Dodaj do ulubionych

Dokumenty,dokumenty.

28.04.10, 16:50
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7824256,Sa_dokumenty_dotyczace_Katynia__ktore_jeszcze_nie.html
Tak ze to Miedzio spowodowal katastrofe bo chcial archiwa
wyczyscic.I sprawdzic strone internetowa.
Ale my to wiemy,nabrac sie nie damy dzieki telewizji za
przeproszeniem publicznej.
www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,7824770,_Skandaliczny__oburzajacy___W_Rosji_o_filmie_Pospieszalskiego.html
Obserwuj wątek
    • bmc3i Polski paradoks 28.04.10, 16:56
      browiec1 napisał:

> www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,7824770,_Skandaliczny__oburzajacy___W_Rosji_o_filmie_Pospieszalskiego.html

Najlepszy z tego jest "polski paradoks"

"polski paradoks, że partia opozycyjna (PiS) ma w rękach telewizję
      publiczną".

:)
      kurcze, faktycznie paradoks. Zwlaszcza w panstwie demokratycznym....

• browiec1 Re: Polski paradoks 28.04.10, 17:51
        tez mi sie to podobalo,tyle ze tu Rosjanie maja racje-w polskim
        wykonaniu TV publiczna to nie paradoks a kpina.
      • maccard Re: Polski paradoks 28.04.10, 20:34
        bmc3i napisał:

> kurcze, faktycznie paradoks. Zwlaszcza w panstwie demokratycznym....

Tak. W państwie demokratycznym jest paradoksem, a nawet skandalem, taka
        zależność głównego kanału telewizji PUBLICZNEJ od jednej partii.
        • bmc3i Re: Polski paradoks 28.04.10, 21:48
          maccard napisał:

> bmc3i napisał:
          >
          > > kurcze, faktycznie paradoks. Zwlaszcza w panstwie demokratycznym....
          >
          > Tak. W państwie demokratycznym jest paradoksem, a nawet skandalem, taka
          > zależność głównego kanału telewizji PUBLICZNEJ od jednej partii.

Akurat nie na 300% nie o to Rosjanie nazwali poslkim absurdem, lecz o telewizje
          publiczna w rekach opozycji a nie władzy...
          • bmc3i a'propos maccard 28.04.10, 21:49
            bmc3i napisał:

> maccard napisał:
            >
            > > bmc3i napisał:
            > >
            > > > kurcze, faktycznie paradoks. Zwlaszcza w panstwie demokratycznym...
            > .
            > >
            > > Tak. W państwie demokratycznym jest paradoksem, a nawet skandalem, taka
            > > zależność głównego kanału telewizji PUBLICZNEJ od jednej partii.

Wolal bys powtorek z czasow tVP Kwiatkowskiego, ktory latal na konsultacje do
            Millera na Rozbrat, czy moze wolalbys wrocic do czasów Radiokomitetu?
            • maccard Re: a'propos maccard 28.04.10, 21:55
              bmc3i napisał:

> bmc3i napisał:
              >
              > > maccard napisał:
              > >
              > > > bmc3i napisał:
              > > >
              > > > > kurcze, faktycznie paradoks. Zwlaszcza w panstwie demokratycz
              > nym...
              > > .
              > > >
              > > > Tak. W państwie demokratycznym jest paradoksem, a nawet skandalem,
              > taka
              > > > zależność głównego kanału telewizji PUBLICZNEJ od jednej partii.
              >
              >
              > Wolal bys powtorek z czasow tVP Kwiatkowskiego, ktory latal na konsultacje do
              > Millera na Rozbrat, czy moze wolalbys wrocic do czasów Radiokomitetu?

Tak. Oraz jestem zaplutym karłem reakcji i wodą na młyn podżegaczy wojennych.
              • bmc3i Re: a'propos maccard 28.04.10, 22:04
                maccard napisał:

> bmc3i napisał:
                >
                > > bmc3i napisał:
                > >
                > > > maccard napisał:
                > > >
                > > > > bmc3i napisał:
                > > > >
                > > > > > kurcze, faktycznie paradoks. Zwlaszcza w panstwie demok
                > ratycz
                > > nym...
                > > > .
                > > > >
                > > > > Tak. W państwie demokratycznym jest paradoksem, a nawet skand
                > alem,
                > > taka
                > > > > zależność głównego kanału telewizji PUBLICZNEJ od jednej part
                > ii.
                > >
                > >
                > > Wolal bys powtorek z czasow tVP Kwiatkowskiego, ktory latal na konsultacj
                > e do
                > > Millera na Rozbrat, czy moze wolalbys wrocic do czasów Radiokomitetu?
                >
                > Tak. Oraz jestem zaplutym karłem reakcji i wodą na młyn podżegaczy wojennych.

Nie, po prostu Cie pytam. Nie zauwazyles znaku zapytania? Toi nie jest pytanie
                retoryczne.

Ja wole choc jedna stacje telewizyjna w rekach opozycji, niz wszystkie 3
                najwieksze media ogolnopolskie, bez najmniejszej krepacji wspierajace aktualny
                rzad. A tak by bylo, gdyby TVP nie znajdowala sie w rekach opozycji. Bo ITI i
                Agora, zajmuja sie glownie patrzeniem na rece opozycji, zamioast wladzy. I to
                bez najmniejszego skrepowania.
                • maccard Re: a'propos maccard 28.04.10, 22:15
                  bmc3i napisał:

> Nie, po prostu Cie pytam. Nie zauwazyles znaku zapytania? Toi nie jest pytanie
                  > retoryczne.

Dostałeś odpowiedź adekwatną do poziomu pytania.

> Ja wole choc jedna stacje telewizyjna w rekach opozycji, niz wszystkie 3
                  > najwieksze media ogolnopolskie, bez najmniejszej krepacji wspierajace aktualny
                  > rzad. A tak by bylo, gdyby TVP nie znajdowala sie w rekach opozycji. Bo ITI i
                  > Agora, zajmuja sie glownie patrzeniem na rece opozycji, zamioast wladzy. I to
                  > bez najmniejszego skrepowania.

Zapomniałeś o "Faktach i Mitach".
                  • bmc3i Re: a'propos maccard 28.04.10, 22:20
                    maccard napisał:

> bmc3i napisał:
                    >
                    > > Nie, po prostu Cie pytam. Nie zauwazyles znaku zapytania? Toi nie jest py
                    > tanie
                    > > retoryczne.
                    >
                    > Dostałeś odpowiedź adekwatną do poziomu pytania.

To taki wytrych co? odpowiedz adekwatna do poziomu pytania.... Pytanie bylo
                    oparte na faktach, na ujawnionym przez skloconego z SLD rednacza trybuny
                    bieganiu kwiatkowskiego na Rozbrat, w celu ustalenia z ludzmi Millera, w jaki
                    sposob TVP ma informowac o dzialaniach rzadu Millera.

Jesli Ty wolisz media spolegliwe wobec wladzy, to Twoja sprawa. Ale ja nie, wole
                    zeby choc jedne silne medium bylo w rece najgorszej nawet opozycji, niz samych
                    klaklierow PO, spod znaku Agory i ITI, ktore zjamuja sie glownie zwlaaczniami
                    opozycji, a nie patrzeniem na rece wladzy.

>
                    >
                    > > Ja wole choc jedna stacje telewizyjna w rekach opozycji, niz wszystkie 3
                    > > najwieksze media ogolnopolskie, bez najmniejszej krepacji wspierajace akt
                    > ualny
                    > > rzad. A tak by bylo, gdyby TVP nie znajdowala sie w rekach opozycji. Bo I
                    > TI i
                    > > Agora, zajmuja sie glownie patrzeniem na rece opozycji, zamioast wladzy.
                    > I to
                    > > bez najmniejszego skrepowania.
                    >
                    > Zapomniałeś o "Faktach i Mitach".
                    • marek_boa Re: a'propos maccard 29.04.10, 07:56
                      Matrek wczoraj przez przypadek przełączyłem wieczorem na TVP-1 i akurat leciał
                      program redagowany przez A,Gargas czyli "Misja specjalna" (czy jakoś tak?!) na
                      temat właśnie katastrofy w Smoleńsku - za głównych szpeni od wszystkiego służyli
                      Antek Policmajster i jeszcze kilku oszołomów - pięknie podpisanych jako
                      "specjalistów od służb specjalnych" - no i "stado świadków" opowiadających w
                      ciemnym pokoju i ze zmienionym głosem jak to byli szykanowani przez Rosjan
                      podczas pracy przy wraku samolotu i identyfikacji zwłok! Tak nieudolnie
                      zrobionej propagandowej agitki i czarnego PR to ja jak żyję nie pamiętam! Chyba
                      jednak wolałem już Kwiatkowskiego na fotelu prezesa TVP pomimo tego ,że był
                      "przekierowany" w stronę ówczesnego rządu! Zawsze mogłem przełączyć na ,którąś z
                      prywatnych stacji i dowiedzieć się więcej! "Jedynka" po tym jak kierownictwo
                      przejęły Potwory i Spółka z wiarygodnością poszła się jeb..ć na samo dno!
                      • browiec1 Re: a'propos maccard 29.04.10, 12:29
                        Prawda,prawda.
                    • maccard Re: a'propos maccard 29.04.10, 08:01
                      bmc3i napisał:

> To taki wytrych co? odpowiedz adekwatna do poziomu pytania.... Pytanie bylo
                      > oparte na faktach, na ujawnionym przez skloconego z SLD rednacza trybuny
                      > bieganiu kwiatkowskiego na Rozbrat, w celu ustalenia z ludzmi Millera, w jaki
                      > sposob TVP ma informowac o dzialaniach rzadu Millera.

To nie był wytrych. To miał być bejsbol, którym chciałem cię zmusić do
                      logicznego myślenia, ale masz zbyt mocny hełm ideologiczny.

Napisałem, że jest skandalem gdy telewizja PUBLICZNA, po raz kolejny podkreślam
                      słowo PUBLICZNA, jest tubą ideologiczną JEDNEJ partii.

Ty z tego zrozumiałeś, jakobym się domagał przekazania telewizji publicznej w
                      ręce innej partii.

> Jesli Ty wolisz media spolegliwe wobec wladzy, to Twoja sprawa.

No właśnie. Już ty lepiej wiesz co ja wolę i wyraźnie zamierzasz mi to
                      udowodnić. Wolałem więc sam się przyznać wcześniej.

Przepraszam, zapomniałem dodać, że oprócz lania wody na młyn odwetowców
                      konspiruję też z krasnoludkami sikającymi kotu Alikowi do mleka.
                      • bmc3i Re: a'propos maccard 29.04.10, 14:23
                        maccard napisał:

> bmc3i napisał:
                        >
                        > > To taki wytrych co? odpowiedz adekwatna do poziomu pytania.... Pytanie by
                        > lo
                        > > oparte na faktach, na ujawnionym przez skloconego z SLD rednacza trybuny
                        > > bieganiu kwiatkowskiego na Rozbrat, w celu ustalenia z ludzmi Millera, w
                        > jaki
                        > > sposob TVP ma informowac o dzialaniach rzadu Millera.
                        >
                        > To nie był wytrych. To miał być bejsbol, którym chciałem cię zmusić do
                        > logicznego myślenia, ale masz zbyt mocny hełm ideologiczny.
                        >
                        > Napisałem, że jest skandalem gdy telewizja PUBLICZNA, po raz kolejny podkreślam
                        > słowo PUBLICZNA, jest tubą ideologiczną JEDNEJ partii.

A znasz jakis przypadek w historii, kiedy nia nie byla? A moze wowczas gdy byla
                        tubą rzadzacej Unii Demokratycznej, pozniej Unii Wolnosci, rowniez wyrazales
                        oburzenie?

>
                        > Ty z tego zrozumiałeś, jakobym się domagał przekazania telewizji publicznej w
                        > ręce innej partii.
                        >

Nie, zrozumialem, ze przeszkadza Ci wladanie telewizja przez oboz polityczny
                        przecinikow PO. I nawet nie przychodzi Ci na mysl, ze media w rekach opoztycji,
                        to cos najpiekniejszego co demokracja - w odróżonieniu od dyktatury - ma do
                        zaoferowania.

> > Jesli Ty wolisz media spolegliwe wobec wladzy, to Twoja sprawa.
                        >
                        > No właśnie. Już ty lepiej wiesz co ja wolę i wyraźnie zamierzasz mi to
                        > udowodnić. Wolałem więc sam się przyznać wcześniej.
                        >
                        > Przepraszam, zapomniałem dodać, że oprócz lania wody na młyn odwetowców
                        > konspiruję też z krasnoludkami sikającymi kotu Alikowi do mleka.
                        • maccard Re: a'propos maccard 29.04.10, 15:22
                          bmc3i napisał:

> A znasz jakis przypadek w historii, kiedy nia nie byla? A moze wowczas gdy byla
                          > tubą rzadzacej Unii Demokratycznej, pozniej Unii Wolnosci, rowniez wyrazales
                          > oburzenie?

Nie wiem czy to jeszcze bzdura, czy już celowe kłamstwo?
                          Unia Wolności posiadała telewizję... tyle, że prezesa telewizji nie posiadała.
                          Sprawdź kto zasiadał w fotelu prezesa, a potem napisz kto wówczas rządził.

> Nie, zrozumialem, ze przeszkadza Ci wladanie telewizja przez oboz polityczny
                          > przecinikow PO. I nawet nie przychodzi Ci na mysl, ze media w rekach opoztycji,
                          > to cos najpiekniejszego co demokracja - w odróżonieniu od dyktatury - ma do
                          > zaoferowania.

Po pierwsze, znowu lepiej znasz moje myśli ode mnie samego?

Po drugie, skoro to takie pożyteczne i wspaniałe, to czemu się ta partia
                          opozycyjna tak od tego odżegnuje?

> > > Jesli Ty wolisz media spolegliwe wobec wladzy, to Twoja sprawa.
                          > >
                          > > No właśnie. Już ty lepiej wiesz co ja wolę i wyraźnie zamierzasz mi to
                          > > udowodnić. Wolałem więc sam się przyznać wcześniej.
                          > >
                          > > Przepraszam, zapomniałem dodać, że oprócz lania wody na młyn odwetowców
                          > > konspiruję też z krasnoludkami sikającymi kotu Alikowi do mleka.
                          >
                          >
                          • browiec1 Re: a'propos maccard 29.04.10, 15:32
                            Ja tylko dodam ze UW byla jedynie mniejszym koalicjantem chlopcow z
                            AWS ktorzy prawdziwy rozpizd robili,a nie ze UW "rzadzila".
                          • bmc3i Re: a'propos maccard 29.04.10, 15:33
                            maccard napisał:

> bmc3i napisał:
                            >
                            > > A znasz jakis przypadek w historii, kiedy nia nie byla? A moze wowczas gd
                            > y byla
                            > > tubą rzadzacej Unii Demokratycznej, pozniej Unii Wolnosci, rowniez wyraza
                            > les
                            > > oburzenie?
                            >
                            > Nie wiem czy to jeszcze bzdura, czy już celowe kłamstwo?
                            > Unia Wolności posiadała telewizję... tyle, że prezesa telewizji nie posiadała.
                            > Sprawdź kto zasiadał w fotelu prezesa, a potem napisz kto wówczas rządził

1991- 1993 Zaorski - radiokomitet

> > Nie, zrozumialem, ze przeszkadza Ci wladanie telewizja przez oboz polityc
                            > zny
                            > > przecinikow PO. I nawet nie przychodzi Ci na mysl, ze media w rekach opoz
                            > tycji,
                            > > to cos najpiekniejszego co demokracja - w odróżonieniu od dyktatury - ma
                            > do
                            > > zaoferowania.
                            >

>
                            > Po drugie, skoro to takie pożyteczne i wspaniałe, to czemu się ta partia
                            > opozycyjna tak od tego odżegnuje?

Mentalnosc oblężonej twierdzy? A'propos, jak to jest z wladaniem TVP przez jedna
                            partie, skoro "dwojka" jest w rekach SLD? To jakas czesc PiSu? "Frondy", czy
                            kogo tam jeszcze?

>
                            > > > > Jesli Ty wolisz media spolegliwe wobec wladzy, to Twoja spraw
                            > a.
                            > > >
                            > > > No właśnie. Już ty lepiej wiesz co ja wolę i wyraźnie zamierzasz mi
                            > to
                            > > > udowodnić. Wolałem więc sam się przyznać wcześniej.
                            > > >
                            > > > Przepraszam, zapomniałem dodać, że oprócz lania wody na młyn odweto
                            > wców
                            > > > konspiruję też z krasnoludkami sikającymi kotu Alikowi do mleka.
                            > >
                            > >

> Po pierwsze, znowu lepiej znasz moje myśli ode mnie samego?

Skoro wolisz pisac o krasnoludkach, to sie nie dziw.
                            • maccard Re: a'propos maccard 29.04.10, 15:51
                              bmc3i napisał:

> maccard napisał:

> > Sprawdź kto zasiadał w fotelu prezesa, a potem napisz kto wówczas rządził
                              >
                              > 1991- 1993 Zaorski - radiokomitet

Tak, a przed nim był to Ryszard Bender, a po nim Marek Jurek. Zaiste, władanie
                              Unii Demokratycznej było niepodzielne.

> > > Nie, zrozumialem, ze przeszkadza Ci wladanie telewizja przez oboz p
                              > olityc
                              > > zny
                              > > > przecinikow PO. I nawet nie przychodzi Ci na mysl, ze media w rekac
                              > h opoz
                              > > tycji,
                              > > > to cos najpiekniejszego co demokracja - w odróżonieniu od dyktatury
                              > - ma
                              > > do
                              > > > zaoferowania.
                              > >
                              >
                              > >
                              > > Po drugie, skoro to takie pożyteczne i wspaniałe, to czemu się ta partia
                              > > opozycyjna tak od tego odżegnuje?
                              >
                              >
                              > Mentalnosc oblężonej twierdzy? A'propos, jak to jest z wladaniem TVP przez jedn
                              > a
                              > partie, skoro "dwojka" jest w rekach SLD? To jakas czesc PiSu? "Frondy", czy
                              > kogo tam jeszcze?

Jak się nauczysz czytać to jeszcze pogadamy. Na razie tylko przypomnę, że cały
                              czas mowa o GŁÓWNYM kanale telewizji publicznej.
                              forum.gazeta.pl/forum/w,539,110698695,110709625,Re_Polski_paradoks.html

> Skoro wolisz pisac o krasnoludkach, to sie nie dziw.

Jesteś infantylny, dlatego z tobą o krasnoludkach.
                              • bmc3i Re: a'propos maccard 29.04.10, 16:07
                                maccard napisał:

> bmc3i napisał:
                                > > maccard napisał:
                                > > > Sprawdź kto zasiadał w fotelu prezesa, a potem napisz kto wówczas r
                                > ządził
                                > >
                                > > 1991- 1993 Zaorski - radiokomitet

> Tak, a przed nim był to Ryszard Bender, a po nim Marek Jurek. Zaiste, władanie
                                > Unii Demokratycznej było niepodzielne.

Nie krec. Akurat Zaorski byl szefem telewizji publicznej od 1991 roku do 93, to
                                sa rzady UD i koalicji.

> > > > Nie, zrozumialem, ze przeszkadza Ci wladanie telewizja przez
                                > oboz p
                                > > olityc
                                > > > zny
                                > > > > przecinikow PO. I nawet nie przychodzi Ci na mysl, ze media w
                                > rekach opozycji, to cos najpiekniejszego co demokracja - w odróżonieniu od
                                dyktatury - ma do zaoferowania.
                                > > >
                                > > > Po drugie, skoro to takie pożyteczne i wspaniałe, to czemu się ta p
                                > artia
                                > > > opozycyjna tak od tego odżegnuje?
                                > >
                                > >
                                > > Mentalnosc oblężonej twierdzy? A'propos, jak to jest z wladaniem TVP prze
                                > z jedn
                                > > a
                                > > partie, skoro "dwojka" jest w rekach SLD? To jakas czesc PiSu? "Frondy",
                                > czy
                                > > kogo tam jeszcze?
                                >
                                > Jak się nauczysz czytać to jeszcze pogadamy. Na razie tylko przypomnę, że cały
                                > czas mowa o GŁÓWNYM kanale telewizji publicznej.

Wow! To juz krok na przód. Teraz doszlismy ze juz nie TVP lecz tylko jeden z jej
                                kanałów... No, no, to juz postep...

>
                                > > Skoro wolisz pisac o krasnoludkach, to sie nie dziw.
                                >
                                > Jesteś infantylny, dlatego z tobą o krasnoludkach.

Skoro nie wiesz nawet co oznacza "infantylizm"...
                                • maccard Re: a'propos maccard 29.04.10, 19:47
                                  bmc3i napisał:

> Nie krec. Akurat Zaorski byl szefem telewizji publicznej od 1991 roku do 93, to
                                  > sa rzady UD i koalicji.

Twierdzisz, że Bender i Jurek nie byli szefami Radiokomitetu?

Życiorys Ryszarda Bendera
                                  za wiki:
                                  Od kwietnia 1993 do lipca 1994 zasiadał w Krajowej Radzie Radiofonii i
                                  Telewizji z nominacji Lecha Wałęsy. W okresie 30 marca do 21 lipca 1994
                                  zajmował stanowisko przewodniczącego KRRiT.

Życiorys Marka Jurka za wiki:
                                  Od 1995 do 2001 zasiadał w Krajowej Radzie Radiofonii i Telewizji z nominacji
                                  Lecha Wałęsy, przewodniczył KRRiT od maja do grudnia 1995.

W tych czasach TVP była państwowym podmiotem gospodarczym i zarządzał nią tzw.
                                  Radiokomitet. Pierwszym prezesem zarządu TVP SA był Wiesław Walendziak. Dziwne,
                                  że on jakoś też się z UD nie kojarzy.

> Wow! To juz krok na przód. Teraz doszlismy ze juz nie TVP lecz tylko jeden z je
                                  > j
                                  > kanałów... No, no, to juz postep...

Ja też się bardzo cieszę, że ten krok naprzód uczyniłeś. Znaczy, że postępy w
                                  czytaniu ze zrozumieniem są u ciebie zauważalne.

> > Skoro wolisz pisac o krasnoludkach, to sie nie dziw.
                                  > >
                                  > > Jesteś infantylny, dlatego z tobą o krasnoludkach.
                                  >
                                  > Skoro nie wiesz nawet co oznacza "infantylizm"...

No właśnie... jak dziecko.
                        • browiec1 Re: a'propos maccard 29.04.10, 15:35
                          Media w rekach opozycji moze i sa piekne ale jak sa nadal mediami,a
                          nie szambem.Jakby za jakis czas np. PO byla w opozycji i zaczela
                          caly dzien w panstwowej TV puszczac porno tez bys pial z zachwytu?
                          (choc niektorzy pewnie tak:)
                          • bmc3i Re: a'propos maccard 29.04.10, 15:42
                            browiec1 napisał:

> Media w rekach opozycji moze i sa piekne ale jak sa nadal mediami,a
                            > nie szambem.Jakby za jakis czas np. PO byla w opozycji i zaczela
                            > caly dzien w panstwowej TV puszczac porno tez bys pial z zachwytu?
                            > (choc niektorzy pewnie tak:)

Chyba nie podejrzewasz pisu o szerzenie porno...
                            Gdyby za jakis czas PO byla w opozycji, a w rekach PiS znajdowalaby sie TVP,
                            Agora i ITI, to dopiero bylbym zmartwiony.
                            • browiec1 Re: a'propos maccard 29.04.10, 15:51
                              To napisalem wyraznie-gdyby opozycyjna PO cos takiego zrobila czy
                              dalej bylbys szczesliwy ze TV jest w rekach opozycji niezaleznie co
                              w niej jest.
                              • bmc3i Re: a'propos maccard 29.04.10, 15:56
                                browiec1 napisał:

> To napisalem wyraznie-gdyby opozycyjna PO cos takiego zrobila czy
                                > dalej bylbys szczesliwy ze TV jest w rekach opozycji niezaleznie co
                                > w niej jest.

Odpowiedzialem przeciez. Tak. Najwiekszym zlem jakiue mogloby sie zdazyc, to
                                calkowite opanowanie liczacych sie mediow w kraju, przez partię ządzącą. Nie
                                wiem jak Tobie, ale aktualny system rosyjski, nie budzi mojej sympatii.
                                • browiec1 Re: a'propos maccard 29.04.10, 16:18
                                  Matrek,po raz ostatni:jak chca swoja propagande uprawiac to niech
                                  sobie telewizje zaloza(bo trwam ich juz srednio lubi) i tam to
                                  odstawiaja.Nie za pieniadze podatnikow! TVP ma inne zadania,choc
                                  ostatnio okazalo sie ze Klan i M jak milosc to programy misyjne...
                                  • bmc3i Re: a'propos maccard 29.04.10, 16:23
                                    browiec1 napisał:

> Matrek,po raz ostatni:jak chca swoja propagande uprawiac to niech
                                    > sobie telewizje zaloza(bo trwam ich juz srednio lubi) i tam to
                                    > odstawiaja.Nie za pieniadze podatnikow! TVP ma inne zadania,choc
                                    > ostatnio okazalo sie ze Klan i M jak milosc to programy misyjne...

Wiesz, chcac zreformowac TVP, nalezaloby zaczac od finansow tej instytucji,
                                    tzn., abonamentu. Tymczasem ta sprawa w Polsce przypomina farse. Coraz to
                                    bardzxiej absurdalne pomysly. A wystarczy albo skorzystac ze wzrodu
                                    brytyjskiego, w ktorym jestes rejestrowany w sklepie jako platnik abonamentu
                                    przy zakupie telewizora, i egzekwowac to za pomoca urzedu skarbowego, albo jak w
                                    Stanach, np., gdzie telewizja publiczna jest w calosci finansowana przez budzet
                                    panstwa, i wtedy nie prowadzi zadnej misji, lecz zdaje sprawozdanie z prac rzadu
                                    i parlamentu jedynie.
                                    • browiec1 Re: a'propos maccard 29.04.10, 16:29
                                      I dlatego druga wersja jest lepsza,skonczyloby sie posmiewisko
                                      polaczone z klamstwem.Bo nie wiedze powodu aby ktos mial finansowac
                                      badziew ktorego nie oglada,a zeby rozne partie mialy sie gdzie bujac
                                      a prezesi brac niezle pensje i jeszcze lepsze,kosmiczne odprawy.
                                      • bmc3i Re: a'propos maccard 29.04.10, 16:42
                                        browiec1 napisał:

> I dlatego druga wersja jest lepsza,skonczyloby sie posmiewisko
                                        > polaczone z klamstwem.Bo nie wiedze powodu aby ktos mial finansowac
                                        > badziew ktorego nie oglada,a zeby rozne partie mialy sie gdzie bujac
                                        > a prezesi brac niezle pensje i jeszcze lepsze,kosmiczne odprawy.

To jest pewna idea funkcjonowania telewizji publicznej. Czy jednak wyobrazasz
                                        sobie funkcjonowanie w Polsce na dluzsza mete kanalu telewizyjnego, ktory non
                                        stop od rana do wieczora relacjonuje posiedzenia Sejmu Senatu i Rady ministrów?
                                        W USA to funkcjonuje, bo po pierwsze ten kraj ma 300 mln potencjalnych odbiorców
                                        takiej ramowki, a nie 36 jak w Polsce. Po drugie, zycie publiczne w Polsce jest
                                        znacznie bardziej zamkniete niz w USA, w USA żaden urzednik panstwa - cywilny
                                        badz wojskowy - nie ma prawa odmowic mediom jakiejkolwiek informacji, jesli ona
                                        nie jest objeta klazula tajnosci, tymczasem w Polsce bywa z tym roznie. Sądze ze
                                        istnialby wobec tego problem z zapelnieniem czasu antenowego.
                                        • browiec1 Re: a'propos maccard 29.04.10, 16:49
                                          Podobne pierdoly leca w TVP3(kolejny darmozjad).A ze bylby problem z
                                          ramowka?To juz mnie malo obchodzi,niechby bajki dla dzieci
                                          puszczali. W koncu finansuje to panstwo to i relacje z tego co
                                          panstwo robi bylyby wystarczajace.
                                • maccard Re: a'propos maccard 29.04.10, 20:04
                                  bmc3i napisał:

> Odpowiedzialem przeciez. Tak. Najwiekszym zlem jakiue mogloby sie zdazyc, to
                                  > calkowite opanowanie liczacych sie mediow w kraju, przez partię ządzącą. Nie
                                  > wiem jak Tobie, ale aktualny system rosyjski, nie budzi mojej sympatii.

Propagandowe bla, bla, bla...

Rozumiem, że PiS wykonując tuż przed świętami 2005 roku skok na media,
                                  przeprowadzając stosowną ustawę w trybie super przyspieszonym, NIE ZWAŻAJĄC na
                                  protesty opozycji, planowało przekazać władzę nad mediami właśnie tej opozycji?
                                  To dlaczego tego nie zrobiło?
                                  Jakoś sobie nie przypominam twoich obaw z tamtego czasu.

Teraz co do największego nieszczęścia... Cierpisz na schizofrenię, czy
                                  jak? Podajesz jako wzorcowe rozwiązanie amerykańskie, gdzie telewizja publiczna
                                  jest finansowana z budżetu? Rozumiem, że wg ciebie, nie jest ona uzależniona od
                                  partii rządzącej...

Btw.
                                  Zawetowany przez Prezydenta projekt zmiany ustawy o radiofonii i telewizji,
                                  przewidywał właśnie finansowanie publicznych kanałów radia i telewizji (po
                                  jednym) z budżetu państwa. Pozostałe programy, dzisiaj misyjne, miały być
                                  sprywatyzowane.
                • browiec1 Re: a'propos maccard 29.04.10, 12:25
                  Nie jedna stacja TV,tylko cala telewizja panstwowa,plus panstwowe
                  radio,plus rzepa.Ze nie wspomne o mediach lokalnych.
                  • cie778 Re: a'propos maccard 29.04.10, 12:52
                    browiec1 napisał:

> Nie jedna stacja TV, tylko cala telewizja panstwowa,

Browiec, czy Ty potrafisz cokolwiek sam zweryfikować? Weźże pooglądaj parę razy
                    TVP Info albo TVP2 i dopiero potem gadaj, ok? Oba powyższe są obsadzone przez
                    SLD, toż samo telewizje lokalne.

> plus panstwowe radio,

Trójka jest niby PiSu, ale Pani Beata Michniewicz dalej szaleje - nijak mi to
                    nie pasuje do partyjnego radia. Reszty nie słucham.

> plus rzepa.

Znowu bełkot. Lisickiego na stanowisko mianowali norwescy właściciele
                    większościowego pakietu akcji. A brytole którzy ten pakiet przejęli nic
                    nie zrobili - może dlatego, że dochody Rzeczpospolitej jako jedynego dziennika
                    od paru lat rosną?

pozdrawiam
                    jasiol
                    • browiec1 Re: a'propos maccard 29.04.10, 15:30
                      To przeciez napisalem z kim ramie w ramie podzielono torcik.
                      A kto kogo mianowal na stanowisko jest malo wazne-wazne jakie leca
                      tam poglady.A chodzilo o wplywy w mediach w koncu.
                  • bmc3i Re: a'propos maccard 29.04.10, 13:28
                    browiec1 napisał:

> Nie jedna stacja TV,tylko cala telewizja panstwowa,plus panstwowe
                    > radio,plus rzepa.Ze nie wspomne o mediach lokalnych.

Panstwowe radio nie ma nic wspolnego z panstwowa telwizja. To nie tylko
                    oddzielna spolka, ale wrecz oddzielne spolki. Kazda rozglosnia lokalna polskiego
                    radia, to odrebna spolka skarbu [panstwa, ktoreych zarzady i rady nadzorcze sa
                    wymieniane po kazdych wyborach parlamentarnych, i od czsu ostatnich, niemal
                    niepodzielnie rzadza w nich PO z PSL>
                    • browiec1 Re: a'propos maccard 29.04.10, 15:33
                      Jak to nie ma nic wspolnego-rozmawiamy chyba kto ma na co wplyw.I
                      sprzedaje debilizmy za panstwowa kase.jesli robi to TVN,czy Wyborcza
                      nikomu nic do tego-robia to za wlasne pieniadze.
                      • bmc3i Re: a'propos maccard 29.04.10, 15:44
                        browiec1 napisał:

> Jak to nie ma nic wspolnego-rozmawiamy chyba kto ma na co wplyw.I
                        > sprzedaje debilizmy za panstwowa kase.jesli robi to TVN,czy Wyborcza
                        > nikomu nic do tego-robia to za wlasne pieniadze.

Zappomniales, ze nie chodzi tu o pieniadze, lecz o patrzenie wladzy na rece.
                        Szczerze mowiac, bylbym nawet za wprowadzeniem zapisu do ustawy o radiofonii i
                        telewizji, z mocy ktorego wladanie TVP nalezaloby sie z urzedu, partiom
                        opozycyjnym.
                        • browiec1 Re: a'propos maccard 29.04.10, 15:52
                          Tak i jeszcze kontrola nad armia.TV publiczna powinna byc
                          apolityczna i tyle.Niemozliwe?moze,pisze jak byc powinno.A co do
                          kasy-wlasnie o nia chodzi,bo moze duza czesc ludzi placaca na to
                          gowno pieniedza nie ma zamiaru w zamian dostawac wiadra pomyj i
                          mordy Pospieszalskiego z teoriami spiskowymi.
                          • bmc3i Re: a'propos maccard 29.04.10, 16:13
                            browiec1 napisał:

> Tak i jeszcze kontrola nad armia.TV publiczna powinna byc
                            > apolityczna i tyle.Niemozliwe?moze,pisze jak byc powinno.

Nie tyle nawet niemozliwe, ile to nieprawda ze tv publiczna powinna byc
                            apolityczna... Media publiczne ze swej istoty sa polityczne. A'polityczne media
                            publiczne, to zwrot zaprzeczajacy samemu sobie. A'polityczny to moze byc jedynie
                            National Geographic lub kanal TVP Kultura.

A co do
                            > kasy-wlasnie o nia chodzi,bo moze duza czesc ludzi placaca na to
                            > gowno pieniedza nie ma zamiaru w zamian dostawac wiadra pomyj i
                            > mordy Pospieszalskiego z teoriami spiskowymi.

Nie bredz browiec. Placisz abonament? Placi go tylko kilka procent teoretycznie
                            zobowiazanych. A na dodatek, wiekszosc z tych placacych to akurat moherzy. Jesli
                            juz wiec podnosissz kwestie placenia i otrzymywania czego w zamian, to akurat
                            sobie samemu w pieter strzelasz.
                            • browiec1 Re: a'propos maccard 29.04.10, 16:20
                              No tos pojechal,mnie tu z Rosja wyjechales a to co proponujesz to
                              wlasnie cos podobnego.
                              P.S.Ty widze rzeczywiscie sadzisz ze wiesz od kazdego lepiej co
                              robi:) Przy okazji-TVP nie utrzymuje sie z abonamentu,to bajki.
                              • bmc3i Re: a'propos maccard 29.04.10, 16:25
                                browiec1 napisał:

> No tos pojechal,mnie tu z Rosja wyjechales a to co proponujesz to
                                > wlasnie cos podobnego.
                                > P.S.Ty widze rzeczywiscie sadzisz ze wiesz od kazdego lepiej co
                                > robi:) Przy okazji-TVP nie utrzymuje sie z abonamentu,to bajki.

To Ty powolales sie w poprzednim poscie na to ze placisz abonament, wiec chcesz
                                cos w zamian otrzymywac... Nie ja.
                                • browiec1 Re: a'propos maccard 29.04.10, 16:31
                                  Ale pytam-skod wiesz kto z tego forum placi abonament?jasnowidz?
                                  Poza tym pisze chyba wyraznie-TVP jedynie w wymyslach utrzymuje sie
                                  z abonamentu.I nie widze powodu aby finansowac tube propagandowa
                                  jednej czy drugiej partii.A od patrzenia na rece to juz kiedys
                                  powolano CBA.
                                  • bmc3i Re: a'propos maccard 29.04.10, 16:44
                                    browiec1 napisał:

> Ale pytam-skod wiesz kto z tego forum placi abonament?jasnowidz?
                                    > Poza tym pisze chyba wyraznie-TVP jedynie w wymyslach utrzymuje sie
                                    > z abonamentu.I nie widze powodu aby finansowac tube propagandowa
                                    > jednej czy drugiej partii.A od patrzenia na rece to juz kiedys
                                    > powolano CBA.

Zaczynasz plesc androny zaprzeczajace podstawowym zasadom funkcjonowania
                                    demokracji. Teraz juz zaprzeczyles roli "4 władzy"...
                                    • browiec1 Re: a'propos maccard 29.04.10, 16:47
                                      Odniosles sie widze jedynie do ostatniego zdania.
                                      P.S.czwarta wladza to media,ale niezalezne.
                                      • bmc3i Re: a'propos maccard 29.04.10, 16:57
                                        browiec1 napisał:

> Odniosles sie widze jedynie do ostatniego zdania.

Owszem, bo nie chce mi sie prostowac Twojego odwracania kota ogonem, przez
                                        imputowanie mi ze to ja chce wzorem rosyjskim miec w Polsce wszystkie glowne
                                        media wspierajace rzad i zwalczajace opozycje.

> P.S.czwarta wladza to media,ale niezalezne.

Czwarta wladza to media patrzace na rece pierwsze, drugiej i trzeciej wladzy, a
                                        nnie "nizalezne". W pojeciu "niezaleznosci mediow" chodzi o ich niezaleznosc od
                                        organow panstwa, a nie od organizacji spolecznych. Czego uczyli Cie na tej
                                        politologi?
                                        • browiec1 Re: a'propos maccard 29.04.10, 17:01
                                          Problemy z czytaniem?tam nic o Rosji nie bylo a np. o finansowaniu i
                                          Twoich zdolnosciach jasnowidzenia.
                                          A na politologii mnie nauczyli m.in. ze media w jakikolwiek zalezne
                                          od jakiejs opcji politycznej nie sa obiektywne.Ale moze na AONie
                                          tego nie ucza.
                                          • bmc3i Re: a'propos maccard 29.04.10, 17:10
                                            browiec1 napisał:

> Problemy z czytaniem?tam nic o Rosji nie bylo a np. o finansowaniu i
                                            > Twoich zdolnosciach jasnowidzenia.
                                            > A na politologii mnie nauczyli m.in. ze media w jakikolwiek zalezne
                                            > od jakiejs opcji politycznej nie sa obiektywne.Ale moze na AONie
                                            > tego nie ucza.

Fakt, na AON nic nie wspominaja o roli mediów w panstwie. Media ZAWSZE sa
                                            zalezne od jakiejs opcji politycznej. Chyba ze zajmuja sie wylacznie robótkami
                                            ręcznymi. W konsekwencji, nie ma mediów "obiektywnych". W konsekwencji, "4
                                            wladza" spelnia swa role jedynie wowczas, gdy media reprezentuja cała mozaike
                                            polityczna, a nie wszystkie jak leci jedynie słuszną linie. A dokladnie tak by
                                            bylo, gdyby TVP nie byla w rekach opozycji. Bo jak na razie, dwa pozostale
                                            glowne polskie media - wydawnictwa i rozglosnie Agory i ITI, to bardzo scisle
                                            ukierunkowane politycznie przedsiewziecia biznesowo-informacyjne, ktore sa na
                                            przeciwleglym biegunie obiektywizmu. Dla równowagi wiec chociazby, TVP powinna
                                            pozostac w rekach opozycji.

• browiec1 Re: a'propos maccard 29.04.10, 17:24
                                              Jezusie nazarenski,a Ty dalej nie kumasz.Owszem,powinna byc cala
                                              mozaika polityczna w mediach,ale nie za panstwowe pieniadze.W
                                              Stanach np. sa dwa kanaly,z ktorych kazdy ma inne poglady(jeden
                                              Demokraci-MSNBC,jeden Republikanie-FOX)-kto je finansuje? jak PiS
                                              bedzie chcial mowic "prawde"(czy PO,PSL itd) niech sobie znajda
                                              sponsora ktory im TV zalozy.I niech sie tam pluja do usranej smierci.
                                              Jesli ktos sobie nawet dyrdymaly opowiada(np. dla niektorych TVN)
                                              ale ma sie za co utrzymac na rynku znaczy ze ktos to chce ogladac.I
                                              tyle.
                                              A jesli to za trudne to wlasnie TVP powinna byc apolityczna i
                                              prezentowac poglady wszystkich partii.
                                              • bmc3i Re: a'propos maccard 29.04.10, 17:35
                                                browiec1 napisał:

> Jezusie nazarenski,a Ty dalej nie kumasz.Owszem,powinna byc cala
                                                > mozaika polityczna w mediach,ale nie za panstwowe pieniadze.W
                                                > Stanach np. sa dwa kanaly,z ktorych kazdy ma inne poglady(jeden
                                                > Demokraci-MSNBC,jeden Republikanie-FOX)-kto je finansuje? jak PiS
                                                > bedzie chcial mowic "prawde"(czy PO,PSL itd) niech sobie znajda
                                                > sponsora ktory im TV zalozy.I niech sie tam pluja do usranej smierci.
                                                > Jesli ktos sobie nawet dyrdymaly opowiada(np. dla niektorych TVN)
                                                > ale ma sie za co utrzymac na rynku znaczy ze ktos to chce ogladac.I
                                                > tyle.

Spojrz na to z punktu widzenia państwa i spoleczenstwa.
                                                Lepsze dla panstwa i spoleczesntwa jest aby w mediach reprezentowane byly tylko
                                                te nurty polityczne, ktore dysponują duzym zapleczem finansowym, czy tez rozne
                                                nurty, w tym przeciwstawne? A jesli jeden z uznanych na świecie nurtow
                                                politycznych nie funkcjonuje w glownych mediach tylko z tego powodu ze nie
                                                dysponuje odpowiednia sila finansowa, to to jest dobre dla tego panstwa i
                                                spoleczesntwa? Wyobraz sobie hipotetyczna sytuacje, ze w Polsce jedynym nurtem
                                                dysponujacym odpowiednim zapleczem finansowym jest komunizm w w wersji
                                                trockistwoskiej, a co za tym idzie, wszystkie glowne media prywatne sa w jego
                                                wladaniu. Jako czlonkowi tego spoleczesntwa, odpowiadaloby Ci to? W takiej
                                                sytuacji tez bylobys za tym aby nurt liberalny i nurt prawicowy albo
                                                zorganizowal sobie finansowanie, albo ... sami sa sobie winni?

> A jesli to za trudne to wlasnie TVP powinna byc apolityczna i
                                                > prezentowac poglady wszystkich partii.

Powtarzam, apolitycvznosc mediow to utopia taka sama jak przemyslowa technologia
                                                produkcji złota.
                                                • browiec1 Re: a'propos maccard 29.04.10, 18:26
                                                  Wiele bylo utopii ktore udalo sie zrealizowac.
                                                  A co do tych nurtow,to powiedz mi w jakim zakresie w TVP w rekach
                                                  opozycji jest reprezentowany Lepper,Jurek,Mikke i paru innych?poza
                                                  tym jak pisalem-w Stanach jest jak jest i nikt o zagrozeniu
                                                  demokracji nie mowi bo np. Partia Libertariańska nie istnieje w
                                                  mediach.No i ja niekmu nie mowie zeby telewizje musial zakladac-
                                                  tylko prosze sie odfanzolic od stacji prywatnych ktore robia to co
                                                  robi prywatna firma-czyli co chce byle zgodnie z prawem.A jakby ten
                                                  komunizm byl tak silny to bysmy zyli w komunie i zaplecze finansowe
                                                  nie byloby potrzebne-TV i tak by byla ich.
                                                  poza tym rzecz podstawowa-nie mam nic przeciw prezentowaniu
                                                  pogladow,wrecz przeciwnie.Ale poglady to nie to samo co
                                                  pomowienia,klamstwa,oszczerstwa i budowanie jedynie swojego
                                                  wizerunku. Ze tak zacytuje klasyka-nie myl szamba z prefumeria.
                                                  • bmc3i Re: a'propos maccard 29.04.10, 19:26
                                                    browiec1 napisał:

> poza tym rzecz podstawowa-nie mam nic przeciw prezentowaniu
                                                    > pogladow,wrecz przeciwnie.Ale poglady to nie to samo co
                                                    > pomowienia,klamstwa,oszczerstwa i budowanie jedynie swojego
                                                    > wizerunku. Ze tak zacytuje klasyka-nie myl szamba z prefumeria.

Browiec, o tym co Ty uwazasz za pomowienia i oszczerstwa, najlepiej swiadczy
                                                    nasza wspolna dyskusja na tym forum, na temat odpowiedzialnosci Klicha we
                                                    wiadomej sprawie.

Widzisz, kazdemu mozna zarzucic pomiwienia i oszczerstwa, jesli tylko akurat nie
                                                    zgadza sie to z prezentowaną przez siebie "linią ideologiczna". To najprostszy
                                                    srodek obrony... A prawda nie ma nic do tego.
                                                  • browiec1 Re: a'propos maccard 29.04.10, 19:31
                                                    Po pierwsze ja w przeciwienstwie do staram sie byc obiektywny-od
                                                    dawna mowie ze Klich powinien wyleciec ale nie konkretnie za to,a
                                                    przynajmniej nie sam.Moja linia pogladowa nie ma tu nic do rzeczy bo
                                                    nie popieram ktorejkolwiek z partii o ktorych rozmawiamy.Ale nawet
                                                    zakladajac ze by tak bylo to robie to tu prywatnie w rozmowie z
                                                    Toba,a nie wylewam swoje zale w panstwowej telewizji na czyjs koszt.
                                                  • browiec1 Re: a'propos maccard 29.04.10, 19:32
                                                    tak przy okazji-znowu wybrales najmniej wazny fragment...
            • browiec1 Re: a'propos maccard 29.04.10, 12:23
              teraz lataja do siedziby innej partii(przypominam ze zdaje sie
              ci "komunisci" to na dobra sprawe pomogli przejac TVP "patriotom")
    • ignorant11 Zażadaja wbicia na pal Pospieszaalkiego... 28.04.10, 17:07
      Sława!

przesłania jego głowy do Moskwy.

I pod tymi warunkami beda gotowi przyjac pokajanie sie całego Narodu
      Polskiego- i jakies sluby jansogórskie o wyrzeczeniu sie rusofobii.

Aha zapomniałem ze spalenia filmu Pospieszalskiego oraz rozstrzelania
      wpasniałomyslnie tylko 3 wystepujacych w prog
      Forum Słowiańskie
      gg 1728585
      • ignorant11 Re: Zażadaja wbicia na pal Pospieszaalkiego... 28.04.10, 17:10
        ignorant11 napisał:

> Sława!
        >
        > przesłania jego głowy do Moskwy.
        >
        > I pod tymi warunkami beda gotowi przyjac pokajanie sie całego Narodu
        > Polskiego- i jakies sluby jansogórskie o wyrzeczeniu sie rusofobii.
        >
        > Aha zapomniałem ze spalenia filmu Pospieszalskiego oraz rozstrzelania
        > wpasniałomyslnie tylko 3 wystepujacych w programie Polaków.

Oraz wystapienia z NATO, bo wiadomo rusfobiczna organizacja przekazania
        nieodpłatnie Gdyni albo lepiej i Gdyni i Swinkowa w wieczysta dzierzawe...

To moze wtedy nawet Putin wspaniałomyslnmie opublikuje jakis artykuł z
        gazety o Katyniu, a moze nawet zezwoli na wyswietlanie w Polsce filmu
        WAJDY...

> Forum Słowiańskie
        > gg 1728585
        • brigada_di_bandito Re: Zażadaja wbicia na pal Pospieszaalkiego... 28.04.10, 19:55
          ignorant11 napisał:

> > I pod tymi warunkami beda gotowi przyjac pokajanie sie całego Narodu
          > > Polskiego- i jakies sluby jansogórskie o wyrzeczeniu sie rusofobii.

I wtedy przestaną mordować nam prezydentów i oficerów.
      • browiec1 Re: Zażadaja wbicia na pal Pospieszaalkiego... 28.04.10, 17:50
        Pospieszalski na palu?ja tam jestem za.
        • marek_boa Re: Zażadaja wbicia na pal Pospieszaalkiego... 28.04.10, 19:36
          Absolutnie się nie zgadzam Browiec! Pal w Polsce jest zarezerwowany wyłącznie
          dla ludzi wybitnych - takich na przykład jak Azja Tuchajbejowicz! Pospieszalski
          na palu to by była najgorsza zniewaga dla pala ją by ktokolwiek wymyślił!
          -Pozdrawiam!
          • browiec1 Re: Zażadaja wbicia na pal Pospieszaalkiego... 28.04.10, 19:47
            W sumie racja;)
          • bmc3i Re: Zażadaja wbicia na pal Pospieszaalkiego... 28.04.10, 22:26
            marek_boa napisał:

> Absolutnie się nie zgadzam Browiec! Pal w Polsce jest zarezerwowany wyłącznie
            > dla ludzi wybitnych - takich na przykład jak Azja Tuchajbejowicz! Pospieszalski
            > na palu to by była najgorsza zniewaga dla pala ją by ktokolwiek wymyślił!
            > -Pozdrawiam!

Czego Ty nie powiesz... To po jakiej szkole masz takie level etyczno-moralny?
            • marek_boa Re: Zażadaja wbicia na pal Pospieszaalkiego... 29.04.10, 08:00
              Jak to po jakiej?! Po WAT! Azję na pal,Janosika za ziobro (nie mylić z Zerem),a
              jak już coś na siłę Pospieszalskiemu to może "Hiszpańskie buty"?! Osobiście jak
              by się tak chwilę zastanowić to powinniśmy zrobić zciepę i kupić od Chińczyków
              po prostu sadzonki bambusa!
              • browiec1 Re: Zażadaja wbicia na pal Pospieszaalkiego... 29.04.10, 12:28
                Podaj numer konta:P
      • maxikasek Re: Zażadaja wbicia na pal Pospieszaalkiego... 28.04.10, 17:52
        > Aha zapomniałem ze spalenia filmu Pospieszalskiego oraz rozstrzelania
        > wpasniałomyslnie tylko 3 wystepujacych w prog
        A już myślałem, że napiszesz "3 wystepujacych w prog..ramie aktorów" ;-).
        Przy okazji ilu juz zidentyfikowano? Bo rano było trzech. CUgier-Kotki nie było? Wyszła już z odwyku?
        • bibolek1234 Re: Zażadaja wbicia na pal Pospieszaalkiego... 28.04.10, 17:59
          Maxi nie bądź złośliwy;-] wiesz po czym rozpoznajemy fachowców os teorii
          spiskowych? Paranoicy po napisaniu swojej wersji stawiają wykrzyknik. Inni TYLKO
          znak zapytania;-]
          • bmc3i Re: Zażadaja wbicia na pal Pospieszaalkiego... 28.04.10, 22:27
            bibolek1234 napisał:

> Maxi nie bądź złośliwy;-] wiesz po czym rozpoznajemy fachowców os teorii
            > spiskowych? Paranoicy po napisaniu swojej wersji stawiają wykrzyknik. Inni TYLK
            > O
            > znak zapytania;-]

:)

Ciekawe co na to marek boa :))
            • marek_boa Re: Zażadaja wbicia na pal Pospieszaalkiego... 29.04.10, 08:03
              Markowi_Boa za podejrzliwość płacą i to nawet nie źle bo taką ma paskudną
              robotę!:) A wykrzyknik robi u mnie za kropkę bo taką mam manierę - w moim wieku
              maniery miewać już wolno!:)
        • browiec1 Re: Zażadaja wbicia na pal Pospieszaalkiego... 28.04.10, 19:48
          Zupelnie o niej zapomnialem;) Ale zamiast cugier-kotki w pis nie
          bedzie paprotki:P
          wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7825821,Wybory_2010__Kaczynski_o_szefowej_kampanii__Nie_bedzie.html
    • dirloff Zbiorcza odpowiedż... 29.04.10, 21:13
      1. Najbardziej upartyjniona była tvp podczas prezesury
      Kwiatkowskiego. Nomen omen syna pułkownika LWP zajmującego się
      propagandą medialną i badaniami nad manipulacjami socjologicznymi.
      To, co Kolega matrek pisał, nie jest żadną przesadą. Media w tamtym
      czasie publikowały zdjęcia Kwiatkowskiego goszczącego na partyjnych
      zjazdach SLD (sic!). Natomiast jeden z jego ulubieńców, prowadzący
      Panoramę w tvp2, został nawet senatorem z listy SLD. W tym czasie w
      mediach publicznych (zarówno telewizyjnych, jak i radiowych)
      panowała koalicja SLD-UW, blokukąca jakiekolwiek treści bardziej
      wyraziste prawicowo. Podczas tej medialnej koalicji robiono takie
      myki, "promując" daną ideę czy ideologię, że w serialach kierowanych
      do masowego, niewykształconego widza, przemycano różnego rodzaju
      treści polityczne, np. podczas referendum akcesyjnego
      (UE), "zachęcano" do głosowania "za" akcesją, ukazując głównych -
      tych sympatycznych - bohaterów seriali jako zwolenników
      przystąpienia do Unii (Złotoposcy, Klan, inne). Sprawa była wtedy
      głośna.

A propos odnośnie utyskiwań na popkulturowy kicz serwowany przez
      publiczną tv - to właśnie w czasach Kwiatkowskiego 1-ka i 2-ka
      skręciły ku komercji, ku masowemu widzowi, czyli różnego rodzaju
      biesiadom, teleturniejom, polskim operom mydlanym (Klan i inne), czy
      kreacji "gwiazd" typu Wiśniewski. Wtedy to problemy zaczął mieć
      poniedziałkowy teatr tv (kto to w ogóle dziś pamięta?), a sporo
      cykli dokumentalnych, historycznych czy całą tv edukacyjną jako taką
      (przedpołudniowa i popołudniowa ramówka) - zlikwidowano.

I wszystko to przez "salon" było uznawane za normę i normalność
      mediów publicznych. Dopiero jak po kilku dobrych latach tegoż
      monopolu nastąpił przechył w prawo, zaczęła się histeria i larum
      nad "pisowską telewizją". Tak wielce w oczy kole alternatywność
      poglądów, opinii i komentarzy względem poglądów neoliberalnych
      (gospodarczych, obyczajowych) obecnej PO, a dawniej UW czy
      górującego SLD Millera i Kwaśniewskiego.

2. Kwestia polskich mediów. Publicznych i prywatnych. W Stanach czy
      UK sytuacja wygląda zupełnie inaczej, ponieważ
      wielki kapitał, generowany przez dekady, czy wręcz pokolenia,
      wspiera obie główne partie rządzące. I choć na wschodnim
      wybrzeżu (NYC, Boston, Philadephia) czy w zachodnim (SA, LA,
      Hollywood), przewagę mają środowiska lewicowo-
      liberalne, to i tak istnieje tam jakaś równowaga, ponieważ tę
      przewagę balansują korporacje i media środka oraz południa
      USA (tzw. słoneczny półksiężyc), wspierające republikanów i
      konserwatystów, co przejawia się takimi perełkami, jak np.
      prezydentura Reagana. W UK jest podobnie. Natomiast w Polsce
      większość prywatnych mediów, dysponujących
      ogromnym kapitałem, i będących w rękach pojedyńczych osób czy
      środwisk (rodzina Walterów, Solorz-Żak, Michnik jako
      guru swojej "sekty"), wspiera poglady liberalne, neoliberalne, a
      zatem w konsekwencji - PO. Tym bardziej krytyka partii
      konkurencyjnej, będącej lewicującą gospodarczo, jest silniejsza. Do
      tego dochodzi problem konkurencyjnej walki
      o rynek reklam z TVP, o czym można poczytać od lat. No i sprawy
      prywatne, czyli ujawnianie pochodzenia pierwszych
      pieniędzy pana Solorza czy Waltera, prowadzenie ich przez PRLowskie
      spec-służby, etc., etc. PiS w tym przypadku jest
      wrogiem i ideologicznym (bo kwestinuje neoliberalny porządek i formę
      polskiej prywatyzacji) i pragmatycznym (bo
      powstrzymuje prywatyzację czy likwidację mediów publicznych). To
      ugrupownaie, poza niszowymi RM/NDz,
      Rzepą (która jako jedyna nie była histerycznie antypisowska) czy
      tyg. Wprost (już go przejęła firma powiązana z Palikotem
      i pozbyła się właśnie kojarzonych z PiSem publicystów), nie
      ma "dobrej prasy". W tym wypadku media publiczne
      balansują proplatformerskość mediów prywatnych. Choć przyznaję, to
      pewnego rodzaju polska patologia. Nie jest to jednak
      objaw pisowskiego "wilka złego", lecz całego morza patologii
      polskiej transformacji po '89r. Jako obywatel wolę już takie
      mniejsze zło, niż większe zło w postaci wszystkim mediów - zarówno
      prywatnych, jak i publicznych - które byłyby
      prorządowe, a antyopozycyjne.

2. Kwestia polskich mediów. Publicznych i prywatnych. W Stanach czy
      UK sytuacja wygląda zupełnie inaczej, ponieważ wielki kapitał,
      generowany przez dekady, czy wręcz pokolenia, wspiera obie główne
      partie rządzące. I choć na wschodnim wybrzeżu (NYC, Boston,
      Philadephia) czy w zachodnim (SA, LA, Hollywood), przewagę mają
      środowiska lewicowo-liberalne, to i tak istnieje tam jakaś
      równowaga, ponieważ tę przewagę balansują korporacje i media środka
      oraz południa USA (tzw. słoneczny półksiężyc), wspierające
      republikanów i konserwatystów, co przejawia się takimi perełkami,
      jak np. prezydentura Reagana. W UK jest podobnie. Natomiast w Polsce
      większość prywatnych mediów, dysponujących ogromnym kapitałem, i
      będących w rękach pojedyńczych osób czy środwisk (rodzina Walterów,
      Solorz-Żak, Michnik jako guru swojej "sekty"), wspiera poglady
      liberalne, neoliberalne, a zatem w konsekwencji - PO. Tym bardziej
      krytyka partii konkurencyjnej, będącej lewicującą gospodarczo, jest
      silniejsza. Do tego dochodzi problem konkurencyjnej walki o rynek
      reklam z TVP, o czym można poczytać od lat. No i sprawy prywatne,
      czyli ujawnianie pochodzenia pierwszych pieniędzy pana Solorza czy
      Waltera, prowadzenie ich przez PRLowskie spec-służby, etc., etc. PiS
      w tym przypadku jest wrogiem i ideologicznym (bo kwestinuje
      neoliberalny porządek i formę polskiej prywatyzacji) i pragmatycznym
      (bo powstrzymuje prywatyzację czy likwidację mediów publicznych). To
      ugrupownaie, poza niszowymi RM/NDz, Rzepą (która jako jedyna nie
      była histerycznie antypisowska) czy tyg. Wprost (już go przejęła
      firma powiązana z Palikotem i pozbyła się właśnie kojarzonych z
      PiSem publicystów), nie ma "dobrej prasy". W tym wypadku media
      publiczne balansują proplatformerskość mediów prywatnych. Choć
      przyznaję, to pewnego rodzaju polska patologia. Nie jest to jednak
      objaw pisowskiego "wilka złego", lecz całego morza patologii
      polskiej transformacji po '89r. Jako obywatel wolę już takie
      mniejsze zło, niż większe zło w postaci wszystkim mediów - zarówno
      prywatnych, jak i publicznych - które byłyby prorządowe, a
      antyopozycyjne.

3. "Zawłaszczenie" mediów publicznych przez PiS to ściema. W 1-ce
      jest program Pospieszalskiego, kierowany do osób o poglądach
      konserwatywnych, natomiast w 3-ce jest program Żakowskiego,
      adresowany do osób podzielających poglądy lewicowo-liberalne.
      Popatrzmy na prezesury od czasów "nowożytnych": Walendziak
      (prawicowy, AWSowski), Miazek (PSL/SLDowski), Kwiatkowski (SLD-UW),
      Dworak (PO, to on ściągnął do tvp Pospieszalskiego, na którego
      wylewacie wiadro pomyj). Wildstein (sympatyzujący z PiS, lecz
      usunięty przez Ligę i Samoobronę), Urbański (propisowski, lecz np.
      ściągnął do tvp2 stricte antypisowskiego, a proplatformerskiego
      Tomasza Lisa, "zdjęty" przez antypisowską koalicję i
      zastąpiony "neonazistą"), Farfał (utrzymywany przez ministra Grada i
      antypisowską koalicję w celu dalszej kompromitacji tvp), i ostatni
      prezes, czyli Orzeł. Za "pisowskich" prezesów można uznać
      Wildsteina, Urbańskiego i Orła, lecz w sumie kierowali (kierują) oni
      tvp o wiele krócej niż ówcześni prezesi, wspierani przez UW-SLD.
      Będąc szczerym, to trzeba dodać, że najbardziej niezależnym prezesem
      był Wildstein.

pl.wikipedia.org/wiki/Romuald_Orze%C5%82

4. Skąd ta nienawiść względem Pospieszalskiego? Dlaczego tak bardzo
      michnikowszczyżnie przeszkadza ta jedna jedyna godzina w tygodniu
      publicystyki konserwatywno-prawicowej, przy zalewie większości
      mediów siecką lewicowo-liberalną? Kto tu kogo "dyskryminuje"?

<a href="
      • bmc3i Re: Zbiorcza odpowiedż... 29.04.10, 21:33
        Za chwile maccard zaleje Cie tekstami o krasnoludkach, a browiec klamstwach i
        pomowieniach.
        • maccard Re: Zbiorcza odpowiedż... 30.04.10, 07:36
          bmc3i napisał:

> Za chwile maccard zaleje Cie tekstami o krasnoludkach, a browiec klamstwach i
          > pomowieniach.

A o czym będę myślał jutro, między 9.10 a 9.15? Z pewnością też już wiesz.

Z dirlofem na ten temat nie chce mi się dyskutować, co pewnie uzna on za brak
          argumentów. Niech mu będzie. Tylko niech wie, że z ignorantem też mi się nie
          chce dyskutować.
      • dirloff Re: Zbiorcza odpowiedż... 29.04.10, 21:35
        5. Odnośnie "teorii spiskowych" powstających wokół katastrofy
        ("zamachu") prezydenckiego Tupolewa. Gdyby od samego początku
        polskie instytucje - rząd i administracja - zachowywały się
        profesjonalnie, to by nie było żadnej pożywki do powstawania i
        ewoluowania spiskowych tez. Rzecz w tym, że z tym "profesjonalizmem"
        nie jest najlepiej, a PRowskie przedstawianie wręcz idealistycznej
        polsko-rosyjskiej współpracy to propaganowa ściema. Np. kwestia
        dokładnego czasu katastrofy. To dopiero internetowy rumor na blogach
        i forach, wymusił na mediach głównego nurtu naciski na polski rząd i
        służby w tej sprawie. To internauci ponad tydzień temu wydedukowali,
        że przekłamanie w czasie katastrofy to minimum kwadrans, a może być
        i ponad 30 minut. Z tym kontrowersyjnym filmikiem jest podobnie.
        Prokuratura umywa ręce, jednak przyznaje, że słychać tam strzały
        oraz rosyjskie i polskie (sic!) głosy... A ośmieszano to od samego
        początku. Zatem skoro irytują Was teorie spiskowe serwowane na forum
        przez Igusia i innych, to bądzcie ponad to, zamiast wyszydzając
        wszelakie kontrowersje i wątpliwości a priori. Od siebie dodam to,
        co już tutaj napisałem - psychomaszynka powinna/powinien utworzyć
        monotematyczny wątek o katastrofie. Opcjonalnie dodatkowy o
        podejrzeniach, wątpliwościach i mniejszych czy większych teoriach
        spiskowych.

PS. Kolego browiec1, już tylko jakiś procent Twoich wpisów dotyczy
        stricte tematyki militarnej, militarno-technicznej, czy wojennej.
        Zrobiłeś się większym forumowym spamerem niż - o dziwo!- Kolega
        Iguś!:) I tak jakoś zupełnie przypadkowo większość z tych wpisów
        zahacza z większą czy mniejszą sugestią o PiS, jaki to on wraży i
        zły. Wszystko oczywiście podlane odpowiednią dawką antypisowskiego
        sosu w manierze Szkła Kloakowego czy TokFM'u. Do tego obiadu deser w
        postaci napomknięcia o Macierewiczu czy Szczygło i kompocik w
        postaci koniecznej dozy kpin. Oczywiście, z przyczyn oczywistych
        teraz rzadko przywołuje się tu Szczygło, choć przydałoby się napisać
        o jego laptopie, który zaginął po dyskretnej, acz niedookreślonej
        wizycie ABW. A pod "tymi" postami jak na baczność zjawia się Kolega
        boa piszący o - cytuję - "Potworach i Spółce". Jak mniemam, kolega
        boa gustuje w "Sojuszu Lewych Dochodów"...? Dla jasności, piszę o
        większości wpisów, nie o tym.

Dochodzę do przerażającego wrażenia, że po takiej "dawce" postów o-
        wszystkim-i-o-niczym, zaczynam "tęsknić" za Kolegą (Koleżanką?)
        psychomaszynką. To Twoja wina Browiec1, i bez skrzynki browca się
        nie zrehabilitujesz!;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka