Dodaj do ulubionych

MSPO czas zacząć

06.09.10, 13:37
na stronie można śledzić pojawiające się "zabawki":
www.altair.com.pl/nsp
Obserwuj wątek
    • wiarusik Re: MSPO czas zacząć 06.09.10, 19:31
      zdjęcia usera mr_ffox :
      picasaweb.google.pl/112244613512086573497/20100906MSPO2010#
      • browiec1 Re: MSPO czas zacząć 07.09.10, 15:49
        Fajnie ze ciagle cos przy Rosomaku kombinuja nowego.Ten nowy Hibneryt jest niezly,powinni takich wyslac troche do Afganistanu. Wiesz moze skad ta nazwa Anders na prototypie naszego lekkiego czolgu(ktory ma byc ponoc hitem eksportowym:)?? I co to jest za pojazd przypominajacy troche izraelskie BWP,to tez cos z rodziny tej platformy uniwersalnej?
        Przy okazji
        www.tvn24.pl/28377,1672417,0,1,polska-zbrojna,fakty_wiadomosc.html
        Moze Malezja sie nim jako uzupelnieniem zainteresuje?
        www.altair.com.pl/start-5025
        • wiarusik Re: MSPO czas zacząć 07.09.10, 18:12
          anders? to ty nie wiesz kim był gen. władysław anders?;)
          nazwa wydaje się być promocyjna-ładna,nazwisko znane,produkt promuje córka generała...przy czymś takim polityk nie przejdzie obojętnie,a kotków już trochę jest i laik się pogubi-rosomak,ryś,żbik...
          do tego to nawiązanie do PT-94 goryl,którego później przemianowano na anders,a który jak wiadomo pozostał na papierze i w postaci modelu.
          " I co to jest za pojazd przypominajacy troche izraelskie BWP,to tez cos z rodziny tej platformy uniwersalnej?"-szwedzkiego cv nie poznajesz?
          • wiarusik Re: MSPO czas zacząć 07.09.10, 19:09
            rosomak to nie kot,sorry.
          • browiec1 Re: MSPO czas zacząć 10.09.10, 14:30
            Chodzilo mi o to czy to juz jakas oficjalna nazwa czy tylko taki chwyt marketingowy:) A ze goryl mial taka nazwe to nie wiedzialem.
            A jesli chodzi o szedzkieo CV to pytam wlasnie czy to jakis transporter z tej nowej rodziny uniwersalnej platformy?W koncu ona powstala wlasnie na bazie CV.
            • adam_al Re: MSPO czas zacząć 10.09.10, 15:05
              > A jesli chodzi o szedzkieo CV to pytam wlasnie czy to jakis transporter z tej n
              > owej rodziny uniwersalnej platformy?

CV90 Armadillo to CV90 stuningowany przez BAE Sytems na potrzeby brytyjskiego przetargu na zastąpienie Scimitarów (wszystko ładnie opisuje Altair w informatorze z MSPO). Można w Kielcach pokierować sobie jego stanowiskiem strzeleckim, pooglądać, podotykać - sprawia wrażenie jakoś lepiej wykonanego niż wyroby powstające w Polsce.
              • browiec1 Re: MSPO czas zacząć 10.09.10, 15:21
                Mnie on troche tego przypomina,no moze nie do konca ale podobne nowsze wersje
                en.wikipedia.org/wiki/IDF_Achzarit
                • adam_al Re: MSPO czas zacząć 10.09.10, 15:42
                  W innych wagach chodzą.
                  Na żywo wrażenie robi szerokość Armadillo. To po trosze zasługa grubych płyt pancerza ochraniającego burty, po trosze "sportowej" sylwetki wozu.
                  • browiec1 Re: MSPO czas zacząć 12.09.10, 21:50
                    Wiem ze w innych,izraelski to w koncu przerobiony czolg.Ale tak mi z wygladu w pierwszym momencie sie skojarzylo.
    • adam_al Moje wrażenia - dmuchany Rosomak 08.09.10, 08:01
      Byłem we wtorek. Fajnie ;)
      Oczywiście niekwestionowaną gwiazdą jest Anders (kto spawał kadłub?), ale dla mnie bohaterem drugiego planu jest nadmuchiwany Rosomak z Lubawy.
      • adam_al No i co militaryści .. 09.09.10, 08:40
        .. nikt nie był na MSPiO?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka