Dodaj do ulubionych

Nie chce PILNE

24.04.07, 07:27
mój 3,5 miesięczny synek od tygodnia mniej je .karmię piersią co 3,4 h
przez 5-10 min. Słabo przybiera na wadze , pojawiła się też sucha szorstka
skóra i bóle brzuszka. kilka kup było ze śluzem. byłam u lekarza ale nic mi
niepowiedział. mówił tylko coś o alergii. nie wiem czy mam go dokarmiać.
zrobiłam butlę to też nie chce. pomóżcie, podajcie nr tel. do dobrego
pediatry który przyjedzie do domu i nie zedrze ze mnie kasy.
Obserwuj wątek
    • dorism7 Re: Nie chce jeść PILNE 24.04.07, 07:34
      tak miało być
      • e-dziunia Re: Nie chce jeść PILNE 24.04.07, 08:57
        Zrób sobie ścisłą dietę i nie odstawiaj malca od piersi, dopajaj też wodą z
        glukozą. To oczywiście poza spotkaniem z pediatrą, ja niestety nikogo dobrego
        nie znam, jak trzeba to wzywam z przychodni.
      • mpd3 Re: Nie chce jeść PILNE 24.04.07, 08:59
        Jeśli chodzi o lekarza na telefon - podawano tu gdzies numer do Anczakowskiego,
        może znajdziesz w wyszukiwarce. Ja jednak obawiam się, że pediatra to za mało w
        tym przypadku. Choć samo krótkie ssanie o niczym nie świadczy. Mój synek w tym
        wieku również jadł po 5-7 minut, ale na wadze przybierał wzorowo. Za to śluz i
        sucha skóra - to raczej objawy nietolerancji pokarmowej, bo ponoć w tym wieku
        nie mówi sie o "alergiach". Może rozsądny pediatra coś podpowie.
        • lazania3 Re: Nie chce jeść PILNE 24.04.07, 09:45
          ja proponuje abyś odstawiła wszystko co mleczne,bo mi to wygląda na skazę
          mleczną,przerabiałam to z obydwoma moimi dzieciaczkami i wszystko wróciło do
          normy jak zrezygnowałam z wszystkiego co ma związek z białkiem,a wcześniej były
          wymioty,szorstka skóra,słabe przybieranie na wadze,czasami ból brzuszka,w
          kwestii pediatry nie pomogę,bo już przetestowałam czterech i żadnego nie jestem
          zadowolona i nie wiem,czy mam do nich pecha,czy jestem za bardzo
          wymagająca,pozdrawiam.
    • jagodzia24.09 Re: Nie chce PILNE 24.04.07, 09:46
      Przesłałam nr tel. Anczakowskiego na gazetowy - pozdrawiam - Jagoda
    • akastel Re: Nie chce PILNE 24.04.07, 10:58
      Wszystkie objawy wskazują na alergię lub nietolerancję pokarmową,
      prawdopodobnie mleko. Także zgodnie z wcześniejszymi uwagami, odstaw produkty
      mleczne i wybierz się z maluchem do alergologa. Musisz mieć skierowanie od
      pediatry. Polecam poradnię na Parkowej, my chodzimy do pani doktor Putyry, to
      pediatra-alergolog, pierwszy lekarz, który się dobrze nami zajął. Terminy są
      ok. miesiąca, ale jeśli powiesz, jaka jest sytuacja, to może przyjmą Cię z dnia
      na dzień, nam się tak udało w zeszłym tygodniu, tel. 033-499-87-00. Ta lekarka
      przyjmuje akurat jutro. Co do przywołanego wcześniej pediatry, to ostatnio
      koleżanka pracująca w przedszkolu powiedziała mi, że mają b. dużo dzieci z
      nierozpoznaną i zaniedbaną przez niego alergią/astmą, więc nie wiem, czy będzie
      dobry w Twoim przypadku.
    • kwaliczek Re: Nie chce PILNE 24.04.07, 15:02
      biegnij szybko do dobrego pediatry albo od razu do alergologa, wszystkie przez
      Ciebie opisane objawy wskazują na alergię pokarmową
      U nas też były wieczne kolki, słabe przyrosty wagi i szorstka skóra na nóżkach

nie znam dobrego pediatry w Bielsku, bo my jezdzimy do kapitalnej Pani dr w
      Bestwinie ale dziewczyny polecają Anczakowskiego, mysle że warto sprobówac.
      Moge Ci jedynie polecic alergologa - dr Barbara Putyra, wpisz w wyszukiwarkę
      naszego forum jej nazwisko i znajdziesz namiary

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka