Dodaj do ulubionych

Karczma Straconka i Pod Lotniskiem

IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.06, 15:01
czesc,

czy znacie moze te dwie karczmy- Pod Lotniskiem i Straconke? Zastanawiam sie
czy zorganizowac u nich wesele ale nie znam nikogo kto by tam bywal i mogl
powiedziec, jakie jest jedzenie, obsluga itd....
Jezeli znacie te miejsca to bede wdzieczna za kazda informacje:)
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mcmaxim Re: Karczma Straconka i Pod Lotniskiem 18.09.06, 15:26
      Szczerze polecam ta Pod Lotniskiem :-)
    • Gość: Jaskiniowiec Re: Karczma Straconka i Pod Lotniskiem IP: 57.66.193.* 18.09.06, 16:13
      Ta pod lotniskiem jest dobra tylko jedno na co trzeba uważać to piloci.
      Przejdź się w okolicę ulicy Antycznej do narożnika pastwiska i uważnie
      przeczytaj czerwony tekst na białej tablicy .....
      • Gość: lifesurfer Re: Karczma Straconka i Pod Lotniskiem IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.06, 16:25
        Dzieki za odpowiedzi:) a mozecie napisac cos wiecej? niestety miejsce musze
        wybrac zaocznie juz teraz, a zobaczyc bede mogla dopiero pod koniec
        pazdziernika. Troche to kupowanie kota w worku, ale nie mam wyjscia. Jutro
        posle tam jakiegos przedstawiciela rodziny, zeby sprawdzic co i jak:)

pozdrowienia

ps. a o co chodzi z tymi pilotami? jest szansa, ze jakis szybowiec wyladuje na
        dachu?:)
        • Gość: Jaskiniowiec Re: Karczma Straconka i Pod Lotniskiem IP: 57.66.193.* 18.09.06, 19:09
          To blisko więc przejdź się i przeczytaj - tylko uważnie :)))
        • Gość: adek Re: Karczma Straconka i Pod Lotniskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:13
          wyslij też przedstawiciela do Steklów do Jaworza na Zajęcza.
          Byłem w lipcu na weselichu i impreza była przednia.
          pod każdym względem.
        • Gość: bis Re: Karczma Straconka i Pod Lotniskiem IP: *.devs.futuro.pl 18.09.06, 22:59
          >ps. a o co chodzi z tymi pilotami? jest szansa, ze jakis szybowiec wyladuje na
          >dachu?:)

"Pilot podchodzący do lądowania ma ograniczoną widoczność, może Cię przelecieć i
          nawet tego nie zauważy" :-)))
          a w kwestii merytorycznej polecam "Pod Lotniskiem"
          • Gość: lifesurfer Re: Karczma Straconka i Pod Lotniskiem IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.06, 01:28
            Dobre:) dobrze, że nie posłałam np. przyszłej tesciowej, zeby sprawdzila ten
            napis;)
    • Gość: beskid Re: Karczma Straconka i Pod Lotniskiem IP: *.nat.dsuj.pl 18.09.06, 20:53
      mam wrażenie z moich tam pobytów że obie są porównywalne, może straceńska jest
      o tyle lepsza że dłużej działa i jest bardziej wyrobiona, pozdrawiam
      • Gość: kamyk Re: Karczma Straconka i Pod Lotniskiem IP: 194.9.79.* 19.09.06, 15:52
        Juz minal rok z okładem, jak mialem wesele na Straconce... Same przyjemne
        wspomnienia :) Super jedzonko, spoko obsluga i tylko jedno ale... Trzeba uwazac
        na gosci, gdy juz beda mieli w czubie :) nie wpadli do malutkiego stawu, który
        tam jest... :) Albo, zeby ryb tam nie łowili... :)
    • lifesurfer Re: Karczma Straconka i Pod Lotniskiem 20.09.06, 12:07
      dzieki bardzo za wszystkie odpowiedzi:) zdecydowalismy sie na "straconke",
      chyba i wylacznie ze wzgledu na podejscie do klienta. "pod lotniskiem"
      rozmawiala z moja mama jakas opalona panienka w zlotych bucikach z zasada "jak
      nie to nie ja to mam gdzies"... a czy wybor jest dobry okaze sie dopiero za
      rok:)
      pozdrawiam
      • mcmaxim Re: Karczma Straconka i Pod Lotniskiem 20.09.06, 12:44
        To juz wiem, ze Twoja mama rozmawiala z nieodpowiednia osoba... szkoda, bo moje wesele w tej karczmie wszyscy beda jeszcze dlugo wspominali :-)
        PS. wesele, weselem, ale mowie Ci - nie hajtaj sie, nie ma po co :-D
        • mcmaxim Re: Karczma Straconka i Pod Lotniskiem 20.09.06, 12:46
          PS2. gibts keine geile plaetze da? muss es Bielitz bzw. Polen sein? :-)
          • Gość: lifesurfer Re: Karczma Straconka i Pod Lotniskiem IP: *.dip.t-dialin.net 20.09.06, 13:36
            doch:) ale w zwiazku z tym, ze oboje jestesmy Polakami to chcialabym miec slub
            w Polsce i po polsku:)
            Nie wiem czy trafilam na nie odpowiedznia osobe... z tego co wiem byla to
            wlasnie osoba zajmujaca sie weselami "pod lotniskiem". Część znajomych bedzie z
            roznych czesci swiata i chcialabym pokazac im polski "klimat" a nie
            polska "wies".
            pozdrawiam serdecznie:)
    • adal_m18 Re: Karczma Straconka i Pod Lotniskiem 21.09.06, 10:39
      Polecam straconkę. Lotnisko nie bardzo.
      • mcmaxim Re: Karczma Straconka i Pod Lotniskiem 21.09.06, 17:34
        A jakies konkrety, dlaczego?
        • Gość: lifesurfer Re: Karczma Straconka i Pod Lotniskiem IP: *.dip.t-dialin.net 21.09.06, 23:16
          Karczma pod Lotniskiem byla moim faworytem; bardzo podoba mi sie otoczenie i
          sama karczma ale nie wyobrazam sobie, ze bede miec wesele a pietro nizej bedzie
          sie bawic inna para...wiem, ze wejscia osobno i wyciszenie jest ale i tak to u
          nas nie przejdzie. Oprocz tego to podejscie do klienta... w Straconce
          praktycznie na kazde pytanie Pan odpowiadal, ze wszystko mozna dostosowac do
          naszych potrzeb i do tego jak bedziemy chcieli a Pod lotniskiem slyszelismy
          tylko, ze tak jest i inaczej sie nie da i w ogole o co nam chodzi, ta Pani co
          sobote organizuje 2 wesela i "nikt sie nie czepia"...

Nie ukrywam, ze Pod Lotniskiem bardzo mi sie podobalo ale podaz knajp jest na
          tyle duza, ze moge sobie pogrymasic- bo to w koncu moj dzien;) Zawsze bylam za
          podejsciem: Nasz klient nasz pan a juz na pewno w lokalach gastronomicznych:)

A do karczmy pod lotniskiem pewnie wpadne przy najblizszym pobycie w Polsce, bo
          slyszalam, ze jedzenie jest tam pycha:)

pozdrawiam
      • antonia8 Re: Karczma Straconka i Pod Lotniskiem 21.09.06, 22:18
        A ja bardzo polecam Karczme pod Lotniskiem, jest tam fajna atmosfera.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka