Gość: Nowszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 12:06 www.bielskobiala.naszemiasto.pl/wydarzenia/594039.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adam Re: Taaa, bo bledow nie robi ten, co nic nie robi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:37 "po tych dziurawych drogach jeździ służbową bryką, jakiej nie powstydziłby się żaden minister" tak tak bo lepiej żeby prezydent 180 - tysięcznego miasta jeździł 10 letnią Lancią Kappą, którą trzeba było co pare miesięcy naprawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
wikin Re: Taaa, bo bledow nie robi ten, co nic nie robi 24.04.06, 21:51 coś mi się widzi, że listopadowe wybory to będzie referendum za lub przeciw Krywultowi Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Taaa, bo bledow nie robi ten, co nic nie robi 24.04.06, 22:05 To akurat nie powinno dziwić. Dotychczasowy prezydent bedzie bronił swojej pozycji. Czy uda mu sie "węgierski wariant" czas pokaże. Dotychczas , chyba tylko prez. Leraczyk miał podwójna kadencję. Odpowiedz Link Zgłoś
wikin Re: Taaa, bo bledow nie robi ten, co nic nie robi 25.04.06, 15:11 albrecht1 napisał: > To akurat nie powinno dziwić. Dotychczasowy prezydent bedzie bronił swojej > pozycji. Czy uda mu sie "węgierski wariant" czas pokaże. Dotychczas , chyba > tylko prez. Leraczyk miał podwójna kadencję. no jednak nie wszystkie wybory przeradzają sie w referenda poparcia dla rządzących a tu wyraźnie bielszczanie się podzielili na zwolenników prezydenta i przeciwników, na szczęście nie na tyle zdesperowanych chyba, że poparliby każdego innego kandydata Odpowiedz Link Zgłoś
jorg_z_bielitz A czemu nie??? 24.04.06, 22:01 Gość portalu: Nowszy napisał(a): > www.bielskobiala.naszemiasto.pl/wydarzenia/594039.html A możecie podać przykład lepszego kandydata na prezydenta Bielska (Imię, Nazwisko, Miejsce zamieszkania, dotychczasowe zasługi dla BIELSKA, ze szczególnym zwróceniem uwagi na "DLA BIELSKA")??????? Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: A czemu nie??? 24.04.06, 22:12 Zobaczymy Jorg kto stanie w szranki. Bo jesli będę musiał wybierac miedzy Krywultem, a np. Moskałą lub Pietą to zagłosuje na tego pierwszego. Dzis trudno mówić, kto byłby innym kndydatem skoro nie znamy nazwisk. Plusem Krywulta jest realizacja zachodniej obwodnicy, budowa basenów, próba zagospodarowania Szyndzielni, zbliżający się remont Bystrzańskiej i Partyzantów. Minusem- że Hulanka jednak się slimaczy, drogi co roku dziurawe jak rzeszoto, nie wiadomo co z dziura pod Szyndzielnią, a na razie basen mamy tylko jeden i który zdążył już się zepsuć. Ponadto upór w sprawie poszerzania Partyzantów kosztem zabytków i to, że pozwala się niszczeć dworcowi głównemu, choc miasto wyłożyło na renowację sporo publicznego grosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Ważne! IP: *.c29.msk.pl 25.04.06, 21:31 Za opóźnienia na Hulance odpowiada firma wykonująca prace, SP nr 5 nazwalbym raczej ruiną, a nie zabytkiem (to a propos poszerzenia ul.Partyzantów), dworzec kolejowy należy do spólki PKP Dworce Kolejowe, w akwaparku miasto mialo mieć 1% udzialu (a w przypadku fiaska inwestycji ponosiloby największe koszty) - swego czasu Kronika Beskidzka nawet pisala, że biznesplan zakladal ponad 2000 gości dziennie (w Krakowie, który jest 4 razy większy, jest 800), po takiej zimie nie ma chyba miasta (przynajmniej w Polsce) bez dziurawych dróg (a w tym roku nna remonty wyasygnowano dodatkowe 10 mln zl). PS. Nie jestem z żadnego komitetu wyborczego Jacka Krywulta. Trzeba jednak spojrzeć na rzeczywistość (która jest notabene skomplikowana) obiektywnie i nie obwiniać prezydenta za cale zlo tego świata. PS 2. Nasze miasto stawiane jest za wzór i cieszy się dobrymi opiniami (vide fora Częstochowy, Katowic, Szczecina, Rzeszowa itd.). Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Ważne! 26.04.06, 08:19 Gość portalu: mm napisał(a): > Za opóźnienia na Hulance odpowiada firma wykonująca prace, Organ samorządu czyli prezydent jest zlecającym i nadzorującym. Skoro wykonawca nie dotrzymuje terminów trzeba pomysleć o karach. W końcu to my mieszkańcy finansujemy ten projekt. > SP nr 5 nazwalbym raczej ruiną, a nie zabytkiem (to a propos poszerzenia > ul.Partyzantów) OK, ale nadal jest zabytkiem w sensie prawa. Ponadto nie chodzi mi o ten budynek, a o stojącą tuż za nim dawną elektrownię. To jest unikat w skali kraju. To tak jakby chcieć wyburzyć pomnik Lutra. Też unikat w Polsce. Samo wyburzenie SP5 nie daje nic, zwężenie nadal będzie. > dworzec kolejowy należy do spólki PKP Dworce Kolejowe, Nie pisałem do kogo należy. Skoro jednak, pomimo tego że właścicielem był i jest PKP, miasto zdecydowało się na współfinansowanie remontu, to może jednak mogłoby się nadal interesować co dzieje się z obiektem, w który włożono gminne pieniądze. > w akwaparku miasto mialo mieć 1% udzialu Nie chodzi mi o to, że nie powstał aquapark, tylko co dalej z tym miejscem. Na razie jest dziura i zaczątku fundamentów. Czyżby to miejsce miało straszyć jak okraglak albo szkieletor? Jaki jest pomysł prezydenta na to miejsce? >po takiej zimie nie ma chyba miasta (przynajmniej w Polsce) > > bez dziurawych dróg (a w tym roku nna remonty wyasygnowano dodatkowe 10 mln zl) To żaden argument.Denerwuje mnie, że stosunkowo nowe drogi, np. Zywiecka, czy Piastowska pod kasztanami, już po kilku latach wymaga poprawek. Poza tym, skoro można w innych krajach utrzymywać dobry stan dróg, to chyba można i u nas. A tak co roku wydaje się np. 10 mln. na naprawy dróg, pomarańczowi drogowcy cisną w te dziury smołę i inne pakułu, potem sypią szutru ile wlezie, a po roku .... dziura jak malowanie, znowu jest. Dla mnie to jest fuszerka i marnotrawienie publicznych pieniędzy. > PS. Nie jestem z żadnego komitetu wyborczego Jacka Krywulta. Nie stawiam takie zarzutu. Każdy ma jakieś preferencje. >Trzeba jednak > spojrzeć na rzeczywistość (która jest notabene skomplikowana) obiektywnie i nie > > obwiniać prezydenta za cale zlo tego świata. Dlatego piszę o zdaniach, które leżą w kompetencji samorządu gminnego. > PS 2. Nasze miasto stawiane jest za wzór i cieszy się dobrymi opiniami (vide > fora Częstochowy, Katowic, Szczecina, Rzeszowa itd.). Dobrze, ale to nie oznacza że nie może być lepiej i należy spocząć na laurach. Zawsze może być tak, że za kilka lat to my będziemy szukali wzorów w innych miastach. Odpowiedz Link Zgłoś
mcmaxim Re: A czemu nie??? 24.04.06, 22:25 A na przyklad JA, ino za malo latkow mam (ino 2 miesiace mi brakna w czasie wyborow :-D ) Hehehe... A tak powaznie, to w tej chwili wszyscy sie po rowno do koryta cisna... Daj nam Boze Giulianiego-Bis... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowszy Całe szczęście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 05:34 Całe szczęście, że ci brakuje tych 2 miesięcy. Może w ciagu nastepnych 4 lat udokumentujesz wreszcie co zrobiłes, a przestaniesz snuć opowieści co masz zamiar zrobic.Pomijam osiągnięcia w roli cenzora, pardon - moderatora. Odpowiedz Link Zgłoś
mcmaxim Re: Całe szczęście 25.04.06, 08:17 ?... 1. A co Najjasniejszy Jacek I zrobil dla miasta <!>ZANIM<!> zostal prezydentem? 2. Dlaczego cale szczescie? Co prawda pisalem to zartem, ale... myslisz ze mialbym jakies szanse? Dziekuje Ci za tak piekne pochlebstwo ;-D 3. Wyobraz sobie, ze pewne osiagniecia juz mam, ale nie Tobie w tym interes, bo szukasz jedynie taniej sensacji. ATSD moje propozycje wzgl. miasta sa duzo szybsze w realizacji i duzo lepsze niz to, co zaprezentowal Jacek I. Przy czym nie chodzi ani o tramwaje ani o aquapark :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowszy Re: Całe szczęście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 12:45 1/.Jeszcze nie kandydujesz, a juz zacząłeś kampanię negatywną. 2/."JA" piszesz duzymi literami.Swiadczy to o twoim egocentryźmie i pogwałcaniu netykiety z byle powodu. 3/.mcmaxim napisał:> 2. Dlaczego cale szczescie? Co prawda pisalem to zartem, ale... myslisz ze mial > bym jakies szanse? Dziekuje Ci za tak piekne pochlebstwo ;-D Zacząłem wierzyć, że wszytko może sie zdarzyć. Nawet Andrzej Lepper może zostać vicepremierem. 4/.mcmaxim napisał:3. Wyobraz sobie, ze pewne osiagniecia juz mam, ale nie Tobie w tym interes, bo > szukasz jedynie taniej sensacji. Traktujesz mnie "z buta". Piszesz komunały; bo na czym ma polegać to szukanie przeze mnie taniej sensacji? Na tym, że chcę wiedzieć jakie są twoje osiągnięcia? Jestem wyborcą i dlatego to jest mój interes. Po raz kolejny piszesz o swoim kandydowaniu, a więc sam prowokujesz pytania o osiągnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
martinbb Re: Całe szczęście 25.04.06, 12:55 no co racja to racja :) to tak gdybym kandydowal na prezydenta lub do RM a w informacji o kandydacie i osiagnieciach wpisal "brak danych" :) jesli mcmaxim ma zamiar kandydowac to zanim zrobie X chetnie poznam jego osiagniecia i program... Odpowiedz Link Zgłoś
mcmaxim Re: Całe szczęście 25.04.06, 13:07 Różnica jest taka, że kandydować nie zamierzam, nawet gdybym mógł, bo jak nadmieniłem, pisałem to w tonie żartobliwym (czego Nowszy chyba nie zrozumiał...) I w związku z tym nie mam ochoty się niczym chwalić, wolę po prostu robić dalej swoje, ku chwale naszej wspólnej małej Ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
mcmaxim Re: Całe szczęście 25.04.06, 13:19 Gość portalu: Nowszy napisał(a): > 1/.Jeszcze nie kandydujesz, a juz zacząłeś kampanię negatywną. Skoro nie kandyduję i nie zamierzam, a nawet nie mogę, to czyją kampanię negatywną zacząłem?! > 2/."JA" piszesz duzymi literami.Swiadczy to o twoim egocentryźmie i pogwałcaniu > > netykiety z byle powodu. Jakiż to punkt netykiety zabrania żartów?... > 3/.mcmaxim napisał:> 2. Dlaczego cale szczescie? Co prawda pisalem to zarte > m, > ale... myslisz ze mial > > bym jakies szanse? Dziekuje Ci za tak piekne pochlebstwo ;-D > Zacząłem wierzyć, że wszytko może sie zdarzyć. Nawet Andrzej Lepper może zostać > > vicepremierem. No fakt... ale różnica zasadnicza miedzy nami jest taka, że ja jestem porządnym człowiekiem, a takich ludzie nie wybierają :-D > 4/.mcmaxim napisał:3. Wyobraz sobie, ze pewne osiagniecia juz mam, ale nie > Tobie w tym interes, bo > > szukasz jedynie taniej sensacji. > Traktujesz mnie "z buta". Piszesz komunały; bo na czym ma polegać to szukanie > przeze mnie taniej sensacji? Na tym, że chcę wiedzieć jakie są twoje > osiągnięcia? Jestem wyborcą i dlatego to jest mój interes. Po raz kolejny > piszesz o swoim kandydowaniu, a więc sam prowokujesz pytania o osiągnięcia. Jesteś wyborcą, ale nie moim, więc nie muszę Ci się spowiadać ze swoich osiągnięć. Grunt, że robię swoje ku chwale naszej małej Ojczyzny. PS. to co wygodne, to się pisze, ale na moje pytanie: Co zrobił dla naszego miasta obecny prezydent PRZED WYBORAMI - nie odpowiedziałeś. Niewygodne? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowszy Re: Całe szczęście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 08:19 Rzeczowa dyskusja z toba jest niemozliwa, bo "modyfikujesz" swoje i cudze wypowiedzi wg własnego, wygodnego wyłacznie dla ciebie uznania. To samo robisz z pytaniami. Przypominam, że napisałem: "Może w ciagu nastepnych 4 lat udokumentujesz wreszcie co zrobiłes, a przestaniesz snuć opowieści co masz zamiar zrobic." Golym okiem widac, że nie pytałem: "co zrobiłes dla Bielska - Białej". Natomiast ty odpowiedziałeś pytaniem: "1. A co Najjasniejszy Jacek I zrobil dla miasta <!>ZANIM<!> zostal prezydentem?" Nie odnosząc sie do mojej wypowiedzi zaatakowałeś prezydenta Krywulta i jednoczesnie znów naruszyłeś netykiete. No, ale tobie wolno, bo wyznajesz pogląd Kalego: " Jak Kali ukraść krowę, to dobrze, jak Kalemu ukraść krowę to źle." I tak punkt po punkcie mógłlbym ci udowadniać, że "odwracasz kota do góry ogonem". Sądzę jednak, że forumowicze nie są zainteresowani dyskusja wyłącznie między dwoma osobami co udowodnili na tym formu wielokrotnie. Sądzę również, że nie każdy uważa iż złosliwości i kpiny są przejawem inteligencji ich autora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaligula Re: Całe szczęście IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.04.06, 08:18 Rozmowa zaczyna nabierać tępa, a zarazem wigoru:> Używajmy konkretnych argumentów... ja na korzyść Kryulta wpisuje park tecgnologiczny!! Bo : -miejsca pracy, a co za tym idzie mniejsze bezrobocie, jedno z najlepszych w kraju... -rozwój przemysłu -bielsko zyskuje na znaczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Park Technologiczny ? IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 25.04.06, 11:29 Kali, mylisz się. Park technologiczny powstał z inicjatywy Traczyka i za kadencji Traczyka - Nie wprowadzaj w błąd ! Odpowiedz Link Zgłoś
mcmaxim Re: Całe szczęście 25.04.06, 11:44 Gość portalu: Kaligula napisał(a): > Rozmowa zaczyna nabierać tępa, a zarazem wigoru:> Używajmy konkretnych > argumentów... Właśnie. > ja na korzyść Kryulta wpisuje park tecgnologiczny!! Krywulta?! > -miejsca pracy, a co za tym idzie mniejsze bezrobocie, jedno z najlepszych w > kraju... > -rozwój przemysłu Looz. Fajnie by jeszcze było, jakby to była 100% jego zasługa. > -bielsko zyskuje na znaczeniu No ale to już dowcip :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaligula Chwała Panie że mamy to co mamy!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.04.06, 13:04 Co traczyk zrobił w parku technologicznym?? oprocz tego że zaczął o tym mówić?? śmiechu warte trralalala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominos Re: Chwała Panie że mamy to co mamy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 13:12 Ja to nie jestem wielkim entuzjasta Krywulta ale z drugiej strony jakichś rażących błędów z jego strony nie dostrzegam. Za to klimat dla inwestorów dobry (podobno juz nawet nie mamy w mieście ziemi dla nich i trzeba będzie poszerzać granice :) ), coś tam z obietnic sie stara realizować(np basen, drogi,rynek),kase z unii udaje mu się wyciagnąć.A najwiekszą zaleta jest to, że nie jest chyba politrukiem (chyba że o czymś nie wiem ale nie słyszałem żeby na przykład chciał krzyże stawiać na Chrobrego). Jeżeli macie jakieś konkretne zarzuty to słucham. Może zmienie zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk sprawdź IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 25.04.06, 15:42 Sprawdź w Ratuszu - przekorny ! Odpowiedz Link Zgłoś
jorg_z_bielitz + plus za mediatora w konflikcie K-TEL Bielsko 25.04.06, 18:23 Gość portalu: Kaligula napisał(a): > ja na korzyść Kryulta wpisuje park tecgnologiczny!! Bo : > -miejsca pracy, a co za tym idzie mniejsze bezrobocie, jedno z najlepszych w > kraju... > -rozwój przemysłu > -bielsko zyskuje na znaczeniu Dodam, że odegrał bardzo pozytywną role jako mediator w rozwiazaniu niedawnego konfliktu-strajku "zarząd K-TEL vs. pracownicy K-Tel oddziału Bielsku". Panowie z zarządu tej firmy zrozumieli, że pracownik to nie jest gadajace narzędzie oraz to że, mieszanka Górali i Ślazaków jest totalnie niestrawna dla Poznaniaków :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: + plus za mediatora w konflikcie K-TEL Bielsk IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 26.04.06, 11:18 A co takiego "załatwił" w tej sprawie ? Podziel się wiadomościami, bo nic o tym nie słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś