Gość: z Białej IP: *.local.pl / 62.233.185.* 24.05.04, 00:55 Zostawcie Stróżaka w spokoju. To najemnik i okupant. Zginął w obcym kraju, w którym reprezentował najeźdzców. Jego imię na rondzie przypominać będzie tylko o naszej hańbie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Roxie Niech zostanie Hulanka IP: *.putnamlovellnbf.com 24.05.04, 01:11 a nie jakies nowe imie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Czyje imię będzie nosiła przebudowana Hulanka IP: *.pagi.pl 24.05.04, 12:17 Hulanka jest Hulanką i niech Hulanką pozostanie i basta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andek HULANKA!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pagi.pl 24.05.04, 12:21 Czterdzieści parę tu mieszkam i zawsze była HULANKA!!!! I niech tak pozostanie po wsze czasy. HULANKA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mcmaxim Re: Czyje imię będzie nosiła przebudowana Hulanka 24.05.04, 12:23 glupis, zaden najemnik i okupant... ABW powinna sprawdzic czys nie jest arabus- bambus... a na marginesie - nazwanie jego imieniem to glupota. tak samo jak imieniem czeska niemena. bynajmniej nie mowie ze go nie szanuje czy cos - wrecz przeciwnie. ale ale... jest nazwa od lat zakorzeniona i po co ja zmieniac?... wlasnie przygotowuje w tym celu pisemko do UM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: Czyje imię będzie nosiła przebudowana Hulanka IP: *.wtb.tue.nl 24.05.04, 15:22 Mieszkam na Hulance i chcialbym by tak pozostalo ! Nie rozumie po co zmieniac nazwe skoro wszystkim Hulanka jednoznacznie sie kojarzy! To taj jak zmienic nazwe osiedla bo powstal nowy blok ! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wikin Re: Czyje imię będzie nosiła przebudowana Hulanka 24.05.04, 19:48 mnie tylko zastanawia skąd GW wzięła aż tylu zwolenników tego pomysłu, bo wszystkie 3 opinie zamieszczone obok artykułu w papierowej wersji są przychylne, a na bielskich forach wszyscy są zgodni co do tego że hulanka powinna zostać hulanką Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Czyje imię będzie nosiła przebudowana Hulanka 24.05.04, 20:17 Pan dr Polak powiedział- "- Za rok wszyscy będą mieli kłopot z nazywaniem tego nowego tworu - mówi dr Jerzy Polak, historyk, przewodniczący komisji." Nieładnie Panie Jerzy, przez wiele lat pisał Pan w swoich przewodnikach, że to miejsce nazywa się Hulanka. Skąd więc problem? Cała ta historia przypomina mi sprawę alei Czerwonych Wierchów, przemianowanych w pośpiechu na poczatku lat 90-tych na aleję Andersa. Dobrze, ze zachował się oryginał w Tatrach ;-). A co pamięci kpt. Stróżaka, może nazwać jego imieniem Areoklub, gdzie skakał w sekcji spadochronowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lew Re: Czyje imię będzie nosiła przebudowana Hulanka IP: *.visp.energis.pl 26.05.04, 10:11 proponuję nazwać Hulankę im."kpt.Krywulta i plutonowego Juszczyka- zielonych dzaidków".Ci faceci są tak zaplątani że pasują do węzła drogowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielszczanin Re: Czyje imię będzie nosiła przebudowana Hulanka IP: *.bielsko.msk.pl 28.05.04, 18:21 Ja proponuje jakiegoś słynnego gorola (hej!)np.janosik albo generała polskiego z 1 i 2 wojny np.m.zaruski ALE NAJLEPIEJ HULANKA Odpowiedz Link Zgłoś