Dodaj do ulubionych

Tajemnice Dolnego Śląska

17.03.12, 22:57
niezaleznatelewizja.pl/2012/03/tajemnice-dolnegoslaska-oraz-perspektywy-rozwoju-nauki/
Obserwuj wątek
    • sjs2011 Re: Tajemnice Dolnego Śląska 18.03.12, 00:18
      Mówi sensownie, przekonywająco aż strach o jego życie bierze.
      Jedną z branych pod uwagę wersji przyczyn śmierci Jaroszewiczów były tajemnice znalezione gdzieś na Śląsku zaraz po wojnie czy nawet jeszcze podczas a Jaroszewicz niepotrzebnie sie chwalił, że pisze pamiętniki
      • rozkoszny_bobasek Re: Tajemnice Dolnego Śląska 18.03.12, 13:36
        ale te tajemnice nic nie mialy wspolnego ze skarbami, a archiwum zdaje sie Gestapo we Francji(i wywiadu francuskiego).
    • ignorant11 Re: Tajemnice Dolnego Śląska 18.03.12, 11:52
      czarnygac napisał:

> niezaleznatelewizja.pl/2012/03/tajemnice-dolnegoslaska-oraz-perspektywy-rozwoju-nauki/

On sie opiera na hasłach, które znane były znacznie wczesniej

Zarówno
      dworzec podziemny jak i podziemny Wrocław, który jest miastem od średniowiecza silnie fortyfikowanym, zamki ja Ksiaz i inne kompleks Riese w Górach Sowich...

Lubiąż..., jedynym nowym jest teza o sowieckiej ubojni w Lubiązu.

Do tych bandytów to bardzo podobne...
      Zas lochy i fabryki niemieckie sa dosc znane
    • hien61 Re: Tajemnice Dolnego Śląska 19.03.12, 10:55
      Same informacje są sensacyjne. Niestety prowadzący nie podbudowuje swoich wypowiedzi dowodami. Z drugiej strony to jednak naukowiec i profesjonalista. Zobaczymy co powie dalej.
      • ignorant11 Re: Tajemnice Dolnego Śląska 19.03.12, 11:56
        hien61 napisał:

> Same informacje są sensacyjne. Niestety prowadzący nie podbudowuje swoich wypow
        > iedzi dowodami. Z drugiej strony to jednak naukowiec i profesjonalista. Zobaczy
        > my co powie dalej.

No własnie mam co do tego watpliwości. Sama bursztynowa komnata jest tak sensacyjnym tematem, ze...

POzatem ja bym jednak zniszczył busztynowa komnate aby zabic Hitlera i zakończyc wojne i watpie aby Niemcy byli az tak naiwni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka