Dodaj do ulubionych

Apache dla Indii

26.10.11, 15:26
W necie pojawiły się informacje, że AH-64D Apache wygrał casting z Mi-28N na dostawę 22 sztuk (z opcją + 22) dla Hindusów.
Obserwuj wątek
    • marek_boa Re: Apache dla Indii 26.10.11, 16:41
      Zgadza się! Są dwa tłumaczenia przegranej "Nocnego Myśliwego":
      - Rosyjskie - niedopracowany radar
      - Hinduskie - skoro Rosja startuje w trzech kontraktach na dostawy śmigłowców to nie było by w porządku gdyby we wszystkich trzech wygrała*!
      - Nie ,nie pomyliłem tłumaczeń i stron!:)
      -Pozdrawiam!
      P.S. Kontrakty w ,których startuje lekki wielozadaniowy Ka-226 i ciężki transportowy Mi-26T2 nadal nie zostały rozstrzygnięte!
      • adam_al Re: Apache dla Indii 26.10.11, 20:03
        > Zgadza się! Są dwa tłumaczenia przegranej "Nocnego Myśliwego":
        > - Rosyjskie - niedopracowany radar
        > - Hinduskie - skoro Rosja startuje w trzech kontraktach na dostawy śmigłowców t
        > o nie było by w porządku gdyby we wszystkich trzech wygrała*!

Wytłumaczeń jest więcej.. Ogólnikowe stwierdzenie jest takie, że Mi nie spełniał wszystkich wymogów (przyczyny techniczne), jeżeli chodzi o radar to głosy są bardziej zdecydowanie niż "niedopracowany" - nieoficjalnie skomentowano to tak, że on "nie działa". Generalnie wybrano konstrukcję sprawdzoną, w swej najnowszej kompletacji. Argument o dzieleniu tortu i dywersyfikacji dostaw rzeczywiście też jest wymieniany jako argument.
    • foton.3 Re: Apache dla Indii 26.10.11, 16:48
      Słyszałem że armia Rosyjska też woli zamawiać nowe Mi-24 w wersji night attack niż te Mi-28, hindusom się nie dziwię, wybrali lepszy ale i znacznie droższy stąd to małe zamówienie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka