Dodaj do ulubionych

Film opracowano,polecam zobaczyć

14.04.10, 18:41
www.youtube.com/watch?v=AZ5Vjjozt3I&feature=player_embedded#
Obserwuj wątek
    • bibolek1234 Re: Film opracowano,polecam zobaczyć 14.04.10, 19:22
      jest żałoba rozśmieszanie jest w złym guście
      • vymiotox Re: Film opracowano,polecam zobaczyć 14.04.10, 21:09
        Co cię tak rozśmieszyło? nie bądź gołosłowny, może jakiś argument a
        propos tego śmiechu?
        :-( smutne to wszystko ...
        • bibolek1234 Re: Film opracowano,polecam zobaczyć 14.04.10, 21:19
          ponieważ obejrzałem DWIE wersje tego 'dzieła'.wiesz ile w tym samolocie jest
          węży z zaworami ciśnieniowymi?słyszeliście jak eksplodują takie zawory? ja słyszałem
          • bmc3i Re: Film opracowano,polecam zobaczyć 14.04.10, 21:46
            bibolek1234 napisał:

> ponieważ obejrzałem DWIE wersje tego 'dzieła'.wiesz ile w tym samolocie jest
            > węży z zaworami ciśnieniowymi?słyszeliście jak eksplodują takie zawory? ja słys
            > załem

Nie wciskaj swoich "eksperckich" madrosci o zaworach, lecz napisz kto sie tam
            ruszal za tym drzewm. Nie jestem pewny czy to kobiera, ale z cala pewnoscia byla
            tam jakas postac.

W TVP owiedzieli ze owe strzaly, to mogla byc eksplodujaca amunicja borowców.
            • bibolek1234 Re: Film opracowano,polecam zobaczyć 14.04.10, 21:57
              a który filmik widziałeś ten z kiwającym się wg mnie wężem czy ten 'opracowany'
              • bmc3i Re: Film opracowano,polecam zobaczyć 14.04.10, 21:58
                bibolek1234 napisał:

> a który filmik widziałeś ten z kiwającym się wg mnie wężem czy ten 'opracowany'

ten o ktorym jest ten watek.
                • bibolek1234 Re: Film opracowano,polecam zobaczyć 14.04.10, 22:08
                  ignorant;-]gdzieś wkleił link do oryginalnej wersji; Matrek proszę Cię nie dajmy
                  się zwariować,też mogę się mylić i domyślam się co czułeś oglądając to
                  • bmc3i Re: Film opracowano,polecam zobaczyć 14.04.10, 22:08
                    bibolek1234 napisał:

> ignorant;-]gdzieś wkleił link do oryginalnej wersji; Matrek proszę Cię nie dajm
                    > y
                    > się zwariować,też mogę się mylić i domyślam się co czułeś oglądając to

Owszem, poczylem sie ch...wo.
                    • bmc3i Re: Film opracowano,polecam zobaczyć 14.04.10, 22:10
                      bmc3i napisał:

> bibolek1234 napisał:
                      >
                      > > ignorant;-]gdzieś wkleił link do oryginalnej wersji; Matrek proszę Cię ni
                      > e dajm
                      > > y
                      > > się zwariować,też mogę się mylić i domyślam się co czułeś oglądając to
                      >
                      >
                      > Owszem, poczylem sie ch...wo.
                      >
                      >

Az sobie to sciagne i przepuszcze klatke po klatce przez VideoStudio.
                      • bibolek1234 Re: Film opracowano,polecam zobaczyć 14.04.10, 22:19
                        w745.wrzuta.pl/film/5IKnEOL9N1z/strzaly_po_wypadku_samolotu_lecha_kaczynskiego
                        tu link to wygląda dziwnie mam nadzieję że to wyjaśnisz;pozdrawiam
                      • ignorant11 link na FS 14.04.10, 22:21

Sława!
                        forum.gazeta.pl/forum/w,12217,110047378,110047378,STRZALY_PO_WYPADKU_SAMOLOTU_LECHA_KACZYNSKIEGO.html

Forum Słowiańskie
                        gg 1728585
                        • ignorant11 Re: link na FS 14.04.10, 22:21

Sława!

I jeszcze
                          raz:forum.gazeta.pl/forum/w,539,110059952,110072185,link_na_FS.html

Forum Słowiańskie
                          gg 1728585
              • bibolek1234 Re: Film opracowano,polecam zobaczyć 14.04.10, 21:58
                kiedyś wkleiłem tu film z duchem amerykańskiego czołgisty w Iraku nie chce mi
                się szukać
                • bmc3i Re: Film opracowano,polecam zobaczyć 14.04.10, 22:02
                  bibolek1234 napisał:

> kiedyś wkleiłem tu film z duchem amerykańskiego czołgisty w Iraku nie chce mi
                  > się szukać

Tylko tyle?
                  • vymiotox a może to szabrownik? 14.04.10, 22:40
                    Hm, jak na cieżko ranną ofiarę wypadku to ta osoba za drzewem moim
                    zdaniem za szybko się porusza.
                    Może to zwyczajny domorosły SZABROWNIK??? są hieny które od razu
                    lecą na grabież na miejsca wypadków nie bacząć na nic....

Strzały - moim zdaniem ZA CICHE jak na wystrzał z broni. Słysząłam
                    na żywo wystrzał, to jest o wiele większy huk.
                    W porównaniu do syreny, te strzały są za ciche...

Ja się mogę oczywiście mylić, ale co uważacie?
                    • ignorant11 Re: a może to szabrownik? 14.04.10, 22:52

Sława!

Strzały zdecydowanie strzały!

Wiem bo strzelałem z broni małokalibrowej...

Cały dzien dzisaj zastanawiałem sie czy nie sa to strzały z flar...

Ale flary tez odpalałem i jest ZUPEŁNIE inny dźwiek.

To typowy strzał z broni strzeleckiej z charakterystycznym pogłosem...

Forum Słowiańskie
                      gg 1728585
                      • vymiotox Re: a może to szabrownik? 14.04.10, 23:05
                        :-( chole...ra...

Czyli flary, race odpadają?
                        Flara to: pl.wikipedia.org/wiki/Flara
                        Wklejam bo sama nie wiedziałam co to flar ;-)

Ja słysząlam wystrzał z kałacha, huk jak nie wiem co...

To jaka to mogła być broń? :-(
                        • ignorant11 Re: a może to szabrownik? 14.04.10, 23:14
                          vymiotox napisał:

> :-( chole...ra...
                          >
                          > Czyli flary, race odpadają?
                          > Flara to: pl.wikipedia.org/wiki/Flara
                          > Wklejam bo sama nie wiedziałam co to flar ;-)
                          >
                          > Ja słysząlam wystrzał z kałacha, huk jak nie wiem co...
                          >
                          > To jaka to mogła być broń? :-(
                          >

Pistolet?

Ale nawet wiatrówka daje znacznie mniejszy ale równie wyraźny pogłos
                          lecacego pocisku na otawartym terenie.

Zreszta zasada jest bardzo zblizona do broni palnej tylko inne zródło gazu
                          miotajacego.

Ale podobnie wyraxny wybuch i ten pogłos...

To bardzo rzadko robia na filmach wojennych czy kryminalnych, ale czasami
                          robia...

rakieta zupełnie inny ciagły szeleszcacy wydobywajacych sie gazów
                          napedowych, mozna porównac do swobodnie puszczonego balonu- bawiłes sie
                          tak? ale oczywiscie inna tonacja.

A tu krótki dxwiek i ten jakze charakterystyczny pogłos...

flara raca rakieta róznie mozemy nazywac.

Chyba na opakowaniu nazywa sie raca?
                          • vymiotox Re: a może to szabrownik? 14.04.10, 23:22
                            wiatrówka? eee, u nas myśliwi strzelają z wiatrówek,a nawet sąsiedzi
                            latem walą do szpaków na czereśni z wiatrówek ;-) .... dźwięk jest
                            inny.
                            Prędzej pistolet. tak, pistolet.
                            • marek_boa Re: a może to szabrownik? 14.04.10, 23:33
                              Jeśli już to prędzej właśnie eksplodujący nabój pistoletowy a nie wystrzał z
                              pistoletu! Na co dzień noszę "żelastwo" i strzelnicę mam obowiązkową! Z tego
                              filmiku nie da się nic konkretnego wywnioskować! Takie gdybanie to psu na budę!
                              -Pozdrawiam!
                              • ignorant11 Re: a może to szabrownik? 14.04.10, 23:52
                                marek_boa napisał:

> Jeśli już to prędzej właśnie eksplodujący nabój pistoletowy a nie
                                wystrzał z
                                > pistoletu! Na co dzień noszę "żelastwo" i strzelnicę mam obowiązkową! Z
                                tego
                                > filmiku nie da się nic konkretnego wywnioskować! Takie gdybanie to psu
                                na budę!
                                > -Pozdrawiam!

A wrzucałes naboje do ogniska?

Odgłos powinien przypominac petarde.

A dzwiek na strzelnicy i otwartym terenie jest wyraxnie inny bo inna jest
                                propagacja fali
                                • marek_boa Re: a może to szabrownik? 15.04.10, 06:37
                                  Ignorant naboje wrzucane do ogniska i tam eksplodujące rzeczywiście mają inny
                                  dźwięk ale w momencie eksplozji nie są raczej przykryte kilkuset tonową warstwą
                                  metalu! Jeśli chodzi o strzelnicę to inny będzie odgłos w obiekcie zamkniętym a
                                  jeszcze inny w otwartym - choć na typowych obiektach strzelniczych będzie trochę
                                  podobny - odgłos wystrzału częściowo wróci poprzez obwałowania na otwartej i
                                  ściany na zamkniętej!
                                  • ignorant11 Re: a może to szabrownik? 15.04.10, 10:33
                                    marek_boa napisał:

> Ignorant naboje wrzucane do ogniska i tam eksplodujące rzeczywiście
                                    mają inny
                                    > dźwięk ale w momencie eksplozji nie są raczej przykryte kilkuset tonową
                                    warstwą
                                    > metalu!

Skąd masz "kilkuset tonowa"????

Zreszta i tak dźwiek chyba przypominałby petarde wrzucona do studzienki
                                    kanalizacyjnej. JAko gówniarz robiłem chyba tysiace petard, a studzienka
                                    dawała nam ulubiony efekt podobnie jak rura np podwórkowego trzepaka...

Jeśli chodzi o strzelnicę to inny będzie odgłos w obiekcie zamkniętym a
                                    > jeszcze inny w otwartym - choć na typowych obiektach strzelniczych
                                    będzie troch
                                    > ę
                                    > podobny - odgłos wystrzału częściowo wróci poprzez obwałowania na
                                    otwartej i
                                    > ściany na zamkniętej!

No ale odległósci masz całkiem inne na zamknietej i otwartej strzelnicy.

Zatem zgadzasz sie ze dźwiek jest typowy dla strzału na otwartej
                                    przestrzeni.
                                    • marek_boa Re: a może to szabrownik? 15.04.10, 13:26
                                      Mój błąd! Nie kilkuset a dokładnie 102 tony!
                                      - Nie nie zgadzam się!Zniekształcenie dźwięku przez sprzęt nagrywający,do tego
                                      inne dźwięki w tle i opadająca mgła w żaden sposób nie pozwala potwierdzić
                                      wersji ,że to wystrzały z pistoletu!
                              • bmc3i Re: a może to szabrownik? 14.04.10, 23:57
                                marek_boa napisał:

> Jeśli już to prędzej właśnie eksplodujący nabój pistoletowy a nie wystrzał z
                                > pistoletu! Na co dzień noszę "żelastwo" i strzelnicę mam obowiązkową! Z tego
                                > filmiku nie da się nic konkretnego wywnioskować! Takie gdybanie to psu na budę!
                                > -Pozdrawiam!

Pytam bo nie znam sie. Co musi sie stac, aby eksplodowaly pociski pistoletu
                                znajdujace sie w magazynku umieszczonym w skórzanej kaburze? I czy odlglosy
                                slyszalne na filmie, przypominają odglosy kolejno, lub wszystkich jednoczesnie
                                eksplodujacych pociskow w magazynku.
                                • marek_boa Re: a może to szabrownik? 15.04.10, 06:38
                                  Wysoka temperatura Matrek! Po za tym wcale nie muszą wszystkie eksplodować!
                              • vymiotox Re: a może to szabrownik? 15.04.10, 00:28
                                Marku, cenie Twoje opinie, na prawdę. Tak sądziłam że się
                                odezwiesz :-)
                                Wiem, że nie można nic na 100% wywnioskowac, to są domysły,
                                poszlaki... niemniej często z takiej burzy mózgów wyłania się po
                                czasie calkiem wiążąca całość.

Wracając do filmu - czy nie uważasz, nie uważacie, że w tym filmie w
                                okolicach 0:50-0:55 sekundy mówią po rosyjsku "żyje, żyje". Czy ja
                                mam coś z uszami? :-(
                                • marek_boa Re: a może to szabrownik? 15.04.10, 06:43
                                  Tam jest wyraźnie słychać "idi siuda" - choć tu! Mam dość dobry sprzęt (syn na
                                  słuchawki wydał sporo kasy - namiętny gracz w CS-a) i niestety nic takiego tam
                                  nie słychać!
                                  -Pozdrawiam!
                                  • brigada_di_bandito a może nie? 15.04.10, 06:55
                                    dawaj siuda
                                    ubijaj siuda
                                    żyje!
                                    STRZAŁ!
                                    STRZAŁ!
                                    ja naprawdę !
                                    STRZAŁ!
                                    otiec uchodi!
                                    • vymiotox Re: a może nie? 15.04.10, 10:16
                                      O 0.50- "dawaj,dawaj,ubijaj" i strzał potem głos "ni ch*ja sybir
                                      (chyba: "sybir") strzał i śmiechy.
                                      A ten facet z reklamówką wtedy odwrócił się zaczął pospiesznie się
                                      oddalać, znaczy uciekać... Chyba zorientowąl się co się dzieje.

Sprzęt: laptop + b.dobre słuchawki
                                      • ignorant11 Re: a może nie? 15.04.10, 10:35
                                        vymiotox napisał:

> O 0.50- "dawaj,dawaj,ubijaj" i strzał potem głos "ni ch*ja sybir
                                        > (chyba: "sybir") strzał i śmiechy.
                                        > A ten facet z reklamówką wtedy odwrócił się zaczął pospiesznie się
                                        > oddalać, znaczy uciekać... Chyba zorientowąl się co się dzieje.
                                        >
                                        > Sprzęt: laptop + b.dobre słuchawki

Sława!

Jestes pewna(y), ze " ni chuja sibir"?? mnie sie wydaje ze "ni chuja
                                        siebie"

Forum Słowiańskie
                                        gg 1728585
                                        • vymiotox Re: a może nie? 15.04.10, 10:47
                                          Nie jestem na 100% pewna, dlatego napisałam "chyba: sibir".
                                          Ten film musiłaby przeanalizować ktoś z jakimś specjalistycznym
                                          sprzętem.. Czesto w mowie potocznej połyka sie niektóre litery,
                                          czesto te ostatnie, nie konczy wyrazów.

"ni ch... sijbie, sibi..." kurcze, teraz już nie wiem...

A tak z innej beczki, to poczytaj sobie/poczytajcie, ciekawe:

piotrbein.wordpress.com/2010/04/14/mam-straszliwe-podejrzenia/
                                      • wladca_pierscienii Re: a może nie? 15.04.10, 10:59
                                        vymiotox napisał:

> O 0.50- "dawaj,dawaj,ubijaj" i strzał potem głos "ni ch*ja sybir
                                        > (chyba: "sybir") strzał i śmiechy.

nie mam warunków, żeby w pracy to przesłuchiwać

ale w dali słychać
                                        - sporo niedzytelnych słów
                                        - to co rozpoznaję ot "uchodi" czyli "uciekaj" ("uchodit"="ucieka")

z bliska:
                                        "ni chuja s'iebia" = "ni chuja" "siebie???"
                                        albo to mówi facet co nagrywa
                                        albo ma taki dzwonek w komórce i akurat zaczął dzwonić
    • sufler2006 Re: Film opracowano,polecam zobaczyć 15.04.10, 00:24
      Hmm..rzeczywiscie jest to intrygujace.
      Zwłaszcza postać,strzały i miedzy napisem 3 a 4 strzał też jakby widać w oddali
      padajaca postać.
      No i skad te infroamcje poczatkowo ze 3 osoby przeżyły katastrofe bo takie sie
      pojawiały w porannych specjalnych informacjach.
    • jack79 Panowie dajcie spokój 15.04.10, 11:05
      o jakim dobijaniu mowa?
      ten samolot spadł z kilkudziesięciu metrów lecąc kilkaset kilometrów na godzinę!
      wyobraźcie sobie że jedziecie samochodem 300km na godzinę
      wyobraźcie sobie że zjeżdżacie z drogi i lecicie w 30m przepaść i uderzacie w
      ziemię z tą prędkośćią kilkuset km/h
      i że wybucha wam jeszcze zbiornik z paliwem...
      kogo a raczej co wy chcecie dobijać?
      poszczególne palce czy zmielone wcześniej i przysmażone wnętrzności?
      • brigada_di_bandito Re: Panowie dajcie spokój 15.04.10, 11:09
        Był przypadek lotnika w II WŚ który wyskoczył bez spadochronu i bez obrażeń
        przeżył,stewardesa z jugolskiego samolotu też i wiele innych.
        Nigdy nie ma pewności że nikt nie przeżyje takiej katastrofy.
        • jack79 Re: Panowie dajcie spokój 15.04.10, 11:22
          > Był przypadek lotnika w II WŚ który wyskoczył bez spadochronu i bez obrażeń
          > przeżył,stewardesa z jugolskiego samolotu też i wiele innych.
          > Nigdy nie ma pewności że nikt nie przeżyje takiej katastrofy.

bo człowiek który wyskoczył zwolni w stosunku do prędkości samolotu
          w dodatku nie jest narażony na to że go zmiażdżą, potną i rozetrą części z
          jakich zbudowany jest samolot - a właśnie to zabija w wypadkach samochodowych i
          lotniczych - w poważnych wypadkach na drodze jak czasem ktoś wyleci oknem może
          udac mu się przeżyć a Ci w środku giną

a w naszej tragedii samolot przed uderzeniem prawdopodobnie szedł jeszcze pełnym
          ciągiem a więc przyśpieszał do samego końca....nie ma mowy by ktoś to przeżył
          zresztą ile czasu trwa rozpoznawanie ofiar - to świadczy w jakim stanie są ofiary
          • brigada_di_bandito Re: Panowie dajcie spokój 15.04.10, 11:28
            abc.onet.pl/34802,1544765,,ludzie_ktorzy_przezyli_katastrofe_lotnicza,kontent.html
            • jack79 Re: Panowie dajcie spokój 15.04.10, 11:40
              fajne
              tyle że to wodowania, szorowania po lotnisku itp.
              a tu mamy katastrofę w której samolot pizgnła w ziemię tak że się rozsypał w
              drobny mak
              dziś czytam że jeden z pistoletów znaleziono 70cm pod ziemią, co się stało więc
              z człowiekiem który miał przy sobie tą broń?
              pozdrawiam
              • profes79 Re: Panowie dajcie spokój 15.04.10, 11:47
                Nie przekonasz. Katastrofa to wynik spisku Żydów, Masonów i
                Cyklistów ( o Rosjanach i Tusku nie wspominam bo to oczywiste.)
                Samolot został zestrzelony przez "szyłkę" tak, że piloci absolutnie
                się nie zorientowali że zostali zestrzeleni i na kadłubie śladu po
                pociskach nie zostało. Dodatkowo KGB chodziło po szczątkach wraku
                dobijając tych szczęścliwców którzy przetrwali w pizdnięcie o ziemię
                z szybkością 300 km/h - nie wiem czy kogokolwiek dało się
                zidentyfikować po twarzy; podejrzewam że większość identyfikacji
                była dokonywana na podstawie ubrań i charakterystycznych
                przedmiotów - tam gdzie zostało ich na tyle dużo że można było się o
                taką identyfikację pokusić.

A pistolet na pewno to wredne KGB (czy jak sie tam teraz rosyjskie
                sluzby nazywaja) na pewno wkopali w ziemie dla niepoznaki. O!
                • vymiotox Re: Panowie dajcie spokój 15.04.10, 12:14
                  Oj, aleś nas "spiskowców" sprowadził na ziemię.
                  I obyś miał rację. Szczerze mowiąc chyba każdy z nas chciałby aby to
                  był wypadek i tylko wypadek.
                  Ot, takie jakie zdarzają się, nieszczęśliwy wypadek...

Jeśli to ma znaczenie, samolot piznął o glebę z prędkością ok.
                  180km/h, tak podawali na onecie.
                  • jack79 Re: Panowie dajcie spokój 15.04.10, 12:28
                    > Jeśli to ma znaczenie, samolot piznął o glebę z prędkością ok.
                    > 180km/h, tak podawali na onecie.

jeśli potwierdzą się doniesienia że piloci próbowali poderwać samolot to ta
                    prędkość musiała być większa
                    minimalna prędkość Tu-154 to chyba 235km/h, prędkość podejścia do lądowania
                    musiała być większa, do tego próba poderwania samolotu a więc pełny ciąg
                    silników....więc ja obstawiam jakieś 280
                    zresztą nie ma się co spierać - czarne skrzynki wszystko powiedzą
                    • bmc3i Re: Panowie dajcie spokój 15.04.10, 13:15
                      jack79 napisał:

> > Jeśli to ma znaczenie, samolot piznął o glebę z prędkością ok.
                      > > 180km/h, tak podawali na onecie.
                      >
                      > jeśli potwierdzą się doniesienia że piloci próbowali poderwać samolot to ta
                      > prędkość musiała być większa
                      > minimalna prędkość Tu-154 to chyba 235km/h, prędkość podejścia do lądowania
                      > musiała być większa, do tego próba poderwania samolotu a więc pełny ciąg
                      > silników....więc ja obstawiam jakieś 280
                      > zresztą nie ma się co spierać - czarne skrzynki wszystko powiedzą

Moj sasiad jechal kiedys Hondą CRX ze swoja dziewczyna. Mial zderzenie czolowe
                      ciezarowką, przy predkosci zbiezanej ponad 190 km/h. Ona zgineła - jak to
                      najczesciej pasażer - a on 3 m-cach wyszedł ze szpitala, po dwóch latach juz biegał.
                      • marek_boa Re: Panowie dajcie spokój 15.04.10, 13:32
                        Matrek byłem przy wypadku kiedy dwa samochody jadąc na przeciwko siebie
                        stuknęły się lusterkami! Gwałtowne hamowanie u jednego skończyło się zwichnięta
                        ręką a w drugim spokojnie siedziały sobie dwa trupy z połamanymi kręgosłupami
                        części szyjnej! Mam więcej takich historii ale zaręczam Ci ,że nie Chciałbyś ich
                        posłuchać!
                        • ignorant11 Re: Panowie dajcie spokój 15.04.10, 13:47
                          marek_boa napisał:

> Matrek byłem przy wypadku kiedy dwa samochody jadąc na przeciwko siebie
                          > stuknęły się lusterkami! Gwałtowne hamowanie u jednego skończyło się
                          zwichnięta
                          > ręką a w drugim spokojnie siedziały sobie dwa trupy z połamanymi
                          kręgosłupami
                          > części szyjnej! Mam więcej takich historii ale zaręczam Ci ,że nie
                          Chciałbyś ic
                          > h
                          > posłuchać!
                          No widzisz dwa samochody po 5m i 3 uczestników wypadku, a tu duzy jednak
                          samolot i 100 osób, z Twojej statystyki dałoby szanse przezycia 30 osób.

Oczywiscie to jest nieporównywalne, ale znne sa przypadki gdy nawet z
                          pułapu trakcyjnego czyli 30tys ft przezyłą stewardesa, wiec nie mów ze
                          nikt nie mógł przezyc, a gdyby ten film był autentyczny, a chyba jest bo
                          widziałem go w TV, to przy poprawkach jakich sie domyslamy rzeczywiscie
                          nikt nie przezyłby.
                          • vymiotox ostatnia rozmowa naszego pilota 15.04.10, 13:50
                            Znalezione w sieci, OSTATNIA rozmowa naszego pilota:
                            it.notizie.yahoo.com/46/20100414 /video/vwl-sul-web-la-
                            conversazione-prim a-del-d-df14a31.html
                            • vymiotox Re: ostatnia rozmowa naszego pilota 15.04.10, 13:53
                              Działający link:

it.notizie.yahoo.com/46/20100414/video/vwl-sul-web-la-conversazione-prima-del-d-df14a31.html
                              • vymiotox Re: ostatnia rozmowa naszego pilota 15.04.10, 13:58
                                Obejrzyjcie powyższy film do końca, wedle tego filmu on wybuchnął w
                                powietrzu.
                                • maciek_nowy Re: ostatnia rozmowa naszego pilota 16.04.10, 20:38
                                  vymiotox napisał:

> Obejrzyjcie powyższy film do końca, wedle tego filmu on wybuchnął w
                                  > powietrzu.

Nie, to spowodowali Marsjanie.
                              • bmc3i Re: ostatnia rozmowa naszego pilota 15.04.10, 14:07
                                vymiotox napisał:

> Działający link:
                                >
                                > it.notizie.yahoo.com/46/20100414/video/vwl-sul-web-la-conversazione-prima-del-d-df14a31.html
                                >

NIestety wciaz njie dziala. Komunikat glosi: wideo niedostepne.

Moglbys przytoczyc?
                                • vymiotox Re: ostatnia rozmowa naszego pilota 15.04.10, 14:17
                                  it.notizie.yahoo.com/46/20100414/video/vwl-sul-web-la-conversazione-prima-del-d-df14a31.html

U mnie działa, spróbuj wkleić link do przeglądarki

Przytaczam : rozmawiają: ok 2 9 magnetik kurs skazitje mnienia , idi
                                  skażit, tlenka wosjem kilometrów i 4 4 4 ... i nam nada
                                  obiniżat....potem nie rozumiem i ...lup!

Wklej ten link, działa, ja nie znam rosyjskiego.. :-(
                                  • bmc3i Re: ostatnia rozmowa naszego pilota 15.04.10, 14:43
                                    vymiotox napisał:

> it.notizie.yahoo.com/46/20100414/video/vwl-sul-web-la-conversazione-prima-del-d-df14a31.html
                                    >
                                    > U mnie działa, spróbuj wkleić link do przeglądarki
                                    >
                                    > Przytaczam : rozmawiają: ok 2 9 magnetik kurs skazitje mnienia , idi
                                    > skażit, tlenka wosjem kilometrów i 4 4 4 ... i nam nada
                                    > obiniżat....potem nie rozumiem i ...lup!
                                    >
                                    > Wklej ten link, działa, ja nie znam rosyjskiego.. :-(
                                    >
                                    >

Chyba juz ok. Niestety jestem wlasnie na lotnisku w Pradze w oczekiwaniu na
                                    samolot do Warszawy, a ten hot spot z ktorego korzystam ma jakas bardzo slabą
                                    przepustowosc i przerwal streaming w 9 sekundzie. Bede mogl obejrzec dopiero w
                                    stolicy.
                                • vymiotox Re: ostatnia rozmowa naszego pilota 15.04.10, 14:18
                                  forum.gazeta.pl/forum/w,539,110059952,110098501,Re_ostatnia_rozmowa_naszego_pilota.html

działa, spróbuj wkleić link do przeglądarki
                              • wladca_pierscienii "telewizja kłamie" 15.04.10, 15:34
                                dla mnie to "ściema"

• ignorant11 Re: ostatnia rozmowa naszego pilota 15.04.10, 13:58
                              vymiotox napisał:

> Znalezione w sieci, OSTATNIA rozmowa naszego pilota:

> it.notizie.yahoo.com/46/20100414 /video/vwl-sul-web-la-
                              > conversazione-prim a-del-d-df14a31.html

Sława!

czyli Rosjanie naprowadzili na zderzenie?

Ciekawe czy swiadomie czy błąd wiezy?

Forum Słowiańskie
                              gg 1728585
                        • buona_parte Re: Panowie dajcie spokój 16.04.10, 21:16
                          marek_boa napisał:

> Matrek byłem przy wypadku kiedy dwa samochody jadąc na przeciwko siebie
                          > stuknęły się lusterkami! Gwałtowne hamowanie u jednego skończyło się zwichnięta
                          > ręką a w drugim spokojnie siedziały sobie dwa trupy z połamanymi kręgosłupami
                          > części szyjnej!

A mógłbyś przybliżyć skąd te połamane kręgosłupy części szyjnej?

Pytam przez ciekawość, bo z Twojej wypowiedzi wynika, że to z powodu przeciążeń przy stuknięciu lusterkami i gwałtownym hamowaniu.

> Mam więcej takich historii ale zaręczam Ci ,że nie Chciałbyś ich
                          > posłuchać!

Noooo.... i ja mam ich sporo, ale takiej jeszcze nie widziałem ani o niej nie słyszałem.

Vive l'Empereur!
                          • marek_boa Re: Panowie dajcie spokój 16.04.10, 22:08
                            Sorry B_P ale Pozwól ,że zachowam to dla siebie! Myślę ,że sam się Domyślisz!
                            -Pozdrawiam!
                            • buona_parte Re: Panowie dajcie spokój 16.04.10, 22:13
                              marek_boa napisał:

> Sorry B_P ale Pozwól ,że zachowam to dla siebie! Myślę ,że sam się Domyślisz!
                              > -Pozdrawiam!

Ech... czy pisałem Ci już coś o socjalizmie i jego reformowaniu / obalaniu ;)))???

Niech żyje Cesarz!
                              • marek_boa Re: Panowie dajcie spokój 16.04.10, 22:27
                                No ba!:) Toż to najsłodszy komplement jaki chyba na tym forum dostałem?!:)
                                -Pozdrawiam!
                      • jack79 Re: Panowie dajcie spokój 15.04.10, 14:17
                        Chyba dawno nie oglądaliście katastrof lotniczych...

www.youtube.com/watch?v=FUEhNKBi4DY&feature=related
                        tu prawdopodobnie podobna do naszej bo i na lewe skrzydło i wybuchło paliwo

nie leciał szybko, naprawdę myślicie że tam byłoby kogo dobijać?
                        • ignorant11 Zupełnie inna katastrofa 15.04.10, 14:21
                          jack79 napisał:

> Chyba dawno nie oglądaliście katastrof lotniczych...
                          >
                          > www.youtube.com/watch?v=FUEhNKBi4DY&feature=related
                          > tu prawdopodobnie podobna do naszej bo i na lewe skrzydło i wybuchło
                          paliwo
                          >
                          > nie leciał szybko, naprawdę myślicie że tam byłoby kogo dobijać?

NAsz ladował a ten wyrznał ponowo w ziemie jak kamikaze
                          • jack79 Re: Zupełnie inna katastrofa 15.04.10, 14:27
                            > NAsz ladował a ten wyrznał ponowo w ziemie jak kamikaze

lądowac to on miał
                            prawdopodobnie to wyglądało jeszcze gorzej bo wykonywał beczkę i nie miał części
                            lewego skrzydła
                            • vymiotox Re: Zupełnie inna katastrofa 15.04.10, 14:30
                              Tu jest ostatnia rozmowa pilota jak i moment eksplozji samolotu, co
                              o tym sądzicie? obejrzyjcie do końca

najlepiej wkleić link do przegladarki
                              • ignorant11 Re: Zupełnie inna katastrofa 15.04.10, 14:41
                                vymiotox napisał:

> Tu jest ostatnia rozmowa pilota jak i moment eksplozji samolotu, co
                                > o tym sądzicie? obejrzyjcie do końca
                                >
                                >
                                >
                                > najlepiej wkleić link do przegladarki
                                >
                                Sława!

Nie znam włsokiego. Czy oni sugeruja ze wybuchł w powietrzu?

Czy poprostu animacja schematyczna?

Forum Słowiańskie
                                gg 1728585
                                • profes79 Re: Zupełnie inna katastrofa 15.04.10, 14:50
                                  Rozumiem, ze informacja z czarnych skrzynek że samolot nie wybuchł i
                                  że silniki pracowały do końca ma znaczenie marginalne bo do teorii
                                  spiskowej nie pasuje :)
                                  • aso62 Re: Zupełnie inna katastrofa 15.04.10, 14:58
                                    Rzekłbym wręcz, że jest dowodem na to, że Rosjanie zmanipulowali
                                    zapisy i należy w całości je pominąć.:)
                                    • ignorant11 Czy to ja sugerowałem? 15.04.10, 15:44
                                      aso62 napisał:

> Rzekłbym wręcz, że jest dowodem na to, że Rosjanie zmanipulowali
                                      > zapisy i należy w całości je pominąć.:)

Sława!

Potraficie czytac ze zrozumieniem?

Forum Słowiańskie
                                      gg 1728585
                        • jack79 Re: Panowie dajcie spokój 15.04.10, 15:47
                          a tak się zachowuje samolot który stracił kawałek skrzydła

www.youtube.com/watch?v=kwuIE9ftIFg&feature=related
                          czyli beczka z lekkim poderwaniem w górę i później w dół, to pasuje do tych
                          pościnanych drzew na miejscu katastrofy
    • ignorant11 Przetłumaczono juz 16.04.10, 14:30
      Sława!
      niezalezna.pl/article/show/id/33058
      Niezależna.pl publikuje tłumaczenie słów, jakie padają na filmie nagranym
      bezpośrednio po katastrofie.

Nieznany świadek nakręcił amatorski film jeszcze przed przybyciem na
      miejsce straży pożarnej i milicji. Na trwającym minutę i 24 sekundy filmie
      słychać wyjącą syrenę, okrzyki po rosyjsku oraz odgłosy przypominające
      strzały. Jak doniosło Radio Zet, nagraniem zainteresowała się już Naczelna
      Prokuratura Wojskowa. Śledczy sprawdzą, czy rzeczywiście ktoś
      strzelał. "Nie możemy zbagatelizować tego filmu" - powiedział Radiu ZET
      pułkownik Jerzy Artymiak.

Film, który pojawił się dwa dni temu w internecie, został wczoraj usunięty
      z większości serwisów. Dopiero wieczorem, gdy kilka stron (m.in.
      Niezależna.pl) umieściło w internecie zrobioną zawczasu kopię nagrania,
      internauci znów mogli go oglądać.

Podane pod filmem tłumaczenie - z uwagi na słabą jakość filmu i brak
      specjalistycznego oprogramowania fonoskopijnego - może zawiera oczywiście
      błędy.

Tłumaczenie i spisanie dialogów oraz komentarz autorstwa naszego
      Czytelnika. Dziękujemy za pomoc!

00:43 (do kolegi) Кругом давай, кругом! Он уходит! - Okrążaj go, okrążaj!
      On ucieka!

00:48-00:49 (do kogoś) Давай сюда, паскуда! - Chodź tu, kanalio!
      (dosłownie: "dawaj tu, paskudo!" Użyte w tonie rozkazującym)

00:50 - Убегай сюда! - Tu uciekaj (inny głos, tak jak by krzyczał do
      uciekającego kumpla [tu nie jestem pewien, duże prawdopodobieństwo, że
      przez syrenę nie usłyszałem wyraźnie, ale coś jakby])

00:54 (do kogoś) Стоять!!! - Stać!!!

00:57 [słychać pierwszy strzał]

1:00-1:02 (filmujący do siebie) Нихуя себе?! - O k..., ja pier...!

1:06 [słychać drugi strzał]

1:12-1:13 (do gapiów) Все назад, быстро! - Wszyscy do tyłu, natychmiast!

1:13 [słychać trzeci strzał]

1:15 [słychać czwarty strzał]

1:18-1:21 (do dziadka) Отец уходи, всё, уходим. - Ojciec, odejdź. Już,
      idźcie.
      (Słowo "ojciec" w tym kontekście jest zwrotem grzecznościowym do starszego
      człowieka, który jest w wieku zbliżonym do wieku ojca osoby posługującej
      się tym terminem. Rosjanie używają bardzo często takich zwrotów, zwłaszcza
      do starszych osób)

1:21 (filmujący do siebie) Нихуя себе?! - O k..., ja pier...!

---------

Kanalio - Rosjanie nazwaliby tak raczej kogoś, kto dopuszcza się skrajnie
      niemoralnego występku. Na przykład szabrownika. W tej sytuacji na pewno to
      była milicja, a ten ktoś próbował coś ukraść z miejsca katastrofy. Sądząc
      po wyrazie "kanalio", które jest używane bardzo rzadko, mogę wywnioskować,
      że ten ktoś mógł się nawet dopuścić okradania ciała. Ale to są tylko moje
      prywatne odczucia. Mogę się mylić. Mógł po prostu oglądać szczątki
      samolotu i być wzięty pomyłkowo za szabrownika.

POWRÓT
      Portal Niezależna.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy,
      jeżeli uważasz, że którykolwiek wpis narusza czyjeś dobra zgłoś nadużycie,
      wyślij e-mail na adres: moderator.niezalezna@gmail.com

Forum Słowiańskie
      gg 1728585
    • ignorant11 Wiem kto strzelał 16.04.10, 15:31

Sława!

Nie wiecie?

hitlerowcy

Forum Słowiańskie
      gg 1728585
      • brigada_di_bandito Re: Wiem kto strzelał 16.04.10, 16:02
        ignorant nie obrażaj hitlerowców,ci co strzelali są gorsi.
        • brigada_di_bandito Re: Wiem kto strzelał 16.04.10, 16:09
          S nowa w Katynie my ubijali
          I tajna budiet na wieki.
          Tak nas uczyłsja tow.Stalin
          Niet problema,kak niet czeławieki
          • ignorant11 Re: Wiem kto strzelał 16.04.10, 20:45
            brigada_di_bandito napisała:

> S nowa w Katynie my ubijali
            > I tajna budiet na wieki.
            > Tak nas uczyłsja tow.Stalin
            > Niet problema,kak niet czeławieki

kak niet Kaczorow, kak niet rusofobow