adam_al
05.09.12, 09:03
Zakładam, że nie wszyscy koledzy to papierowo/internetowi pasjonaci i niektórym udało się dotrzeć na imprezę nr 1 w Polsce. ;)
Widać na pierwszy rzut oka, że ranga MSPO rośnie.
Moje wrażenia:
Macałem Błyskawicę ;), rakietę, która tak mnie od pewnego czasu intryguje. Pojemnik/tuba wygląda profesjonalnie, pocisk natomiast - cóż to dopiero projekt badawczy. Poza dwu zdaniową notką na tabliczce brak innych informacji.
Bardzo pozytywne wrażenie zrobił na mnie design nowych wzorów polskich konstrukcji strzeleckich. Bort - choć to chyba model, aż miło, że taka broń powstaje w Polsce. Walory techniczno-eksploatacyjne nie mnie oceniać, ale na prawdę to wszystko dobrze się prezentuje.
Konstruktorzy lotniczego zasobnika z WKM nie wpisali się w ten trend, wyglądał on tak jakby wzięto pierwszą lepszą skrzynie z hali i wycięto otwór na lufę.
Anders - brak na MSPO, zaskoczenie.
"Ptaki" (KUB/ESSM) - ciekawy marketing :)
SW-4 Solo - kapitalnie się prezentuje.
LEO MBT Revolution - robi wrażenie, niemiecka jakość wyczuwalna w dotyku ;)
Hipopotam - choć wnętrze widać, że "dopieszczane" jeszcze godzinę przed wyjazdem na targi, nie psuje to ogólnego wrażenia. Mam nadzieję, że jako tańsze uzupełnienie Rosomaków Hipopotam znajdzie uznanie WP. Szacunek dla AMZ. Mariner natomiast - szkoda gadać.
Śmigłowce - takie subiektywne odczucie - EC725 na żywo robi wrażenie konstrukcji z mijającej epoki.
Ekspozycja włoska - kiszka.
Dobra grochówka, łatwy dojazd - jeżeli jeszcze ktoś się waha, polecam. Dla przypomnienia wystawa czynna do jutra.