Gość: cloud IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.08, 12:41 Szukam ludzi z Bielska i okolic,którzy kupili drzwi w firmie re-bud Świętochłowice.Takich partaczy w życiu nie widziałem.piotrbukowski@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szadok Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.domainunused.net 25.03.08, 10:55 firma re-bud ze świętochłowic założyła mi uszkodzone drzwi.usterkę zauważyłem podczas montażu i zwóciłem uwagę monterom.niestety... ta firma nie należy do solidnych.pomimo wysylanych faksów,telefonów usterki nie naprawiono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DaFi Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.08, 07:51 Ja moje usterki zgłosiłem do Rzecznika Ochrony Praw Konsumenta przy Starostwie Powiatowym w Będzinie i czekam na odpowiedz!bo ja im 1500zł nie daruje! Odpowiedz Link Zgłoś
tomo953 Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 21.03.10, 20:40 Chciałem jeszcze raz wyrazić swoją pozytywna opinię. Na szczęście nie dałem się zwieść internetowej propagandzie! Odpowiedz Link Zgłoś
ge0rgio Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 28.03.10, 20:42 Pod koniec ubiegłego tygodnia odbyła się w moim prywatnym mieszkaniu wymiana drzwi na nowe antywłamaniowe HDF, kosztowały prawie 2700zł wraz z montażem, ale nie żałuję ani grosza, jestem bardzo zadowolony z zakupu. Drzwi prezentują się wspaniale, montaż został wykonany zgodnie z moimi oczekiwaniami. Jeszcze parę słów na temat podejścia do klienta, po pierwsze darmowa wizyta przedstawiciela, który odpowie na każde nurtujące nas pytanie. Kolejna sprawa to miła obsługa (dotyczy się to również monterów). Na koniec chciałem jeszcze dodać, że wszystko zostało załatwione bardzo, ale to bardzo szybko. Chyba nic więcej nie mam do dodania oprócz tego, że gorąco polecam zakupy w tej firmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamija Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: 91.206.64.* 26.07.10, 20:48 Do geOrgio ty capie piszesz jesteś ich wspólnikiem ja mam tak drzwi wprawione że się same otwierają futryna wciągnięta brak zatyczek przeczytaj forum jak im dziękuja klijęci takie Re -but to pod kluczzamknąć odpisują na reklamacje bzdury ulotki stale do skrzynek wkłdają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryweng Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.ver.abpl.pl 03.08.10, 20:30 Ja niestety znalazlem sie w tej trudnej sytuacji ze kupilem w tej firmie drzwi w kwietniu 2010. Niestety okazaly sie poobijane tak samo jak futryna, oczywiscie w protokole zostaly opisane wszystkie mechaniczne uszkodzenia, ale ku mojemu zdziwieniu reklamacja zostala odrzucona, poniewaz jak napisal gosc ktory zajmuje sie reklamacjami firma rebud nie ponosi odpowiedzialnosci za uszkodzenia mechaniczne po wydaniu i zaakceptowaniu towaru( usterka zostala zauwaznona podczas montazu, towar nie zostal zakaceptowany i przyjety przezemnie). Teraz zostaje mi juz tylko zalozyc sprawe w sadzie i tam dochodzic swoich praw. Nie moge pozwolic sobie na strate 1500 zl jezeli niechcecie zostac oszukani przez firme Rebud to sprawdzajcie dokladnie odrazu po przywiezieniu drzwi okna futryny wszystko co chca wam sprzedac, wezcie kilku swiadkow jak bedzie trzeba walczyc przed sadem, i nie dajcie sie nabrac na piekna gadke przedstawicieli handlowych, albo po prostu omijajcie ta firme dalekim lukiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GG Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.10, 19:50 JAK zkaończyła się ta sprawa wymienili na nowe drzwi Odpowiedz Link Zgłoś
mamufinek Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 25.08.10, 16:16 Ja czekam już4 miesiące na montaż drzwi wewnętrznych.Ekipa była u mnie 4 razy i za każdym razem okazywało się ,że czegoś brakuje-a to futryna za szeroka,a to nie ma klamek albo zawiasów do przywiezionych drzwi lub jest zły zamek w drzwiach.Jedne drzwi w koncu zostały zamontowane,muszę przyznać bardzo ładnie,ale przez miesiąc żyliśmy bez klamki w drzwiach łazienkowych.Drugie drzwi stoja niezamontowane,bo podobno producent nie dostarczył jeszcze zawiasów,czekam 2 miesiące po złożeniu reklamacji i nic(firma Re-bud tłumaczy,że Wołomin pada i dostawy nie dochodzą).czy wreszcie doczekam sie moich pięknych drzwi?Myślę też o skierowaniu sprawy do sądu-wpłaciłam pełną kwotę za zamówienie i co z tego mam???!!! Firmę Re-bud podrzucił mi King Doors w Krakowie.Zdecydowanie nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anina Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.chello.pl 30.08.10, 13:52 macie racje, pozytywy pisza pracownicy,macie problem z firmą walcie do Rzecznika Praw Konsumentów a on skieruje pozew do sądu, sprawa z góry wygrana, mało bo mało ale już sukcesywnie dostaję kasę za wygraną sprawę pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.xdsl.centertel.pl 17.07.11, 17:34 ciekawe, skad taka pozytywna opinia.....czekam już dwa miesiące na montaż zamówionych drzwi ( miały być do 2 tygodni) i obawiam się, żę dałam sie nabić w butelkę wpłacając zaliczkę !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wariat85 Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 08.04.10, 20:39 U mnie montaż przebiegł tak jak należy: szybko bezproblemowo i solidnie. Cena również konkurencyjna. Mogę jedynie powiedzieć że polecam w stu %. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 11:28 opinia kogoś, kto ma nick na forum jak wariat... a może jesteś jakims sado maso... jesli lubisz bulić za takie gó... jakie ci wprawili...?? u mnie zamontowali totalny szajs do tego krzywo poobdzierane skrzydło i twierdzą że sam sobie to zrobiłem pomimo tego iż zgłaszałem do przedstawiciela cała sytuację w chwili rozpakowania drzwi... i co ty na to...?? <wariacie> a może jesteś tym opisanym na forum pracownikiem, który ma płacone za wpisywanie pozytywów...?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzela Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.zamek.net.pl 04.07.11, 18:27 Ja też zgłosiłem usterki do Rzeczniczki w Będzinie i odpisała że to dobra wola przedsiębiorcy że uzna reklamację. Beznadzieja. Siedzi tam za nasze pieniądze i nie potrafi wywalczyć wygranej sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasse Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 22:34 ja osobiście jestem zadowolona z usług firmy Re-Bud. Szybko zamontowano mi drzwi, solidnie. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
damian.swietochlowice Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 26.02.10, 22:27 Monterzy firmy Re-Bud pomimo, że uprzedzano mnie co do tej firmy okazali się bardzo solidni, sam montaż przebiegł niespodziewanie szybko, wymianę okien z pewnością również zlecę tej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnikliwy Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 13:41 witam widzę że pan o nicku damian.swietochlowice to hiena na forum, trzy razy się wypowiadał na temat firmy re-bud za każdym razem pozytyw i za każdym razem inna historia. Możliwe że jest to gość, o którym ktoś już wspominał na forum - pracownik firmy, który zamiast zajmować się reklamacjami i obsługa klienta - odbieraniem telefonów wpisuje pozytywne komentarze - ciekawe nie?- profilaktyka lepiej pisać robić sobie renomę - żenada!!! wszystko to świadczy o firmie - dla przestrogi wkleję tą wypowiedź przy każdym komentarzu wpisanym przez damian.swietochlowice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigi Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.chello.pl 04.03.10, 07:01 Pomimo ciężkich warunków, a mianowicie ogólnego remontu klatki schodowej, fachowcy z Re-budu poradzili sobie idealnie z wymianą moich drzwi antywłamaniowych kupionych u nich. Cena konkurencyjna i szybka realizacja zamówienia. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
rastangel Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 21.03.10, 20:24 POLECAM! Nie zawiodłem się, warto zaufać tej firmie, pomimo negatywnych ocen w internecie, które wydaje mi się są sprawką konkurencji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa2 Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.chello.pl 09.09.09, 11:07 Ja również dopisuję się do listy! Agata1998@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
majkeer Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 19.03.10, 20:49 Miałem podobną sytuację jakieś 4 miesiące temu. Zauważyłem drobne niedociągnięcia. Wiadomo że jest to inwestycja na lata, więc postanowiłem skontaktować się z działem reklamacji. Kierowniczka tego otóż działu postanowiła rozwikłać tę sprawę. Wysłała do mnie ekipę reklamacyjną która poprawiła drobne niedociągnięcia. Jestem zadowolony że przebiegło to dosyć sprawnie i w krótkim odstępie czasu. Nie mam żadnych zastrzeżeń co do tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
maju_krk Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 25.03.10, 19:58 Dużo tu zarówno pozytywnych jak i negatywnych opinii, ja podpisuję się pod tymi pierwszymi, jestem zadowolony z wyboru Re-Budu. Dobry kontakt, minimum formalności, montaż gratis, szeroka oferta! Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianin Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: 77.236.0.* 26.03.10, 21:41 Na jeden negatyw odrazu 10 pozytywów pisanych przez tych tępaków z firmy.Bylem świadkiem jak gruby facet w Krakowie w Realu gdzie mieści się firma pisał pozytyw naszłem właśnie na niego to już checa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forum Fun Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: 109.95.149.* 14.08.10, 16:33 Firmy re bud nie znam, drzwi nie potrzebuje. Fora czytać lubię i śmieszą mnie takie "krakowianiny" jak ty! Wypisujesz, że ktoś siedzi i pisze pozytywne opinie. Ciekawe pod iloma nickami ty wysłałeś swoją negatywną :P Każdy ma prawo wyrazić opinie, a jeśli nie wszyscy są tego samego zdania co ty, a wręcz przeciwnie to walni się w łeb i nie zaśmiecaj 10x fora! Pewnie jesteś jakimś obleśnym baranem, który nie ma gdzie sobie ulżyć w sposób naturalny skoro "pocisz się na forach". Nieznajomych ludzi nazywasz "Grubasami" , "Tępakami". Znasz Majkę Jeżowską ? ? ? "Kto się przezywa. Sam się tak nazywa!" :) Have a nice day :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balbinka Z krakowa Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.10, 11:35 Drzwi cudowne .Montaż profesjonalny.Naprawde polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Ruda Śląska Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.11, 09:17 Ja też jestem bardzo zadowolona z montażu jak również z drzwi. Usługa została profesjonalnie wykonana. Panowie montażyści wykonali kawał dobrej roboty. Swoim znajomym także poleciłam tą firmę. Pozdrawiam serdecznie Anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.chello.pl 30.08.10, 13:54 nie znasz kretynie sprawy to spadówa z forum, nie chciałbyś być w naszych butach i przeżywać takiej nerwówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.10, 14:28 jestem niezadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
czesio.w Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 27.03.10, 14:25 U mnie wszystko jak należy, przekonał mnie wykonany bardzo dobrze montaż w mieszkaniu sąsiadów, ciesze się, że skorzystałem z ich usług. POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciech Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.range31-52.btcentralplus.com 15.10.18, 15:08 Robota totalnie spartaczona, prosze spojrzec na zdjecia. Reklamacja wyslana 5 (pięć) razy ! oczywiście wszystkie nie uznane. Kwintesencja biznesowa w ojczyznie, chcecie prawdziwej polskiej obsługi, zapraszam po drzwi do SuperTANDETNEdrzwi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figaro Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.08, 18:51 u mnie tez byli ale nie mam wiekszych zastrzezen,pozatym po rozmowach z monterami ponoc cos tam zmiemniaja aby bylo lepiej oby !!! Odpowiedz Link Zgłoś
olgreg Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 21.01.09, 14:07 o widzę ze jesteśmy w podobnej sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewald53 Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.fenix.katowice.pl 23.01.09, 09:48 witam wszystkich, którzy mieli do czynienia z firmą re-bud. Ja naiwna zamontowałam ..i są do reklamacji.Nie wspomnę że są inne niż te, któe zamówilam. Takiego traktowania Klientów nie widizałam jak długo żyję. Rozmawiałam z redaktorką gazety, chętnie wszystko opisze tylko musimy zebrać się wszyscy i wtedy ukazę się arykuł. Potem wniesiemy sprawę do sądu bo mam kontakt z Panem który z nimi wygrał sprawę. Ludzie to nasze pieniądze.....walczmy. Pozdrawiam. Mam dużó wolnego czasu wszystkim się zajmę. Wpisujcie swoje kontakty: GG, maile .... 1/ Monika.2223@wp.pl 2/adamty@interia.pl 3/GG 3011403 4/GG 3965947 ja dalej wszystko będę załatwiała tak nie może być......pozdrawiam wszystkich...którzy dali się nabrać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyga-Żory Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 10:56 Witam. Ja też zamówiłem u nich dzwi-wpłaciłem 100 zł zaliczki.Umówiony byłem na termin montażu na dzisiaj tj.23 styczen-między godz. 8-10.Pare minut po 9-ej zadzwonił do mnie bezczelny typ,niby magazynier,który oswiadczył mi że zamówionych moich dzwi nie mają na magazynie i miec już nie będą,mogą mi zamontowac inne.Po krótkiej rozmowie odłożył mi słuchawke-chamstwo!Za chwile mają mi przywieśc troje dzwi do wyboru-ale zrobią tylko na darmo około 100 km bo tym razem to ja ich puszcze w kanał! Ciekawe czy uda mi sie od nich wydębic moją zaliczke.....hm? Ludzie odradzam tę firme-niech każdy trzyma się od nich z daleka! mario.zyga@o2.pl mario.zyga@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.fenix.katowice.pl 29.01.09, 20:34 Witam napisz jak się zachowali? jak zareagowali? jak zakończyła się "przygoda"? niech będzie przestrogą dla innych Klientów. Pozdrawiam. Tak trzymaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: everythingvip Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: 109.95.236.* 29.12.10, 19:43 Dałam się nabrać firmie Re-bud.W kwietniu złożyłam reklamację.Czekam do dziś na odpowiedź.Nie polecam tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.fenix.katowice.pl 23.01.09, 11:25 5/ dopisuję Pana adres: mario.zyga@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
olgreg Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 04.02.09, 21:46 olgreg@wp.pl dopisuje się do listy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zi Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.fenix.katowice.pl 05.02.09, 20:10 dziękuję im nas będzie więcej tym lepiej .. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 10:15 szok...tak ja tez dałam sie nabrac, nie chcą oddać zadatku, a drzwi która wybrałam...hmmm takich drzwi nie ma(nie ma na stanie), więc przywieżli mi inne, na które sie nie zgadziłam, co robić by oddali mi zadatek, przeciez nie wywiązują się z umowy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nio [...] IP: *.fenix.katowice.pl 10.02.09, 22:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maus Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.chello.pl 04.03.10, 15:13 Wymiana moich starych, wysłużonych drzwi na nowe antywłamaniowe odbyła się w zeszłym tygodniu, i było to zaledwie 4 dni po podpisaniu umowy i wpłaceniu zaliczki. Samego montażu nie chcę komentować, bo po prostu się na tym nie znam. Ale w moich oczach (zaznaczam, że jestem w tej kwestii laikiem) wszystko jest w najlepszym porządku i nie mam jakichkolwiek zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
bug-aj Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 22.03.10, 06:49 Wreszcie, gdy remont mojego mieszkania dobiegł końca i mam czas spokojnie usiąść przed komputerem nadszedł czas, kiedy i ja mogę coś napisać o firmie Re-Bud ze Świętochłowic. W trakcie gruntownego remontu mojego mieszkania miała również miejsce wymiana drzwi na antywłamaniowe, które kupiłem u nich na raty (bardzo korzystne). Montaż został wykonany za darmo w 3 dni robocze od załatwienia formalności. W dodatku nie mam ani do drzwi ani do montażu jakichkolwiek zastraszeń i szczerze Wam polecam korzystanie z jej usług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gotik128.1971@o2.p Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.opera-mini.net 01.03.10, 14:47 mi tez nie chca oddac zadatku,dawac ich na policje,prokuratury itd,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniaImichal Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.chello.pl 04.03.10, 14:45 Cieszę się, że nie dałem się nabrać na tą internetową nagonkę przeciwko firmie Re-bud. Fachowcy tej firmy wymieniali u mnie okna, z ich pracy jesteśmy wraz z żoną bardzo zadowolenie, zostawili po sobie porządek i nie możemy powiedzieć o nich złego słowa. Cena również bardzo atrakcyjna, śmiem stwierdzić, że za taką cenę nie opłaca się wymieniać okien na własną rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: 77.236.0.* 04.03.10, 15:15 gratuluje tych drzwi ANTYWŁAMANIOWYCH montowanych na piance ale narod ciemny Odpowiedz Link Zgłoś
grudii5 Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 19.03.10, 21:04 Wchodząc na te forum, przeraziłem się poziomem niektórych komentarzy. Bardzo zdziwiła mnie opinia co poniektórych osób. Zdecydowałem się na usługi tej firmy jakiś czas temu. Chodziło o dosyć spore zamówienie. Zaopatrzyłem swoją firmę w drzwi oraz okna zaoferowane przez firmę re-bud. Z montażu oraz przebiegu transakcji jestem bardzo zadowolony. Pozytywnie zaskoczył mnie spory raba,t który otrzymałem ze względu na duże zamówienie. Co do przebiegu montażu nie mam zastrzeżeń. Odbył się on szybko oraz sprawnie. Drzwi oraz okna są solidne oraz spełniają wszystkie kryteria. Z czystym sumieniem mogę polecić tę firmę swoim znajomym oraz rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
bialy.oswiecim Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 22.03.10, 15:25 U mnie wszystko w porządku, wybraliśmy drzwi które się nam podobały, szybko załatwiliśmy formalności, przyznano nam dogodne raty. Minęły zalewie 4 dni od złożenia podpisu a my już cieszymy się nowymi drzwiami, POLECAMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.chello.pl 28.02.10, 20:57 ludzie?! nie rozumiem was, co chcecie od tej firmy?! dogodne raty bezplatna wizyta przedstawiciela szybki montaz duzy wybor produktow na prawde nie wiem czego wam potrzeba do szczescia?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 14:01 czego chcemy? sprawiedliwości a nie reklamy jaką pani wypisuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.chello.pl 07.09.10, 16:35 U mnie montaż przebiegł bez najmniejszych problemów. Wszystko się zgadzało, drzwi takie jak zamówiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.chello.pl 07.09.10, 16:40 U mnie montaż przebiegł bez najmniejszych problemów. Wszystko się zgadzało, drzwi takie jak zamówiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: 69.31.101.* 07.09.10, 19:28 Jestem zdumiona szybkością działania tej firmy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin z Lędzin Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: 188.33.203.* 08.09.10, 13:41 Rewelacyjna firma. Kompleksowo w 1 dzień zamontowali 8 drzwi wewnętrznych i jedne wejsciowe do mojego nowego domu. Termin montażu uzgadniałem miesiąc temu, wszystko jak w szwajcarskim zegarku. Drzwi solidne i robią bardzo pozytywne wrazenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: 209.107.217.* 08.09.10, 15:27 Drzwi zostały zamontowane w bardzo krótkim czasie. Jestem zadowolona z usług tej firmy SZCZERZE POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krowka Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.xdsl.centertel.pl 25.10.11, 22:48 i chcemy również, aby drzwi zewnętrzne zamykały się " po ludzku" bez użycia siły !!!!! Firma niesolidna: czekalismy na realizacje zamówienia od 17 maja do 17 wrzesnia (miało byc do 2ch tygodni), owszem, ekipa montujaca ok, ale nie zauważyła wady fabrycznej w ościeznicy...Teraz Firma nie chce uznać reklamacji? Sprawa oprze sie o Rzecznika...Te drzwi nie kosztowały 299pln, ale prawie 2tys .... A rzucanie słuchawką maja chyba we krwi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea71 [...] IP: *.chello.pl 20.02.09, 14:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.fenix.katowice.pl 24.02.09, 21:50 witam dziękuję za informację. Podam szczególy na gg w pierwszych dniach marca co sie ddalej dzieje z firma re-bud/to znaczy z dokumentami na ich temat/ pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
warekjlb Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 16.03.10, 19:23 Chciałem opisać jak w moim przypadku potoczyło się wykonanie zamówienia w postacie wymiany drzwi. Zadzwoniłem, żeby dowiedzieć się kiedy mogę przyjść wybrać drzwi, pani z którą rozmawiałem powiedziała, że jeżeli nie dysponuję dużą ilością czasu wolnego to przyjedzie do mnie przedstawiciel firmy, zostawiłem swój numer. Na drugi dzień zadzwonił do mnie przedstawiciel, który dostosował się do podanego przeze mnie terminu spotkania. Przedstawił mi bardzo szczegółowo ofertę firmy Re-Bud i cierpliwie odpowiadał na wszystkie pytania. Zdecydowałem się w końcu na konkretne drzwi, załatwiłem wszystkie formalności i w ciągu 3 dni roboczych odbył się w moim mieszkaniu montaż drzwi antywłamaniowych. Przebiegł on wzorowo i nie mogę powiedzieć na jego temat ani jednego złego słowa. W tej chwili od montażu minęło już około 3/4 tygodni i nic się nie dzieje. Na drzwi otrzymałem dwuletnią gwarancję oraz certyfikat, o który poprosiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna7@world.pl Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.chello.pl 12.09.09, 19:50 Odpowiedz Link Zgłoś
krakmen Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 17.11.09, 15:57 witam. Podobnie jak Ty dalem sie namowic na te drzwi i teraz zaczeły sie schody.Montaz był 2 tyg. temu .Mam wrazenie ze tez dostałem nie te drzwi ktore zamowiłem i tez nie mam zamiaru im odpuscic. To ze montaz jest tragiczny to mało zażadali doplaty za klamke brakuje rygli miało byc 13. Pomimo kilkunastu telefonów, maili do tej pory nikt sie niepofatygował.GG 6941210 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol z Katowic Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 18:02 Nie rozumiem was ludzie.Ale ja drzwi oglądałem u nich w salonie i takie dostałem jakie chciałem.Na koniec montażu był spisywany protokół odbioru w którym można uwzglednić wszystkie niedociągnięcia.Z tego co oni mi powiedzieli to u n ich pracuje 30 ekip monterskich.Może faktycznie ktoś tam jest partaczem.Ja tego nie mogę powiedzieć o monterach którzy u mnie montowali(był nim Pan darek)Moim zdaniem powiniśmy wszyscy wpisywać imię montera który montował i wtedy może bedzie miej negatywnych.Drzwi naprawde cudowne więc moim zdaniem do nich nie można się przyczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 22.01.10, 15:43 Witam, wygrałem z tą "firmą" w sądzie. Służę, radą, informacją i z chęcią wspomogę ewentualny artykuł na ich temat swoją niestety nieprzyjemną historią, która mnie z nimi łączy. gg 2421715 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 19:27 Polecam .Wczoraj miałam montaż .Czekałam 1 dzień za drzwiami.Montował Pan Darek.Warto wziąść tego fachowca.Inni też go polecają.Drzwi przepiekne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łuki Chorzów Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.10, 10:57 U mnie montował Pan Janek.Ja też jestem mega zadowolony.P O L E C A M.Miałem montowane drzwi Hdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.chello.pl 07.04.10, 10:59 Przeprowadzili u mnie fachowy montaż, z którego jestem bardzo zadowolony! Przede wszystkim ze względu na to ile czasu zaoszczędziłem na załatwianiu zbędnych formalności i czekaniu na montaż. Przydzielono mi szybko raty a montaż odbył się również w ciągu kilku dni. Cena bardzo przyzwoita, raty dogodne. Drzwi bardzo mi się podobają. Na koniec chciałem podkreślić miłą obsługę! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziiubek89 Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.tktelekom.pl 11.03.10, 20:50 ja również czekałam na montaż 1 dzień, wszystko przebiegło sprawnie. drzwiami również jestem zachwycona. firma godna polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZDZISŁAW Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.wod.abpl.pl 05.02.10, 15:59 Witam Chcieliśmy z mężem w pełni podzielić Pani opinię co do fachowości firmy Re-bud. W dniu 26 stycznia podpisaliśmy umowę na zakup drzwi z montażem. 28 stycznia firma montująca owe drzwi przyjechała dopiero o 17:00 a mieli być między 10-11 przed południem. Bo tak się umawialiśmy. Owszem pan z firmy montującej te drzwi łaskawie zadzwonił do mnie ok. 14:00 że dopiero wyjeżdżają z Tarnowskich Gór i będą za jakieś 2 godziny!!!!!!!! Na moją sugestię na temat tego że przecież czekamy już na nich od 10 rano usłyszałam że oni w ogóle nie musza przyjeżdżać jak mi się nie podoba. Co za chamstwo. Nie wpomnę już o tym że rano o 9 tego samego dnia dzwonił ktoś z tej firmy z hurtowni jakie żeśmy zamówili drzwi bo oni nie wiedzą bo ich przedstawiciel nie poinformował. To trzeba było im opisać mniej więcej. Panowie jak już się zjawili o tej 17 to mieli z sobą 2 pary drzwi i powiedzieli że takie im dali w hurtowni i mamy se któreś wybrać i oni nic nie wiedzą. Pokazali nam ulotkę na której było napisane drzwi 905 i K10. A mysmy zamówili 805. I telefon do przedstawiciela i pół godziny stracone na zastanawianie się co zrobić. I ogólny chaos i poganianie przez panów że mamy się zdecydować bo im za te godziny nikt nie płaci. Jak już w końcu zdecydowaliśmy się na jedne z tych drzwi to okazało się że to są jednak te które były przez nas zamówione tylko ktos pomylił numery . Masakra. Panowie wzięli się do montażu. Mój mąż musiał wynosić gruz i sprzątać po nich bo pan - prawdopodobnie szef tej firmy montującej -stwierdził że on jak wynosi gruz to ma problem z sąsiadami. Po skończonej robocie dali mężowi klucze do drzwi. Mój mąż płaci prosząc o pokwitowanie, że panowie pieniążki wzięli. Typu – kwotę w kwocie otrzymałem i podpis. Pan zareagował agresywnie, że nic nie będzie pisał i jak mu nie zapłacimy to on demontuje drzwi. Co za śmieszny człowiek. Zaczęła się szarpanina. Mój mąż nie chciał dopuścić do demontażu. Trwało to jakiś czas. Pan zadzwonił w końcu na policję łżąc, że odmawiamy mu zapłaty za usługę nie podając przyczyny. Międzyczasie mąż dzwonił i do przedstawiciela i jeszcze tam do kogoś. Ci prosili o podejście do telefonu tego pana który się awanturuje ale ten udawał że nie słyszy czekając tylko ze śrubokrętem w ręku na moment kiedy będzie mógł podejść do drzwi aby je zdemontować . Przyjechała policja. Awanturnik odmówił wylegitymowania się. I generalnie zachowywał chamsko i nienormalnie. Ludzie, którzy piszą coś dobrego na temat firmy RE-BUD są jej pracownikami. Skype zdzislawgrzyb2 e-mail z.grzyb@interia.pl CZEKAM NA FAKTURE .CERTYFIKAT JAKOŚCI I DEKLARACJE ZGODNOŚCI CZ JE DOSTANE ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka661 Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.10, 11:14 moj kontaky blondynka661@interia.pl gg 8809837 tez mamy problem z reklamacja.Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zdzislaw.grzyb Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 04.02.10, 18:12 Witam Chcieliśmy z mężem w pełni podzielić Pani opinię co do fachowości firmy Re-bud. W dniu 26 stycznia podpisaliśmy umowę na zakup drzwi z montażem. 28 stycznia firma montująca owe drzwi przyjechała dopiero o 17:00 a mieli być między 10-11 przed południem. Bo tak się umawialiśmy. Owszem pan z firmy montującej te drzwi łaskawie zadzwonił do mnie ok. 14:00 że dopiero wyjeżdżają z Tarnowskich Gór i będą za jakieś 2 godziny!!!!!!!! Na moją sugestię na temat tego że przecież czekamy już na nich od 10 rano usłyszałam że oni w ogóle nie musza przyjeżdżać jak mi się nie podoba. Co za chamstwo. Nie wpomnę już o tym że rano o 9 tego samego dnia dzwonił ktoś z tej firmy z hurtowni jakie żeśmy zamówili drzwi bo oni nie wiedzą bo ich przedstawiciel nie poinformował. To trzeba było im opisać mniej więcej. Panowie jak już się zjawili o tej 17 to mieli z sobą 2 pary drzwi i powiedzieli że takie im dali w hurtowni i mamy se któreś wybrać i oni nic nie wiedzą. Pokazali nam ulotkę na której było napisane drzwi 905 i K10. A mysmy zamówili 805. I telefon do przedstawiciela i pół godziny stracone na zastanawianie się co zrobić. I ogólny chaos i poganianie przez panów że mamy się zdecydować bo im za te godziny nikt nie płaci. Jak już w końcu zdecydowaliśmy się na jedne z tych drzwi to okazało się że to są jednak te które były przez nas zamówione tylko ktos pomylił numery . Masakra. Panowie wzięli się do montażu. Mój mąż musiał wynosić gruz i sprzątać po nich bo pan - prawdopodobnie szef tej firmy montującej -stwierdził że on jak wynosi gruz to ma problem z sąsiadami. Po skończonej robocie dali mężowi klucze do drzwi. Mój mąż płaci prosząc o pokwitowanie, że panowie pieniążki wzięli. Typu – kwotę w kwocie otrzymałem i podpis. Pan zareagował agresywnie, że nic nie będzie pisał i jak mu nie zapłacimy to on demontuje drzwi. Co za śmieszny człowiek. Zaczęła się szarpanina. Mój mąż nie chciał dopuścić do demontażu. Trwało to jakiś czas. Pan zadzwonił w końcu na policję łżąc, że odmawiamy mu zapłaty za usługę nie podając przyczyny. Międzyczasie mąż dzwonił i do przedstawiciela i jeszcze tam do kogoś. Ci prosili o podejście do telefonu tego pana który się awanturuje ale ten udawał że nie słyszy czekając tylko ze śrubokrętem w ręku na moment kiedy będzie mógł podejść do drzwi aby je zdemontować . Przyjechała policja. Awanturnik odmówił wylegitymowania się. I generalnie zachowywał chamsko i nienormalnie. Ludzie, którzy piszą coś dobrego na temat firmy RE-BUD są jej pracownikami. Skype zdzislawgrzyb2 e-mail zdzislaw.grzyb@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 18:33 Nie miałam przez nich montowanych drzwi ale z tego co Pani opisuje to mogę stwierdzić jedno że Pani mąż nie chciał zapłacić za drzwi.Na miejscu montera też bym zawiadomiła policję.Sama prowadzę sklep i wiem jacy ludzie potrafią być oszustami.Radzę się poprawić:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se [...] IP: *.fenix.katowice.pl 23.01.09, 09:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hana Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 22:38 Ja również zamówiłam drzwi w tej firmie, po miesiącu lekko mi opadły, lecz reklamacja moja była szybko zrealizowana. Obecnie jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.fenix.katowice.pl 08.04.09, 21:44 hihihi ciekawe jak sie Pani z nimi porozumiala. Ja na "ogledziny"/ usterki czekalem 6 miesiecy. Gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.chello.pl 11.03.10, 20:52 wystarczy zadzwonić, w moim rpzypadku obyło się bez jakichkolwiek problemów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 19:31 A slyszeliscie panstwo o nowym sposobie montazu drzwi? Nowy wynalazek wchodzi na rynek - www.montazdrzwi.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska.s Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: 94.254.210.* 28.01.09, 22:53 Witam, szkoda że nie zajrzałam na to forum wcześniej...właśnie dziś założyli mi te drzwi...a ja głupia zapłaciłam. Oczywiście są kompletnie inne niż miały być..nauczka do końca życia!! Odpowiedz Link Zgłoś
krismar0912 [...] 29.01.09, 05:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaJLB Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.chello.pl 02.03.10, 20:36 Wydaje mi sie, ze te wszystkie negatywne opinie to sprawka konkurencji. Ja ze swoich doswiadczen z firma Re-Bud jestem zadowolona. Szybki montaz i korzystna cena oraz wysoka jakosc sprzetu, te trzy argumenty przekonaly mnie i powinny przekonac kazdego innego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda !!! Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 22:00 Temat chinskich wyrobów jest bardzo popularny niestety poki co nikt nikogo nie zmuszal do kupowania tych drzwi nikt nikogo nie zmuszal do zamontowania tych dzrwi nikt nikomu pewnie nie przystawial pistoletu do glowy zmuszaja go by podpisal papiery na milosc boskom widocznie panstwo robili to swiadomie a moze to jakas magia tych ludzi sprawia ze zaczynacie myslec dopiero po fakcie ???czym ma sie zajmowac telewizja ??? takimi sprawami ze ktos kupil zaplacil a dzrwi i podpisal a potem sie rozmyslil ??? i dolaczyl do grona 30 moze w sumie osob ??zgadzam sie jezeli ewidetnie wadliwe sa dzrwi i firma miga sie od naprawy ale takie reczy wtedy sie wygrywa w sadch i sie dostaje odszkodowania typowa kolizja kazdej przecietnej firmy w polsce znam teamt nie tylko dzrwi tej firmy ale wielu innych maja podobne problemy .Polak zawsze madry po szkodzie!!!zycze powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
damian.swietochlowice Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 26.02.10, 22:29 Ja jestem bardzo zadowolony z wybranych drzwi, jestem również pewny, że będą służyły mi przez długie lata. Firma Re-Bud to ludzie rzetelni i kompetentni. Zwracam uwagę znajomym, by nie przejmowali się internetową propagandą przeciwko tej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.chello.pl 04.03.10, 15:15 Wewnętrzne drzwi które u nich zamówiłem wraz z montażem gdzie indziej kosztowałyby o co najmniej 20% więcej. Zaoszczędziłem sporo pieniędzy. Różnica w cenie wcale nie jest kosztem jakości świadczonych usług. Z pracy firmy Re-Bud jestem bardzo zadowolony, szczerze polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.vip / 192.168.1.* 06.01.11, 10:58 Witam!! Pytam Pana HELLO.PL Ile razy jeszcze zmieni imię do każdej wypowiedzi , czyżby nie zwrócił pan uwagi ze IP.Hello.pl widnieje przy kazdej wypowiedzi . Niech się Pan nie osmiesza!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnikliwy Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 13:42 witam widzę że pan o nicku damian.swietochlowice to hiena na forum, trzy razy się wypowiadał na temat firmy re-bud za każdym razem pozytyw i za każdym razem inna historia. Możliwe że jest to gość, o którym ktoś już wspominał na forum - pracownik firmy, który zamiast zajmować się reklamacjami i obsługa klienta - odbieraniem telefonów wpisuje pozytywne komentarze - ciekawe nie?- profilaktyka lepiej pisać robić sobie renomę - żenada!!! wszystko to świadczy o firmie - dla przestrogi wkleję tą wypowiedź przy każdym komentarzu wpisanym przez damian.swietochlowice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alla Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.11, 18:39 Witam. Firma Re-BUD SIE ZREFORMOWAŁA. Opisałam ja w gazecie i teraz pisza do wszystkich, ktorzy sie wypowiadali w necie, zeby zglaszali usterki. Nagle zaczeli dbac o swoje (dobre?) imie. Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAniel z KATowic Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.11, 13:00 Jestem w szoku naprawde coś się zmieniło.Wiem ,że pozwalniali podwykonawców tych najgorszych.Bo drzwi mają super i tanie.Oby tak dalej.Daniel z Katowic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Man Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.11, 20:36 Zajebista firma.Taki wybór i tak krótki czas oczekiwania.Polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.11, 11:41 Super firma .Polecam każdemu .Szybko tanio czysto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: 81.15.218.* 14.12.11, 21:58 Witam, To co tu piszecie to przechodzi ludzkie pojęcie i granice zdrowego rozsądku ale to nic nowego. Też chcieliśmy kupić od nich drzwi, wpłaciłam zaliczkę ale w miarę szybko zorientowałam się że to banda OSZUSTÓW!!! Poczytałam inne fora, na których ludzie się wypowiadają na temat firmy WIELKIEGO - dosłownie (tak wygląda obleśnie) i w przenośni (myśli że taki jest a jest zwykłym błaznem) Pana Dawida... Również czekanie na montaż nas przeraziło dlatego żądaliśmy zwrotu zaliczki i chcieliśmy wybrać inną rzetelną firmę a nie oszustów którzy żerują na zwykłych biednych ludziach. Niestety prośby nic nie dały ale woleliśmy stracić kilka stówek zamiast czekać 4 miesiące, zapłacić kilka tysięcy za chińszczyznę (sprowadzają swoje modele kontenerami z chin za kilka złotych) i dostać jeszcze najgorszy chłam, z którym mielibyśmy mieć problemy cały czas. Obsługa w biurze była poniżej jakiejkolwiek krytyki. Panie nie rozumieją albo udają że nie wiedzą o co chodzi. A tak na prawdę kłamią bo reklamacji i spraw sądowych w związku z oszustwem mają pełno. Ich odzywki do klientów, traktowanie z góry i śmiechy między sobą pod nosem - SZOK!!! Pewnie takiego traktowania nauczył ich SAM SZEF. Na własne uszy słyszeliśmy rozmowę w sprawie reklamacji wielkiego pana D z jednym z klientów w której to był opryskliwy, niemiły, mówił że nie ma obowiązku podjechać na miejsce montażu po czym rzucał słuchawką. Po prostu skandal. Nie wiem jak taka osoba może być szefem firmy, kompletnie nic sobą nie reprezentuje, jest totalnym gburem. Jeździ sportową BMką i myśli że pozjadał wszystkie rozumy a wygląda jak idź stąd i nie wracaj. Ostrzegam wszystkich chcących robić zakupy czegokolwiek w tej firmie - oprócz drzwi sprzedają jeszcze felgi i nie wiadomo co jeszcze. Jak nie chcecie mieć mnóstwa problemów skorzystajcie z innej firmy która dba o swoich klientów. REBUD, KIING DOORS, MOCNE DRZWI TO JEDNA BANDA KŁAMCÓW!!! UWAŻAJCIE NA ICH ODZZIAŁY NIE TYLKO W AGACIE W KATOWICACH ALE MAJĄ TEZ W AGACIE W GLIWICACH, KRAKOWIE, ŻORACH, ŚWIĘTOCHŁOWICACH... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: 81.15.218.* 14.12.11, 21:59 To co tu piszecie to przechodzi ludzkie pojęcie i granice zdrowego rozsądku ale to nic nowego. Też chcieliśmy kupić od nich drzwi, wpłaciłam zaliczkę ale w miarę szybko zorientowałam się że to banda OSZUSTÓW!!! Poczytałam inne fora, na których ludzie się wypowiadają na temat firmy WIELKIEGO - dosłownie (tak wygląda obleśnie) i w przenośni (myśli że taki jest a jest zwykłym błaznem) Pana Dawida... Również czekanie na montaż nas przeraziło dlatego żądaliśmy zwrotu zaliczki i chcieliśmy wybrać inną rzetelną firmę a nie oszustów którzy żerują na zwykłych biednych ludziach. Niestety prośby nic nie dały ale woleliśmy stracić kilka stówek zamiast czekać 4 miesiące, zapłacić kilka tysięcy za chińszczyznę (sprowadzają swoje modele kontenerami z chin za kilka złotych) i dostać jeszcze najgorszy chłam, z którym mielibyśmy mieć problemy cały czas. Obsługa w biurze była poniżej jakiejkolwiek krytyki. Panie nie rozumieją albo udają że nie wiedzą o co chodzi. A tak na prawdę kłamią bo reklamacji i spraw sądowych w związku z oszustwem mają pełno. Ich odzywki do klientów, traktowanie z góry i śmiechy między sobą pod nosem - SZOK!!! Pewnie takiego traktowania nauczył ich SAM SZEF. Na własne uszy słyszeliśmy rozmowę w sprawie reklamacji wielkiego pana D z jednym z klientów w której to był opryskliwy, niemiły, mówił że nie ma obowiązku podjechać na miejsce montażu po czym rzucał słuchawką. Po prostu skandal. Nie wiem jak taka osoba może być szefem firmy, kompletnie nic sobą nie reprezentuje, jest totalnym gburem. Jeździ sportową BMką i myśli że pozjadał wszystkie rozumy a wygląda jak idź stąd i nie wracaj. Ostrzegam wszystkich chcących robić zakupy czegokolwiek w tej firmie - oprócz drzwi sprzedają jeszcze felgi i nie wiadomo co jeszcze. Jak nie chcecie mieć mnóstwa problemów skorzystajcie z innej firmy która dba o swoich klientów. REBUD, KIING DOORS, MOCNE DRZWI TO JEDNA BANDA KŁAMCÓW!!! UWAŻAJCIE NA ICH ODZZIAŁY NIE TYLKO W AGACIE W KATOWICACH ALE MAJĄ TEZ W AGACIE W GLIWICACH, KRAKOWIE, ŻORACH, ŚWIĘTOCHŁOWICACH... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: 81.15.218.* 14.12.11, 22:00 To co tu piszecie przechodzi ludzkie pojęcie i granice zdrowego rozsądku ale to nic nowego. Też chcieliśmy kupić od nich drzwi, wpłaciłam zaliczkę ale w miarę szybko zorientowałam się że to banda OSZUSTÓW!!! Poczytałam inne fora, na których ludzie się wypowiadają na temat firmy WIELKIEGO - dosłownie (tak wygląda obleśnie) i w przenośni (myśli że taki jest a jest zwykłym błaznem) Pana Dawida... Również czekanie na montaż nas przeraziło dlatego żądaliśmy zwrotu zaliczki i chcieliśmy wybrać inną rzetelną firmę a nie oszustów którzy żerują na zwykłych biednych ludziach. Niestety prośby nic nie dały ale woleliśmy stracić kilka stówek zamiast czekać 4 miesiące, zapłacić kilka tysięcy za chińszczyznę (sprowadzają swoje modele kontenerami z chin za kilka złotych) i dostać jeszcze najgorszy chłam, z którym mielibyśmy mieć problemy cały czas. Obsługa w biurze była poniżej jakiejkolwiek krytyki. Panie nie rozumieją albo udają że nie wiedzą o co chodzi. A tak na prawdę kłamią bo reklamacji i spraw sądowych w związku z oszustwem mają pełno. Ich odzywki do klientów, traktowanie z góry i śmiechy między sobą pod nosem - SZOK!!! Pewnie takiego traktowania nauczył ich SAM SZEF. Na własne uszy słyszeliśmy rozmowę w sprawie reklamacji wielkiego pana D z jednym z klientów w której to był opryskliwy, niemiły, mówił że nie ma obowiązku podjechać na miejsce montażu po czym rzucał słuchawką. Po prostu skandal. Nie wiem jak taka osoba może być szefem firmy, kompletnie nic sobą nie reprezentuje, jest totalnym gburem. Jeździ sportową BMką i myśli że pozjadał wszystkie rozumy a wygląda jak idź stąd i nie wracaj. Ostrzegam wszystkich chcących robić zakupy czegokolwiek w tej firmie - oprócz drzwi sprzedają jeszcze felgi i nie wiadomo co jeszcze. Jak nie chcecie mieć mnóstwa problemów skorzystajcie z innej firmy która dba o swoich klientów. REBUD, KIING DOORS, MOCNE DRZWI TO JEDNA BANDA KŁAMCÓW!!! UWAŻAJCIE NA ICH ODZZIAŁY NIE TYLKO W AGACIE W KATOWICACH ALE MAJĄ TEZ W AGACIE W GLIWICACH, KRAKOWIE, ŻORACH, ŚWIĘTOCHŁOWICACH... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyrnold Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: 178.216.46.* 19.01.12, 13:59 bzdura, to typowi naciągacze, złodzieje i partacze, chciałem drzwi w systemie ratalnym, pani co u mnie była zamiast podpisać umowę przedwstępną wypisała umowę zlecenie na wykonanie usługi zabierając 100 zł przedpłaty, nie wiedząc czy zostanie przyznany kredyt i tu uwaga bo jeżeli nie zostanie przyznany firma żąda gotówki lub demontuje drzwi. Ja czytając na forum opinie chciałem odstąpić od umowy nawiasem mówiąc w ciągu godzinki dzwoniłem do przedstawiciela, który był u mnie w domu, Tu nie było problemu, pani poinformowała, że jak najbardziej zaliczka jest do odbioru w siedzibie w Świętochłowicach. I tu się zaczyna, na drugi dzień dzwoni ponoć "prawnik"i informuję że jeżeli odstąpię od zawartej umowy tracę zaliczkę oraz poniosę 35% koszów ceny zamówienia. Tutaj udałem się do rzecznika praw konsumenta i nie dosyć że firma znana jest pani prawnik to jeszcze okazuje się, że to totalna bzdura, chcę zauważyć również, że firma teraz nazywa się KING DOORS Napisałem więc pismo podyktowane przez prawnika (ponizej) jednakże nie ma co osobiscie składać ponieważ odmówiono mi przyjęcia, więc za radą pani rzecznik trzeba je wysłać pocztą za potwierdzeniem odbioru, i nie bać się walczyć ze złodziejami bo jak sprawa dojdzie do sądu to jeszcze możemy wyłuskać odszkodowanie, bo tu my mamy rację!!!!!!!!!! pozdrawiam Oświadczenie o odstąpieniu od umowy zawartej poza lokalem przedsiębiorstwa Oświadczam, że zgodnie z ustawowym uprawnieniem konsumenta - odstępuje od umowy ………………………., zawartej dnia ………….r. w moim mieszkaniu w Siemianowicach Śląskich (ustawa z dnia 2 marca 2000r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny). Tym samym, wnoszę o zwrot wpłaconej kwoty ……….zł. (słownie: ….), przekazem pocztowym na adres jak wyżej. Dodatkowo podnoszę, iż zgodnie z wyżej cytowaną ustawą: „W razie odstąpienia od umowy umowa jest uważana za niezawartą, a konsument jest zwolniony z wszelkich zobowiązań. To, co strony świadczyły, ulega zwrotowi (…). Zwrot powinien nastąpić niezwłocznie, nie później niż w terminie czternastu dni. Jeżeli konsument dokonał jakichkolwiek przedpłat, należą od nich odsetki ustawowe od daty dokonania przedpłaty.” Jednocześnie informuję, iż nie otrzymałam na piśmie warunków odstąpienia jak i wzoru oświadczenia o odstąpieniu od umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: 178.56.57.* 16.09.10, 21:13 tylko dlaczego tyle ludzi narzeka? warto przemyśleć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: 81.15.218.* 14.12.11, 21:56 Witam poszkodowanych, To co tu piszecie to przechodzi ludzkie pojęcie i granice zdrowego rozsądku ale to nic nowego. Też chcieliśmy kupić od nich drzwi, wpłaciłam zaliczkę ale w miarę szybko zorientowałam się że to banda OSZUSTÓW!!! Poczytałam inne fora, na których ludzie się wypowiadają na temat firmy WIELKIEGO - dosłownie (tak wygląda obleśnie) i w przenośni (myśli że taki jest a jest zwykłym błaznem) Pana Dawida... Również czekanie na montaż nas przeraziło dlatego żądaliśmy zwrotu zaliczki i chcieliśmy wybrać inną rzetelną firmę a nie oszustów którzy żerują na zwykłych biednych ludziach. Niestety prośby nic nie dały ale woleliśmy stracić kilka stówek zamiast czekać 4 miesiące, zapłacić kilka tysięcy za chińszczyznę (sprowadzają swoje modele kontenerami z chin za kilka złotych) i dostać jeszcze najgorszy chłam, z którym mielibyśmy mieć problemy cały czas. Obsługa w biurze była poniżej jakiejkolwiek krytyki. Panie nie rozumieją albo udają że nie wiedzą o co chodzi. A tak na prawdę kłamią bo reklamacji i spraw sądowych w związku z oszustwem mają pełno. Ich odzywki do klientów, traktowanie z góry i śmiechy między sobą pod nosem - SZOK!!! Pewnie takiego traktowania nauczył ich SAM SZEF. Na własne uszy słyszeliśmy rozmowę w sprawie reklamacji wielkiego pana D z jednym z klientów w której to był opryskliwy, niemiły, mówił że nie ma obowiązku podjechać na miejsce montażu po czym rzucał słuchawką. Po prostu skandal. Nie wiem jak taka osoba może być szefem firmy, kompletnie nic sobą nie reprezentuje, jest totalnym gburem. Jeździ sportową BMką i myśli że pozjadał wszystkie rozumy a wygląda jak idź stąd i nie wracaj. Ostrzegam wszystkich chcących robić zakupy czegokolwiek w tej firmie - oprócz drzwi sprzedają jeszcze felgi i nie wiadomo co jeszcze. Jak nie chcecie mieć mnóstwa problemów skorzystajcie z innej firmy która dba o swoich klientów. REBUD, KIING DOORS, MOCNE DRZWI TO JEDNA BANDA KŁAMCÓW!!! UWAŻAJCIE NA ICH ODZZIAŁY NIE TYLKO W AGACIE W KATOWICACH ALE MAJĄ TEZ W AGACIE W GLIWICACH, KRAKOWIE, ŻORACH, ŚWIĘTOCHŁOWICACH... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.fenix.katowice.pl 05.02.09, 20:05 gościu jeżeli nie rozumiesz róźnicy pomiędzy słowami "zwrot" i "reklamacja" to nie zabieraj głosu chyba że pracujesz w tej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RI Kto tanio kupuje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 07:07 Kto tanio kupuje, ten dwa razy kupuje. Zniszczcie tą firmę bo psuje rynek takim jak ja. Też staram się sprzedawać tanio, ale jakość musi kosztować, więc nigdy nie będę tak tani jak sprzedawcy chinczyków. Za dobry produkt muszę zapłacić więcej, za utrzymanie super fachmanów od montażu także - wszak oni robiąc godną robotę też chcą godnych pieniędzy. Często mówię moim omc klientom: znajdziecie tańszą ofertę na rynku, ale szanse na to, że kupicie porządny produkt są marne. Sprawdzam ceny. Wiem, że jestem tani w klasie dobrych produktów. Efekt: wielu z nich wraca dopiero po tym, gdy się sparzą. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbietazofia2 Re: Kto tanio kupuje... 06.03.09, 15:14 nie każdy jest milionerem ale liczy na uczciwość drugigo i nie spodziewa się że są ludzie tacy jak re -bud ale nikt się jeszcze nigdy nie dorobił na ludzkiej krzywdzie przyjdzie kryska na Hanysa Odpowiedz Link Zgłoś
ola.praca3 [...] 12.03.09, 19:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wara od hanysów Re: Kto tanio kupuje... IP: *.chello.pl 22.04.10, 10:31 Właściciel tej firmy nie jest Hanysem.... Więc proszę, nie obrażać prawdziwych Hanysów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kieda stanislaw Re: Kto tanio kupuje... IP: 94.254.185.* 07.03.09, 14:30 witam jesli dla Pana 1500 zl to jest tanio to ile Pan ma dochodow bo ja mam renty 1100zl wiec dla mnie to jest duzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RI Re: Kto tanio kupuje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 11:37 Panie Stanisławie. Tanio i drogo może mieć bardzo wiele znaczeń. Proszę wyobrazić sobie dwie następujące możliwości. Pierwsza: kupuję u producenta solidnej jakości przedmiot, płacąc za niego 1300 złotych. Dorzucam do tego 300 i sprzedaję Panu za 1600. Druga: kupuję u importera za 400 złotych podobny, lecz kiepski przedmiot wykonany gdzieś w Azji. Dorzucam 600 swojej marży i sprzedaję Panu za 1000. I teraz kiedy jest tanio, a kiedy drogo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Re: Kto tanio kupuje... IP: 87.249.195.* 24.03.09, 13:25 byli zamontowali widziałem przysłali właśnie rachunek no jak na chińszczyznę jestem zadowolony .Problemowe wykończenie ale tak jest jak się chce zrobić wszystko w 7 h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RI No to powodzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 15:32 Pierwszych kilka miesięcy powinno dać odpowiedź na pytanie, czy było warto. Z całego serca życzę, aby było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romo Re: Kto tanio kupuje... IP: *.chello.pl 04.03.10, 07:03 Drzwi antywłamaniowe, które zamontowali mi wczoraj to miazga! Do tego podświetlany zamek, który przyda się w czasie powrotów z ciężkich imprez. Jestem zadowolony, wymiana nie rwała długo i nastąpiła zaledwie 4 dni po dograniu formalności, polecam montera pana Darka! Odpowiedz Link Zgłoś
razor_4 Re: Kto tanio kupuje... 15.03.10, 20:45 U mnie montaż trwał 3 godziny i wykonane zostało wszystko tak jak należy, jestem zadowolony z wykonania. Również w samych superlatywach mogę wyrazić się o załatwieniu spraw formalnościowych, zwłaszcza o przydzieleniu bardzo korzystnych rat. POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
anita-42 Re: Kto tanio kupuje... 09.04.10, 22:38 W moim przypadku monterzy męczyli się dość długo z powodu niesprzyjających warunków, ale dzięki temu mam wspaniale drzwi z dwoma zamkami patentowymi, w tym jednym podświetlanym, drzwi prezentują się solidnie, ważą około 80kg, są to antywłamaniówki. Osobiście też uważam, że kto tanio kupuje ten kupuje dwa razy, ale jestem w stanie potwierdzić, że re-Bd to tylko wyjątek potwierdzający regułę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: Kto tanio kupuje... IP: 77.236.0.* 10.04.10, 09:08 antywłamaniówki montowane na piance hi hi Wy macie pojęcie o drzwiach antywłamaniowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHA CHA CHA Re: Kto tanio kupuje... IP: *.chello.pl 22.04.10, 10:16 Puknij się anita w łeb... Co ty piszesz... tanio to se można właśnie popier...ić - tak jak ty to właśnie robisz... Musicie nie mieć co do roboty w tej firmie, że takie bajki piszecie - "dwa zamki patentowe", "antywłamaniówki" - DWA ZAMKI SRATENTOWE I SRANTY WŁAMANIÓWKI... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostry_5 Re: Kto tanio kupuje... IP: *.chello.pl 22.04.10, 10:24 JESTEŚ TĘPAKIEM RAZOR! Korzystne raty - pewnie 0% z ukrytym ubezpieczeniem 20%.... 3 godziny - to zobacz czy się już obudziłeś... 3 godziny to oni chyba drzwiczki do drewnianej komody ci wstawiali... Odpowiedz Link Zgłoś
anik0 Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 03.03.09, 14:11 Witam. Musze sie dolaczyv do zamieszczonych tu opinii. Firma okazuje sie nierzetelna!!! Jesli chodzi o montarz drzwi zjawiaja sie w mgnieniu oka, jednak gdy okazuje sie ze drzwi sa do reklamacji... to juz gorzej. Jesli juz uda sie zdodzwonic i porozmawiac z kims na temat reklamacji to nie liczcie na to ze ktos sie zjawi...Po kilku wykananych przezemnie telefonach i obietnicach ze ktos przyjedzie (wyznaczyli nawet date i godzine!!!!) nagle pan z ktorym do tej pory rozmawialam oznajmil mi ze "on pracuje w innej firmie i niemam do niego dzwonic" wiec zaczelam dzwonic na tel. stacjonarny- sytuacja powtorzyla sie... w koncu poproszono o reklamacje pisemna, wyslalam trzy...bez odpowiedzi, wyslalam tez reklamacje meilem...bez odpowiedzi. Po skierowaniu sprawy do rzecznika pan wlasciciel (oczywiscie poprzez swojego prawnika) oznajmil ze zadnych reklamacji nie dostal....teraz sparawa trafia do sadu. A wystarczylo naprawic awarie....Ludzie trzeba skierowac sprawe od razu do sadu ! nie ma na co czekac!!! To nasze prawo! Wiecej info anik81@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
damian.swietochlowice Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 26.02.10, 22:43 Firmę Re-Bud polecił mi znajomy. Wymieniałem okna w całej zarządzanej przeze mnie kamienicy. Potrzebowałem profesjonalistów i nie zawiodłem się w ogóle. Cała robota wykonana solidnie, lokatorzy są bardzo zadowoleni z wymiany okien oraz podkreślają dobry kontakt z monterami. Czeka mnie kolejna tego typu inwestycja i przy wyborze irmy nie zawaham się ani troszeczkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bento Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.autocom.pl 13.04.10, 12:55 ta opinia jak i wiele innych(przeważnie pozytywnych)wydaje się bardzo sztuczna bardzo możliwe ze wypisują ja sami pracownicy tej ze firmy aczkolwiek mogę się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnikliwy Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 13:42 witam widzę że pan o nicku damian.swietochlowice to hiena na forum, trzy razy się wypowiadał na temat firmy re-bud za każdym razem pozytyw i za każdym razem inna historia. Możliwe że jest to gość, o którym ktoś już wspominał na forum - pracownik firmy, który zamiast zajmować się reklamacjami i obsługa klienta - odbieraniem telefonów wpisuje pozytywne komentarze - ciekawe nie?- profilaktyka lepiej pisać robić sobie renomę - żenada!!! wszystko to świadczy o firmie - dla przestrogi wkleję tą wypowiedź przy każdym komentarzu wpisanym przez damian.swietochlowice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: 89.174.79.* 05.02.11, 11:06 To napisz, gdzie jest ta kamienica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eberhard Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.altec.pl 04.03.09, 22:22 Witam, w Naszym przypadku chodzi o drzwi zewnętrzne do mieszkania w bloku. Drzwi zamontowane zostały niedawno i przez pierwszy tydzień wszystko było w porządku. Niestety po tygodniu zauważyliśmy że drzwi zaczynają opadać (co dziś widać gołym okiem) przez co przestał działać główny zamek. Wielokrotne próby kontaktu z firmą re-bud spełzły na niczym bo albo kazali pisać mailem reklamacje - na którą oczywiście nie odpowiadali lub podawali numer do działu reklamacji (numer kom) pod którym nikt nie odbierał (próby dodzwonienia się co 30 minut przez parę dni). W dniu dzisiejszym po przeglądnięciu forum postanowiliśmy wezwać ślusarza który "oświecił" nas, że drzwi które miały być wyrobem angielskim okazały się chińską podróbką tak jak wkładki "made in china" - o certyfikatach nawet nie ma mowy. To z grubsza tyle, bo można by jeszcze opisać sposób uzgadniania terminów z klientem i samych" fachowców", którzy bez pukania ładują się do mieszkania ze sprzętem. Oczywiście wyrażam zgodę na dodanie mojego gg do listy "ofiar". My również nie odpuścimy - będziemy walczyć wspólnie, bo tak niekompetentnej firmy nie widziałem jeszcze nigdy, a trochę lat już liczę. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbietazofia2 Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 07.03.09, 11:16 ludzie z pisania nam nic nie przyjdzie pluskwy i inne insekty trzeba niszczyć tak samo jak przeklętą firme re bud dość krzywdy ludzkiej kto poszkodowany z Krakowa Nowej-Huty niech się odedzwie razem zrobimy więcej tel 509190498 kom pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kieda stanislaw [...] IP: 94.254.185.* 07.03.09, 14:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAciek Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.fenix.katowice.pl 08.04.09, 21:51 dopisalismy pana do listy ktrzy zosytali oszukani. To juz ponad 40 osob. Bedziemy w kontakcie. Jeszcze klika dni. Odpowiedz Link Zgłoś
ola.praca3 Re: brawo 15.03.09, 14:43 Witam z chęcią udzielę paru informacji jak postępować żeby firma znalazła się w sądzie, dam parę wskazówek dot. Re Bud Świętochłowice mam już z nimi 1,5 roczne doświadczenie. Tych informacji udzielę nie na forum tylko przy spotkaniu osobistym. Ponieważ znam ich już za dobrze i mogą również być zalogowani na tym forum. Kto jest zainteresowany takim spotkaniem proszę o kontakt na e-maila: ola.praca@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Re: brawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 19:28 po to sady zeby sie w nich sadzic nie widze tu zadnej filozofii wiekszej kupujecie kota w worku na wszystko sie zgadzacie a po wszystkim szukacie winnego waszej naiwnosci czy jak cie sie bucik rozwiaze idziesz od razu do szewca?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Re: brawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.09, 10:22 po piersze nie jestem twoim kolegom kolegow sobie szukaj w piaskownicy albo w rodzinie a teraz widze ze wcale nie jestes lepsza od tych jak to gadasz ....poprostu podchodzisz do tego ambicjonalnie i zaloze sie ze masz problemy nie tylko z ta firma ale i wieloma innymi firmami np. firma sprzedajaca buty z firma srzedajaca sprzet rtv agd a moze z ekipa remontowa ktora pai zakladal np panele... Odpowiedz Link Zgłoś
mirek5318 Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 01.04.09, 15:45 Mam problemy z firmą re-bud. Brak jakiejkolwiek reakcji na moją reklamację. Totalnie zakłamana firma. Dziwne że dotychczs jeszcze nie zajęła się nimi prokuratura i skarbówka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawe Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.09, 20:29 koszty zalozenia takich dzrzwi: 1.drzwi dajmy na to kosztuja 500 zl 2 do tego nalezy doliczyc : a- transoprt tych dzrwi czyli przyjerdza to jakims tirem na przyklad b-tu zalicze wszystkich pracownikow firmy czli administracia magazyn przedstawiciele c-montaż!!!(za ktory placi firma)czyli koszt z paliwem i materialem i monterami czyli okolo srednio 400 tu przedstawie koszt materialow -zaprawa ok.30zl -kotwy ok 10zl -pianki montazowe ok 25 zl -plyta karton gips 25 zl narzedzia : mlot wiertarka szpachelki i inne mam to na mysli eksplatacia tych narzedzi czyli:wiertala ok 20zl szczotki do mlota ok.18 zlgroty do mlotow 60 zloty wzwyz !!! klamki ,tarcze,i tym podobne i sam montaz za ktory tez trzeba tym ludziom zaplacic bo leki montaz nie jest na koniec zaznacze paliwo ktore wiadomo tanie nie jest srednio:50 zl za jeden montaz daje nam to sume:okolo 1000zl do tego reklama ,podatki,wyplaty ,koszty za prowadzeniem biura,no i marżaaaa!!!oczywiscie kosty uboczne czyli sady reklamacje i tym podobne. jest to ocywyscie obiektywne moje spojrzenia na problem ceny tych drzwi oczywwiscie nie usprawiedliwia to firmy wzgledem zalatwiania reklmcacji sposobu sprzedazy i tak dalej!!!moze sie to zmieni po paru przegranych sprawach w sadach wszystkim zycze powodzenia i wyrozumialosci 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.fenix.katowice.pl 08.04.09, 21:59 maja "wejscia" nawet panis sedzina prosila o wyrozumialosc. Kontrola z US nic nie "znalazła" Policja ich zna = maja okna na Komisariat. Tylko sprawa w sadzie po 2- latach daje zwrot lub naprawe drzwi. Nastepna osoba na liscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.fenix.katowice.pl 08.04.09, 21:41 witam w klubie....ja jestem dalej. Mam zlozone w prokuraturze doniesienie. Czekam na wszczecie postepowania. Pani prawnik firmy re- bud umówiła sie na rozmowe w Tychach/ poprzez swojego pracownika/ w sprawie ugody....Miala oddzwonic...czekam ponad 1 miesiac. Mam rade - to diziała. Jezdzic do firmy jak na wycieczke krajoznawcza. PIsac wszystko i zostawiac pisma rownoczesnie posylajac poczta za potwierdzeniem odbioru. To dokumentacja dla sadu. Telefon do reklamacji to komorka ktorej pani Ania niejest uprzejma odbierac. Dzwonek jest sciszony. Panie bezczelne, chamskie odzywki typu "nie mam czasu" musze pracowac to tylko jedno zdanie. O reszcie nie wspomne. Dopisujemy Pana do listy osob ktore zostaly naciagniete. Razem bedzie łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annika Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.09, 13:12 Przeglądam forma i przy okazji zajrzałam tutaj, mam drzwi z tej firmy i bardzo dziwie się na wasze komentarze. U mnie montaż przebiegł sprawnie, drzwi w porządku. Żaden problem, czyżbym była jednym z szczęściarzy? Jeśli chodzi o moje zdanie to bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
ol_jo nieuczciwi przedstawiciele re-bud Śwętochłowice 21.04.10, 11:01 Chciałbym się dołączyć do dyskusji... Kilka dni temu dałem się naciągnąć.... na drzwi w firmie re-bud. Na pierwszy rzut oka wszystko było OK, zostawiłam swój namiar w Agacie i zadzwoniła do mnie "PANI PRZEDSTAWICIEL". Oczywiście na umówione spotkanie spóźniła się ponad 2 godziny informując mnie o tym w ostatniej chwili... Ta pani nie powinna wogóle pracować jako przedstawiciel firmy budowlanej - chyba nigdy nawet nie uczestniczyła przy montażu takich drzwi. Zresztą ona może kłamać ludziom prosto w twarz - bo nigdy później już im w oczy nie spojrzy (jak ktoś ją zobaczy to zrozumie, dlaczego tak piszę...) Wszystko czego dowiedziałem się w Agacie okazało się błędem świeżo przyjętej pracownicy... Pani przedstawiciel uświadomiła mnie, że nie przysługuje mi żaden rabat - mimo, że na reklami pisze jak byk... POdpiałem zamówienie i umówiłem się, że zadzwoni jeszcze ktoś z firmy żeby uzgodnić na ile rat 0% będzie rozłożony kredyt. Finał jest taki - montaż został przełożony na godzinę późniejszą (z niewiadomych przyczyn), drzwi są nie w tym kolorze jaki zamawiałem, a Pani Przedstawiciel okłamała mnie co do ukrytych kosztów kredytu. Szefa nie ma w firmie bo gdzieś utknął i jedyną radą jest rozmawianie z beszczelną Panią przedstawiciel Karoliną, która mi wpiera, że mam się cieszyć... Idiotka... LUDZIE UWAŻAJCIE NA TĄ FIRMĘ, JEŻELI JUŻ WPUŚCICIE JAKIEGOŚ PRRZEDSTAWICIELA DO DOMU TO ZANIM COKOLWIEK PODPISZECIE TRZY RAZY PRZECZYTAJCIE. NO I NAJWAŻNIEJSZE NIE WIERZCIE NIGDY NA SŁOWO - WSZYSTKO MA BYĆ NA PIŚMIE. Z poważaniem niezadowolony klient firmy RE-BUD P.S. Szkoda, że Przedstawiciele sami siebie wychwalają na tym forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adios [...] IP: *.chello.pl 22.04.09, 21:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.09, 19:37 sprawa wyglada nastepujaco zadowolony klient niye bedzie sie wypowiadal na forum tylko ten ktory jest na nieeee!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alinaalina1 Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.mikolow.net 09.06.09, 00:48 Muszę się z Panem nie zgodzić.Moja rodzina i znajomi mieli montowane drzwi w tej firmie i każdy z nas jest zadowolony.U nas montował ten sam monter Pan Darek.Drzwi naprawdę w super cenie.Ja kupiłam za 1690 z montażem drzwi z Hdf i powiem Panu jedno drzwi są naprawde przepiękne.Po przeczytaniu forum się przestraszyłam ,ale teraz wiem ,że zaglądają tu tylko klienci niezadowoleni.Ja polecam tą firmę w 100 %.Jeśli mam dać radę klientą to płacić należy po zakończonej pracy i najważniejsze na samym końcu jest protokół odbioru jak również wypełnia się satysfakcję klienta.Nie wiem czy to była norma ale w naszym przypadku były robione zdjęcia przez montera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anitaanita1 Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.mikolow.net 09.06.09, 00:59 Jeszcze jedna rzecz na którą zwróciłam uwagę.Negatywne opinie są wysyłane z jednego z 3 tych samych komputerów.Łatwo rozszyfrować że negatywne opinie pisze jedna osoba która korzysta z idenycznego IP.Moim zdaniem jest to sprawka albo konkurencji albo bardzo niezadowolonego klienta.Ja polecam firmę i bede to robiła każdego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
niepowazni Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 21.06.09, 12:38 Ok, udało mi się przebrnąć przez wszystkie zamieszczone tu posty. Efekt? Jestem w szoku! Nie dość że faktycznie, część tych wiadomości jest pisana przez te same osoby, co już jest perfidnym świństwem! (bardzo nietypowa metoda walki z konkurencją, albo forma zemsty klienta, który sam się w bajzel wpakował...). To na dodatek większość opisanych tu problemów wynika po prostu z niewiedzy bądź niedopatrzeń klientów. Sama kwestia niezwróconych "zadatków", w przypadku nieznajomości takich pojęć jak zadatek polecam albo zgłosić się do kogoś o poradę ale odsyłam do kodeksu cywilnego. Zadatek to nie to samo co zaliczka, a co za tym idzie rządzi się innymi prawami. Jeżeli ktoś nie odstępuje od umowy w określonym terminie "zadatek" za co płacony by nie był, zwrotowi nie podlega. To samo tyczy się np. terminu montażu, spraw zwroty ew. reklamacji - wszystkie te informacje mają Państwo zawarte w "papierach", które podpisujecie - zanim coś podpiszecie przeczytajcie to dokładnie bo faktycznie wychodzi na to że mądry polak po szkodzie. Co do samego montażu drzwi, wątpię żeby wykonywała to ta sama firma, a z podwykonawcami jak jest każdy wie - czasem trafi się na lepszych czasem na gorszych. Ale jacy są wychodzi dopiero po kilku zleceniach i jestem pewien że ekipa, która partaczy robotę długo pracować nie będzie. Ale to że ową robotę spartaczyła nie jest winą jej pracodawcy. Jeżeli reklamacja ma jakieś sensowne podstawy, prędzej czy później musi zostać rozpatrzona. Wykonawca tez che mieć takie sprawy jak najszybciej za sobą. Jeżeli jednak podstaw nie ma, albo problemy wynikają po prostu z laicyzmu osoby podpisującej jakiekolwiek umowy, które nagle się obudziły po fakcie i chcą swoje pieniądze z powrotem - to nawet i w grupie pięciuset osób takie sprawy w jakimkolwiek sądzie szans nie mają. Tym bardziej takie podburzanie ludzi, bo w śród osób, którym zapewne zwrot poniesionych kosztów się należy znajdzie się 10x więcej osób szukających okazji do odzyskania pieniędzy straconych przez własne błędy, podpinając się pod tych, którym taki zwrot się należy. Poza tym patrząc na ogólny charakter tego forum aż dziwne że dotyczy tylko jednej firmy. Przecież większość opisanych tu problemów spotyka się prawie każdej dziedzinie świadczenia usług. Jak dla mnie to kolejna populistyczna metoda, mająca zaszkodzić albo konkurencji albo jest to atak strasznie zawistnej osoby i nie ma nic wspólnego z tym czy winę ponosi usługodawca czy usługobiorca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.09, 09:18 to więc ja panie ku... mądraliński zapraszam na oględziny moich drzwi po pierwsze jak nie przypie... -to się nie zamkną,próg jak byłem śwęcie przekonany oklejony folią ochronną jak i skrzydło okazuje się jadnak że nie a zabrudzenia które się na nim znajdują są za cholere nie do wyczyszczenia przy samym otwieraniu robią taki chałas że ku...cy dostaję a tak właściwie to co tu dużo pisać zamiast obiecywanego niby brytyjczyka wcisnęli chińczyka,którego łatwo pozyskać za jedyne 400pln w marketach no ale oczywiście winien jest sam sobie klient Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldonka Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 18:30 Napisałam Panu ,że odwiedziłam 40 punktów.A Pan w stosunku do mnie tak się odzywa.Jest Pan poprostu człowiekiem małostkowym i mającym problemy z sobą(prawdopodobnie nie szanuje Pan kobiet).Ale wracając do sedna byłam w marketach też i są tam faktycznie drzwi za 450 zł ale to sa całkiem inne drzwi(3,5 cm grubości i trzeba samemu je zamontować a montaz nie jest taki tani bo kosztuje 500 zł.Jest takie przysłowie kto tanio się buduje tanio mieszka a drugie jak się nie ma miedzi to w domu się siedzi:).Oba pasują do Pana.Moim zdaniem każdy może wyrazić opinie czy to negatywną czy pozytywną ale każdy powinien zrobić z klasom.Nie znam Pana ale nie jest mi Pana wogóle żal(bozia Pana pokarała0.Jednak ktoś jest sprawiedliwy na tym swiecie.Ja z firmy jestem zadowolona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ad.a.s Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 09.04.10, 15:24 Gość portalu: ja napisał(a): > to więc ja panie ku... mądraliński zapraszam na oględziny moich > drzwi po pierwsze jak nie przypie... -to się nie zamkną,próg jak > byłem śwęcie przekonany oklejony folią ochronną jak i skrzydło > okazuje się jadnak że nie a zabrudzenia które się na nim znajdują są > za cholere nie do wyczyszczenia przy samym otwieraniu robią taki > chałas że ku...cy dostaję a tak właściwie to co tu dużo pisać > zamiast obiecywanego niby brytyjczyka wcisnęli chińczyka,którego > łatwo pozyskać za jedyne 400pln w marketach no ale oczywiście > winien jest sam sobie klient po pierwsze dobra cena, w moim przypadku podzielona na dogodne raty po drugie szybkie załatwienie formalności po trzecie profesjonalny montaż i szybki po czwartek gwarancja, certyfikat, bezpieczeństwo po piąte wystawiam 5/5 Odpowiedz Link Zgłoś
dziubeek1986 Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 16.03.10, 16:47 Gość portalu: anitaanita1 napisał(a): > Jeszcze jedna rzecz na którą zwróciłam uwagę.Negatywne opinie są > wysyłane z jednego z 3 tych samych komputerów.Łatwo rozszyfrować że > negatywne opinie pisze jedna osoba która korzysta z idenycznego > IP.Moim zdaniem jest to sprawka albo konkurencji albo bardzo > niezadowolonego klienta.Ja polecam firmę i bede to robiła każdego dnia Jak czytam to forum to przecieram oczy, też wydaje mi się, że to sprawka konkurencji. Żeby nie rozmywać tematu oto link do moich doświadczeń z tą firmą: forum.gazeta.pl/forum/w,53,76719506,108793209,Re_re_bud_Swetochlowice_montaz_drzwi_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.customers.ownit.se 23.06.09, 22:34 Ja miałam montowane drzwi od tej firmy i nie zgadzam się z tym wszystkim. Wszystko było w porządku, nikt nie próbował mnie na nic naciągać, ani nic podobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianin II Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.chello.pl 27.11.09, 01:58 Nie mogę uwierzyć Na cenę drzwi kwocie np. 1487 zł składa się (ościeżnica stalowa, skrzydła drzwiowe, wizjer, klamka kpl. standart,zamki- góra dół).Jeżeli klient decyduje się na klamkę droższą i płaci dodatkowo 80 lub 120 zł to w rozliczeniu (faktura) powinna być naliczona różnica kwotowa, bo za klamkę już zapłacił.W fakturach o tym nie ma śladu.W ten sosób dochodzi do oszustwa klienta i skarbu państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Oświęcim Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.09, 10:41 Naprawdę fajne drzwi i super montaż.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 20:34 SUPER drzwi i takie tanie.Naprawde warto Odpowiedz Link Zgłoś
ridel55 Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 17.03.10, 19:17 Kupiłem okazyjnie drzwi, z których jestem bardzo zadowolony. Cena bardzo korzystna oraz szybki montaż. Mogę szczerze polecić, monterzy odwalili kawał dobrej roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle.solisltd Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 28.03.10, 01:13 Ze strony firmy Re-Bud spotkałam się z profesjonalnym podejściem do tak małego klienta jak ja, który z racji niewielkich możliwości finansowych wybrał jeden z najtańszych modeli i w dodatku rozłożył jego spłatę na raty. Gdyby nie oni na pewno nie wymieniłabym drzwi w moim mieszkaniu. Montaż odbył się bardzo szybko. Tak bardzo cieszę się, że im zaufałam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.skjoldhoej.dk 23.06.09, 23:16 Kompletna bzdura, albo wyjątkowy pech. Mam zamontowane trzy pary drzwi od 5 miesięcy i nie mam na co narzekać. Chyba że to zasługa ekipy monterskiej na jaką trafiłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: 217.17.46.* 24.06.09, 09:32 Dwie powyższe wypowiedzi pochodzą z : *.customers.ownit.se *.skjoldhoej.dk UWAGA, to są adresy serwerów proxy! Opinie pozytywne może więc pisać jedna i ta sama osoba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Z Bytomia Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.09, 16:53 Jesli już mamy być utrzciwi to wszystkie negatywne opinie pochodzą od trzech tych samych osób.Ludzie ci mieli pecha widocznie.Nie każdy może być zadowolony.Ja jestem jest to solidna firma która ma kilkanaście oddziałow w Polsce.Kupiłem drzwi za 1690 zł i są przepiękne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati_ner Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.tktelekom.pl 19.03.10, 21:15 Ja również mam podobne wrażenie. Jestem zadowolona z montaży (drzwi wewnętrznych) jaki wykonali u mnie monterzy firmy Re-bud. Drzwi są przepiękne. Rodzina oraz znajomi za każdym razem zachwycają się nimi będąc u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
warekjlb Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 21.03.10, 20:31 Z czystym sumieniem mogę polecić usługi Re-Budu, dziwi mnie ilość negatywnych opinie, w moim odczuciu są to fachowcy, na jakich chciałbym się natykać przez całe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
marus26 Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 24.06.09, 12:16 za dużo tego wszystkiego by to czytać, ale partaczami bym ich nie nazwał, a na pewno nie ekipy, która u mnie była Odpowiedz Link Zgłoś
ania_p_only Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) 24.06.09, 12:37 U mnie robotnicy nawet zdjęcia robili, żeby były dowody na to jaką pracę wykonali, to już prawie miesiąc temu było ale wszystko działa więc jestem zadowolona. a jak coś będzie nie tak to są zdjęcia więc problemu nie będzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vertu Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.chello.pl 24.06.09, 16:09 u mnie było tak samo, też zdjęcia robili, widać było że porządna ekipa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim [...] IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.09, 17:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havoc Re: re-bud Śwętochłowice(montaż drzwi) IP: *.chello.pl 24.06.09, 19:56 prawda jest taka że na każdą firmę znajdzie się takie miejsce gdzie ludzie piszą takie rzeczy, jaka by nie była jak dla mnie nie ma co się kierować takimi opiniami, każdy widzi co kupuje! Odpowiedz Link Zgłoś