Dodaj do ulubionych

Bledy Rosjan w Czeczenii.

IP: *.nwrk.east.verizon.net 09.05.04, 19:15
No wlasnie jakie? Putin zapowiedzial "zemste"? Gdy matolek Bush zajakna sie
o krucjacie obskoczyly go madia i Arabowie. Kiedy GI's (idioci) uwieczniaja
sie na kompromitujacych ich zdjeciach, caly swiat zastanawia sie co zrobic z
sekretarzem obrony US, ze o zolnierzach nie wspomne. Ba, jakis GI ma
przejebane bo sfotografowal sie z usmiechem na ustach nad trupem Iraqijczyka.
No, ale wrocmy do naszej, "kochanej, spokojnej" Czeczenii. Co jeszcze moze
zrobic armia rosyjska czego jeszcze nie zrobila w czeczenii? Przychodzi mi
do glowy tylko atak nuklearny malej mocy. I zapraszam do dyskusji, drodzy
koledzy. Uszanowanie,
Paul
Obserwuj wątek
    • Gość: A.L. Re: Bledy Rosjan w Czeczenii. IP: *.pt-2.petrotel.pl 09.05.04, 21:09
      Rosjanom jest łatwiej w Czeczenii bo z każdego patrolu nie idzie przekaz na
      żywo w CNN.
    • wielki_czarownik Ja bym to nazwał inaczej. 09.05.04, 22:43
      Rosja nigdy nie mówiła, że będzie w Czeczenii wprowadzać demokrację i pilnować praw człowieka. A USA właśnie pod tymi hasłami szło do boju.
      Putin od początku mówił, że będzie zabijać separatystów nawet w kiblach.
      No i jakby nie patrzeć ruskiego pułkownika za gwałt i morderstwo Czeczenki zamknęli na długie lata. A ilu GI`s zamknięto za ich zbrodnie?
    • Gość: JOrl Re: Bledy Rosjan w Czeczenii. IP: *.dip.t-dialin.net 09.05.04, 22:54
      Proste Paul. Zlikwidowac bazy tych partyzantow w Gruzji. I uniemozliwic
      przesylanie ludzi, bronii i pieniedzy (pieniadze sa bardzo wazne bo nimi sie
      doskonale rekrutuje nastepnych ajk i przekupuje Rosjan).
      Tez dobrze byloby wyczyscic roznych kupionych zdrajcow na roznych stanowiskach
      nawet w wojsku.
      A przekupieni sa jak i sterowani przez Twoich kolegow Paul.
      Zato macie teraz Iraq.
      Powodzenia
      Pozdrowienia
    • marcus_crassus dlugo Cie nie bylo Paul :))) 09.05.04, 22:54
      wiesz co - musze sie troche zgodzic z WC - po prostu od US jesli pretenduje do
      roli "swiatowego hegemona" wymaga sie wiecej.to co robi rosja w czeczenii - a
      raczej tego metody to jest jasnosc.zreszta rosjanie zachowuja sie tak jakby im
      na niczym nie zalezalo i zupelnie ignoruja to ze tam coraz wiecej ludzi ich
      nienawidzi.niezle jakis komentator opisal to na przykladzie Gruzji.napisal tak
      ze rosja ma tak rewelacyjna polityke wplywania na sytuacje z tego rejonu ze
      osiagnie dopiero swoj cel gdy jej polityka spowoduje ze gruzini przejda
      ewolucje od dawnego Szewardnadzego przez Szakaszwilego az do celu ostatecznego
      jakim bedzie wybranie przez gruzinow na prezydenta Maschadowa ;))))

bo wlasnie ku temu polityka rosyjska zmierza ;)))slowem - nieustanny wzrost
      sympatii do moskwy ;)))))

a od US wymaga sie wlasnie wiecej - od US wymaga sie slusznosci.jesli bowiem US
      zacznie stosowac takie same metody jak ci ktorych krytkujemy czym bedzie sie od
      nich roznic???

polecam film pt "masada" - moze ogladales - z Peterem o'Tolle.W kazdym razie
      motyw o ktory mi chodzi to ten ze oblezenie twierdzy masada posuwalo sie
      wolno.obroncy mieli wode a legionistom konczyla sie aprowizacja.Rzym wsciekly
      na dowodce legionu za brak sukcesu przyslal nowego dowodce ktory odebral
      legatowi Silva dowodztwo i zmienil polityke - zamiast kontynuacji zaczal z
      katapult w twierdze strzelac zydowskimi robotnikami sciagnietymi do budowy
      podejscia pod twierdze.Zydzi nie mogac zniesc krzykow swoich rodakow mieli sie
      juz poddac.Jednak Silva wybiegl z namiotu i samotnie wbrew rozkazom odebral
      przyslanemu ofierowi dowdztwo - a legionisci staneli za nim.

pamietam jeszcze slowa ktore mowil Silva wybiegajac z mieczem z namiotu slyszac
      krzyki zabijanych robotnikow- "to nie jest Rzym"

Jak US bedzie postepowalo w ten sam sposob co bedzie jeszcze argumentem
      ze "mamy slusznosc"???

• Gość: Paul Pozdrowienia dla "starikow";-} IP: *.nwrk.east.verizon.net 10.05.04, 00:19
        Coz marcusie......masz racje. To nie zadna kurtuazja. Zgadzam sie z twoim
        postem. Tak to widza ludzie na swiecie, a widza jak im sie poda, a "podaje" w
        duuuurzym myslowym skrocie CNN;-}. Niestety nic w tym smiesznego. Polityka
        zagraniczna/propaganda - bo tak tez to trzeba nazwac jest zupelnie do dupy. Ta
        administracja nie wie co robi. Idea-zamysl byly dobre, ale rozwiazania rodem z
        Washingtonu DC, Texasu i "inteligenckiego" Bostonu (w tej kolejnosci). W
        dodatku ta mieszanina republikanskich "aktow strzelistych" rodem z
        poludnia, "wyrafinowanej" mysli politycznej i spolecznej rodem z nowej anglii i
        wielkich interesow Z DC - to dopiero szambo. POwiem ci szczerze - jesli chodzi
        o sprawy np. "national security" i implikacje finansowo-prawno-kadrowe jak to
        sie mowi prawa reka nie wie co robi lewa, ale i tak reka reke myje jesli chodzi
        o miliardy dolarow dla zakontraktowanych firm i agencji. Takiego burdelu tutaj
        jeszcze nie widzialem. Homeland Security......to jeden wielki syf, paradox
        goni idiotyzm i kazdy sie w tym przesciga zeby dostac kawalek z bydzetu.
        Wydale sie niechlujnie i bezuzytecznie. Eh.....markusie, jedyne skojazenie
        ktore przychodza mi na mysl to filmy-komedie absurdu z czasow komunizmu w
        Polsce. Nastepna mysl ad hoc......Striker, ten system bojowy w ktory
        wpompowano tyle miliardow. Jeszcze przed 9/11 nie przechodzil testow na
        cal .50. juz wtedy mowilo sie o "wadliwych zalozeniach projektu". Sam kiedys
        pisalem ze nastepna wojna bedzie rozgrywana "silami ciezkimi". Nie mylilem sie
        tak bardzo, no i po afganistanie jest Iraq tzw "low intensity conflict". I
        kurwa co? I zolnierze chca bradley'ow, czolgow, etc. Przy calym egzystujacym
        sprzecie na co i comu byly sriker'y? Ale sie troche rozpisalem, nie na temat i
        chaotycznie, sorry. Pozdrawiam i uszanowanie,
        Paul
        • marcus_crassus Re: Pozdrowienia dla "starikow"-} 10.05.04, 01:01
          :)))))

administracja no gowno rzeczywiscie.i najgorsze ze gdybym mogl tzn gdybym
          glosowal w US musialbym oddac glos na Kerrego.swoja droga co za totalny
          debilizm fotografowanie sie z jencami.takiej glupoty jeszcze chyba swiat nie
          widzial.szkoda ze nie wysylali tych zdjec do domu "kochana mamo,to araby
          udajace pedalow,to mamo ja i arab na smyczy,to ja i pobity arab"

a co do strykera hmmm...rzeczywiscie pentagon ostatnio robi dosc sporo
          glupot.mam wrazenie ze technika rozwija sie tak szybko ze oni nie wiedza na co
          postawic.w ogole planowali o ile sie nie myle wyeliminowac ciezki sprzet z pola
          bitwy i zastapic czolgi typu abrams jakimis pojazdami lekkimi.na szczescie ze
          byl ten irak i te strykery bo obecnie z tego co wyczytalem zmieniono
          priorytety.bedzie powrot do sil ciezkich bo wyszlo ze jednak wojna to nie tylko
          szybkosc i zwinnosc ale i sila ognia oraz pancerz.US potrzebuje co 10 lat
          toczyc wojne bo inaczej naprawde mogloby sie okazac ze pojawia sie na polu
          bitwy bezuzyteczne cudenka ktore beda tanczyc spiewac i wiersze deklamowac ale
          do walki nadawac sie nie beda.ale jak w kongresie siedzi taka masa debili- jak
          np niedawno idiota McCain stwierdzil ze w zwiazku z wzrostem wydatkow w innych
          dziedzinach trzeba bedzie obciac program f-22

przeciez to skandal.samoloty sa juz doslownie na liniach produkcyjnych,pierwsze
          operacyjne egzemplarze trafia przed grudniem do jednostek a tutaj takie
          wspaniale pomysly.

gdyby nie irak i RPG naprawde US Army moglaby sie obudzic ktoregos dnia z reka
          w nocniku.

*******************************************************************************

a co do slysznosci sa dwie sprawy - zachowac styl ktory dal US przywodztwo do
          tej pory,ktory uczynil US swiatowego hegemona.a bedzie trudno.bo latwiej
          jest "wyprzedzic" na wyscigu konkurentow.ale znacznie gorzej jest jak sie
          obejmuje prowadzenie.wtedy juz trzeba samemu wytyczyc sobie strategie i wziac
          za nia odpowiedzialnosc.a US robi bledy.ignorancja i chyba tym ze obecna
          administracja po prostu nie obejmuje skali zlozonosci problemu.egipt co roku
          dostaje od US kupe szmalu.a np Polsce nie sa w stanie dac jakis groszy.a wiesz
          co by bylo jakby np podarowali nam i krajom europy srodkowej troszke
          broni,doradcow wojskowych i moze troszke pieniazkow.mieliby najlepszych
          sojusznikow na swiecie.to samo z indiami.zaciesniaja wspolprace z indiami i
          nagle czynia symboliczny gest wobec pakistanu nazywajac go "najlepszym
          sojusznikiem" poza NATO.przeciez hindusow krew zalala.

jedyne co dobre widzialem w tej administracji to wlasnie ogolna idea oraz to co
          Rumsfeld pokazal na polu walki.bo jedno mu przyznam.o ile politykiem jest do
          bani strategiem okazal sie niezlym.
          • Gość: Paul Re: Pozdrowienia dla "starikow"-} IP: *.nwrk.east.verizon.net 10.05.04, 03:24
            marcus_crassus napisał:

> :)))))
            >
            > administracja no gowno rzeczywiscie.i najgorsze ze gdybym mogl tzn gdybym
            > glosowal w US musialbym oddac glos na Kerrego.
            Ja niestety tez;-}.
            >swoja droga co za totalny
            > debilizm fotografowanie sie z jencami.takiej glupoty jeszcze chyba swiat nie
            > widzial.szkoda ze nie wysylali tych zdjec do domu "kochana mamo,to araby
            > udajace pedalow,to mamo ja i arab na smyczy,to ja i pobity arab"
            Cena obnizenia standartow rekrutacji.
            > a co do strykera hmmm...rzeczywiscie pentagon ostatnio robi dosc sporo
            > glupot.mam wrazenie ze technika rozwija sie tak szybko ze oni nie wiedza na
            co
            > postawic.w ogole planowali o ile sie nie myle wyeliminowac ciezki sprzet z
            pola
            >
            > bitwy i zastapic czolgi typu abrams jakimis pojazdami lekkimi.na szczescie ze
            > byl ten irak i te strykery bo obecnie z tego co wyczytalem zmieniono
            > priorytety.bedzie powrot do sil ciezkich bo wyszlo ze jednak wojna to nie
            >tylko
            Nie chce zabrzmiec jak JOrl, ale nie doceniasz lobby zbrojeniowego. Doktryna,
            wojskowi i ich potrzeby to jedno, lobby to 2. Moj kumpel w tamtym roku bral
            udzial w testach nowego systemu "zintegrowanego pola walki" w abramsach,
            bazujacego na unix'ie (to zadna tajemnica). Z jednej strony lobby przemyslowe,
            a z 2 zdrowy rozsadek kaze pielegnowac swoje "sily ciezkie". A beda one
            potrzebne, niestety.
            > szybkosc i zwinnosc ale i sila ognia oraz pancerz.US potrzebuje co 10 lat
            > toczyc wojne bo inaczej naprawde mogloby sie okazac ze pojawia sie na polu
            > bitwy bezuzyteczne cudenka ktore beda tanczyc spiewac i wiersze deklamowac
            ale
            > do walki nadawac sie nie beda.ale jak w kongresie siedzi taka masa debili-
            jak
            > np niedawno idiota McCain stwierdzil ze w zwiazku z wzrostem wydatkow w
            innych
            > dziedzinach trzeba bedzie obciac program f-22
            McCain to nie idiota. On powinien zostac prezydentem, ale nie zostanie, bo
            wlasnie sie do tego nadaje, ale to inna historia. Kiedys na forum sam
            stawialem w watpliwosc nadzyczaj ambitne plany programu f22. Technika idzie do
            przodu tak szybko, ze samoloty bezzalogowe sa juz "za rogiem". JSF.....juz
            robia duze serie czesci..... Poza tym ktomu sprzeda sie f22 po wejsciu nowych
            technologii. Na sprzedawanie zbyt zaawansowany, F15 i JSF + supeshornet
            dolataly by do czasu samolotow bezzalogowych. POd koniec f18 kolejnych
            blockow/wersji mogly by zastapic f15 w USAF. Za wiele pieniedzy, przez zbyt
            dlugi okres pompowano w f22 by w koncu stal sie on do spolki z JSF protoplasta
            samolotow bezzalogowych. Widzisz jakis powietrznych wrogow w odpowiedniej
            ilosci dla f15/18/JSF w roku np. 2015? Mowie nie o samych maszynach, ale o
            systemach pola walki oczywiscie.
            > przeciez to skandal.samoloty sa juz doslownie na liniach
            produkcyjnych,pierwsze
            >
            > operacyjne egzemplarze trafia przed grudniem do jednostek a tutaj takie
            > wspaniale pomysly.
            I trafia. Chodzi o przekrety. McCain jest zbyt utrzciwy i prowadzi swoja
            walke polityczna. Osobiscie nie zdziwil bym sie sytuacji kiedy w wyniku takich
            gier polityczno-gospodarczych polecialy by glowy. Ale nie poleca. Ludzie beda
            nieswiadomi. Po to "patriotic act". Az strach pomyslec co bedzie jesli
            przedluza jego waznosc w nastepnym roku. A od "aktow" do przepisow
            legislacyjnych niedaleko. Wiele istniejacych praw to "akty" wprowadzane w
            stanie potrzeby/niebezpieczenstwa. Ja mam na to jedno sformulowanie - abuse of
            power. Dla Europejczyka to moze niezrozumiale, tak samo jak
            pomysl "demokratyzacji Iraq'u". Inna mentalnosc.
            > gdyby nie irak i RPG naprawde US Army moglaby sie obudzic ktoregos dnia z
            reka
            > w nocniku.
            >
            >
            *******************************************************************************
            >
            > a co do slysznosci sa dwie sprawy - zachowac styl ktory dal US przywodztwo do
            > tej pory,ktory uczynil US swiatowego hegemona.a bedzie trudno.bo latwiej
            > jest "wyprzedzic" na wyscigu konkurentow.ale znacznie gorzej jest jak sie
            > obejmuje prowadzenie.wtedy juz trzeba samemu wytyczyc sobie strategie i wziac
            > za nia odpowiedzialnosc.a US robi bledy.ignorancja i chyba tym ze obecna
            > administracja po prostu nie obejmuje skali zlozonosci problemu.egipt co roku
            > dostaje od US kupe szmalu.a np Polsce nie sa w stanie dac jakis groszy.a
            wiesz
            > co by bylo jakby np podarowali nam i krajom europy srodkowej troszke
            > broni,doradcow wojskowych i moze troszke pieniazkow.mieliby najlepszych
            > sojusznikow na swiecie.to samo z indiami.zaciesniaja wspolprace z indiami i
            > nagle czynia symboliczny gest wobec pakistanu nazywajac go "najlepszym
            > sojusznikiem" poza NATO.przeciez hindusow krew zalala.
            >
            > jedyne co dobre widzialem w tej administracji to wlasnie ogolna idea oraz to
            co
            >
            > Rumsfeld pokazal na polu walki.bo jedno mu przyznam.o ile politykiem jest do
            > bani strategiem okazal sie niezlym.
            Na temat "administracji" nie bede sie juz wypowiadal. To banda karierowiczow i
            ignorantow. Rumsfeld nie jest od walki, Rumsfeld jest od polityki i tu sie nie
            sprawdza. To kawal cwaniaka. Uszanowanie,
            Paul
            • marcus_crassus Re: Pozdrowienia dla "starikow"-} 10.05.04, 11:50
              a)zdrowy rozsadek kaze pielegnowac swoje "sily ciezkie". A beda one
              > potrzebne, niestety.

mam taka nadzieje.nie wiesz moze nic nad czym pracuja co moze zastapic Abramsa
              SEP??? slyszalem ze okolice wagowe w granicach 55 t i bedzie zbudowany razem z
              zespolami izraelskimi ktore zajmowaly sie merkava.ostatnio troche o tym
              szukalem ale nie udalo mi sie znalezc zadnych konkretnych wiadomosci w jakim
              stadium zzaawansowania jest projekt.

b)a z UCAV i bezzalogowcami sie z Toba nie zgodze.na razie jestem bardzo
              sceptycznie nastawiony do calej idei.cale szczescie (wg mnie) przeczytalem
              gdzies raport pentagonu i wyrazili sie jasno - bezzalogowce nie sa w planach do
              zastapienia lotnictwa konwencjonalnego.maja byc jego uzupelnieniem.oczywiscie
              ze systemow ktore bylyby w stanie walczyc raczej nie ma.o samolotach nie
              mowiac.ale ostatnie manewry w indiach raczej pokazaly slabosc f-15.to za stara
              konstrukcja.JSF jeszcze nie ma.wiem jednak o czym jednak mowisz bo z tym
              pogladem spotkalem sie na forach US.o postawieniu na doktryne wiekszej ilosci w
              sumie swietnych JSF zamiast mniejszej f-22.ale JSF to nie jest typowy
              mysliwiec.ja jestem caly czas zwolennikiem specjalizacji i posiadania
              klasycznego mysliwca ktory w przypadku kazdej ewentualnosci jest w stanie
              wywalczyc blyskawicznie przewage w powietrzu.poza tym przerwanie programu gdy
              juz poszlo w niego tyle srodkow byloby dla mnie absurdem.a co do bezzalogowcow
              to zobaczymy za 20 lat.nie mozna stawiac na technologie ktora rokuje
              perspektywy ale na razie mysliwca UCAV nie zrobia.i jeszcze dlugo dlugo nie.juz
              sa z nimi problemy ze wzgledu na duza ilosc utraconych maszyn - okazalo sie ze
              jak nie ma pilota nie za bardzo mozna ocenic warunki wokol maszyny etc...pilot
              jest wciaz niezbedny jako podstawa na polu walki.

co do McCaina to srednio wiem o czym mowisz.jakby Ci sie przy okazji nudzilo
              mozesz rozwinac ;))

ps-ja sie wciaz boje ze Bush niestety wygra te wybory. :((( no ale zobaczymy.
              • Gość: SAGGER Re: Pozdrowienia dla "starikow"-} IP: 80.51.247.* 10.05.04, 14:21
                kiedyś na DISCOVERY pokazywano jaiś prototyp czołgu.wyglądał dość
                futurystycznie.załogę miały stanowić 2os. umiejscowione w kadłubie.
                ale tak naprawdę czy jest na razie sens zastąpienia M1.moim zdaniem jeszcze
                przez 10lat nie będzie takiej potrzeby.
    • Gość: Misza Re: Bledy Rosjan w Czeczenii. IP: 195.208.237.* 10.05.04, 08:25
      CZesc Mr. Paul :)

> No, ale wrocmy do naszej, "kochanej, spokojnej" Czeczenii. Co jeszcze moze
      > zrobic armia rosyjska czego jeszcze nie zrobila w czeczenii? Przychodzi mi
      > do glowy tylko atak nuklearny malej mocy.

Stanowczo sie nie zgadzam! Dlaczego maly ?! Czego on rozwiaze? Zniszczy malenka wioske? I co to da. Ja widze taki scenariusz. Zrzucenie na Czecznie: kilku wielomegatonmowych bomb z rezerwu startegicznego. Na Grozny, Szali, Wedeno i Urus-Martan po 50 megatonn, na mniejszemiasteczka po 10-20megaton.. Dodatkowo kilka bomb tzw. specjalnej mocy na gorzyste rejony Czeczni kolo granicy z Gruzjia. Tylko oczywiscie trzeba zrzucic ich w momencie kiedy bedzie wial poludniowozachodni wiatr zeby najpmocnejsze opady spadli na Gruzje i Turcje :))
      Wynik:
      1) Zniszczymy wszelaki opor w Czecznie
      2) Wszystkie CZeczency (a co waznejsze Czeczenki ;)) zlapia taka dawke ze beda swiecic sie w nocy i latwo ich bedzie wylapywac w Rosji. PO porstu ustawia sie kilka wskaznikow radioatywnosci kolo kazdego miasta i wsi ;))
      3) Gruzja i Turcja beda tak mocno zarazone radioaktywne ze ich wczasy i turystyka padna. W takim razie gwaltownie wzrosnie popyt na nasze wybrzeze czarnomorskie. W ten sposob turystyka niweluje straty jakie poniesie Rosja od zniszczenia Czeczni.
      4) Pindosi bedas mieli pelne moralne prawo uzycz bron nuklearna w Iraku i Afganie (najpierw oni w Japonii, potem my w Czecznie.. teraz ich kolej na Afgan i Irak). Wiec, zrzucajac nuki na ww. panstwa pindosi a) zniszcza populacje Afganczykow [ktorzy szkodza interesom Rosji w Azji przemycajac narkotyjki] i b) zaskarza teren Iraku co korzystnie wplynie na cene ropy ;)))

Usznowanie
      Misza
      • Gość: barnaba Re: Bledy Rosjan w Czeczenii. IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 10.05.04, 16:04
        Ja mam lepszy pomysł.
        Profilaktycznie odpalcie arsenał nuklearny (to co pozostanie) we wszystkie
        większe miasta na kuli ziemskiej- na wypadek, gdyby ktoś Czeczenii chciał po
        waszym ataku przyjść z pomocą.
        • Gość: Misza Re: Bledy Rosjan w Czeczenii. IP: *.ats51.donpac.ru 11.05.04, 08:14
          Gość portalu: barnaba napisał(a):

> Ja mam lepszy pomysł.
          > Profilaktycznie odpalcie arsenał nuklearny (to co pozostanie) we wszystkie
          > większe miasta na kuli ziemskiej- na wypadek, gdyby ktoś Czeczenii chciał po
          > waszym ataku przyjść z pomocą.

Jestesmy pokojowym panstwem szanujacym prawo miedzynarodowe. Nie atakujemy objekty na obcym terrytorium. NIe napadamy na inne panstwa kiedy nasz prezydent ma problemy z zona, jak to jest u pindosow ;)))
          • Gość: barnaba Re: Bledy Rosjan w Czeczenii. IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 11.05.04, 20:59
            Słusznie.
            Lepiej mordować własnych obywateli. Żeby wygrać wybory po dymisji zniszczonego
            alkoholem i chorobą wieńcową Borysa Nikołajewicza.

pozdrawiam
            • Gość: Misza Re: Bledy Rosjan w Czeczenii. IP: *.ats51.donpac.ru 12.05.04, 08:22
              Gość portalu: barnaba napisał(a):

> Słusznie.
              > Lepiej mordować własnych obywateli. Żeby wygrać wybory po dymisji
              zniszczonego
              > alkoholem i chorobą wieńcową Borysa Nikołajewicza.

Nie przesadzaaaj. Putin zabija terrorystow na terrytorium swego panstwa, bo tak
              musi robic kazdy normalny lider panstwa. Tak sie sklada ze wiekszosc z tych
              bandytow sa obywatelami ROsji.. coz paszport ROsji nie gwarantuje spokoj dla
              terrorystow ;)))
              • Gość: barnaba Re: Bledy Rosjan w Czeczenii. IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 12.05.04, 15:26
                Bzdury wypisujesz. Wasze wojsko zabijało wszystko, co się rusza- dzieci
                starców, nawet miejscowych Rosjan.

I przestań pisać "terrroryści". Od pewnego czasu nie wiedzieć czemu, określa
                się tak każdego, kto odważył się chwycić za broń. SS-mani wszystkich
                partyzantów nazywali bandytami, Ty nazywasz terrorystami. Zasada jest taka sama.

I jeszcze jedno- od kiedy ataki na wojska okupacyjne i kolaborantów są aktami
                terroru?

pozdrawiam
      • mako75 Zapomniałeś Misza o jednym..... 10.05.04, 16:52
        Pozostała Ci jeszcze jedna Diaspora czeczeńska... w Moskwie.... A skoro juz iść na całość proponuje na Moskwe ze dwie bombki po 50 megaton... tak profilaktycznie bo moskwa duża i mogliby sie rozproszyć po mieście. Po takim ataku napewno bedzie spokój...
        • Gość: Misza Re: Zapomniałeś Misza o jednym..... IP: *.ats51.donpac.ru 11.05.04, 08:16
          mako75 napisał:

> Pozostała Ci jeszcze jedna Diaspora czeczeńska... w Moskwie....

Nie jedna. Jest wiele. Np. u nas w Rostowie-nad-DOnem. Ale to sa normalni Czeczenscy ktorzy uciekli od bandutow i terrorystow do ROsji. NIech dalej zyja w MOskwie, St. Petrsburgu i ROstowie.

> A skoro juz iść
          > na całość proponuje na Moskwe ze dwie bombki po 50 megaton...

Nie odpowiada interesom narodowym ROsji :))
          ILosc terrorystow na glowe mieszkanca w Moskwie jest kilkaset razy mniejsza niz w Groznym zeby tracic na nich cenna bombe atomowa ;)))

• Gość: Paul Re: Zapomniałeś Misza o jednym..... IP: *.nwrk.east.verizon.net 11.05.04, 21:10
            > > A skoro juz iść
            > > na całość proponuje na Moskwe ze dwie bombki po 50 megaton...
            >
            > Nie odpowiada interesom narodowym ROsji :))
            > ILosc terrorystow na glowe mieszkanca w Moskwie jest kilkaset razy mniejsza
            niz
            > w Groznym zeby tracic na nich cenna bombe atomowa ;)))
            Hehehe.....nie odpowiada "nawet" interesom US of A;-}}}}. Ale Miszka, jak
            mozna dopuscic do wysadzenia w poiwtrze prezydencta i generala;-}? Fuck, ja tu
            pracuje ze malo rece mi nie odpadna, a ty gubisz prezydenta;-}? No worries
            mate i tak moglo byc gozej;-}. Czy ty jeszcze w ogole orientujesz sie o co
            chodzi......bo ja trace kontakt z tzw. "rzeczywistoscia";-}? Zdezorientowany z
            uszanowaniem,
            Paul
            • Gość: Misza Re: Zapomniałeś Misza o jednym..... IP: *.ats51.donpac.ru 12.05.04, 08:17
              > Hehehe.....nie odpowiada "nawet" interesom US of A;-}}}}. Ale Miszka, jak
              > mozna dopuscic do wysadzenia w poiwtrze prezydencta i generala;-}?

Prezydenta mnei nie zal a nawet odwrotnie :)) A general otrzymuja pieniadze za
              ryzyko. Ale z nim juz wszystko w porzadku. Przezyje.

> Fuck, ja tu
              > pracuje ze malo rece mi nie odpadna, a ty gubisz prezydenta;-}?

"Prezydent" to zbyt glosnie slowo. W Czeczni za 10 lat jzu chyba z
              7 "prezydentow" zmienilo sie ;))) Na miejsce Kadyrowa znalezli juz
              kolejnego "prezydenta" ktory bedzie robil dokladnie to co poprzedni - znajdowac
              i likwodowac ludzi nie korzystnych dla Putina ;)))

> No worries
              > mate i tak moglo byc gozej;-}.

Wiem. Mogli znow wsyadzic autobus z cywilami jhak to byklo w zeszlym roku na 9
              maja.

> Czy ty jeszcze w ogole orientujesz sie o co
              > chodzi......

Jak to o co ? Zawsze i wszystkim we wszystkim chodzilo o pieniadze ;)))

> bo ja trace kontakt z tzw. "rzeczywistoscia";-}? Zdezorientowany z

Nie trac kontakt - do wszystkiego trzeba podchodzic filosofski - jedni
              sukinsyny zabijaja drugich za pieniadze - i na odwrot - normalka. Przemysl
              zbrojeniowy rozwija sie, politycy, wojskowy i dzennikarze maja czym sie
              zajmowac - obywatele calego swiata ogladaja codziennie z ciekawoscia zdjecia i
              nowosci z Iraku, Czeczni, Palestyny i Iraku.
              Maszyna dziala.

Uszanowanie
              Misza
      • Gość: Paul MIszka.....;-} IP: *.nwrk.east.verizon.net 10.05.04, 19:12
        Jak zwykje dobry humor i fantazja ci dopisuja, jak mi, chociaz ostatnio
        mam "troche problemow" na glowie;-}. Szczerze, jesli o mninie chodzi, to nie
        mam nic przeciw taktycznym uderzeniom nuklearnym. Let's fry their asses once
        and for all;-}! Pozdrawiam. Uszanowanie,
        Paul
        • Gość: Misza Re: MIszka.....;-} IP: 195.208.237.* 10.05.04, 22:06
          Gość portalu: Paul napisał(a):
          > Jak zwykje dobry humor i fantazja ci dopisuja,

Nie narzekam ;))

> jak mi, chociaz ostatnio
          > mam "troche problemow" na glowie;-}. Szczerze, jesli o mninie chodzi, to nie
          > mam nic przeciw taktycznym uderzeniom nuklearnym. Let's fry their asses once
          > and for all;-}!

Szkoda ze nie mozna zebrac wszystkich terrorystow w jednym miejscu na ziemi (liepiej na Nowej Ziemi ;))i zrzucic tedy pare nukow :))

Pozdrowienia
          Misza
    • Gość: axx Re: Bledy Rosjan w Czeczenii. IP: 207.191.236.* 10.05.04, 17:32
      Ten konflikt ma trwa juz 500 lat i chyba ma rekord swiatowy w swym trwaniu. Oczywistym jest ze Czeczenia zadnych szans nie ma
      a to z powodu zmiany polityki USA. Rowniez Arabia Saudyjska przestala finansowac te grupy. Rosja ma calkowita przewage
      i z czasem osiagnie to co chce. Wojna stanowi stala pozycje budzetowa i stan ten moze trwac.Sa pieniadze i ludzie.
      Zatem co moga osiagnac czeczency. Tylko ograniczona suwerennosc podobnie jak Polska. Jest ich malo i moga miec
      dobry standart zycia oczywiscie jak sie wezma do roboty. Zreszta elity czeczenskie sa poza Czeczenia i bardzo dobrze
      wspolpracuja z sovietem. Historycznie 500 lat do tylu napadami zajmowali sie szwajcarzy. Skutecznie napadali w gorach
      ale do czasu. Wzieli sie do roboty i dzisiaj Szwajcaria jest najbogatszym krajem. Nawet Hitler ich zostawil w spokoju.
      • Gość: Berkut Re: Bledy Rosjan w Czeczenii. IP: *.kamieniec-wroclawski.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 17:53
        wzbogaciła sie na wojnie
      • Gość: Misza Re: Bledy Rosjan w Czeczenii. IP: 195.208.237.* 10.05.04, 22:01
        Gość portalu: axx napisał(a):
        > Ten konflikt ma trwa juz 500 lat

:)) POwiedzialbys odrazu milion ;)) Skad takie liczby ? ZRODLO

> i chyba ma rekord swiatowy w swym trwaniu.

Sa lepsze przyklady - wybicie Indioan np ;))

Ocz
        > ywistym jest ze Czeczenia zadnych szans nie ma
        > a to z powodu zmiany polityki USA. Rowniez Arabia Saudyjska przestala finansowa
        > c te grupy. Rosja ma calkowita przewage
        > i z czasem osiagnie to co chce. Wojna stanowi stala pozycje budzetowa i stan te
        > n moze trwac.Sa pieniadze i ludzie.
        > Zatem co moga osiagnac czeczency. Tylko ograniczona suwerennosc podobnie jak Po
        > lska. Jest ich malo i moga miec
        > dobry standart zycia oczywiscie jak sie wezma do roboty. Zreszta elity czeczens
        > kie sa poza Czeczenia i bardzo dobrze
        > wspolpracuja z sovietem. Historycznie 500 lat do tylu napadami zajmowali sie
        > szwajcarzy. Skutecznie napadali w gorach
        > ale do czasu. Wzieli sie do roboty i dzisiaj Szwajcaria jest najbogatszym kraje
        > m. Nawet Hitler ich zostawil w spokoju.
      • marcus_crassus czy czeczenia nie ma zadnych szans?? 10.05.04, 22:10
        oczywiscie ze czeczeni szans nie maja.ale czeczenia jest niepotrzebnym
        wydatkiem rosji,czeczenia jest taka kula u nogi rosji.czeczeni nie wygraja.ale
        moze sie okazac ze bardzo skutecznie bedzie rosje obciazac.
        • karrhe Re: czy czeczenia nie ma zadnych szans?? 11.05.04, 12:02
          marcus_crassus napisał:

> oczywiscie ze czeczeni szans nie maja.ale czeczenia jest niepotrzebnym
          > wydatkiem rosji,czeczenia jest taka kula u nogi rosji.czeczeni nie
          wygraja.ale
          > moze sie okazac ze bardzo skutecznie bedzie rosje obciazac.

kulą u nogi powiadasz
          nie kulą to mały pryszcz na dupie nic więcej
          a Rosja może sobie na taką wojnę pozwolic bez szkody dla swojej gospodarki
          a zato z dużą korzyścia dla swojej armii
          • marcus_crassus aha :))) 11.05.04, 12:50
            a dlaczego Ivanov stwierdzil oficjlnie ze rosji nie stac na inna wojne
            ofensywna?? :))

korzysci jakie armia rosyjska odnosi z tej wojny sa niezaprzeczalne - 25 tys
            trupow i totalna korupcja.

rosja taka miszowata polityke wojskowa prowadzi od wielu wielu lat.dlatego jest
            teraz tam gdzie jest.:))))

widzisz karrhe,marzenia marzeniami i uparcie twierdzic ze jest ok mozna sobie
            jeszcze dlugo,ale konca wojny w czeczenii nie ma,odpowiednikow US technologii
            nie ma,adzarii,gruzji i afganistanu tez juz nie ma :))

mam wiec wrazenie ze ktos sie diabelnie cofa :)
            • Gość: Berkut Re: aha :))) IP: *.kamieniec-wroclawski.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 13:06
              jakich odpowiedników technologi USA nie ma tylko nie pisz o laserowych
              pistoletach :))
              • marcus_crassus Re: aha :))) 11.05.04, 13:11
                f-22,shadow storm,xm8,oicw etc etc,nie chce mi sie znow walkowac tego samego-
                tylko mi nie mow ze maja to na biurkach :)))))

bo ja na biurku mam projekt statku kosmicznego enterprise ze star treka tylko
                nie mam srodkow by go zbudowac :)))a poza tym to nie umiem ;)))
                • Gość: Berkut Re: aha :))) IP: *.kamieniec-wroclawski.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 13:36
                  Na biurkach nie mają :) odpowiednikiem F 22 jest MIG MFI a on juz latał wiec
                  nie jest tylko na papierze :)Tak jak F 22 posiada mozliwość lotu z naddzwiekową
                  predkością przelotową bez dopalania :) itp wiec nie wiem w czym on moze
                  ustepować F 22 chyba tylko ceną bo jest tańszy od F 22 choć na rosyjskie
                  warunki to i tak sporo dlatego ich nie stać na ten projekt ale jesli chodzi o
                  techniki militarną to wątpie cyz USA posiada lepsze technologie militarne tyle
                  tylko ze oni moga wprowadzac do uzbrojenia swoje nowe zabawki
                  • marcus_crassus "dlatego ich nie stać na ten projekt" ;))))) 11.05.04, 13:40
                    no wlasnie z tym jest jak z pilka nozna - nie wystarczy stworzyc dobrej gry i
                    wielu akcji podbramkowych - chodzi o to zeby wcisnac pilke do siatki :)))))))

a to bardzo malo obchodzi wszystkiech czemu miga mfi nie ma :)))

po prostu go nie ma i juz :))))

dariusz wielki jak przegrywal z aleksandrem tez mogl powiedziec "moglem
                    wygrac,ale.." ;)))))

sek w tym ze nie ma zadnego ale...f-22 jest a miga nie ma.i skoncz juz berkut
                    bo to staje sie nudne :)
                    • Gość: Berkut takie pytanko ? IP: *.kamieniec-wroclawski.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 13:51
                      Jestem ciekaw ile Raptorów jest obecnie w służbie
                      • Gość: Paul Re: takie pytanko ? IP: *.nwrk.east.verizon.net 11.05.04, 21:52
                        W "sluzbie"? Zadnego. Lata "aktywnie" ok. 10. Uszanowanie,
                        Paul
                        • marcus_crassus wciagu roku dojda nastepne 22/24 sztuki. 12.05.04, 03:53
                          te juz 100% operacyjne :))))
            • karrhe Re: aha :))) 12.05.04, 07:43
              marcus_crassus napisał:

> a dlaczego Ivanov stwierdzil oficjlnie ze rosji nie stac na inna wojne
              > ofensywna?? :))
              >
              > korzysci jakie armia rosyjska odnosi z tej wojny sa niezaprzeczalne - 25 tys
              > trupow i totalna korupcja.
              >
              > rosja taka miszowata polityke wojskowa prowadzi od wielu wielu lat.dlatego
              jest
              >
              > teraz tam gdzie jest.:))))
              >
              > widzisz karrhe,marzenia marzeniami i uparcie twierdzic ze jest ok mozna sobie
              > jeszcze dlugo,ale konca wojny w czeczenii nie ma,odpowiednikow US technologii
              > nie ma,adzarii,gruzji i afganistanu tez juz nie ma :))
              >
              > mam wiec wrazenie ze ktos sie diabelnie cofa :)

Dobra co ma adzarii do czeczeni to nie jest część federacji rosyjskiej
              a poza tym niemyśl że ostatnie przewroty już oznaczają upadek pozycji Rosji w
              regionie
              Natomiast co do czeczeni rosja musi tam prowadzić wojnę
              poprostu nie ma innego wyjscia
              co się w czeczeni w latach jej niepodległości działo chyba wiesz
              wycofanie sie z tej islamskiej republiki wojsk rosyjskich oznacza nic innego
              jak dopuszczenie do rządów fanatyków religijnych a w konsekwencji
              destabilizacje całego kałkazu
              więc ponoszone do tej pory straty są stosunkowo niewielkie do ewentyalnych
              strat jakie niewątpliwie poniosła by FR w razie wycofania sie z tej iczkerii
              a poza tym niewiem czy wiesz ale rosjanie szybko uczą sie na błędach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka