludzi szacunku. Albo jestem w jakies formacji i sie z
          tym identyfikuje albo ide po kase i zmieniam nazwy dla niepoznaki. Raz Razem,
          raz ZChN.... co bedzie w roku 2006? Komitet: "Osobno dla Samorzadu"?
          • radny.jozef Re: buzek w PO 29.04.04, 10:45
            jeszcze raz. zchn zawsze w tych komitetach o których łaskawie mówisz występował
            i nigdy sie nie ukrywał. komitety razem polsce i inne tworzone były z oparciu o
            porozumienie różnych środowisk i podmiotów np akcji katolickiej, stowarzyszenia
            rodzin katolickich zchr i oczywiście zchn. nikt z tworzących komitet nie
            ukrywał swojej przynależności i nigdzie sie nie ukrywał, ja także nie ukrywałem
            i nie ukrywam, że jestem prezesem koła miejskiego zchn i sekretarzem regionu
            śląskiego tej partii!!! nikt tu nic nie ukrywa. myślę że ten drobny acz istotny
            szczegół jest przez pana zrozumiały. nie zmieniłem formacji natomiast uważam,
            że jak największa liczba środowisk i podmiotów powinna się dogadać w tym choćby
            celu aby nie iść do wyborów rozproszonym. zchn wielokrotnie startował wspólnie
            z innymi formacjami patrz aws gdzie obok zchn były skl pchd rs nieczemu to nie
            przeszkadzało. jestem czlonkiem jednej partii i nigdy nie zmieniłem
            przynależności politycznej. jasne?!
            józef heczko prezes zchn i sekretarz regionu śląskiego zchn!!!!!
    • Gość: Wyrocznia Re: buzek w PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 09:36
      Radny Heczko? Juz za dlugo siedzi na wygodnej posadce w Ratuszu i najwidoczniej
      palemka odbija w glowke...
      • Gość: HOFFMAN! Re: buzek w PO IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.04, 23:16
        Ale on jako jedyny wali w prezydenta jak w bęben turecki!!! I ma wiele racji!!!
        Nie wdaje się w różne gierki rady, która choć pokątnie utyskuje na p. Krywuta,
        to głosuje, jak po maśle jego najdziwniejsze pooooomysły!!!
        Radny Józef to równy gość!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Maryja Re: buzek w PO IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.04.04, 23:33
          > Radny Józef to równy gość!!!!!!!!!!!!!!!
          Boże Ty to słyszysz i kurwa nie grzmisz:(
          to ten radny co robi sobie kampanie wyborcza za moje pieniadze, na sesjach rady
          miasta??
          to ten randy który chce sobie wybudowac a.p. za moje pieniadze??
          • Gość: HOFFMAN! Re: buzek w PO IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.04, 00:02
            To ty masz k..wa tyle pieniędzy???? Gdybyś je miał, to nie miałbyś czau na
            łażenie po necie!!!!!
            Każdy gołodupiec w tym kraju mówi to co słyszał w młodości oglądając
            amerykańskie filmy - "za moje pieniądze!!!!!"
            Bałwan jesteś i tyle!
          • Gość: radny Re: buzek w PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 15:52
            po pierwsze nie sobie tylko tobie chce wybudowac a.p. a nie razi cię to, że za
            twoje 5 mil chce sie wybudować w bielsku basen- na razie 1 a w przyszłosci 2
            lub 3 pomnóż jesli potrafisz. zapraszam na sesje, abyś sie przekonac co inni
            robia za twoje pieniadze, bezkrytycznie popierają to i owo - za to chcesz
            płacic czy wolisz może żeby ktoś kto za twoje piniadze siedzi w ratuszu patrzył
            krytycznym okiem na to co sie dzieje. ale cie gościu zwarło!!!!!
            józef heczko
            • Gość: HOFFMAN! Podsumowanko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.04, 23:28
              I tak - poszło o Buzka, a skończyło się na basenach!!!!
              Chwała Panu, że nie szpitalnych!!!!!!!!!!!!!!
              Co do a.p. i basenów miejskich - prez. Krywult miał (i nadal ma-choć chyba o
              tym nie wie) szansę przejść do historii miasta jako prezydent, za którego
              kadencji powstał największy i najlepiej wyposażony obiekt rekreacyjny na
              południu Polski!!!
              PANIE PREZYDENCIE KRYWULT!!!!! NIE BÓJ SIE PAN AQUAPARKU!!!!!! NA LITOŚĆ BOSKĄ -
              NIE BÓJ
              SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: Kaligula Re: Podsumowanko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.05.04, 00:06
                Ale skoro to jest taki intratny interes to czemu nie znajdzie sie na to inwestor
                (inwestorzy), ktory by wybudował taki obiekt??
                to miał by być jedyny taki obiek na płd. polski??
                (wisła,katowice,dabrowa,krakow...)
                dla mnie osobiscie nie było by chlubą wybudować obiekt ktury by nie przynosił
                wymiernego zysku...
                pewnie, ze bym chciał taki basen, ale jakim kosztem musiało by to być
                zrobione??
                jeżeli powstał by a.p to sadze, ze mogł bym zapomnieć o zwykłym basenie, a taki
                jest bardziej potrzebny bielsku niz a.p. Przeciez nie wszystkich stac na
                chodzenie sie polsusakc za 15zł/1h!! a raczej kogo na to stac?? myśle, ze
                rodzinnemu budzetowi łatwiej jest wygospadarowac 16zł za 4 osoby na 1h.
                • Gość: radny Re: Podsumowanko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 10:58
                  tu sie zgadzam basen jest potrzebny miastu podobnie jak a.p. tak na marginesie
                  do basenu małego-osiedlowego trzeba bedzie rocznie przy dobrych wiatrach
                  dokładac 200 tys. rocznie. a.p. miał pełnic inną role oprócz obsługi
                  mieszkańców miał pełnic wazną role promocyjna dla naszego miasta i regionu-miał
                  to byc poczatek uruchomienia całej strefy podstokowej i miał zachęcać
                  inwestorów do zangazowania się w inwestycje w strefie podstokowej- wyciągi,
                  parkingi pensjonaty i hotele. ziad posiada wystarczajacą ilość nieruchomości
                  przeznaczonych dla tego typu działalności. inaczej sie inwestuje w "pole łyse
                  pole..." a inaczej inwestuje sie gdy tuż obok jest obiekt generujący znaczny
                  ruch (dlatego tez przebudowywuje sie ak.) bez inwestycji w tym rejonie bedzie
                  to droga do nikąd. reasumując w takim miescie jak bielsko potrzebny jet i a.p.
                  i zwykły osiedlowy basem. trzeba pamietać o jeszcze jedenj kwetii basek ma
                  kosztować 5 mil zł + 200 tys rocznie dotacji, takich basenów ma powstać w
                  miescie kilka a gmina miała poręczyć kredyt na ap. w wysokości 26 mil zł. bez
                  konieczności angażowania własnych środków finansowych. ryzyko niespłacenia
                  kwoty oczywiscie istnieje ale przed bankiem odpowiada przede wszystkim spółka,
                  całym swoim majatkiem. na dzisiaj spółka posiada kilka (ok 10 mil. kapitału),
                  który niestety nie pracuje na siebie. nalezy pamietać ze miejskie spółki także
                  sązaangażowanie w to przedsięwziecie choćby poprzez wniesienie aportem gruntu
                  wartego kilka mil złotych. mysle że na ap nalezy patrzeć bez emocji używając
                  argumentów merytorycznych. problem jest i pozostawienie kwestii ap. sobie tylko
                  jest najgorszym z mozliwych rozwiazań
                  józef heczko
                  • Gość: Bolek Re: Podsumowanko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 04.05.04, 12:28
                    Nie mam nic przeciwko budowie a.p., wręcz przeciwnie – coś takiego jest
                    potrzebne ale … no właśnie ale:
                    - skoro do basenu osiedlowego konieczna jest dotacja 200 tyś zł/rok, to ile
                    będzie trzeba dopłacić do a.p. w planowanych „rozmiarach” ? - chyba, że
                    rozmiary te uległy okrojeniu i nic na ten temat nie wiem,
                    - kto policzył ile naprawdę może przynieść zysku (strat) a.p. ? – i tu dobrze
                    by było znać i szacunki i nazwisko/a autora/ów takich obliczeń (może
                    zagwarantuje to on własnym majątkiem – to by było wydażenie),
                    - co grozi autorowi/om w przypadku popełnienia błędu w szacunkach ? – może choć
                    raz udałoby się rozliczyć nieudacznika (jakoś do tej pory nikt nie odpowiada
                    np. za „intelpark” – a przecież umowa sama się nie podpisała – prawda ?; umowa
                    w sprawie wodociągów „AQUA” – zasługuje na takie samo potraktowanie – to
                    przykłady „trafionych” inwestycji tylko z ostatnich lat),
                    - dlaczego np. miasto nie może podejść do tematu inaczej tj. na początek
                    wybudować na miejscu a.p. jeden większy basen i na przykład kryte korty
                    tenisowe, kręgielnię, a później w miarę kształtowania się „popytu i podaży”
                    pomyśleć o dalszej rozbudowie (jeżeli będzie takie zapotrzebowanie) ? –
                    myślałem już, że czasy gigantomanii minęły , ale patrząc na to co się z a.p.
                    dzieje, śmiem w to wątpić i nawet myślę, że parę osób chciałoby przy tej okazji
                    upiec swoją pieczeń (w dużej inwestycji można też dużo zmieścić – prawda ?).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka