bibolek1234 22.11.10, 16:33 www.altair.com.pl/start-5400 jednak się śmiałem;-) to chyba jakaś celowa gra ze strony usaf? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marek_ogarek Re: boeing vs eads 22.11.10, 19:38 Gra ??? Zeby grac w cokolwiek trzeba miec jakas namiastke inteligencji. To tylko kolejna oznaka upadku tego kraju. Ostanio w radiu zaslyszlem ze znosza preferncje rasowe przy przyjmowniu do panstwowych szkol o wysokim poziomie nauczania. Od tej pory zamiast preferowac uczniow afroamerykanskich, bedzie sie preferowac uczniow zamieszkujacych w slamsach. Nie zartuje. Podobne preferncje sa przy naborze na wszelkie panswowe posady administracyjne. Ten skandal to tylko tego skutek. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: boeing vs eads 22.11.10, 20:10 A Matrek narzeka na naszych urzedasow;) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_ogarek Re: boeing vs eads 23.11.10, 00:57 Bo widzisz. Urzedy takie dla zwyklego obywatela dzialaja w USA znacznie lepiej. Sztandarowy przyklad to prawojazdy. W Usa w cciagu 2ch godzin zrobilem prawojazdy. Egzamin teoretyczny, praktyczny, badania zdrowotne, I wydrukowanie samego prawa jazdy zajelo mi wlasnie tyle czasu (I kosztowalo 20$) . W Polsce zeby wymienic stary blankiet na nowy musialem jezdzic 2 razy bo w tydzien sie nie da. Zamiast ustawic drukarke w kazdym urzedzie, byla centralna drukarnia na caly kraj. A kosztowalo to cos ponad 100pln. I z kazda jedna sprawa jest podobnie. Jedyny urzad w ktorym mozna sie tu zdenerwowac to polski konsulat... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: boeing vs eads 23.11.10, 14:52 Mareczku sorry ale chyba lekko Podkoloryzowałeś wymianę prawa jazdy w Polsce! Kosztowała 50 zeta(chyba ,że stare było zniszczone i nieczytelne to 75 PLN) ,czekałem tydzień,zadzwonili z wydziału komunikacji i odebrałem - 2003 rok! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_ogarek Re: boeing vs eads 23.11.10, 17:36 Niczego nie podkoloryzowalem. W tydzien nie dalo sie tego zalatwic. Tak samo w tydzien nie dalo sie wymienic dowodu osobistego. A stary byl stracil waznosc. Ceny moze faktycnie nie pamietam. Byc moze stowe placilem za wlasne I zony. Jest wiele rzeczy w USA ktore stoja na glowie. Ale organizacja urzedow I procedury wydawania wszelkich dokumentow sa niemal wzorcowe. Zreszta tak samo latwo jak wyrabia sie prawko w USA, mozna je i stracic. Kiedys w jakichs wiadomosciach widzialem jak pewien Litwin w Polsce jechal tirem jak pirat I ignorowal wezwania policji. Dostal 1000pln mandatu. W USA trafilby z miejsca do wiezienia. A o prawie jazdy moglby sobie zapomniec. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: boeing vs eads 23.11.10, 17:39 No to sorry! Pamięć ludzka bywa zawodna! No dowodu nadal w tydzień wymienić się nie da!:) -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_ogarek Re: boeing vs eads 23.11.10, 19:22 A i prawka bez niegi Ci nie wydadza. W usa wystarczy oddac stare. Zreszta kto tu ma jakis dowod... Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: boeing vs eads 23.11.10, 21:08 marek_ogarek napisał: > Niczego nie podkoloryzowalem. W tydzien nie dalo sie tego zalatwic. Tak samo w > tydzien nie dalo sie wymienic dowodu osobistego. A stary byl stracil waznosc. C > eny moze faktycnie nie pamietam. Byc moze stowe placilem za wlasne I zony. Jest > wiele rzeczy w USA ktore stoja na glowie. Ale organizacja urzedow I procedury > wydawania wszelkich dokumentow sa niemal wzorcowe. Zreszta tak samo latwo jak w > yrabia sie prawko w USA, mozna je i stracic. No juz nie przesadzaj z tym wzorcowym funckjonowaniem urzedow. Trzymajac sie twojego przykladu prawa jazdy, tak latwo miales bo mieszkasz w Nowym, Jorku. Jesli natomaist wyjedziesz na prowincje, to tez czekasz miesiac, bo stanowe prawo jazdy drukowane jest w jednym miejscu w stanie. Fakt ze w oktesie oczekiwania dostajesz ttymczasowy świstek ze zwyklej drukarki atramentowej na papierze biurowym, ktory robi ci za prawo jazdy ktorym mozesz sie [poslugiwac w oczekiwaniu na oryginalny DL. Chyba ze przy przedluzeniu - to od reki, ale jesli robisz pierwszy raz, to tez czekasz. Miesiac. Kiedys w jakichs wiadomosciach wid > zialem jak pewien Litwin w Polsce jechal tirem jak pirat I ignorowal wezwania p > olicji. Dostal 1000pln mandatu. W USA trafilby z miejsca do wiezienia. A o praw > ie jazdy moglby sobie zapomniec. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: boeing vs eads 23.11.10, 21:25 No to u nas jest przeciez to samo-na miesiac dostaje sie tymczasowe prawko i do miesiaca urzad musi wydac normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: boeing vs eads 23.11.10, 21:03 browiec1 napisał: > A Matrek narzeka na naszych urzedasow;) Odczep sie od Matrka i nie klam, co? Gdzie ja "narzekam na Poslkich urzedasow"? O ile mnie pamiec nie myli, to głównie Ty i ignorant twierdzicie ze to kasa urzednicza, ktora nalezy rozgonic, ja natomaist jako jeden z nielicznych na tym forum niesmialo zaiuwazam, ze gdyby nie urzednicy to zyłbys w buszu, bo nic bys nie mogl zalatwic w najbardziej prozaicznych codziennych sprawach, a panstwo nie mogloby istniec. I to ja jako jedyny na tym forum twierdze ze urzednikom nalezy wiecej niz dzisiaj placic, aby do urzedow nie szli jedynmie Ci ktoryz nie znajda pracy w sektorze prywatnym, Ty zas glosno krzyczysz o obcinaniu urzednikom pensji i wywalaniu ich na bruk, "tanim panstwie" Waszego Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: boeing vs eads 23.11.10, 21:11 Nie klam Matrek i nie pisz "waszego Tuska".A moje zdanie sam potwierdziles,bo piszesz czesto wlasnie o tym ze w urzedach pracuja slabeusze. Reszte tego co piszesz o moim zdaniu na temat urzednikow jest jak najbardziej prawdziwa. lex.pl/?cmd=artykul,7488 A tu jak widac urzedasy nie potrafia przygotowac zwolnienia innych urzedasow:) www.rp.pl/artykul/548085.html Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: boeing vs eads 23.11.10, 21:19 browiec1 napisał: > Nie klam Matrek i nie pisz "waszego Tuska".A moje zdanie sam potwierdziles,bo p > iszesz czesto wlasnie o tym ze w urzedach pracuja slabeusze. Reszte tego co pis > zesz o moim zdaniu na temat urzednikow jest jak najbardziej prawdziwa. > lex.pl/?cmd=artykul,7488 > A tu jak widac urzedasy nie potrafia przygotowac zwolnienia innych urzedasow:) > www.rp.pl/artykul/548085.html oczywiscie ze pisze o "slabeuszach" Generalizuje, bo za 1500 zl nie przyjdzie pracowac do urzedu zaden fachowiec. i dlatego wlasnie decyzje adminsitracyjne sa czesto wlasnie takie jakie sa. Tylko ze to Ty chcesz ich jeszcze zwlanic i jeszcze bardziej obcinac im pensje. prosze bardzo, wtewdy za 700 zl nawet urzednika po maturze nie dostaniecie, lecz bedziecie mieli tanie poanstwo z urzednikami za 700 zl z ukoncozna podstawowka. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: boeing vs eads 23.11.10, 21:27 Chodzi wlasnie o to zeby nie bylo przerostu zatrudnienia,co dzis jest powszechne niezaleznie od tego kto rzadzi,kazdy chce kolesi poupychac to tu to tam,komus sie odwdzieczyc itd. A jak sie wywali najgorszych bedzie kasa na podniesienie pensji tym lepszym. P.S.Pensja przecietnego urzednika to nie 1500 zl.Choc to zalezy od urzedu. Odpowiedz Link Zgłoś
kstmrv Re: boeing vs eads 22.11.10, 20:13 marek_ogarek napisał: > Ostanio w radiu zaslyszlem ze znosza preferncje rasowe przy przyjmowniu do pans > twowych szkol o wysokim poziomie nauczania. Od tej pory zamiast preferowac uczn > iow afroamerykanskich, bedzie sie preferowac uczniow zamieszkujacych w slamsach > . Nie zartuje. > Podobne preferncje sa przy naborze na wszelkie panswowe posady administracyjne. > Ten skandal to tylko tego skutek. Sami sobie takie władze wybraliście. Jak sobie wybraliście, tak teraz macie. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_ogarek Re: boeing vs eads 23.11.10, 00:46 Gdyby nie to ze w polskich wyborach tez glosuje, powiedzialbym cos... Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: boeing vs eads 23.11.10, 00:58 Tyle ze wladze kontynuuja durne zasady sprzed lat.Dzis juz totoalnie glupie i niezyciowe. Odpowiedz Link Zgłoś