Dodaj do ulubionych

"Ukarano"USS-manów zbrodniarzy.

03.05.04, 14:35
info.onet.pl/912724,12,item.html
Za torturowanie jeńców dostali aż naganę!! No kto by pomyślał?? Co za straszliwa kara!! To w takim razie Saddam powinien dostać nie więcej niż rok w zawieszeniu.
To się nazywa sprawiedliwość w przodującej demokracji świata.
Obserwuj wątek
    • blockbuster Re: "Ukarano"USS-manów zbrodniarzy. 03.05.04, 14:54
      Wyraznie pisze ze takie rozwiazanie sprawy powoduje ze nie bedzie juz procesu
      sadowego i o to chodzilo. Armia USA jest jak wielka rodzina i swojego nie
      opusci w potrzebie. Rak bylo 200 lat temu i tak jest i dzisaj. Armia USA jest
      potezna organizacja z wypracowanymi rozwiazaniami na kazda sytuacje rowniez na
      tak trywialna jak ta ktora poruszasz. Czego ja nie rozumiem, i moze mi ktos z
      was wytlumaczy, to dlaczego ci oficerowie pozwalali na torturowanie? Rozumiem
      ze zolniery poniuoslo ale ze ofcerowie tez w tym brali udzial?

Acha, jak redaktor zauwazyl- wszyscy ida pod kapelusz.
    • Gość: REMOV Re: "Ukarano"USS-manów zbrodniarzy. IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 03.05.04, 17:01
      Oni ich nie torturowali, zmyślasz.
      • Gość: mak Re: "Ukarano"USS-manów zbrodniarzy. IP: *.proxy.aol.com 03.05.04, 18:28
        blockbuster,jak ty uwazasz ze torturowanie wiezniow jest trywialna i zwykla
        sprawa to ty jestes zwyklym k*****m,bo w takich kategoriach trzeba cie
        rozpatrzyc.
        • blockbuster Ty, mak spod znaku proxy 03.05.04, 18:52
          Cierpisz na dysleksje bo ja sie wlasnie zapytalem zeby mi ktos wytlumaczyl
          dlaczego OFICEROWIE 'torturowali'. I jakie to byly te tortury? Krzywo sie
          spojrzal czy jeb..l palka o klatke?
      • wielki_czarownik Zanim napiszesz, że zmyślam, to lepiej 03.05.04, 19:10
        To lepiej sprawdź sobie definicję tortur ustaloną przez ONZ. Konwencja ONZ z 10.XII.1984 wyraźnie definiuje co to są tortury. Tak więc najpierw radzę sprawdzić a potem się wypowiadać.
        • Gość: REMOV Prosze bardzo, nie zmyslaj IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 03.05.04, 21:02
          Proszę bardzo:

witryna.fucio.pl/panas/konwencja%20dot.%20tortur%20onz.htm
          "W rozumieniu niniejszej konwencji określenie "tortury" oznacza każde
          działanie, którym jakiejkolwiek osobie umyślnie zadaje się ostry ból lub
          cierpienie, fizyczne bądź psychiczne, w celu uzyskania od niej lub od osoby
          trzeciej informacji lub wyznania, w celu ukarania jej za czyn popełniony przez
          nią lub osobę trzecią albo o którego dokonanie jest ona podejrzana, a także w
          celu zastraszenia lub wywarcia nacisku na nią lub trzecią osobę albo w
          jakimkolwiek innym celu wynikającym z wszelkiej formy dyskryminacji, gdy taki
          ból lub cierpienie powodowane są przez funkcjonariusza państwowego lub inną
          osobę występującą w charakterze urzędowym lub z ich polecenia albo za wyraźną
          lub milczącą zgodą. Określenie to nie obejmuje bólu lub cierpienia wynikających
          jedynie ze zgodnych z prawem sankcji, nieodłącznie związanych z tymi sankcjami
          lub wywołanych przez nie przypadkowo."

Nadal podkreślam - nie zmyślaj. Jeżeli nie rozumiesz tekstu na który sam się
          powołujesz to tym gorzej dla Ciebie. Owszem, to co kilku amerykańskich
          żołnierzy wyczyniało jest niewątpliwie znęcaniem się psychicznym nad więżniami
          i za to powinni zostać przykładnie ukarani. Natomiast ani nie było
          to "zbrodnią", jak chcesz to sugerować, ani "torturami", patrz tekst konwencji.
          Ja rozumiem, że odczuwasz potrzebę walki ideologicznej na wielu frontach, ale
          może jednak nie zmyślaj.
          • wielki_czarownik Cierpisz na funkcjonalny analfabetyzm 03.05.04, 21:15
            Gość portalu: REMOV napisał(a):

> Proszę bardzo:
            >
            > witryna.fucio.pl/panas/konwencja%20dot.%20tortur%20onz.htm
            > "W rozumieniu niniejszej konwencji określenie "tortury" oznacza każde
            > działanie, którym jakiejkolwiek osobie umyślnie zadaje się ostry ból lub
            > cierpienie, fizyczne bądź psychiczne, w celu uzyskania od niej lub od osoby
            > trzeciej informacji lub wyznania, w celu ukarania jej za czyn popełniony przez
            > nią lub osobę trzecią albo o którego dokonanie jest ona podejrzana, a także w
            > celu zastraszenia lub wywarcia nacisku na nią lub trzecią osobę albo w
            > jakimkolwiek innym celu wynikającym z wszelkiej formy dyskryminacji, gdy taki
            > ból lub cierpienie powodowane są przez funkcjonariusza państwowego lub inną
            > osobę występującą w charakterze urzędowym lub z ich polecenia albo za wyraźną
            > lub milczącą zgodą. Określenie to nie obejmuje bólu lub cierpienia wynikających
            >
            > jedynie ze zgodnych z prawem sankcji, nieodłącznie związanych z tymi sankcjami
            > lub wywołanych przez nie przypadkowo."
            >
            > Nadal podkreślam - nie zmyślaj. Jeżeli nie rozumiesz tekstu na który sam się
            > powołujesz to tym gorzej dla Ciebie. Owszem, to co kilku amerykańskich
            > żołnierzy wyczyniało jest niewątpliwie znęcaniem się psychicznym nad więżniami
            > i za to powinni zostać przykładnie ukarani. Natomiast ani nie było
            > to "zbrodnią", jak chcesz to sugerować, ani "torturami", patrz tekst konwencji.

Sam sobie przeczysz. Oto tekst konwencji:
            "myślnie zadaje się ostry ból lub cierpienie, fizyczne bądź psychiczne, (...)"
            Oto twoja wypowiedź:
            "to co kilku amerykańskich żołnierzy wyczyniało jest niewątpliwie znęcaniem się psychicznym"

Więc jak? Sam sobie przeczysz.
            A może gwałty na więźniach to zgodne z prawem sankcje, co?

>
            > Ja rozumiem, że odczuwasz potrzebę walki ideologicznej na wielu frontach, ale
            > może jednak nie zmyślaj.

Ja rozumiem, że posiadasz ogromny pociąg do wypowiadania się w każdej sprawie, ale uwierz mi, że z racji wykształcenia wiem co jest a co nie jest torturą i co jest a co nie jest zgodne z prawem międzynarodowym. Psychiczne znęcanie się (np. rozbieranie do naga) oraz fizyczne znęcanie się (np. rażenie prądem) są w myśl tej konwencji bez dwóch zdań torturami.
            • wielki_czarownik Tu dodatek. 03.05.04, 21:18
              houston.indymedia.org/uploads/60minii.us.iraqitortured.01.jpg
              Jak mniemam to nie są tortury?
              Spróbujesz w takim razie? Podłączysz się do prądu?
              • Gość: REMOV Nadal zmyslasz, moze staraj sie bardziej? :) IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 03.05.04, 21:26
                Nie, kolego. To jest znęcanie się psychiczne. Jak najbardziej naganny, jak
                najbardziej godny potępienia wybryk. Natomiast ani nie "zbrodnia", ani
                nie "tortury", zaś opisu samego wydarzenia poza zdjęciem nie znasz, prawda? Jak
                już powiedziałem, jeżeli chcesz manipulować i kłamać, może jednak postaraj się
                to bardziej kamuflować. Zrezygnuj z głupawych tematów, sloganików, jeżeli już
                to zmyslaj nieco zręczniej. Będzie większa satysfakcja z udowadniania Ci, że
                wypisujesz bzdury :)
                • wielki_czarownik Beton. 03.05.04, 21:29
                  Wiesz co przedstawia ta fotografia? Irakijczyków torturowano prądem - co widzisz na tym zdjęciu. Te "linki" to nie sznureczki a kabelki elektryczne które zauważ są przyczepione do palców.
                  • Gość: REMOV Znowu wymyslasz sobie historyjki? ;) IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 03.05.04, 21:33
                    Nie, kolego. Nie wiesz o czym piszesz. To zdjęcie, szeroko opisane i
                    komentowane przedstawia człowieka, któremu WMÓWIONO, że będzie torturowany i
                    wręczno do rąk NIGDZIE nie podłączone kable. Nie widział tego, miał na głowie
                    kaptur.

Ale o tym też nie wiesz, mimo, że napisane jest o tym we WSZYSTKICH niemal
                    serwisach? Tak to jest, jeżeli ogląda się tylko zdjęcia? To jest znęcanie się
                    psychiczne, nie tortura w myśl konwencji, do której tak bezmyślnie nawiązałeś :)

Nie zmyslaj, ile razy trzeba Ci to powtarzać? :)
                    • marcus_crassus do remova off topic :))) 03.05.04, 21:37
                      widzialem fotki na militaryphotos.net...

swietny material-skad miales?? :)))
                      • Gość: REMOV Re: do remova off topic :))) IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 03.05.04, 21:38
                        Ekhm... jakie konkretnie zdjęcia, bo nie do końca wiem o co Ci chodzi? :)
                        • marcus_crassus naszych z iraku - bylo ich sporo na dziale 03.05.04, 21:44
                          "only photos" jakis czas temu
                    • wielki_czarownik Re: Znowu wymyslasz sobie historyjki? ;) 03.05.04, 21:42
                      Jasne - pokaż dowód. Ja widziałem wywiad z Irakijczykiem który twierdził, że go rażono prądem. Siła dowodowa taka sama - brak dowodów przeciwnych.
                      Udowodnij, że tego człowieka nie traktowano prądem.
                      A tak na marginesie podczas wojny SS-mani lubili ludzi prowadzić pod mur i strzelać im nad głowami. Wspaniała zabawa, prawda?
                      • wielki_czarownik Linki o torturach fizycznych i zabijaniu jeńców 03.05.04, 22:04
                        www.newyorker.com/fact/content/?040510fa_fact
                        "Breaking chemical lights and pouring the phosphoric liquid on detainees; pouring cold water on naked detainees; beating detainees with a broom handle and a chair; threatening male detainees with rape; allowing a military police guard to stitch the wound of a detainee who was injured after being slammed against the wall in his cell; sodomizing a detainee with a chemical light and perhaps a broom stick, and using military working dogs to frighten and intimidate detainees with threats of attack, and in one instance actually biting a detainee."

A tu o prawdopodobnym zabiciu jeńców.
                        "Two Iraqi faces that do appear in the photographs are those of dead men. There is the battered face of prisoner No. 153399, and the bloodied body of another prisoner, wrapped in cellophane and packed in ice. There is a photograph of an empty room, splattered with blood."
                        • Gość: REMOV "Prawdopodobnym" IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 03.05.04, 22:25
                          To mówi wszystko, jestem pewny, że na milionach antywojennych stronek
                          znajdziesz dowody nawet na to, że na Irak zrzucono bombę atomową :)

Jak już pisałem, ale do Ciebie fakt ów nie dociera, klapki ideologiczne na
                          oczach zasłaniają, - to, czego dokonali żołnierze w więzieniu zasługuje na
                          potępienie oraz ukaranie i to właśnie miało miejsce. Natomiast to, co chcesz im
                          przy okazji dopisać co najwyżej jest zabawne ;) Siła plotek w Iraku jest
                          niesamowita, a każde wydarzenia natychmiast staje się owiane legendą.

Osądzamy ich, bo taka jest różnica między cywilizacją a nie barbarzyńcami
                          torturującymi cywili w Iraku (to co tak ślicznie ocenzurowała Al Kaida, a
                          pokazały stacje europejskie, gdy zamaskowany Arab znęca się nad porwaną
                          Japonką, grożąc jej nożem) czy zabijającymi ich strzałem w głowę (vide Włoch,
                          NIemcy etc.). Ale o tym pewnie wstyd napisać, co? Bo klapki przeszkadzają :)
                      • Gość: REMOV Re: Znowu wymyslasz sobie historyjki? ;) IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 03.05.04, 22:18
                        Proszę bardzo:

www.cbsnews.com/stories/2004/04/27/60II/main614063.shtml
                        "According to the U.S. Army, one Iraqi prisoner was told to stand on a box with
                        his head covered, wires attached to his hands. He was told that if he fell off
                        the box, he would be electrocuted." - masz opis tego wydarzenia nawet w
                        źródłąch jawnie antyamerykańskich. Nigdzie nie znajdziesz tekstu, że był
                        rażony, to już sobie radośnie dopisałeś :)

Co Ty widziałeś oczami wyobraźni związanego z tym zdjęciem to ja nie wiem. Ale
                        czekam, aż sobie to sprawdzisz i się podzielisz :)
                        • wielki_czarownik Re: Znowu wymyslasz sobie historyjki? ;) 04.05.04, 15:24
                          1. W innych źródłach - np. TVP podali iż Irakijczycy byli traktowani prądem.
                          2. Nawet jeżeli nie prądem to w tym artykule masz wystarczająco dużo opisów przemocy fizycznej.
            • Gość: REMOV Proponuje nauczyc sie czytac ze zrozumieniem :) IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 03.05.04, 21:22
              Kolego, to, że nie rozumiesz tekstu, to naprawdę nie mój problem - vide
              fragment, które bezmyślnie - albo co gorsza celowo pominąłeś: "taki ból lub
              cierpienie powodowane są przez funkcjonariusza państwowego lub inną osobę
              występującą w charakterze urzędowym lub z ich polecenia albo za wyraźną lub
              milczącą zgodą."

Proponuję nauczyć się czytać i rozumieć czytany tekst. Osobiście Twoje
              wykształcenie mnie nie interesuje (możesz sobie być kimkolwiek, kompletnie mnie
              to nie interesuje) o ile wypisujesz bzdury ;)

Zatem, powtórzę po raz trzeci - nie zmyślaj, kolego. Jakim cudem dopatrzyłeś
              się w tym zbrodni tego też nie wiem, ale w ideologicznym szale pewnie możesz
              być zdolny również do innych rzeczy :)
              • wielki_czarownik Re: Proponuje nauczyc sie czytac ze zrozumieniem 03.05.04, 21:26

> Kolego, to, że nie rozumiesz tekstu, to naprawdę nie mój problem - vide
                > fragment, które bezmyślnie - albo co gorsza celowo pominąłeś: "taki ból lub
                > cierpienie powodowane są przez funkcjonariusza państwowego lub inną osobę
                > występującą w charakterze urzędowym lub z ich polecenia albo za wyraźną lub
                > milczącą zgodą."

Jak widzę nie wiesz, że żołnierz to też funkcjonariusz państwowy?
                Kim więc według ciebie jest żołnierz w mundurze?

>
                > Proponuję nauczyć się czytać i rozumieć czytany tekst. Osobiście Twoje
                > wykształcenie mnie nie interesuje (możesz sobie być kimkolwiek, kompletnie mnie
                >
                > to nie interesuje) o ile wypisujesz bzdury ;)
                >
                > Zatem, powtórzę po raz trzeci - nie zmyślaj, kolego. Jakim cudem dopatrzyłeś
                > się w tym zbrodni tego też nie wiem, ale w ideologicznym szale pewnie możesz
                > być zdolny również do innych rzeczy :)
                • Gość: REMOV NIe zmyslaj - ponownie :) IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 03.05.04, 21:30
                  Jak widzę nadal po przeczytaniu fragmentu zdania zdolność rozumienia się
                  kończy. Zdania konwencji kolego, czego uczy się na politologii czy prawie nie
                  szatkujemy, jak się nam podoba, aby wykazać swoją bzdurną tezę. Doczytaj zdanie
                  do końca, to porozmawiamy. Na razie to co robisz przypomina ograniczenie
                  przykazania "Nie zabijaj" do samego "zabijaj" i na tej podstawie wyciągasz
                  wnioski. Manipuluj, proszę zręczniej, bo takie kopanie leżącego to nawet nie
                  sprawia frajdy. Czy podpowiedzieć na jaki fragment masz zwrócić uwagę, czy nie?

Zdania konwencji czytamy w całości i nie wyrywamy fragmentu z kontekstu. Staraj
                  się bardziej :)
                  • wielki_czarownik Nie rozumiem o co ci chodzi? 03.05.04, 21:39
                    Może wyjaśnisz mi dokładniej o co ci chodzi, bo widzę, że nie potrafisz dokonywać egzegezy tekstu prawnego.
                    "taki ból lub cierpienie powodowane są przez funkcjonariusza państwowego lub inną osobę występującą w charakterze urzędowym lub z ich polecenia albo za wyraźną lub milczącą zgodą."

A więc idziemy:

Cierpienie to musi być dokonywane przez osobę urzędową (czyli żołnierz, policjant, urzędnik, strażnik graniczny, etc.) LUB (czyli istnieje też inna możliwość, niewykluczająca pierwszej opcji) przez osobę występującą w charakterze urzędowym (np. obywatel poproszony o pomoc przez policjanta) LUB za wyraźną bądź milczącą zgodą (czyli np. w obecności żołnierza który się temu nie sprzeciwił).

I w czym ty widzisz problem? Wydaje mi się, że brakuje ci argumentów i uciekasz w kręcenie pokroju "doczytaj, udowodnij, sprawdź".
                    Mów jasno - co konkretnie według ciebie źle zinterpretowałem a wtedy pogadamy, bo takie bieganie wokół krzaczka do niczego nie prowadzi.
                    • Gość: REMOV Re: Nie rozumiem o co ci chodzi? IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 03.05.04, 22:11
                      Działania do którego się odnosi konwencja zakładają *celowość* zadawania
                      tortur. W tym przypadku miałeś do czynienia z wybrykiem, znęcaniem się
                      psychicznym osób, które owszem są funkcjonariuszami państwowymi, ale których
                      działanie stoi w sprzeczności z wykonywaną funckcją (można rzecz, że przestali
                      być takimi funkcjonariuszami, gdy zaczęli się znęcać - sami bez polecenia czy
                      celu takiego działania nad więźnami), mało tego nie jest wykonywane na żadne
                      polecenie. Dlatego właśnie zostali postawieni w stan oskarżenia. Jest to typowy
                      przypadek znęcania się psychicznego, natomiast "tortur" czy "zbrodni" nie było.
                      Stąd też takie niskie wyroki (o ile oczywiście nie będzie żadnego odwołania
                      etc).

Ty oczywiście możesz sobie używać języka potocznego "tortury", "zbrodnia" w
                      tematach czy pisanych przez Ciebie wiadomościach, ale obawiam się, że do
                      rzeczywistości ma to się nijak.
                      • wielki_czarownik Re: Nie rozumiem o co ci chodzi? 03.05.04, 22:20

> Działania do którego się odnosi konwencja zakładają *celowość* zadawania
                        > tortur. W tym przypadku miałeś do czynienia z wybrykiem, znęcaniem się
                        > psychicznym osób, które owszem są funkcjonariuszami państwowymi, ale których
                        > działanie stoi w sprzeczności z wykonywaną funckcją (można rzecz, że przestali
                        > być takimi funkcjonariuszami, gdy zaczęli się znęcać - sami bez polecenia czy
                        > celu takiego działania nad więźnami), mało tego nie jest wykonywane na żadne
                        > polecenie. Dlatego właśnie zostali postawieni w stan oskarżenia. Jest to typowy
                        >
                        > przypadek znęcania się psychicznego, natomiast "tortur" czy "zbrodni" nie było.
                        >
                        > Stąd też takie niskie wyroki (o ile oczywiście nie będzie żadnego odwołania
                        > etc).
                        >
                        > Ty oczywiście możesz sobie używać języka potocznego "tortury", "zbrodnia" w
                        > tematach czy pisanych przez Ciebie wiadomościach, ale obawiam się, że do
                        > rzeczywistości ma to się nijak.

Znów się mylisz. Celowość (w świetle prawa) oznacza, że zadawali ból celowo - aby go bolało. Niecelowo to by było wtedy, gdyby np. PRZYPADKIEM wylali na delikwenta gorącą kawę albo przypadkiem nadepnęli mu na nogę. To się inaczej też nazywa UMYŚLNOŚĆ i NIEUMYŚLNOŚĆ działania.
                        • Gość: REMOV Re: Nie rozumiem o co ci chodzi? IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 03.05.04, 22:29
                          Celowość, dotyczy SENSU tortur, a nie przypadkowości zadawania bólu: "__w
                          celu__ uzyskania (...) __w celu__ ukarania jej (...)".
                          • wielki_czarownik No właśnie. 04.05.04, 15:22
                            A niby po co oni tych Irakijczyków męczyli jeśli nie za karę, iż się bronili, lub w celu wymuszenia zeznań? Ponadto jest wielce prawdopodobne (a nawet niemal pewne), że w przesłuchaniach uczestniczyli pracownicy CIA. A ci mogli chcieć tylko jednego - informacji.
      • Gość: statystyk Re: "Ukarano"USS-manów zbrodniarzy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 19:33
        ooo slynny medrek zmienil srodowisko ?
        nie torturowali , co ty nie powiesz

a moze wogole zadnej krzywdy im nie zrobiono ?
        • Gość: REMOV Re: "Ukarano"USS-manów zbrodniarzy. IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 03.05.04, 21:05
          Jeżeli nie rozumiesz czym są "tortury", odsyłam do tekstu konwnecji ONZ. Nikt
          Cię do przejścia ze stanu analfabetyzmu funkcjonalnego nie zmusza na siłę,
          uwierz. Co się tyczy krzywdy to istotnie im zrobiono i za to żołnierze powinni
          ponieść karę, czemu nikt nie przeczy, tylko Ty biedaku, starasz się redukować
          do absurdu (widać taka logika myślenia). Coś jeszcze chciałeś sobie radośnie
          wybełkotać, czy to już wszystko? :)
    • swiatlo Nic szczególnego się nie wydarzyło 03.05.04, 18:48
      To że naigrywano się z więźniów? No i co z tego? Iraccy więźniowie powinni się
      cieszyć że nie dostali się w łapy Rosjan w Czeczeni.
      Porównywanie amerykańskich żołnierzy do SS-manów uważam za co najmniej nie na
      miejscu. No ale nazywaj ich jak chcesz jeśli ma ci to ulżyć.
      Jedyny problem, powtarzam: JEDYNY problem, jest taki że armia pozwoliła że to
      kamerowano i potem że te zdjęcia zostały opublikowane. To kolosalny błąd.
      Osoba odpowiedzialna za wydostanie się tych materiałów na światło dzienne
      powinna być najbardziej ukarana.
      • blockbuster Re: Nic szczególnego się nie wydarzyło 03.05.04, 18:54
        A wiec konkretnie co sie tam stalo i za co pod kapelusz?
      • wielki_czarownik Heil Hitler! 03.05.04, 19:14
        Czyli jeżeli ja teraz z kumplami wparuję do ciebie do domu, rozbiorę cię do naga, każę ci pozować do porno-fotek, porażę cię prądem a na końcu się na ciebie odleję to będzie wszystko OK. Tak?
        Pamiętasz jak te amerykańskie sqrwysyny darły ryja kiedy Irakijczycy pokazywali zdjęcia jeńców? Że to łamanie konwencji genewskich, że zbrodnia wojenna... a sami? Banda kryminalistów a nie armia.
        • swiatlo Re: Heil Hitler! 03.05.04, 19:27
          wielki_czarownik napisał:

> Czyli jeżeli ja teraz z kumplami wparuję do ciebie do domu, rozbiorę cię do
          > naga, każę ci pozować do porno-fotek, porażę cię prądem a na końcu się na
          > ciebie o dleję to będzie wszystko OK. Tak?

Nikt nie obiecywał islamistom że w niewoli amerykańskiej dostaną cele z basenem
          i widokiem na ocean.

> Pamiętasz jak te amerykańskie sqrwysyny darły ryja kiedy Irakijczycy
          > pokazywali zdjęcia jeńców? Że to łamanie konwencji genewskich, że zbrodnia
          > wojenna... a sami?

Bardzo dobrze że "darli ryja", bo świat powinien zrozumieć raz i na zawsze że
          nam się nie podskakuje.

> Banda kryminalistów a nie armia.

Jeżeli warunkiem przyjęcia do armii której obowiązkiem jest mnie chronić będa
          wytworne maniery, to ja zacznę się czuć nieswojo.
          • wielki_czarownik Re: Heil Hitler! 03.05.04, 19:35
            swiatlo napisał:

>
            > Nikt nie obiecywał islamistom że w niewoli amerykańskiej dostaną cele z basenem
            >
            > i widokiem na ocean.

Krótko.
            1. Chciałbyś być tak traktowany?
            2. Skoro popierasz takie traktowanie jeńców to w takim razie popierasz SS-manów, którzy katowali naszych żołnierzy w niewoli?
            3. Po co są konwencje genewskie?

> Bardzo dobrze że "darli ryja", bo świat powinien zrozumieć raz i na zawsze że
            > nam się nie podskakuje.

Nam? Kim ty myślisz, że jesteś? Lepszy bo pindos? Już była taka nacja co myślała, że jest lepsza i dostała od tych "gorszych" ze wschodu taki wpierdol, że aż miło. USA też tak skończy. Za 30 lat... 50... 100. Ale skończy. A wcześniej będziecie mieli jeszcze kilkanaście albo kilkadziesiąt ataków na miarę 11.IX.

> Jeżeli warunkiem przyjęcia do armii której obowiązkiem jest mnie chronić będa
            > wytworne maniery, to ja zacznę się czuć nieswojo.

Wytworne maniery a człowieczeństwo to coś zupełnie innego. Nie czujesz się nieswojo wiedząc, że taka banda zbrodniarzy ma broń?
            Może kiedyś ciebie wezmą za islamistę, nasrają ci na łeb to coś do ciebie dotrze.

>
            • Gość: ZJP Re: Heil Hitler! IP: *.ci.seattle.wa.us 03.05.04, 20:06
              HEHEHE!!! CO ZA WSPANIALA WIADOMOSC!!
              Autor: wielki_czarownik
              Data: 31.03.2004 14:38

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=11711067&a=11714650
              5 MARTWYCH BUSZYSTÓW!! AZ CHCE SIE ZYC!! :))
            • marcus_crassus ale obozy filtracyjne w czeczenii ci nie 03.05.04, 20:35
              przeszkadzaja??bo o tym nigdy nie raczyles napisac???

pierdolisz WC niesamowicie...rzygac sie chce.
              • wielki_czarownik Mylisz się. Pisałem wiele razy. 03.05.04, 21:00
                Poszukaj np. na forum Świat, gdy rozmawiałem z Miszą o zbrodniach rosyjskich w Czeczenii i wyrażałem swe skrajne oburzenie faktem, iż za gwałt i zabójstwo Czeczenki pewien rosyjski pułkownik nie dostał dożywocia a tylko X lat ciupy (to była głośna sprawa). Ale widzisz - ruski poszedł siedzieć. A tu gwałcą, przynajmniej jednego zabili i co? NAGANA.
                • marcus_crassus a to zwracam honor jak pisales...ale tutaj nie 03.05.04, 21:36
                  pisales a wiesz jakie jest moje zdanie o forum swiat - nie traktuje go
                  powaznie...

w kazdym razie - kogo zabili bo ja nic nie slyszalem.

kogo tez zgwalcili???

prosze podaj te fakty to moze sie z toba zgodze.ale chcialbym sie dowiedziec
                  kogo zabili i kogo zgwalcili ci ktorzy dostali nagane.
                  • wielki_czarownik Re: a to zwracam honor jak pisales...ale tutaj ni 03.05.04, 21:44
                    1. Tych więźniów też gwałcono.
                    2. Jedego więźnia pobito na śmierć (nie wiem, czy w tym więzieniu), ale pisała o tym prasa i portale kilka tygodni temu - poszukaj a znajdziesz
                    • marcus_crassus prosze podac dokladny link do wypowiedzi 03.05.04, 21:46
                      ze kogos zgwalcono i kogos zabito.

WC - to ty masz przedstawic dowody a nie ja jak cos piszesz.przeciez to
                      absurd.ja mowie jasno - nikogo nie zgwalcono i nikogo nie zabito.a jesli
                      utrzymujesz ze owszem i ze to ja mam zaprzeczyc to moze tak:

jestem papiezem - udowodnij ze mowie nieprawde...

???
                      • wielki_czarownik Proszę bardzo 03.05.04, 21:56
                        terroryzm.com/search.php
                        Wklep tutaj słówko "pobili" a wyskoczy ci artykuł o Brytyjczykach którzy zabili zatrzymanego Irakijczyka. Niestety nie mogę podać linka bo to jest strona z ramkami.
                        O US nie chce mi się szukać.
                        • wielki_czarownik A tu o US 03.05.04, 22:06
                          www.newyorker.com/fact/content/?040510fa_fact
                          • marcus_crassus nie wiadomo na ile ten raport a szczegolnie jego 03.05.04, 22:21
                            wersja ktora jest przytaczana jest prawdziwa.

ale kurwa mac-WC-> ten raport nie dotyczy TYCH WYPADKOW!!!!! NIE ZROZUMIALES
                            TEGO???

WIEC ZA CO MAJA SKAZAC TYCH??ZA COS CO DOTYCZY KOGOS INNEGO??

TAMTE CZYNY POWINNY BYC STANOWCZO UKARANE JESLI SA PRAWDZIWE.ALE NIE MYL
                            WYDARZEN
                        • marcus_crassus to brytyjczycy czy US -ty sie zdecyduj 03.05.04, 22:11
                          WC - gadasz bzdury - w temacie watku jest o US i wydarzeniach z tego wiezienia -
                          ty podajesz sprawe zupelnie inna na dodatek nie zwiazana z US.

poza tym wysoce watpliwa bo wpisalem slowa z tego postu na google i powinno mi
                          wyskoczyc to z wp.pl

a nic nie wyskoczylo.nie wiem co pisali w independent ale wiarygodna gazeta to
                          to nie jest.wiec malo ze podajesz jakies bzdury to jeszcze nie dotyczace tematu.

wiarygodnosc jest taka sama jak te z kavkazcenter gdzie podaja ze zginelo
                          ostatnio 30 zolnierzy ruskich (ostatnie dni)- nawet ja w takie liczby nie
                          wierze.wytrzezwiej.
          • Gość: Berkut Re: Heil Hitler! IP: *.kamieniec-wroclawski.sdi.tpnet.pl 03.05.04, 20:17
            wam sie nie podskakuje hahahahaha no tak jęsli jako cel wybieracie malutkie
            państewko zniszczone przez sankcje ekonomiczne itp no to nie ma sie co dziwić
            mozecie popisywać sie waszą potegą ciekawe tylko czemu nie podskoczycie do
            Korei Połnocnej przecież tam jest broń masowego rażenia i straszny reżim.
            Odpowiedz jest oczywista boicie sie że dostaniecie wpierdol Juz raz żółtki was
            pogoniły
            • wielki_czarownik Dokładnie. 03.05.04, 21:05
              USA są odważne tylko w stosunku do słabych. To tak jakbym ja poszedł bić przedszkolaków i był z tego dumny. A Korea Północna pomachała "nukami" i ma całkiem silną armię (i idealne do obrony warunki terenowe) więc pindosi już do niej nie podskakują. Tak samo do Chin - tam przecież prawa człowieka się łamie w o wiele szerszym zakresie. No ale Chińczycy to nie Irak - będą w stanie się obronić więc Dżordż Debilju z kolegami ogony podkulają i cicho siedzą.
    • Gość: ZJP Re: "Ukarano"USS-manów zbrodniarzy. IP: *.ci.seattle.wa.us 03.05.04, 20:07

• Gość: A.L. WC -> 5 MARTWYCH BUSZYSTÓW!! .............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 11:06
        > HEHEHE!!! CO ZA WSPANIALA WIADOMOSC!!
        > Autor: wielki_czarownik
        > Data: 31.03.2004 14:38
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=11711067&a=11714650
        > 5 MARTWYCH BUSZYSTÓW!! AZ CHCE SIE ZYC!! :))

gość jest niezły, co za śmieć !!!
    • marcus_crassus moze ci przypomnie WC jak sie smiales jak zgineli 03.05.04, 20:34
      ludzie w Madrycie i jak napisales na moje pytanie ze jak wybuchna bomby gdzie w
      innych miastach w europie to sie smiac bedziesz jeszcze bardziej????

to przeciez zenujace ze taka kreatura jak ty mowi cos o prawach czlowieka...:(((
      • Gość: Zulu Tak sie zastanowic... IP: *.fornfyndet.se 04.05.04, 12:12
        Za terror jaki zostal wprowadzony na swiecie gdzie tysiace nieiwnnych ludzi
        osierocilo dzieci gdzie plakaly w zalu zony matki ojcowie,to Panowie te tortury
        to czysty PICKNIK.Przypomnijcie sobie tramwaj na aleji Szucha w Warszawie w
        czasie okupacji,przypomnijcie sobie przesluchanie pokojowe w UB,przypomnijcie
        sobie Przemka ktory zginal na posterunki milicji,przypomnijcier sobie co kryja
        podworka komend powiatrowych i wojewodzkich na terenie kraju tam leza juz
        offiary przesluchan rodzina nawet nie wie gdzie do dzisiaj.Wystarczy popatrzyc
        na zdjecia stelitarne robiomne komendom milicyjnym ile tam szkieletow a Gdansku
        Szczecinie,o tym sie nie mowi ale skoro chcescie to macie.Pzdr.Zulu
        • Gość: NEMO Re: Tak sie zastanowic... IP: 5.5R3D* / *.saix.net 04.05.04, 13:48
          A ja sadze "Zulu", ze nie nalezy poddac sie checi uwypuklania wlasnej
          martyrologii. Cierpienia jednych nie sa usprawiedliwieniem dla cierpien innych,
          a te nigdy nie sa piknikiem.

Pozdrawiam
        • wielki_czarownik Rozczarowałeś mnie. 04.05.04, 15:28
          Jak nas torturują to źle, ale jak nasi (przyjaciele) torturują to już dobrze? Fakt, że Polaków maltretowało SS, Gestapo, NKWD i SB nie zmniejsza cierpienia Irakijczyków i nie zezwala na to by traktować ich w ten sposób.
          "Panowie te tortury to czysty PICKNIK."
          Wysłał byś swoje dzieci na taki PICKNIK?
          • marcus_crassus po prostu stosujesz idiotyczne analogie 04.05.04, 15:49
            traktuja tam jencow w zasadzie tak jak w niektorych wiezieniach traktuje sie
            wiezniow.a wiec oczywiscie uzycie sily fizycznej jest.

natomiast porownywanie tego do SS to jakas piramidalna brednia czlowieku
            • Gość: wojciech j. Re: po prostu stosujesz idiotyczne analogie IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.04, 22:59
              > traktuja tam jencow w zasadzie tak jak w niektorych wiezieniach traktuje sie
              > wiezniow.a wiec oczywiscie uzycie sily fizycznej jest.
              >
              > natomiast porownywanie tego do SS to jakas piramidalna brednia czlowieku

za onet.pl
              "Amerykański generał: W więzieniach wojskowych zabito 25 więźniów

35 przypadków brutalnego traktowania, które doprowadziło do śmierci 25
              więźniów, stwierdzono w amerykańskich więzieniach wojskowych w Iraku i
              Afganistanie w wyniku dochodzenia prowadzonego od grudnia 2002 r. - podał
              amerykański generał Donald Ryder.

Generał Ryder, oficer odpowiedzialny za stosowanie kar w systemie
              penitencjarnym, powiedział, że wśród przypadków śmierci są przypuszczalnie dwa
              zabójstwa więźniów przez żołnierzy, zabicie więźnia, który usiłował uciec, i 10
              innych przypadków, które są jeszcze przedmiotem śledztwa.

Generał wyjaśnił, że 12 innych przypadków śmierci więźniów na razie jeszcze nie
              wyjaśniono.

Te wiadomości nadeszły w momencie, gdy administracja Busha obiecała we wtorek
              ukarać odpowiedzialnych za tortury zadane więźniom irackim. Fotografie tych
              ekscesów oburzyły opinię międzynarodową, amerykańską i świat arabski.

Pentagon ogłosił, że generał Geoffrey Miller, nowy komendant więzienia Abu
              Ghraib w Bagdadzie, gdzie dochodziło do torturowania więźniów, obiecał zmiany w
              sposobie obchodzenia się z jeńcami.

Tymczasem pojawia się coraz więcej dowodów, że fizyczne i psychiczne dręczenie
              jeńców w Abu Ghraib nie było odosobnionym incydentem, ani wybrykiem
              pojedynczych żołnierzy.

Pentagon przyznał m.in. że jesienią ub. roku przeprowadzono "zarządzony na
              najwyższym szczeblu przegląd", w jaki sposób traktuje się więźniów w aresztach
              wojskowych w Iraku.

Sekretarz obrony Donald Rumsfeld podkreślił, że "działania żołnierzy na
              zdjęciach są całkowicie nie do przyjęcia i nie-amerykańskie".

W siedzibie Narodów Zjednoczonych w Nowym Jorku sekretarz stanu USA Colin
              Powell zadeklarował, że "sprawiedliwości stanie się zadość"."

jakim jeszcze idiotyzmem posłużysz się żeby bronić morderców???

• marcus_crassus czy wiesz co to bylo SS??? a jak nie to odsylam 04.05.04, 23:59
                do ksiazek historycznych.

a idiotyzmy to moze wypisuje taki kretyn jak ty,bo ja doskonale wiem o czym
                pisze.a jak pojecia o historii nie masz to moze powrot do szkoly sie przyda.
                • Gość: wojciech j. Re: czy wiesz co to bylo SS??? a jak nie to odsyl IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.04, 23:14
                  Na CD są nakrecone filmy pokazujące gwałty amerykanskiego zołdactwa na
                  kobietach, męzczyznach i dzieciach irackich. Sa również uwiecznione morderstawa
                  na więżniach irackich.
                  Te amerykańskie bydło ze slamsów ma jednak mentalność SS.
          • Gość: Zulu Nie poprostu cos niecos juz w zyciu widzialem... IP: *.fornfyndet.se 04.05.04, 16:02
            Najpierw takie dalbym im wychowanie ,aby nigdy nawet nie spojrzeli w strone
            terroryzmu.Tutaj trzeba winic system ,rodzicow.
            Zalozmy jestem amerykaninem i widze codziennie paru moich kolegow zamordowanych
            nie w bitwie ale wskrytobujczym ataku,to napewno po jakims czasie puszcza ta
            granica co jest dopuszczalne a co nie,tiuaj tak raczej bym rozpatrywal.
            Znam wiele opowiesci od Yugoszy czego dokonywali serbowie na wiezniach
            muzulmanskich wcale nie przestepcach normalnych ludzi,to tutaj dopiero wlosy
            deba staja.Wspominacie o zdjeciach nagich grup zolnierzy pewno ze jest
            naruszenie ich godnosci a wiecie co robili serbowie,tych wiezniow rozbierali na
            golasa ustawiali w szeregu potem w lewo zwrot i laduj kolege i do przodu
            wtakim pociagu po dwudziestu ludzi,potem zmiany ,potem zwrot i kolege z
            boku.Ten co opowiadal o od smrodu kalu mozna bylo stracic przytomnosc.Kto nie
            wykonywal strzelali po jajach.Potem gwalcili ich zony na oczach mezow.
            Pzdr.Zulu
            • wielki_czarownik Zulu islamski terroryzm nie jest chorobą. 04.05.04, 17:32
              On jest objawem. A chorobą jest totalnie skretyniała polityka zagraniczna USA w tamtym rejonie. Weź zobacz kim są ci terroryści? To byli przyjaciele wujka Sama. Osama z którym witał się Brzeziński i przekazywał mu Stingery, Saddam który gazował kurdyjskie wioski bronią otrzymaną od USA... ale kto sieje wiatr ten zbiera burzę. I to ten system jest winny. Nie islam. Zobacz, że nie cierpią w wyniku terroryzmu inne "zgniłe zachodnie kraje" jak np. Szwecja, Finlandia, Szwajcaria, Portugalia, Czechy. Ale jak ktoś wkłada łapkę między drzwi to nie ma co się dziwić, że ktoś mu ją przytrzaśnie.
              Wujek Sam siedziałby na dupie w swoim pindosowie to miałby spokój jak przez poprzednie 300 lat. Ale skoro sam chciał...
              Ponadto fakt, że byli jeszcze gorsi niczego nie usprawiedliwia.
              • Gość: Berkut Re: Zulu islamski terroryzm nie jest chorobą. IP: *.kamieniec-wroclawski.sdi.tpnet.pl 04.05.04, 19:29
                Dokładnie najpierw sami wspierali terroryzm a teraz udają świętych
                • Gość: Pzl Re: Zulu islamski terroryzm nie jest chorobą. IP: 193.111.166.* 04.05.04, 20:27
                  Przy takich wydatkach na zbrojenia USA odskocza swiatu na kilka dziesiecioleci
                  do przodu i wtedy nie beda sie juz musiały z nikim i z niczym liczyc :((
                  Jedyna nadzieja w UE jesli dogada sie w kwesti zbrojen.
                  • Gość: Berkut Re: Zulu islamski terroryzm nie jest chorobą. IP: *.kamieniec-wroclawski.sdi.tpnet.pl 04.05.04, 20:43
                    No i moze jeszcze Chiny i Rosja
                  • wielki_czarownik Spokojnie. Imperia szybko przemijają 04.05.04, 20:46
                    III Rzeszy też miał nikt nie podskoczyć. ZSRR zresztą też. Wielkie imperium brytyjskie też było niby niezwyciężone. I jak to się skończyło? USA padną. To tylko kwestia czasu. 20 lat? 50? 100? I pytanie jak. Czy naturalnie wykopyrtną niczym ZSRR czy też uwikłają się w jakąś prawdziwą wojnę (np. z Chinami czy Rosją) i po prostu wyparują w atomowym obłoku (to przenośnia oczywiście).
                    • wielki_czarownik Czyżby prapoczątek końca? 04.05.04, 20:50
                      serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34148,2055380.html
                      • swiatlo You wish... /ntxt 04.05.04, 22:41
                • swiatlo Nikt nie udaje świętego 04.05.04, 22:40
                  Gość portalu: Berkut napisał(a):

> Dokładnie najpierw sami wspierali terroryzm a teraz udają świętych

Nikt nie udaje świętego. Świętość to tylko na użytek mas co to potrzebują
                  onanizować się do flagi nakrapianej gwiazdami.
                  Islam jest naszym wrogiem bo nam zagraża. Zagraża też osobiście mi, bo od
                  polityki globalnej zależy także moja sytuacja ekonomiczna, moja praca, dom i
                  los dzieci. I tyle.
                  Dlatego ja się nie bawię w dywagacje czy taki Sadam, Bush, Osama czy Musharaf
                  są święci czy nie. To mnie gówno obchodzi. Jedyne co mnie obchodzi czy on jest
                  po mojej stronie czy przeciwko mnie. Jak po mojej stronie, to niech i będzie
                  skurwysynem, pies go drapał. A jak przeciwko, to zasługuje na śmierć, choćby i
                  potem miałby doznać ocalenia w niebie.
                  Jak Sadam i Osama byli nam potrzebni, to dostawali pomoc. Teraz są naszymi
                  wrogami i trzeba ich zniszczyć. Wot cała filozofia.
                  A wszelkie mędrkowanie o tym kto dobry, to tylko zawracanie dupy.
                  Dobry ten kto ze mną.
                  • wielki_czarownik Filozofia Hitlera. To twój idol? 04.05.04, 22:57
                    On też dzielił ludzi na dobrych (np. Japończycy - zółci ale nie podludzie) i złych (Polacy - aryjczycy ale podludzie).
                    Ale wiesz jak skończył? Dzicz ze wschodu zrównała Berlin z ziemią i tyle. "Przyjaciele" się odwrócili i Adolfik poszedł w pizdu.
                    • swiatlo Nie przesadzaj 04.05.04, 23:31
                      Następne twoje porównanie zupełnie nie na miejscu. Rozumiem że możesz
                      nienawidzieć USA, masz do tego prawo, ale zachowaj jednak jakiś umiar.
                      Można nas nienawidzieć, można nam zarzucać imperializm, ale nie stosujemy
                      polityki masowej eksterminacji. Można nam zarzucać zakłamanie, ale nie wysyłamy
                      z premedytacją milionów do komór gazowych. Prowadzimy wojnę i tyle. Można się
                      spierać czy wojna słuszna czy nie, ale w porównaniu ze standardami wszystkich
                      wojen do tej pory w historii, i tak jest to wojna stosunkowo łagodna i
                      prowadzona w miarę ostrożnie.
                      Oczywiście wojna nie jest dżentelmeńskim meczem krykieta i nikt tego nigdy nie
                      obiecywał. Ofiary przypadkowe były i będą. Okazjonalnie będą też kontrowersyjne
                      metody. Jednak bez przesady kolego. Zachowaj umiar w swoich emocjach.
                      Nabuzowani żołnierze pod silnym stresem zazwyczaj nie prezentują wyszukanych
                      manierów i proszę się tego od nich spodziewać. Jedyne co od nich oczekuję to
                      maksymalna skuteczność przy możliwym zachowaniu reguł. Powtarzam to
                      słowo: "możliwym".

Co do upadania imperiów, to zgoda, przyjdzie czas i na USA. Nie wiem jak długo
                      to potrwa: 100, 200, 500 lat? Niekoniecznie musi też upaść, może się też
                      nadzwyczajniej przeobrazić. Jednak na razie mnie to nie interesuje.
                      • wielki_czarownik Re: Nie przesadzaj 05.05.04, 15:07
                        swiatlo napisał:

> Następne twoje porównanie zupełnie nie na miejscu. Rozumiem że możesz
                        > nienawidzieć USA, masz do tego prawo,

Błąd. Nienawidzę pindosów i polityki USA a nie kraju jako takiego. Podziwiam USA za liberalną gospodarkę, świetne samochody, wysoki poziom nauki i wiele innych rzeczy.

ale zachowaj jednak jakiś umiar.
                        > Można nas nienawidzieć, można nam zarzucać imperializm, ale nie stosujemy
                        > polityki masowej eksterminacji. Można nam zarzucać zakłamanie, ale nie wysyłamy
                        >
                        > z premedytacją milionów do komór gazowych.

Oczywiście, że nie. Wy tylko sprzedajecie gaz dobrze wiedząc do czego będzie użyty (patrz Saddam).
                        No i tylko wy zrzucacie bomby atomowe na miasta i Agent Orange na wioski.

Prowadzimy wojnę i tyle. Można się
                        > spierać czy wojna słuszna czy nie, ale w porównaniu ze standardami wszystkich
                        > wojen do tej pory w historii, i tak jest to wojna stosunkowo łagodna i
                        > prowadzona w miarę ostrożnie.
                        > Oczywiście wojna nie jest dżentelmeńskim meczem krykieta i nikt tego nigdy nie
                        > obiecywał. Ofiary przypadkowe były i będą. Okazjonalnie będą też kontrowersyjne
                        >
                        > metody. Jednak bez przesady kolego. Zachowaj umiar w swoich emocjach.
                        > Nabuzowani żołnierze pod silnym stresem zazwyczaj nie prezentują wyszukanych
                        > manierów i proszę się tego od nich spodziewać. Jedyne co od nich oczekuję to
                        > maksymalna skuteczność przy możliwym zachowaniu reguł. Powtarzam to
                        > słowo: "możliwym".

Owszem. Ale to w niczym nie usprawiedliwia łamania prawa i zbrodni. W niczym. Inaczej można będzie powiedzieć "był nabuzowany i zgwałcił - co z tego?".

>
                        > Co do upadania imperiów, to zgoda, przyjdzie czas i na USA. Nie wiem jak długo
                        > to potrwa: 100, 200, 500 lat? Niekoniecznie musi też upaść, może się też
                        > nadzwyczajniej przeobrazić. Jednak na razie mnie to nie interesuje.
                        >
                        • Gość: ZJP Re: Nie przesadzaj IP: *.ci.seattle.wa.us 05.05.04, 18:37
                          WC napisalo:

"Błąd. Nienawidzę pindosów i polityki USA a nie kraju jako takiego." - No
                          jasne, ziemi, rzek itp nie da sie nienawidzic tak jak WC nienawidzi amerykanow
                          co dalo do pokazania w ponizszym:

• wielki_czarownik ZJP 05.05.04, 19:05
                            Ja nienawidzę tych ludzi jako okupantów. Gdyby ci sami ludzie zginęli w wypadku w USA albo walcząc z prawdziwymi terrorystami w Afganistanie to byłaby inna sytuacja. Znajdź choć JEDEN mój post krytyczny wobec działań USA w Afganistanie. Nie znajdziesz, bo w tym wypadku jestem razem z pindosami - tam rzeczywiście walczą z "czarnymi charakterami". A w Iraku są zwykłymi agresorami-okupantami których należy tępić jak wszy.
                  • Gość: Berkut Re: Nikt nie udaje świętego IP: *.kamieniec-wroclawski.sdi.tpnet.pl 04.05.04, 23:43
                    No właśnie pindosi widzą tylko czubek własnego nosa nic ich nie obchodzi nie
                    wązne ze giną ludzie itp wazne zeby pindos miałwszystko pod dostatkiem a inni
                    mają za niego ginąc i pracować nie pitol że islam to zagrozenie tylko kolejny
                    pretekst do waszych imperialistycznych zapedów. Miejmy nadzieje że nie wszyscy
                    pindosi mają takie popieprzone poglądy jak ty wymyślił sobie rasa panów a inni
                    mają na nich pracować co za kretyn. Uważaj bo kiedyś na takiej polityce mozecie
                    sie strasznie przelecieć
                    • swiatlo Re: Nikt nie udaje świętego 04.05.04, 23:49
                      Gość portalu: Berkut napisał(a):

> No właśnie pindosi widzą tylko czubek własnego nosa nic ich nie obchodzi nie
                      > wązne ze giną ludzie itp wazne zeby pindos miałwszystko pod dostatkiem a inni
                      > mają za niego ginąc i pracować nie pitol że islam to zagrozenie tylko kolejny
                      > pretekst do waszych imperialistycznych zapedów. Miejmy nadzieje że nie
                      > wszyscy pindosi mają takie popieprzone poglądy jak ty wymyślił sobie rasa
                      > panów a inni mają na nich pracować co za kretyn. Uważaj bo kiedyś na takiej
                      > polityce mozecie sie strasznie przelecieć

A możemy możemy... Nie bronię zębami polityki Busha i jego jastrzębi, bo
                      rzeczywiście nawet USA całego świata nie podbije. Jednak mleko już rozlane i
                      jakoś trzeba to wypić. Ani ONZ, ani wycofanie nic tu nie pomoże. Trzeba brnąć,
                      choćby i samemu. Może Kerry coś nowego wymyśli...
      • Gość: Tomson Crassula - obłudna krowa! IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 05.05.04, 13:20
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=12379546
        Jakim prawem moralizujesz ludzi śmieciu???
    • blockbuster uwaga Panowie - o cnezurze 05.05.04, 13:13
      Wczoraj umiescilem post ze za scieklego psa odpowiedzialny jest jego pan i jak
      debil z Nebraski szcza na ludzi podczas przesluchania to za jego czyny
      odpowiada jego doodzwo DO SAMEJ GORY bo za to biora pieniadze zeby jak ten
      sadysta takie ciagoty posiada to powinno sie takiego klienta tego oduczyc ale
      podczas treningu. Napisalem tez ze w Syrii zlapano 5 agentow mosadu na goracym
      uczynku zanim zabili klienta, schwytani przez ich ochroniarzy. Podczas
      klikugodzinnego przesluchania cala piatka przyznala sie ze miala to zrobic.
      Uwazam ze Syryjczycy to to profesjonalisci ktorzy raczej chyba nie srali im na
      glowe. Co spowodowalo wscieklosc cenzora?
    • Gość: fly Re: "Ukarano"USS-manów zbrodniarzy. IP: *.tuczno.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 18:54
      Dziwne by było, gdyby USS-mani zostali za to postawieni przed trybunałem
      wojennym. Nie! To byłoby nie do pomyślenia, gdyby dzielni Amerykańscy chłopcy
      wracający z kolejnej "krucjaty" stali się obiektem nienawiści narodu
      Amerykańskiego. Więcej nic nie da się powiedziać...
      • Gość: Paul Re: "Ukarano"USS-manów zbrodniarzy. IP: *.nwrk.east.verizon.net 09.05.04, 10:22
        Gość portalu: fly napisał(a):

> Dziwne by było, gdyby USS-mani zostali za to postawieni przed trybunałem
        > wojennym. Nie! To byłoby nie do pomyślenia, gdyby dzielni Amerykańscy chłopcy
        > wracający z kolejnej "krucjaty" stali się obiektem nienawiści narodu
        > Amerykańskiego. Więcej nic nie da się powiedziać...
        Sam bym sie dziwil. Widzisz taki biedny "cywil" moze zgodnie z konwencja
        genewska, prawem miedzynarodowym, etc., polowac sobie na "biala czlowiek",
        rozerwac go na strzepy, pociac maczeta, pocwiartowac, uprowadzic, bic,
        zastrzelic i torturowac fizycznie. Mnie wolno mi wedle tego prawa zastrzelic
        go/wysadzic w powietrze, ale nie moge sie mu odlac na glowe, albo prowadzic na
        smyczy po wiezieniu. Osobiscie wolalbym go zwyczajnie zastrzelic. Ale wtedy
        on mi nic juz nie powie. Fotografowac sie i tak nie lubie. Uszanowanie,
        Paul
        • Gość: wojciech j. Re: "Ukarano"USS-manów zbrodniarzy. IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 10:58
          Musisz sobie odpowiedziec na pytanie kto jest agresorem czyli bandytą który
          wtargnął na moją posesję i uzurpuje sobie prawo do wszystkiedgo co posiadam,
          kaze mi wykonywac rozkazy, stosuje wobec mnie siłe, gwałci mi żone i córkę.
          Jako właściciel posesji mam prawo zabić. Takie prawo chyba obowiązuje w stanach.

Jesli nie odpowiesz sobie na to pytanie wszystko ci sie bedzie kielbasic w tej
          biednej glowce.
          Adijos.
          • Gość: Paul Wojciech ty wodoglowcu. IP: *.nwrk.east.verizon.net 09.05.04, 19:19
            I wszyscy inni popoierdoleni z forum swiat. Wypierdalac male huje z tego forum.
            Normalni (prawie;-}) tu kiedys byli. Teraz prawie sami specjalisci od praw
            czlowieka, wrozenia z fusow i huj wie czego. Uszanowanie,
            Paul
            • Gość: A.L. :-))) IP: *.pt-2.petrotel.pl 09.05.04, 21:44
              To marcus jest temu winien ;-))))) Przykleiło się do niego takie gówno, które
              twierdzi: "PRL byl bardziej niezależny niż IIIRP" no i znalazła się ekipa,
              która pierd..... trzy po trzy.
              (tak dla ścisłości wojciecha.j absolutnie do tej grupy nie zaliczam)

Pozdro.

• marcus_crassus :)))) n/t 09.05.04, 23:01
              niestety..tutaj zupelny chlew ostatnio. :(

• marcus_crassus WC-czekam na podobnie emocjonalny post o tym 12.05.04, 16:44
      serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,2067836.html
      licze ze sie nie zawiode na tobie.
      • wielki_czarownik Nie zawiedziesz. 12.05.04, 17:19
        Napisałem już, że powinni zostać skazani i to za morderstwo, bez żadnego "ale". Ale nie za to, że strzelali do UAZa (bo nie wiedzieli kto jest w środku i myśleli, że bandyci), ale za dobijanie rannych. A major Pierielewski powinien zostać skazany jako pierwszy i na najwyższą karę.
        • marcus_crassus ano zgadzam sie WC.ale wciaz nie widze 12.05.04, 17:24
          porownania armii rosyjskiej do SS.
          • wielki_czarownik Bo armię rosyjską 12.05.04, 17:39
            porównuje się do Armii Czerwonej. A to chyba wystarczy.
            • marcus_crassus racja.zwracam honor. 12.05.04, 17:54
    • Gość: agent.orange Z Angolami to chyba niewypał...?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 00:07
      Fałszywki opublikowane przez brytyjską prasę stawiają tę dyskusję w nieco innym
      świetle.

Wszyscy chyba widzieliśmy w TV żołnierza pokazującego różnice w wyglądzie
      prawdziwego karabinku SA-80, a jego repliki ASG BB 6 mm użytej do mistyfikacji
      rzekomych urynacyjnych katuszy zadawanych Irakijczykom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka