Dodaj do ulubionych

POMÓŻ ZWIERZĘTOM PRZEŻYĆ ZIMĘ!!!!

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.01.04, 18:50
www.ipto.info/schronisko.php
W schronisku dla bezdomnych zwierząt w WIELUNIU panują tragiczne warunki. Psy
nie mają co jeść, są zapchlone i okropnie marzną.
POMÓŻMY IM!
18 lutego 2004 r. w godzinach od 10 do 16 odbędzie się zbiórka darów w holu
Collegium Novum przy alei Niepodległości 4.
Potrzebne są:

puszki, sucha karma
kasza, ryż, makaron
stare koce, ręczniki, prześcieradła
obroże, smycze, kagańce
miski (najlepiej metalowe)
środki na pchły
szczotki
NIE BĄDŹ OBOJĘTNY WOBEC NIESZCZĘŚCIA BEZBRONNYCH ZWIERZĄT

Jeśli nie jesteś w stanie dotrzeć do nas z darami, a bardzo chcesz pomóc, to
możesz je wysłać na adres:

Schronisko dla zwierząt, ul. Zielona 22 A, 98-300 Wieluń
lub dopomóc finansowo:

PEKAO SA I o/Wieluń 10801431-325868-27006-801000

z dopiskiem "Pomoc dla schroniska"

Za każdą pomoc bardzo dziękujemy!

Jeżeli chcesz przekazać większą ilość jedzenia czy też pozostałych produktów,
to skontaktuj się z nami, a przyjedziemy i odbierzemy paczkę od Ciebie.

Piotr tel. 0606 639 782

Ela tel. 0502 453 807

Lub napisz do nas email:schronisko_wielun@ipto.info

Cała rozmowa na ten temat jest na dogmani tu podaję link
www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=10401 i tu
możecie zapytać o wszystko, ponieważ właśnie na tym forum są ludzie którzy
organizuja akcje i chętnie odpowiedzą na Wasze pytania. Ja jestem tylko osobą
wspierającą aukcję (dowiedziałam się o niej właśnie z forum) Kaja

Obserwuj wątek
    • Gość: A.L. Re: POMÓŻ ZWIERZĘTOM PRZEŻYĆ ZIMĘ!!!! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.04, 19:11
      Lubię zwierzaki, nie jestem nieczuły na ich krzywdę, ale chyba są szczęśliwsze
      miejsca do publikacji takich apeli niż militarne forum hobbystyczne

......... no chyba, że trzeba jakiemuś pieskowi przyłożyć z kałacha :-)
      • Gość: kaja1 Re: POMÓŻ ZWIERZĘTOM PRZEŻYĆ ZIMĘ!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.01.04, 21:40
        Nie jest to śmieszne co napisałeś!!! Sądzę że każde miejsce jest dobre na taki
        temat - jesli choć jedną osobę poruszy ten post i sytuacja tych biednych
        psiaków i kotów ;-( Pozdrawiam Cię ;-)
        • Gość: A.L. Re: POMÓŻ ZWIERZĘTOM PRZEŻYĆ ZIMĘ!!!! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.04, 23:25
          Widać, że mój poglad o błędnej lokalizacji Twojego apelu jest odosobniony.
          No i bardzo dobrze.
          Dziękuję za pozdrowienia.

Również pozdrawiam i życząc powodzenia wracam do tematów militarnych.

P.S. Może nie uwierzysz ale naszego psa "przygarnelismy" z córką ze schroniska.

Adam L.
      • Gość: zwiadowca Re: POMÓŻ ZWIERZĘTOM PRZEŻYĆ ZIMĘ!!!! IP: *.marwit.gliwice.pl 29.01.04, 22:35
        Uwaga co najmniej nie na miejscu!!!
    • Gość: al zahr Re: POMÓŻ ZWIERZĘTOM PRZEŻYĆ ZIMĘ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.04, 21:58
      a ta zbiorka w wawie jest ?
      mam troche puszek z mielonka mniam - chetnie dam

sam mam od 3 lat psa z palucha
      (dla tych spoza wawy- paluch to olbrzymie schronisko w wawie gdzie czlowiek
      wpada w najglebsza depresje gdy tam sie pojawia)
      • Gość: kaja1 Re: POMÓŻ ZWIERZĘTOM PRZEŻYĆ ZIMĘ!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.01.04, 23:46
        zbiórka darów jest w Poznaniu ale jeśli masz ochotę coś przekazać w Wawie- tu
        www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=9839&start=210
        są dziewczyny które zbieraja podobno w Wawie dary dla tego schroniska. Zapytaj
        się - to są bardzo mili i uczynni ludzie (zresztą z moich obserwacji wynika, że
        tylko takich obchodzi los zwierzaków ;-))
        • Gość: al zahr Re: POMÓŻ ZWIERZĘTOM PRZEŻYĆ ZIMĘ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 20:41
          dzieki za linka
          jutro pojade zawiezc im troche zarcia
          mam nadzieje ze przyjma konserwy od obcego
          • rys_ka Re: POMÓŻ ZWIERZĘTOM PRZEŻYĆ ZIMĘ!!!! 30.01.04, 21:50
            świetnie:-))))))))))))))))))))))
          • Gość: al zahr Re: POMÓŻ ZWIERZĘTOM PRZEŻYĆ ZIMĘ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 22:45
            biednym zwierzetom trzeba pomagac
            one nie maja zusow, zasilkow, fikcyjnych rent i innych takich
    • Gość: kaja1 Re: POMÓŻ ZWIERZĘTOM PRZEŻYĆ ZIMĘ!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.01.04, 22:50
      Jesli mozesz to zapytaj sie na dogmanii (podałam link do tego tematu)-oni tak
      kierują całą tą akcja i na pewno udzielą Ci bardzo kompetentnych info. ale
      chyba jest na Niepodległości w wawie. Świetnie, że są tacy jak Ty co nawet
      swoją ulubioną puszkę z mielonką oddadzą ;-) A tak wogóle to na dogmanii w
      dziale psy w potrzebie jest pełno czworonogów do adopcji (z Palucha też) może
      chciałbyś drugiego przyjaciela ;-)? Pozdrawiam. Kaja
      • Gość: al zahr Re: POMÓŻ ZWIERZĘTOM PRZEŻYĆ ZIMĘ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 09:48
        ten moj przyjaciel z malego szczeniaka rozrosl sie do 60 kilo i jest silnijeszy
        ode mnie

jeden pisek wystarczy jesli chodzi o moja osobe
    • cattaraugus No i proszę, jaki ruch się zrobił na Militariach.. 30.01.04, 00:19
      ... odkąd kolega A.L. chciał kałachem pogonić stąd biedną "kaję1" z jej
      (naszym) kłopotem. Myśleliśmy, że to "nie temat" w naszych okopach między
      kolejnymi nawałami artyleryjskimi. A tu proszę... :-)

Ja też już pomagam przetrwać zimę jednej suczce. Odwracam się od komputera,
      patrzę jak trwa... i chyba przetrwa tę zimę śpiąc na moim tapczanie po misce
      dobrej nutry nuggets :-)

Piszesz Kaju, że przyjedziecie po dary. Do warszawki też? Gdybym kupił wór
      jedzenia to naprawdę odebralibyście go ode mnie?

Pozdrawiam

C.

---------------------------------------------------------
      „Im więcej ludzi poznaję, tym bardziej cenię mojego psa".
      Denis Diderot (1713-1784)
      • Gość: kaja1 Re: No i proszę, jaki ruch się zrobił na Militari IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.01.04, 00:45
        Ja jestem zwykłą forumkowiczką dogmanii, ale los zwierzaków nie jest mi
        obojętny-niestety nie organizuję tej akcji, ale napisano mi na forum (zachecam
        do odwiedzenia) że w Warszawie są dziewczyny, które tu właśnie zbierają dary
        dla czworonogów
        Cyt. z forum " ale jeżeli interesuje Cię Warszawa to zajrzyj tutaj:
        www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=9839&start=210
        i skontaktuj się z Beą lub Sajdą - one organizują dary właśnie na terenie W-wy."
        Ps: Super, że są jeszcze ludzie wrażliwi na nieszczęście, bezbronnych zwierząt,
        zależnych tylko od Nas!!!!!!!!!!!!!!!
        • god_save_the_queen Re: No i proszę, jaki ruch się zrobił na Militari 30.01.04, 16:38
          Każde miejsce jest dobre :P
          Paradoksalnie to paszkwil kolegi A.L.-a pobudził ten temat :P

Ja sam dokormiam ptaszska... Codziennie przez ogródek przewala się 50-100
          wróbli, sikorek, kosów, srok i innych. Do tego 3 koty przychodzą na darmowe
          żarcie(ale one przez cały rok), jeden czasem śpi w domu, no i jeszcze 7 kotów na
          stałe w chałupie. A ile piasku się zużywa :(
          • cattaraugus Re: No i proszę, jaki ruch się zrobił na Militari 30.01.04, 22:49
            god_save_the_queen napisał:

> Każde miejsce jest dobre :P
            > Paradoksalnie to paszkwil kolegi A.L.-a pobudził ten temat :P

Bo to jest dobrze zbadane przez psychologów zjawisko: Żołnierz na wojnie nie
            zapłacze nad zabitym nawet najlepszym kolegą, ale będą mu się lały łzy na widok
            rannego konia, psa i innych zwierząt, które nieco bliżej żyją z człowiekiem,
            niż - powiedzmy - osobniki rzeźne.
            • Gość: kpt. Żbik Adolf Hitler i Blondi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 12:44
              Z tego co pamiętam, Hitler kochał zwierzęta. Miał sukę owczarka niemieckiego -
              Blondi. Goering też lubił zwierzęta. Goebels miał swoja ulubioną wiewiórkę.

A Stalin? Nie doczytałem się by był czuły na zwierzęce wdzięki. Ktoś coś
              wiecej doda? Sprostuje?
              • corregidor Re: Adolf Hitler i Blondi 02.02.04, 13:12
                on tylko jedną miał słabość
                palił gruzińskie skręty
        • Gość: Pzl Re: No i proszę, jaki ruch się zrobił na Militari IP: 213.77.80.* 31.01.04, 22:57
          Kaja mozesz mi poradzic co mam zrobic z kotami srajacymi pod moja piwnica???
          Lubie te futrzaki ale zaczynam sie zastanawiac czy dobrze zrobiłem otwierajac
          okienko w oiwnicy bliku :((
          Fetor jest juz nie do zniesienia i niestety ciagle w cos wdeptuje idac po
          kompoty.
          • god_save_the_queen Re: No i proszę, jaki ruch się zrobił na Militari 01.02.04, 15:44
            To daj w jedno miejsce skrzynke z piaskiem, może być zwykły, wrzuć tam jedno
            gówno, to tam powinny zacząć srać, tylko raz na jakiś czas cza to fajtnąć do kubła
            • Gość: al zahr Re: No i proszę, jaki ruch się zrobił na Militari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.04, 15:56
              albo przywal z bazooki
              i popraw miotaczem ognia ;-)
              • Gość: Pzl Re: No i proszę, jaki ruch się zrobił na Militari IP: 213.77.80.* 01.02.04, 17:26
                Dzieki chyba zdecyduje sie na pole minowe ;>
                Moze jakies przeciw piechotne wyskakujace miny kierunkowe.
                Jakie proponujecie, moze cos z magazynow naszej armi?
                • wielki_czarownik Już wiem na co pójdzie te 66 mln dolców od USA. 01.02.04, 17:53
                  Za to dostaniesz miny Claymore`a do piwnicy ;)
              • marcus_crassus problem z kotami??? :DDDD 01.02.04, 18:02
                ja mialem w ogrodzie to samo.najpierw przylazl jeden i wlazil do piwncy,to zaczalem go ganiac z balkonu sikawka jak przylazil( to bylo lato wiec nic mu sie nie stalo),zaczajalem sie za fieranka i namierzalem cel jak se zblizal,ale to gowno dalo bo za pare tygodni sprowadzil posilki i mi miauczaly w nocy pod oknem (jestem pewny ze on to robil specjalnie bo one wydawaly takie odglosy ze musialy chciec mnie wkurzyc),potem zlazilo sie ich jeszcze wiecej i obsrywaly mi caly trawniczek,potem zas na dodatek sie okocily i mialem lazaca po ogrodzie masa malych kociakow,kociakow nie mialem juz sumienia ganiac i zaczalem znosic im miesko,mleczko i inne rzeczy,reszta nie przestala wcale miauczec ale ktoregos dnia jak cala rodzina sie gdzies wyniosla...

od tamtej chwili patrze pomimo ze kotki sa fajne zeby zadnego nie wpuszczac do piwnicy bo one na pewno pozniej sprowadza krewnych i kumpli i znow bede mial obesrana okolice
                • corregidor Re: problem z kotami??? :DDDD 01.02.04, 20:40
                  wiem jak to jest
                  kiedys przez wiele wieczorow i nocy pod moim oknem tez sie kocia orkiestra
                  symfoniczna zbierala i dala recitale, mialem kompletnie zarwane noce bo darly
                  sie jakby je ktos zywcem ze skory obieral
                  chlodzilem ich woda wylewana
                  z pierwszego pietra wprost miedzy nich
                  ale tak bylo tylko przez kilka dni na wiosne- chyba okres rui
                  i po kilku dniach sie wyniosly
                  • krystyna.opty Re: problem z kotami??? :DDDD 02.02.04, 06:06
                    W marcu koty, w kwietniu psy, w maju MY!

www.optymalni.pl
              • Gość: A.L. a w koty to można z bazooki??? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 02.02.04, 10:00
                Ty walisz w koty z bazooki, polewasz napalmem i nikt nie robi z tego afery -
                ja chciałem postraszyć psa AK-47 i mi się dostało.
                Czy to znaczy, że w tym kraju koty są dyskryminowane? Z kotem można zrobić
                wszystko i nikt nie zwróci na to uwagi ??!!!

Pamiętam jak kiedyś w trakcie strzelania między nas, a tarcze wskoczył sobie
                zajączek. Na stanowiskach było na 6, każdy z AK-47, sądząc po efekcie trzech
                na pewno trafiło :-)))))

Pzdr.
                • marcus_crassus hehe :))))))o zesz....;)))))) 14.02.04, 03:04
                  a jest szansa ze wiecej?? ;))))))))

ja na te koty przygotowalem jeszcze specjalna bombe natryskowa ale nie bede
                  mowil jak to dzialalo bo juz mnie z forum swiat denuncjuja na Komende
                  Glowna ;))))) za moja niechec do lewakow (ze to lewaki niby jakis sezon
                  ochronny maja i nie mozna ich dyskryminowac);)))) to jak opisze kontrukcje
                  bomby natryskowej na kota to mnie na pewno obroncy zwierzat zaczna
                  scigac :))))))

w kazdym razie bomba miala mala wade...byla malo celna,ale jak trafilo to kot
                  osiagal chyba predkosc cos kolo 100 km/h i wydawal
                  potezne "miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaauuuu" :))))))po
                  czym z ta predkoscia 100km/h zasuwal wprost na ogrodzenie i pokonywal je jednym
                  susem :)))

ehhhhh...to byla konstrukcja :)))))

w sumie niegrozna dla kota ale robila fantastyczny efekt :)))
                  • Gość: Pzl wiatrowka ?! IP: 213.77.80.* 14.02.04, 17:44
                    No coz nie skozystałem z rady znajomego, ale on przegonił w ten sposob dachowce
                    z okolic swojego bloku.
                    Za to sprawdził sie sposob z piaskiem w piwnicy, teraz koty sraja w drugim
                    koncu piwnicy ;>>
                    • rys_ka Re: 25.02.04, 00:16
                      Kochani Darczyńcy!
                      Uradowaliście nas swoją dobrodusznością i ilością darów przyniesionych dla
                      bezdomnych psów ze schroniska w Wieluniu. Dokładnej liczby otrzymanych
                      dobrodziejstw nie jesteśmy w stanie podać, gdyż filologiczny umysł nie potrafi
                      ich ogarnąć. Na pewno każdy z psów ma już skompletowaną swoją własną wyprawkę –
                      obrożę, smycz, kaganiec, miskę, szczotkę; został też odpchlony i posiada
                      cieplutkie legowisko. Serdecznie za to dziękujemy.
                      Zasypaliście najpierw nas, a my później wieluńskie psiaki, ogromną ilością
                      pożywienia. Uzbierało się tego: około 300 kg suchej karmy, około 180 kg kaszy,
                      ryżu i makaronu oraz około 50 kg karmy w puszkach. Psiaki będą miały co jeść
                      przez kilka najbliższych miesięcy. Oprócz tego podarowaliście też leki,
                      opatrunki, strzykawki, książkę o zdrowiu psa, maszynę do pisania, czajnik,
                      ekspres do kawy, psie przysmaki, środki czystości, zabawki… Z pieniędzy
                      wrzucanych przez Was do puszki uzbierało się aż 788,91 złotych i 20 eurocentów!
                      Oraz jeszcze więcej pieniążków na koncie ;-)

Wzruszeni Waszą ofiarnością gorąco dziękujemy i mamy nadzieję, iż nie
                      zawiedziecie nas i bezdomnych zwierząt przy kolejnej zbiórce.

Dziękujemy:- Wydziałowi Filologii Polskiej i Klasycznej Uniwersytetu im. Adama
                      Mickiewicza w Poznaniu za zgodę na przeprowadzenie zbiórki;
                      - wykładowcom i studentom, którzy przynieśli dary;
                      - lekarzom i pacjentom Kliniki Weterynaryjnej Dra Grzegorza Wąsiatycza za dary
                      i wzruszające historie;
                      - firmie komputerowej Rainbow-PC za udostępnienie samochodu do przewozu
                      zebranych rzeczy;
                      - wszystkim Dogomaniakom i osobom prywatnym, które pomogły w zorganizowaniu
                      zbiórki i zasypały nas podarunkami.

Jak to wspaniale, że istnieją jeszcze na świecie Ludzie o tak wielkich wielkich
                      i dobrych sercach!

Zdjęcia ze zbiórki w Collegium Novum oraz ze schroniska w Wieluniu można
                      obejrzeć na stronie galeria.ipto.info zobaczcie jest ponad 100 zdjęć
                      PS: Schronisku wciąż potrzebne są pieniążki aby poprawić warunki-sami widzicie
                      na zdjęciach jak to wygląda ;-(
    • Gość: kpt. Żbik Zwierzęta w MILITARIACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 14:31
      Z tego co pamiętam, to w ZSRR ww latach 1941-42 próbowano wykorzystywać psy do
      wysadzania niemieckich czołgów. Podwieszano im minę kontaktową pod obrożą a
      wcześniej tresowano by "atakowały czołgi". Pomysł nie był najlepszy. Psy nie
      rozróżniały 'swoich' od 'wroga' a po drugie kontaktowe miny zbyt łatwo lub
      zbyt późno wybuchały.

Ponoć delfiny tez się wykorzystuje. Ale szczegółów nie znam...

Pozdr
      • Gość: dokt0r Koty tez IP: *.pth0312.pth.iprimus.net.au 10.02.04, 12:53
        Ten kot wzial udzial w Pustynnej Burzy, obecnie jest jednym z najlepszych
        snajperow na swiecie: www.amiga.org/modules/myalbum/photos/1621.jpg
        • god_save_the_queen Re: Koty tez 10.02.04, 17:05
          1. Koty używane były przez anglików podczas Wojny Stuletniej, pilnowały one
          magazynów łuków i żywności
          2. Koty były etatowymi żołnieżami austryjackich twierdz jak tw, Kraków.
          3. Psy z minami jako pierwsi wymyślili niemcy w czasie WWI
          4. i tak dalej i tak dalej
          • rys_ka Re: Koty tez 14.02.04, 00:12
            podnoszę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka