patmate 01.04.12, 22:52 Dagestan - - kolejna wojenka? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marek_boa Re: Po Czeczeni Dagestan? 02.04.12, 00:01 ria.ru/defense_safety/20120319/599918105.html ria.ru/defense_safety/20120323/603769284.html ria.ru/defense_safety/20120326/606607223.html Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Po Czeczeni Dagestan? 02.04.12, 00:20 patmate napisał: > > Pzdr Widzę że zupełnie nie orientujesz się w sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Po Czeczeni Dagestan? 02.04.12, 00:43 o333 napisał: > patmate napisał: > > > > > Pzdr > Widzę że zupełnie nie orientujesz się w sytuacji. Stąd znak zapytania w moim poście. A poza tym, jak w 1979 gadał w telewizorze tow. Breżniew że wycofa część wojsk z NRD - to myślałem (dałem się nabrać) że odpuszczacie. Parę miesięcy później wyszła sprawa Afganistanu..... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Po Czeczeni Dagestan? 02.04.12, 01:01 patmate napisał: > Stąd znak zapytania w moim poście. > > Pzdr Członek dalszej rodziny pracował w Czeczenii w zeszłym roku przez 6 miesięcy. W zwiadzie inżynieryjnym. Powiedział że to było 6 miesięcy nudy. Do tego większość żołnierzy stacjonujących w Czeczenii to Dagestańczycy . Czyli raczej wracają do domu ;) . No i jeszcze parę miesięcy temu zapowiadano zwiększenie sił w Dagestanie, jest to związane z możliwością napaści na Iran . Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Po Czeczeni Dagestan? 02.04.12, 01:43 OK, ale dlaczego МВД РФ ma zabezpieczać granicę z Iranem w przypadku konfliktu? Jakim cudem większość szwejów w Czeczenii miałaby pochodzić tylko z Dagestanu? Poza tym jeden rzut oka na angielsko-języczną stronę waszych RIA Nowosti świadczy o ty, że źle się dzieje i jest raczej gorąco w Dagestanie. Podobne wrażenie z linków zapodanych przez marka. Macie niestety problem. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Po Czeczeni Dagestan? 02.04.12, 09:06 patmate napisał: > OK, ale dlaczego МВД РФ ma zabezpieczać granicę > z Iranem w przypadku konfliktu? > Jakim cudem większość szwejów w Czeczenii miałaby pochodzić tylko z Dagestanu? > > > Poza tym jeden rzut oka na angielsko-języczną stronę waszych RIA Nowosti świadczy o ty, że źle si > ę dzieje i jest raczej gorąco w Dagestanie. > Podobne wrażenie z linków zapodanych przez marka. > Macie niestety problem. > > Pzdr > Większość żołnierzy jest z Dagestanu , nie wiem czemu tak jest po prostu ( mówię o MVD VV) . Co do zwiększenia liczebności. RF większa liczbę w Dagestanie dlatego że obawia się destabilizacji regionu a nie będzie kogoś tam atakować. Mówiąc że źle się dzieje w Dagestanie , znowu pokazujesz jak mało wiesz o sytuacji. Bo jest co raz lepiej. Choć w porównaniu do Czeczenii Inguszetii ( odkąd zabili 20 osób zrzucając FAB 5000 jest zupełnie cicho) Ale też islamiści nie mają realnej siły . Nie mają zdolności operacyjnej. Ciężko ją mieć jeśli raz w miesiącu musisz zmieniać przywódcę bo poprzedniego zlikwidowało FSB . Tak samo wygląda z komórkami lokalnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Kłamstwa Moskala bełkot marxisty:)) 02.04.12, 09:59 o333 napisał: Stare polskie porzekadlo mowi" ŁZE jak Moskal" > Większość żołnierzy jest z Dagestanu , nie wiem czemu tak jest po prostu ( mówi > ę o MVD VV) . Co do zwiększenia liczebności. RF większa liczbę w Dagestanie dla > tego że obawia się destabilizacji regionu a nie będzie kogoś tam atakować. Mówi > ąc że źle się dzieje w Dagestanie , Jest świetnie, ale OKUPANT obawia sie destabilizacji i ściaga duze siły w liczebnosci 25 tys zołnierzy:))) To ja Moskalom zycze aby było jeszcze lepiej i aby musieli tam trzymac 100 tys zołnierzy:)) znowu pokazujesz jak mało wiesz o sytuacji > . Bo jest co raz lepiej. Choć w porównaniu do Czeczenii Inguszetii ( odkąd zabi > li 20 osób zrzucając FAB 5000 jest zupełnie cicho) Ale też islamiści nie mają r > ealnej siły . Nie mają zdolności operacyjnej. Ciężko ją mieć jeśli raz w miesią > cu musisz zmieniać przywódcę bo poprzedniego zlikwidowało FSB . Tak samo wygląd > a z komórkami lokalnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Po Czeczeni Dagestan? 02.04.12, 11:43 o333 napisał: > > > Większość żołnierzy jest z Dagestanu , nie wiem czemu tak jest po prostu ( mówi > ę o MVD VV) . Co do zwiększenia liczebności. RF większa liczbę w Dagestanie dla > tego że obawia się destabilizacji regionu a nie będzie kogoś tam atakować Tu się Ja nieprecyzyjnie wyraziłem - chodziło jak pisałeś o umocnienie granicy w przypadku ataku US na Iran. > Mówi > ąc że źle się dzieje w Dagestanie , znowu pokazujesz jak mało wiesz o sytuacji > . Bo jest co raz lepiej. Twojej tezy za bardzo nie wspierają wiadomości Nowosti (wystarczy w wyszukiwarce wrzucić Dagestan): Policeman Killed in Dagestan Shootout 04:30 31/03/2012 Unknown assailants opened fire on a police car in the Russian North Caucasus republic of Dagestan, killing one police officer and injuring another Two Killed as Police Attacked in Russia’s Dagestan 19:30 30/03/2012 One policeman was killed and another injured when unidentified assailants opened fire on a police guard detail in Makhachkala, the capital of Russia’s North Caucasus republic of Dagestan. Dagestan Shooting Leaves Three Officers Injured 19:54 28/03/2012 Three security officials were wounded on Wednesday in Dagestan during an attack on law enforcement officers, a regional law enforcement source said. Russia May Set Up Federal Body to Assist Repentant Militants 07:06 28/03/2012 A federal body to assist militants who committed no major crimes and are willing to return to peaceful life may be established in Russia soon Two Militants Surrounded in Nalchik House 14:40 27/03/2012 Russian security forces are negotiating the surrender of two militants holed up in a private home in Nalchik, in the southern Russian republic of Kabardino-Balkaria, a source in regional law enforcement said. Two Militants Killed in Dagestan - Source 18:13 23/03/2012 Two of the three militants blockaded in the village of Oktyabskoye in Russia’s North Caucasus republic of Dagestan were killed in special operation on Friday, a regional law enforcement source told RIA Novosti. 12:50 23/03/2012 Russian security forces blockaded a group of armed men in a house in the republic of Dagestan on Friday, a local law enforcement source said. Religious Leader Killed in Dagestan Blast 07:34 23/03/2012 A Muslim religious leader was killed in an explosion that occurred in the town of Buinaksk in the central part of Russia’s North Caucasus republic of Dagestan, a spokesman for the Investigative Committee’s local department told RIA Novosti. Migration Service Calls for Easier Rules on Foreigner Stays 14:46 21/03/2012 Russia’s migration service has proposed easing requirements for foreigners arriving in Russia for extended treatment or family visits, the service head said on Wednesday. One Police Officer, Two Militants Killed in Security Sweep in Dagestan 13:15 18/03/2012 One security officer was killed and another two injured in a special operation in Dagestan in Russia’s volatile North Caucasus Region that killed two militants, the republican investigation department said on Sunday. Two Militants Killed in Dagestan 01:23 12/03/2012 Two militants were killed in a special operation in Makhachkala, the capital of the Russian North Caucasus republic of Dagestan, on Monday, law enforcement agencies reported. Suicide Bomber Kills Self, 4 Police in Russia's Dagestan 23:26 06/03/2012 A suicide bomber in Russia's volatile southern republic of Dagestan detonated a bomb near a police station killing at least four law enforcers, a source in the republic's police forces said on Tuesday. Election Results Annulled at Dagestani Polling Station 11:42 05/03/2012 The results of the March 4 presidential elections were annulled at a polling station in the Dagestani village of Tarumovka after staff where spotted by web cameras opening the ballot box before the approved time, the local election commission said on Monday. Three Police Killed in Attack on Dagestan Poll Station 22:41 04/03/2012 Three policemen and a gunman died during an attack on a polling station in Russia's republic of Dagestan on Sunday, Deputy Interior Minister Alexander Gorovoi said. To za marzec, w lutym Wasze ministerstwo twierdzi że w Dagestanie działa 300 partyzantów/bojowników/bandytów* (* niepotrzebne skreślic w zależności od przekonań). I w tymże artykule zapowiada przerzucenie Specnazu w rejon. Piszesz że jest lepiej? OK dlaczego piszą ze w 2011 było 100 strzelanin, a w samym Marcu 2012 jest ich porównywalnie do średniej miesięcznej 2011. Mam poważne zastrzeżenia co do Twojej wiedzy w temacie. Są to problemy jakie doświadczały państwa kolonialne. I popełniacie te same błędy co oni pół wieku temu. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Po Czeczeni Dagestan? 02.04.12, 16:31 pat , no przecież mówię że dobrze się dzieję . Zobacz ile zdechłego truchła islamistów. Z resztą jestem dobrze że jest do kogo strzelać . Przeczytaj sobie nagłówki bo widzę że z geografią u ciebie też jest słabo. Nalczik nie jest w Dagestanie . Po drugie tak, jest lepiej i to o wiele. Poczytaj sobie . Po za tym nie masz zielonego pojęcia o Dagestanie , całej mozaice narodowościowej i motywów bandytów , bo są zupełnie inne z Czeczenii inne w Inguszetii i inne w KBR. Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Po Czeczeni Dagestan? 02.04.12, 17:29 o333 napisał: > pat , no przecież mówię że dobrze się dzieję . Zobacz ile zdechłego truchła isl > amistów. Z resztą jestem dobrze że jest do kogo strzelać . Trochę zaczynasz jak misza. Przeczytaj sobie nag > łówki bo widzę że z geografią u ciebie też jest słabo. Nalczik nie jest w Dages > tanie . Racja przeoczyłem ten Nalczik :( >Po drugie tak, jest lepiej i to o wiele. Trudno w to uwierzyć skoro jednak oficjalnie pcha się to wojsko - szkodziłoby nadmienić że jest to powrót? Cyt: "В целях cтaбилизaции oперaтивнoй oбcтaнoвки миниcтрoм внyтренних дел Рoccии генерaлoм aрмии Рaшидoм Нyргaлиевым былo принятo решение o передиcлoкaции чacти пoдрaзделений Временнoй oперaтивнoй грyппирoвки oргaнoв и пoдрaзделений (ВОГОиП) МВД Рoccии из Чеченcкoй Реcпyблики в Реcпyбликy Дaгеcтaн и oбрaзoвaния тaм Временнoй oперaтивнoй грyппы МВД Рoccии", - гoвoритcя в cooбщении. >Poczytaj sobie . Po za tym nie > masz zielonego pojęcia o Dagestanie , całej mozaice narodowościowej i motywów > bandytów , bo są zupełnie inne z Czeczenii inne w Inguszetii i inne w KBR. Nie mówię, że jest inaczej - gdyby to była Czeczenia II - to nasze publikatory zachłystywałyby się tym newsem. A tak artykuł znalazłem właściwie dzięki torsonowi ;) BTW, jeden z rosyjskiej załogi mówił że ponoć bardzo duże pieniądze idą z budżetu federalnego do Czeczenii, duużo większe niż na np. Kaliningrad? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Po Czeczeni Dagestan? 02.04.12, 17:48 patmate napisał: > > BTW, jeden z rosyjskiej załogi mówił że ponoć bardzo duże pieniądze idą z budże > tu federalnego do Czeczenii, duużo większe niż na np. Kaliningrad? > > Pzdr To nie prawda . Sukinsyn Navalny tak pisze "Przestańmy karmić Kaukaz" Czeczenia wpłaciła do budżetu Federalnego około 2 mld $ z podatków . Pomoc federalna wynosiła 1,5 mld $ . Co to dyslokacji wojsk to odbywa się tam bo nie są już tam tak bardzo potrzebne. Np. największa brygada (wielkości dywizji) VV znajduje się w Czeczenii i składa się w dużej części z czeczenów. No i jak mówiłem islamiści nie mają zdolności by zrobić cokolwiek , prócz zdychania , jedyne co mogą robić to strzelać do policji drogowej bo jak w grę wchodzi FSB/UFSB OMON czy VV to zdychają jak rzezane świnki. Jest też nowy ruch na Kaukazie , który popieram. Rodziny zabitych policjantów robią krwawe vendety na rodzinach bandytów :D . Ciesz mnie to , zawsze będę wdzięczny Putinowi że zrobił z tego wojnę ich sukinsyny przeciw naszym sukinsynom. Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Po Czeczeni Dagestan? 02.04.12, 19:35 o333 napisał: . Jest też nowy ruch na Kaukazie , który popieram. R > odziny zabitych policjantów robią krwawe vendety na rodzinach bandytów :D . Znaczy co, że wcześniej wymieniają się wizytówkami z adresem, nr tel kom? ;) A swoją drogą ominąłeś zasadniczą kwestię mojego poprzedniego postu Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Po Czeczeni Dagestan? 02.04.12, 21:33 patmate napisał: > o333 napisał: > > . Jest też nowy ruch na Kaukazie , który popieram. R > > odziny zabitych policjantów robią krwawe vendety na rodzinach bandytów :D > . > > Znaczy co, że wcześniej wymieniają się wizytówkami z adresem, nr tel kom? ;) > > A swoją drogą ominąłeś zasadniczą kwestię mojego poprzedniego postu > > Pzdr Po pierwsze na Kaukazie ludzie się znają . Który klan jest za kim . Jeśli terrorysta był z danej rodziny klany, zabijają kogoś od nich . To dość proste. Wyjściem jest się wyrzeczenie krewniaka . Co często idzie w parze z zabiciem go lub sprzedaniem. Jaką kwestię pominąłem? Tak na prawdę sytuacja w Dagestanie się mocno poprawiła choć możesz mieć mylne wrażenie . Przed 2010 było dużo jakichś wybuchów zasadzek itd. Teraz raczej są operacja KTO , przeprowadzane sprawnie . W zeszłym roku zlikwidowano 48 amirów w tym 3 emisariuszy Al Kaidy . Zlikwidowano ponad 300 szmaciarzy a ponad 600 z tego co pamiętam się poddało . Co raczej się nie zdarzało wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Po Czeczeni Dagestan? 02.04.12, 21:27 o333 napisał: > patmate napisał: > > > > > > BTW, jeden z rosyjskiej załogi mówił że ponoć bardzo duże pieniądze idą z > budże > > tu federalnego do Czeczenii, duużo większe niż na np. Kaliningrad? > > > > Pzdr > To nie prawda . Sukinsyn Navalny tak pisze "Przestańmy karmić Kaukaz" Czeczenia > wpłaciła do budżetu Federalnego około 2 mld $ z podatków . Pomoc federalna wyn > osiła 1,5 mld $ . Co to dyslokacji wojsk to odbywa się tam bo nie są już tam ta > k bardzo potrzebne. Np. największa brygada (wielkości dywizji) VV znajduje się > w Czeczenii i składa się w dużej części z czeczenów. No i jak mówiłem islamiści > nie mają zdolności by zrobić cokolwiek , prócz zdychania , jedyne co mogą robi > ć to strzelać do policji drogowej bo jak w grę wchodzi FSB/UFSB OMON czy VV to > zdychają jak rzezane świnki. Jest też nowy ruch na Kaukazie , który popieram. R > odziny zabitych policjantów robią krwawe vendety na rodzinach bandytów :D . Cie > sz mnie to , zawsze będę wdzięczny Putinowi że zrobił z tego wojnę ich sukinsyn > y przeciw naszym sukinsynom. ]A nie mowiłem ze Kacaiw NATO nie stac????? Gaz po 70$ a ropa po 20$ Krołewiec to oddacie prawoiwtym własccicielom.... Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 :))) Do broni! 02.04.12, 02:23 Sława! Do broni ludy! Tyranów zetrzec nadszedł juz czas... Okupanci stanowia w dagestanie mniej niz 3% ludnosci. Nie ma szans na bezterminowe utrzymanie okupacji:)) A dobrym celem bedzie wyrzucenie Moskali z Kaukazu i Kaspii oraz jeszcze chetniej z Białorusia i Królewca. Ale powoli... Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: :))) Do broni! 02.04.12, 07:00 głupolu,oczko se wydłubiesz jak będziesz wywijał tą drewnianą szabelką. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Po Czeczeni Dagestan? 02.04.12, 07:51 A niby skąd Dagestańce mieliby dostęp do takiej ilości broni poradzieckiej jak się to trafiło Czeczenom??? Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Po Czeczeni Dagestan? 02.04.12, 08:50 anton_pl napisał: > A niby skąd Dagestańce mieliby dostęp do takiej ilości broni poradzieckiej jak > się to trafiło Czeczenom??? Dagi nie maja nic do tego. PO prosty w CZeczni Ramazan Kadyrow tak im skopal tylki ze oni musieli uciekac do Dagestanu i Inguszetii. Teraz nasze Wojska Wewnetrzne i Specnaz posprzataja w Dagestanie i Inguszetii. To jest tak jak z karalucham - trawisz ich w jendym mieszkaniu - to ich resztki uciekaja do sasiedniego. Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Po Czeczeni Dagestan? 02.04.12, 09:08 misza_kazak napisał: > Dagi nie maja nic do tego. PO prosty w CZeczni Ramazan Kadyrow tak im skopal ty > lki ze oni musieli uciekac do Dagestanu i Inguszetii. > Teraz nasze Wojska Wewnetrzne i Specnaz posprzataja w Dagestanie i Inguszetii. > To jest tak jak z karalucham - trawisz ich w jendym mieszkaniu - to ich resztki > uciekaja do sasiedniego. > Dokładnie . Ramzi może jest niezbyt bystry ale wie jak zyskać sobie lojalność. Jesteś z nami albo trupem. Ramzi ma dobre podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Po Czeczeni Dagestan? 02.04.12, 10:01 o333 napisał: > Dokładnie . Ramzi może jest niezbyt bystry ale wie jak zyskać sobie lojalność. > Jesteś z nami albo trupem. Ramzi ma dobre podejście. Tak toczno! Facet z bandytami nie zartuje. A w ogole ma dobre poczucie humoru :) Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Po Czeczeni Dagestan? 02.04.12, 10:06 misza_kazak napisał: > o333 napisał: > > > Dokładnie . Ramzi może jest niezbyt bystry ale wie jak zyskać sobie lojal > ność. > > Jesteś z nami albo trupem. Ramzi ma dobre podejście. > > Tak toczno! Facet z bandytami nie zartuje. A w ogole ma dobre poczucie humoru : > ) > To Wy jestescie BANDYCI! I z Wam trzeba przestac zartowac. Zreszta za kilka lat..., gdy gaz po 75$ a ropa po 20 bedziecie juz biednymi bandytami:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Po Czeczeni Dagestan? 02.04.12, 10:00 misza_kazak napisał: > anton_pl napisał: > > > A niby skąd Dagestańce mieliby dostęp do takiej ilości broni poradzieckie > j jak > > się to trafiło Czeczenom??? > > Dagi nie maja nic do tego. PO prosty w CZeczni Ramazan Kadyrow tak im skopal ty > lki ze oni musieli uciekac do Dagestanu i Inguszetii. > Teraz nasze Wojska Wewnetrzne i Specnaz posprzataja w Dagestanie i Inguszetii. > To jest tak jak z karalucham - trawisz ich w jendym mieszkaniu - to ich resztki > uciekaja do sasiedniego. > To Wy Moskale jestescie tam OKUPANTAMI i karaluchami i szczurami:)) Przyda sie deratyzacja i dezynsekcja:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jorl patmate 02.04.12, 20:58 patmate napisał: > Macie niestety problem. > Czemu klamiesz drogi patmate? Przeciez to zdanie powinnienes ze wzgledu na swoje poglady tak napisac: > Macie na szczescie problem. Prawda? Nie udawaj ze nie prawda. Bo klamiesz jak Polak, to w nawiazaniu do i11 "klamie jak moskal". Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: patmate 02.04.12, 21:37 jorl napisał: > patmate napisał: > > > Macie niestety problem. > > > > Czemu klamiesz drogi patmate? Przeciez to zdanie powinnienes ze wzgledu na swoj > e poglady tak napisac: > > > Macie na szczescie problem. > > Prawda? Nie udawaj ze nie prawda. Bo klamiesz jak Polak, to w nawiazaniu do i11 > "klamie jak moskal". > > Pozdrowienia > Proponuje zebys odnosil sie do jednak i11. Ja wiem co pisze i jezeli pisze to raczej wiem co pisze, gdy trzeba - przyznam sie do bledu - nie upieram sie. Jezeli kogos na tym forum mieszam z blotem - to tylko gdy ten ktos wczesniej miesza innych z blotem - wot takaja tiochnika. I nie powiem ten watek ma dla mnie pewna wartosc poznawcza, a jak zauwazyles, powoluje sie na wiadomosci pochodzace zza Buga a nie zza Atlantyku (uklony swoja droga dla marka). Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: patmate 02.04.12, 22:20 bo to tak milej na sercu gdy terrorystom, co nas straszą iskanderami , dzieje się źle :) Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: patmate 02.04.12, 23:50 jorl napisał: > patmate napisał: > > > Macie niestety problem. > > > > Czemu klamiesz drogi patmate? Przeciez to zdanie powinnienes ze wzgledu na swoj > e poglady tak napisac: > > > Macie na szczescie problem. > > Prawda? Nie udawaj ze nie prawda. Bo klamiesz jak Polak, to w nawiazaniu do i11 > "klamie jak moskal". > > Pozdrowienia > OK, troche samokrytyki z mojej strony: bredze jak jorl ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Po Czeczeni Dagestan? 02.04.12, 21:12 anton_pl napisał: > A niby skąd Dagestańce mieliby dostęp do takiej ilości broni poradzieckiej jak > się to trafiło Czeczenom??? Jak to skad? Poprzez Gruzje a üprzedtem poprzez Turcje. Finansowanie z Zachodu taki Zajcew (?) tez je organizuje od swoich szefow czyli CIA i innych sluzb specjanych. Mysle ze Polska w swoim malym, bo biedna, zakresie tez tych bandytow w Czeczeni czy Dagestanie finansuje czyli dozbraja. A jak sie ma pieniadze to bron kupic mozna. I posowiecka. Ale oni nie maja tylko bron maja telefony satelitarne juz amerykanskie a nie postsowiecki, dane wywiadu USA do dyspozycji, duzo potrzebnych do takiej wojny spraw. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Po Czeczeni Dagestan? 02.04.12, 21:53 jorl napisał: > anton_pl napisał: > > > A niby skąd Dagestańce mieliby dostęp do takiej ilości broni poradzieckie > j jak > > się to trafiło Czeczenom??? > > Jak to skad? Poprzez Gruzje a üprzedtem poprzez Turcje. Finansowanie z Zachodu > taki Zajcew (?) tez je organizuje od swoich szefow czyli CIA i innych sluzb spe > cjanych. Mysle ze Polska w swoim malym, bo biedna, zakresie tez tych bandytow w > Czeczeni czy Dagestanie finansuje czyli dozbraja. > A jak sie ma pieniadze to bron kupic mozna. I posowiecka. Ale oni nie maja tylk > o bron maja telefony satelitarne juz amerykanskie a nie postsowiecki, dane wywi > adu USA do dyspozycji, duzo potrzebnych do takiej wojny spraw. Nawet nie przeczytales calego watku ani linkow. Dagestan to mix wszystkiego po trochu - bandytyzmu, bezrobocia, islamizmu, a wiec i tendencji odsrodkowych. skad pieniadze dla islamistow? no pewnie od buddystow np z Arabii Saudyjskiej ;) Rosja od lat przerabia na swoj sposob na Kaukazie to co Francja doswiadczyla z Algeria. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Po Czeczeni Dagestan? 02.04.12, 21:57 patmate napisał: > Dagestan to mix wszystkiego po trochu - bandytyzmu, bezrobocia, islamizmu, a w > iec i tendencji odsrodkowych. > skad pieniadze dla islamistow? no pewnie od buddystow np z Arabii Saudyjskiej > ;) > > Rosja od lat przerabia na swoj sposob na Kaukazie to co Francja doswiadczyla z > Algeria. > > Pzdr > Już wyschło źródeł z krajów arabskich . Teraz kasa jest głównie z porwań , napadów itd. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Po Czeczeni Dagestan? 03.04.12, 05:31 patmate napisał: > Rosja od lat przerabia na swoj sposob na Kaukazie to co Francja doswiadczyla z > Algeria. Dobre porównanie:))) I jeszcze lepsza wróżba:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Po Czeczeni Dagestan? 03.04.12, 05:29 jorl napisał: > anton_pl napisał: > > > A niby skąd Dagestańce mieliby dostęp do takiej ilości broni poradzieckie > j jak > > się to trafiło Czeczenom??? > > Jak to skad? Poprzez Gruzje a üprzedtem poprzez Turcje. Finansowanie z Zachodu > taki Zajcew (?) tez je organizuje od swoich szefow czyli CIA i innych sluzb spe > cjanych. Mysle ze Polska w swoim malym, bo biedna, zakresie tez tych bandytow w > Czeczeni czy Dagestanie finansuje czyli dozbraja. > A jak sie ma pieniadze to bron kupic mozna. I posowiecka. Ale oni nie maja tylk > o bron maja telefony satelitarne juz amerykanskie a nie postsowiecki, dane wywi > adu USA do dyspozycji, duzo potrzebnych do takiej wojny spraw. > > I trzeba tę pomoc zwiekszyc WIELOKROTNIE:))) Odpowiedz Link Zgłoś