Gość: jolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 20:59 Czy ktoś tam mieszka? Mam pare pytań. Dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mcmaxim Re: 4 Pory Roku ? Kamienica 30.09.05, 01:15 a co konkretnie chcesz sie dowiedziec?... bo dosyc tajemniczo pytasz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: 4 Pory Roku ? Kamienica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 18:19 hej , noszę sie z zamiarem kupna 3 tury os " 4 Pory Roku " - moje pytanie dotyczy - kosztów ekspoloatacji na wczesniejszych etapach , spokoju i generalnie spostrzeżeń. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: 4 Pory Roku ? Kamienica 30.09.05, 20:12 Miejsce jest generalnie bardzo ładne widokowo, spokojne i dla zmotoryzowanych jest szybki dojazd do centrum ul. Karpacką, a z drugiej strony bliskość szpitala wojewódzkiego i okolic rekraacyjnych- Dębowca, Szyndzielni, Doliny Olszówki, Cygańskiego Lasu. Koszty, cóż za wysokie jak dla mnie, nawet gdyby obniżono podatki ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: 4 Pory Roku ? Kamienica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 09:38 Powiadasz za wysokie. No niskie nie są. Jestem na etapie szukania mieszkania i wychodzi mi albo zakup na rynku wtornym mieszkania obarczonego czynszem i sporym sasiedztwem albo wspomniane 4Pory Roku - bezczynszowe i chyba z większą kultura mieszkania. Oczywiscie watpliwosci mam wiele. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielszczanin4 Re: 4 Pory Roku ? Kamienica IP: *.c204.msk.pl 01.10.05, 15:32 Hmmm... a co to znaczy dokładnie "bezczynszowe"? Znajomi mieszkają kilkaset metrów powyżej i też miało być "bezczynszowe", potem "niewielki" czynsz, a teraz w sumie płacą więcej niż ja w blokach :/ A bo centralne, a bo sprzątanie, a bo zarząd, a bo inne takie.... Nie wiem jak to jest rozwiązane w 4PorachRoku -> ale warto szczegółowo dopytać jak z opłatami za tzw. "otoczenie", eksploatację (np. odśnieżanie), centralne (?) ogrzewanie itd. A swoją drogą - mieszkałem przez 20 lata jakieś 100 metrów od 4PórRoku - zboże tam wtedy rosło i truskawki;) Kamienica to fajna dzielnica - ale te ceny co sobie krzyczą za te mieszkanie to IMHO gruba przesada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: 4 Pory Roku ? Kamienica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 11:59 Bezczynszowe rozumię tu jako : opalata za fun remont ok 1pln za m2 opłata za odsniezanie i adm - ok 1 pln za m2 ogrzewanie gaz - piec dwufunckyjny prad - licznik woda - licznik inne media wedle siebie. tak to wyglada. Generalnie szukam mieszkania 2,3 pok w dobrym mijescu w BB. Macie cos do zaoferwania? Odpowiedz Link Zgłoś
wikin Re: 4 Pory Roku ? Kamienica 02.10.05, 14:08 wielkość opłat na fundusz remontowy czy odśnieżanie nie ma znaczenia, to zależy od stanu budynku i srogiej zimy, ale nowobudowane budynki teoretycznie powinny mieć minimalne fundusze remontowe, bo nie powinno w nich być tak wielu remontów i usterek jak w komunistycznych blokach i przedwojennych kamienicach być może z tych pieniędzy są finansowane jakieś dodatkowe prace dookoła budynku, typu parkingi, place zabaw bezczynszowe to raczej takie, w którym nie musisz opłacać wziętego z sufitu haraczu na rzecz spółdzielni czy innego właściciela bloku itd., tylko płacisz wybranemu przez wspólnotę mieszkaniową zarządcy (teoretycznie mogą to robić sami mieszkańcy) określoną opłatę za nadzór nad budynkiem, załatwianie formalności w imieniu mieszkańców (choćby wybór firmy sprzątającej czy odśnieżającej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowana Re: 4 Pory Roku ? Kamienica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 15:35 Dzień dobry, wątek trochę archiwalny, ale dla mnie interesujący. Z treści zrozumiałam, że posiadacie już jakieś konkretne informacje na temat wspomnianego osiedla np. ceny za 1 m kw. powierzchni. Jestem zainteresowana każdą informacją na temat osiedla, a także ewentualną ofertą konkurencji. Z góry dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wikin Re: 4 Pory Roku ? Kamienica 07.01.06, 04:54 cenę znajdziesz może na stronach wykonawcy i w biurach nieruchmości z tego co pamiętam to ok. 2500-3000 zł za m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: 4 Pory Roku ? Kamienica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 09:21 www.murapol.pl www.bpfeniks.pl Powyższe adresy dotyczą 4 Pór Roku i innej inwestycji mieszkaniowej przy ul. Kolistej. Odpowiedz Link Zgłoś
aliveinchains Re: 4 Pory Roku ? Kamienica 07.01.06, 21:28 www.jm.nieruchomosci.pl/index.html?hmm=lokaleuzytkowe;bb;wynajem;99;0 Link z podobnymi inwestycjami w BB, szcególnie ciekawie prezentuje się osiedle tych kilku kamiennic w Lipniku... Odpowiedz Link Zgłoś