dsz27 24.07.06, 12:27 Dziewczyny jest w Bielsku basen, na który można się wybrać z niemowlakiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ladydaisy Re: basen dla maluszka? 24.07.06, 13:31 wiesz, ja na basen ze swoją córcią raczej teraz nie pójdę, bo jeszcze dojrzewa w brzuchu (jeszcze trochę i chyba pęknę!) ale moge coś podpowiedziec w temacie - na zajeciach szkoły rodzenia proponowali nam wyjazdy z maluszkami na basen w Lipniku, gdzie w niedziele rano odbywaja się specjalne zajecia dla mam i niemowlaczków. Na ten czas podgrzewaja wodę tak, żeby była optymalna dla dziecka, pozatym bezpieczniej niz na takim basenie jak np te dwa nowo otwarte, bo tam podobno tłok niesamowity. DZieci mozna tam podobno zapisywac juz kilka misiecy po porodzie, (sugerowali 3-4 m-c żeby móc podtrzymac wrodzoną zdolnośc wstrzymywania oddechu pod wodą, która zanika około 6 m-ca życia). Jak chcesz się czegoś więcej dowiedziec zadzwoń sobie moze tam i dowiedz się jak to jest. Podaje ci stronkę na której coś jest na ten temat: www.pantarhei.com.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dsz27 Re: basen dla maluszka? 24.07.06, 15:49 Bardzo ale to bardzo dziękuję!!! Trzymam kciuki za Ciebie i twojego maluszka w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
akastel Re: basen dla maluszka? 24.07.06, 15:54 Witaj, ja chodziłam do Lipnika z córeczką. Warunki super, młode małżeństwo rehabilitantów prowadzi tam szkołę pływania dla niemowląt. Zajęcia są świetne, ale nie są tanie: 25 zł za pół godziny, opiekunowie nie płacą. Lekcje są w niedziele. Moja córeczka rok temu skończyła kurs pływania (10 zajęć), a w tym roku zamierzamy zacząć chodzić na normalne baseny (chyba do Kęt, bo z Kóz mamy tam blisko). Muszę jednak powiedzieć, że dopiero teraz (ma dwa latka) córeczka ma z basenu naprawdę wielką frajdę. Wtedy było ok, ale nie była aż tak bardzo zachwycona (chyba bardziej my :))). Teraz szaleje na małych zjeżdżalniach z kółkiem ratunkowym. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś