Dodaj do ulubionych

Demontaż państwa... powoli ale skutecznie

16.03.12, 20:52
Gromosław miał niezarejestrowaną broń!
I nikt jakoś nie wyciąga wniosków, że to źle świadczy o Państwie a nie o Gromosławie?
"Nie trzeba wprowadzać obcych wojsk - wystarczy zgraja przekupnych a nieusuwalnych prawników na stanowiskach aby rozłożyć państwo"
14 lat temu w "Ochronie mienia" był artykuł prokuratora Meklemburgii na temat dostępu do broni w Niemczech.
Żadnej uznaniowości - jeśli czysta kartoteka - musiał pozwolenie Niemiec dostać.
Co ciekawe to czy był karany czy nie, sprawdzała policja i nie jakieś zaświadczenie po które trzeba gdzieś daleko jechać, płacić za nie i łatwo podrobić - policja jest od tego tam aby sprawdzić.
Uproszczone do granic możliwości pozwolenia na broń kolekcjonerską.
Państwo dla obywatela a nie obywatel musi wykazać się, że nie jest wielbłądem.
Wg jednych danych w zeszłym roku Niemcy kupili ok 1 mln sztuk broni, wg innych Niemcy w domach posiadają nie mniej niz 10 mln sztuk broni
A u nas?
...a u nas agoń pagasł...
Obserwuj wątek
    • marek_boa Re: Demontaż państwa... powoli ale skutecznie 16.03.12, 20:55
      A Tobie znowu śni się Browning pod poduszką?! Tylko po co???!
      • sjs2011 Re: Demontaż państwa... powoli ale skutecznie 16.03.12, 21:03
        Normalnym, starym jak świat instynktem jest prawo do obrony i nie przywilejem ale podstawowym prawem jest możliwość posiadania broni i umiejętność posługiwania się nią.
        Niewolnikom i ludziom o mentalności niewolników to ciężko jest wytłumaczyć.
        • marek_boa Re: Demontaż państwa... powoli ale skutecznie 16.03.12, 21:09
          To się Stefan Przenieś do Pernambuco i kup na miejscu warowny zamek z armią najemników - nawet karabiny maszynowe Będziesz mógł na wieżyczkach ustawić!
          - A tak serio - czego Ty się tak strasznie boisz ,że Ci broń potrzebna?! Ja odetchnąłem z ulgą ,że już tego cholernego żelastwa nosić nie muszę!
          • sjs2011 Re: Demontaż państwa... powoli ale skutecznie 16.03.12, 21:42
            Bredzisz
            • marek_boa Re: Demontaż państwa... powoli ale skutecznie 16.03.12, 21:46
              No nie wiem kto bredzi! Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie potrzebuję broni aby bronić siebie lub rodziny! Wręcz uważam ,że w tego typu działaniach broń jest zbędna!
              • sjs2011 Re: Demontaż państwa... powoli ale skutecznie 16.03.12, 21:52
                Opowiedz swoje głupoty np Niemcom, Czechom, Litwinom - to tak po sąsiedzku
                Wyśmieją cię po prostu
                • rzewuski1 Re: Demontaż państwa... powoli ale skutecznie 16.03.12, 22:19
                  a ja bym porozdawał wszystkim bron, czołgi i miny
                  szczególnie miny były dobre
                • marek_boa Re: Demontaż państwa... powoli ale skutecznie 17.03.12, 10:29
                  Stefan Twoje fobie mnie na prawdę nie interesują! Mnie broń do obrony nie jest absolutnie potrzebna - znam inne skuteczniejsze sposoby aby to czynić! Po za tym to ja mogę się śmiać z Niemców,Czechów i Litwinów - żyją w strachu!
    • maccard.3 Re: Demontaż państwa... powoli ale skutecznie 16.03.12, 21:00
      Co to za bełkot?

Jeżeli człowiekowi o takim trybie myślenia nie wydaje się pozwolenia na broń, to wg mnie świadczy bardzo dobrze o systemie.
      • billy.the.kid Re: Demontaż państwa... powoli ale skutecznie 16.03.12, 21:52
        miło będzie gdy 10-letni synowie posiadaczy liworwerów będą sie prechwalać który tatuś ma lepsiejszą giwerę.
        • sjs2011 Re: Demontaż państwa... powoli ale skutecznie 16.03.12, 21:58
          po niemiecku? czesku czy litewsku?
    • wiarusik Re: Demontaż państwa... powoli ale skutecznie 16.03.12, 23:12
      a mnie zastanawia co takiego się stało w twoim życiu, że potrzebujesz z klamką po ulicy ganiać?
      rozumiem że broń mają dostać wszyscy bez wyjątku, bo to trochę do dupy jak część ludzi dostanie pozwolenie a część nie i będzie musiała się bać tych co broń mają. a jak się uzbrojony napije lub zalegalizują maryśkę i zacznie w majakach grać w doom'a na jawie?
      • sjs2011 Re: Demontaż państwa... powoli ale skutecznie 16.03.12, 23:14
        A mnie zastanawia gdzie ty się wychowałeś bo jakoś nie widzę twojego miejsca ani u Niemców, ani Czechów ani Litwinów z takimi pogladami
        • wiarusik Re: Demontaż państwa... powoli ale skutecznie 16.03.12, 23:16
          zatem widzisz że broni nie dostaniesz. ona jest dla zrównoważonych ludzi.
          • anton_pl Re: Demontaż państwa... powoli ale skutecznie 18.03.12, 08:59
            Saj, zgadzam się z Tobą - u nas jest pieprzone dziadostwo, polacy to taki niezdolny naród...
    • sjs2011 Re: Demontaż państwa... objawy już widać 21.03.12, 08:13
      To nie może być przypadek - kolejna wpadka Policji- celowa?
      Ile razy może się pomylić Policja myląc mieszkania, pietra domy?
      No. raz na 50 lat to by było dużo a u nas co rok to ...prorok by łatwiej wskazał które to mieszkanie.
      wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Fatalna-pomylka-policji-kopali-uderzali-glowa-o-ziemie,wid,14348925,wiadomosc.html
      To nie może byc przypadek, że Policja ostrzega przestępców atakując Bogu ducha winnych ludzi.
      Skandal nad skandale.
      kogo bardziej się bać?
      Kilka tygodni temu w Garwolinie przebrani za policjantów ograbili ludzi w domu.
      A tu to hurtowo
      nasygnale.pl/kat,1025343,title,Policja-w-siedzibie-strazy-miejskiej-16-zatrzymanych,wid,14347700,wiadomosc.html?ticaid=5e210
      16 na 45 umoczonych - dobry wynik jak mawiał Krzyś
      Co się do diabła dzieje?
      Rutkowskiemu udział w mafii przypisują....
      Tekst linka
      • anton_pl Re: Demontaż państwa... objawy już widać 21.03.12, 08:26
        @sjs2011
        Nie, no bez przesady, pomyłka to się zdarza wszędzie, mi chodzi o sprawy strukturalne, takie jak. zalew obcego kapitału, utrata kontroli nad mediami, bałagan w prokuraturze, zapaść ABW, bo jak inaczej wytłumaczyć że przez 10 lat żremy sól przemysłową jak witaminy?
        • sjs2011 Re: Demontaż państwa... objawy już widać 21.03.12, 08:30
          Nie, no bez przesady, pomyłka to się zdarza wszędzie,
          Możesz wskazać chociaż jeden taki przypadek w Europie poz Polską?
    • marek_ogarek Re: Demontaż państwa... powoli ale skutecznie 21.03.12, 15:56
      Mieszkajac w USA nabylem przekonania ze bron palna powinna byc dostepna jedynie dla wojska, policji i tego typu sluzb. Z posiadania broni przez osoby prywatne sa tylko i wylacznie duze problemy.
      • sjs2011 Re: Demontaż państwa... powoli ale skutecznie 21.03.12, 16:26
        Bredzisz
        To co widzisz jest wynikiem tego że ludzie mają dostęp do broni
        Bez niej by było znacznie gorzej
        Tak na marginesie - jak się czujesz w USA jako odmieniec?
        • marek_ogarek Re: Demontaż państwa... powoli ale skutecznie 21.03.12, 18:06
          Nie wiem czy takie zle byloby nie slyszec w kazdych porannych wiadomosciach ile ludzi zostalo zastrzelonych zaszlej nocy w naszym miescie.
          Czuje sie dobrze. USA to kraj roznorodnosci. Odmiency sa w cenie.
          • zlorf_flanelostopy Re: Demontaż państwa... powoli ale skutecznie 22.03.12, 01:11

> Nie wiem czy takie zle byloby nie slyszec w kazdych porannych wiadomosciach ile
            > ludzi zostalo zastrzelonych zaszlej nocy w naszym miescie.

Z jakiej, legalnej czy z broni nielegalnego pochodzenia?
            • hatroha Nawiasem 22.03.12, 02:16
              (To może inaczej. Gdybym mógł kupić broń kupił bym ją.
              Gdybym ja miał użyłbym jej już kilka razy.)
            • marek_ogarek Re: Demontaż państwa... powoli ale skutecznie 22.03.12, 07:06
              A co to za roznica? Taka czy taka zabija rownie skutecznie. Zreszta kazda kiedys byla legalna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka