mosze_zblisko_daleka 28.11.12, 06:44 Coś dzieje się w Damaszku... są różne wiadomości... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anton_pl Re: Syria, epilog... 28.11.12, 09:19 No ale jakie wiadomości?, napisz drogi i godny szacunku Mosze :D Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Syria, epilog... 28.11.12, 09:32 A no nic się nie dzieję prócz tego że Armia zaczyściła Darie. Mosze przebiera nóżkami bo Asad jest większym zagrożeniem dla Izraela niż islamiści, których IAF będzie mogło bombardować do woli w zrujnowanym wojną domową krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
gangut Dla Asada game over 28.11.12, 10:24 sądząc także po doniesieniach rosyjskich, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Dla Asada game over 28.11.12, 10:39 gangut napisał: > sądząc także po doniesieniach rosyjskich, nie? Jakich doniesieniach?? Dwa zamachy w Damaszku. www.abc.net.au/news/2012-11-28/dozens-reported-dead-in-damascus-blasts/4397458?section=world Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A stąd np. 28.11.12, 12:17 Biorąc pod uwagę blogi??! Bez przesadyzmu Gangut!:) -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
gangut Re: A stąd np. 28.11.12, 13:32 Nie chodzi mi o opinie na blogach, ale relacjonowane tam wydarzenia, linki do filmów itp. Strieły w rękach powstańców, utrata baz wojskowych, nowoczesnego sprzętu itp. przez siły rządowe raczej nie świadczy o panowaniu przez reżim nad sytuacją. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A stąd np. 28.11.12, 13:39 Nie tylko "Strieły" ale nawet najnowsze "Igły-S"! Nie świadczy to też o opanowaniu sytuacji przez rebeliantów! Świadczy to tylko i wyłącznie o przewlekłości walk w tej wojnie domowej! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
gangut Re: A stąd np. 28.11.12, 13:45 No, pożyjemy-zobaczymy. Ale jedyny atut rządu to była armia, a teraz wygląda na to że ten atut zaczyna się sypać. Bo reszta, tj. poparcie zagranicy, w tym finansowe i sprzętem, i poparcie społeczne jest po stronie rebeliantów. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A stąd np. 28.11.12, 14:12 A to tak nie do końca! Na dzień dzisiejszy rebelianci mają przeciwko sobie nie tylko armię rządową ale też regularne oddziały Kurdów Syryjskich! Z tym poparciem społecznym to bym nie przesadza bo gdyby faktycznie je mieli to wojna już dawno by się skończyła! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
gangut Re: A stąd np. 28.11.12, 14:36 Niekoniecznie. Powojenne podziemie miało poparcie społeczne a walkę przegrało. Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: A stąd np. 28.11.12, 16:10 gangut napisał: > Niekoniecznie. Powojenne podziemie miało poparcie społeczne a walkę przegrało. Powojenne podziemie nie miało poparcia społecznego nie broni nie złożyli tylko polscy faszyści a ludzie chcieli pokoju, nie wojny. Co do Syrii to sytuacja się wykrystalizowała. Zdezerterowali ci którzy mogli/chcieli i zapowiada się długi konflikt. Odpowiedz Link Zgłoś
gangut Re: A stąd np. 28.11.12, 16:29 Weź ty się na temat historii Polski nie wypowiadaj, co? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: A stąd np. 28.11.12, 17:04 gangut napisał: > Weź ty się na temat historii Polski nie wypowiadaj, co? :-))) > Nie śmiesz mnie. Bzdur się naczytałeś i nasłuchałeś. Prawda jest taka że po wojnie Polacy mieli w dupie podziemie. Nie znasz nawet swojej historii a próbujesz wypowiadać się o Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
gangut Re: A stąd np. 28.11.12, 17:11 Otrik, no nie chcę być nieuprzejmy ale nie masz pojęcia o czym piszesz, delikatnie mówiąc. O masowym poparciu dla podziemia w latach powojennych można przeczytać w normalnych oficjalnych publikacjach z okresu PRL, także tych pisanych przez wysokich funkcjonariuszy partyjnych (jak Werblan), we wspomnieniach dygnitarzy komunistycznych (Chajn, Gomułka) itp. Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: A stąd np. 28.11.12, 18:15 gangut napisał: > Otrik, no nie chcę być nieuprzejmy ale nie masz pojęcia o czym piszesz, delikat > nie mówiąc. O masowym poparciu dla podziemia w latach powojennych można przeczy > tać w normalnych oficjalnych publikacjach z okresu PRL, także tych pisanych prz > ez wysokich funkcjonariuszy partyjnych (jak Werblan), we wspomnieniach dygnitar > zy komunistycznych (Chajn, Gomułka) itp. Może się nie rozumiemy. Dla mnie twoja wypowiedź brzmiała jakby 99% Polaków popierało powojenne podziemie. Poparcie było bardzo małe i malało. Odpowiedz Link Zgłoś
gangut Re: A stąd np. 28.11.12, 18:32 Nie tylko nie było"bardzo małe", ale było masowe, w środowiskach inteligencji może nie 99%, ale 90% na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: A stąd np. 28.11.12, 19:54 gangut napisał: > Nie tylko nie było"bardzo małe", ale było masowe, w środowiskach inteligencji m > oże nie 99%, ale 90% na pewno No to bzdury opowiadasz inaczej się tego nie napisze. Chyba że status inteligencji był nadawany przez specjalne kolegium bandytów z WiN i NSZ. Odpowiedz Link Zgłoś
gangut Re: A stąd np. 28.11.12, 20:00 Czy opierasz swoje sądy na jakiejś polskiej literaturze? Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: A stąd np. 28.11.12, 20:25 scholar.com.pl/upload/product_files/2276/153_Wojna%20po%20wojnie_rozbieg_.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: A stąd np. 28.11.12, 20:28 Wyjątkowo dobrze i zwięźle napisana. Zazwyczaj nie czytam niczego polskiego co dotyczy Polaków za bardzo lubicie "ku pokrzepieniu serc" pisać co jest dość zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
gangut Re: A stąd np. 28.11.12, 20:30 No ale to jest spis treści. Masz pełną wersję? Odpowiedz Link Zgłoś
gangut Re: A stąd np. 28.11.12, 20:57 Pójdę najpierw do biblioteki :-). Choć wolałbym jak w Rosji - wszystko w sieci za friko :-) Prawdopodobnie różnice w ocenach polegają na tym co rozumieć przez "poparcie". Bo ktoś kto popierał podziemie mógł równocześnie pracować normalnie w nowym systemie, nawet w administracji czy szkolnictwie, a czasem i w UB :-) , i "do lasu" wcale nie chciał iść. Trochę jak dzisiaj w Czeczenii :-) Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: A stąd np. 28.11.12, 21:31 gangut napisał: > Pójdę najpierw do biblioteki :-). Choć wolałbym jak w Rosji - wszystko w sieci > za friko :-) > Prawdopodobnie różnice w ocenach polegają na tym co rozumieć przez "poparcie". > Bo ktoś kto popierał podziemie mógł równocześnie pracować normalnie w nowym sys > temie, nawet w administracji czy szkolnictwie, a czasem i w UB :-) , i "do lasu > " wcale nie chciał iść. Trochę jak dzisiaj w Czeczenii :-) Twoja analogia do Czeczenii pokazuje jak małą wiedzę masz na temat i jednego i drugiego tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
gangut Re: A stąd np. 28.11.12, 21:41 Otrik, naprawdę, staram się być uprzejmy dla gościa - i Ty też spróbuj i doceń polską gościnność i tolerancję, bo na takim VIF-ie już dawno za sposób prowadzenia dyskusji dostałbyś bana na rok. Co do polskiego podziemia po 1945 nie skomentuję, bo na ten temat wielokrotnie wypowiedzieli się nie tylko historycy ale i świadkowie wydarzeń, których przytoczyłem, i twoja napinka z tej perspektywy wygląda po prostu śmiesznie. Co zaś do Czeczenii, zapominasz że mimo wysiłków rosyjskiego reżimu internet jest póki co, wolny i nie musimy korzystać z oficjałek, jest masa analityków i po prostu uczestników wydarzeń, których wystarczy po prostu czytać żeby wyrobić sobie opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A stąd np. 28.11.12, 16:13 A bo to takie "poparcie społeczne" było jak to teraz KK ogłasza ,że 99% ludności w Polsce to katolicy! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Dla Asada game over 28.11.12, 11:53 o333 napisał: > gangut napisał: > > > sądząc także po doniesieniach rosyjskich, nie? > Jakich doniesieniach?? > > Dwa zamachy w Damaszku. > www.abc.net.au/news/2012-11-28/dozens-reported-dead-in-damascus-blasts/4397458?section=world To kiedy odwrót i wycofanie rosyjskiej bazy z Syrii???? Będą zwiewać jak zwykle czy poddadzą się Amerykanom?? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Dla Asada game over 28.11.12, 12:23 A kiedy to "jak zwykle zwiewali" lub "poddawali się Amerykanom"??! Bo jakoś nie kojarzę sytuacji?! Jedynymi "zwiewającymi" ze swoich baz jak do tej pory to byli tylko Amerykanie w Wietnamie! Jak by się uparł to do tego "zwiewania" Amerykanów można jeszcze dołączyć likwidację Amerykańskich baz wojskowych we Francji po tym jak wkur..i De Gaulle'a! Tak krótkie ultimatum dostali na "zwinięcie interesu" ,że część infrastruktury i zapasów musie wysadzić! Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Syria, epilog... 28.11.12, 12:09 o333 napisał: > A no nic się nie dzieję prócz tego że Armia zaczyściła Darie. Mosze przebiera n > óżkami bo Asad jest większym zagrożeniem dla Izraela niż islamiści, których IAF > będzie mogło bombardować do woli w zrujnowanym wojną domową krajem. No właśnie, zaczyscili Dare, to i ja słyszal, ale te krótkotrwałe zdobycie lotniska w Damszku mnie zaniepokoiło, no i na Eufracie zapore zdobyli. Wszystko wskazuje że wojna może jeszcze potrwać z 10 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: Syria, epilog... 28.11.12, 13:49 rebelia podaje ze droga od Damaszku do lotniska jest odcięta. Jeśli ktoś chce teraz używać lotnisko do lotu to jest niemożliwe... www.flightradar24.com/data/airports/dam można zobaczyć czy są loty... Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: Syria, nie ma samolotów 28.11.12, 21:28 www.flightradar24.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy Mosze, potwierdz lub zaprzecz: 28.11.12, 16:44 W moim przekonaniu nie jest prawda, ze w Interesie Izraela jest zwyciestwo islamistow (ktorych rzekomo Izrael bedzie mogl bombardowac do woli - jak tu ktos napisal). Uwazam, ze w Interesie Izraela jest ciagnaca sie w Syrii dluga wojna domowa. A Izrael wspomoze na koncu tych, ktorzy beda sklonni z nim rozmawiac i zgodza sie na podpisanie traktatu pokojowego. j-k Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Mosze, potwierdz lub zaprzecz: 28.11.12, 17:05 obrotowy napisał: > W moim przekonaniu nie jest prawda, ze w Interesie Izraela jest zwyciestwo isla > mistow > (ktorych rzekomo Izrael bedzie mogl bombardowac do woli - jak tu ktos napisal). > > Uwazam, ze w Interesie Izraela jest ciagnaca sie w Syrii dluga wojna domowa. > A Izrael wspomoze na koncu tych, ktorzy beda sklonni z nim rozmawiac i zgodza s > ie na podpisanie traktatu pokojowego. > > j-k Przeczytaj co napisałem. I chyba nie sądzisz że każda wojna się kiedyś kończy? Czy wyobrażasz sobie że będą tak sobie wojować nieskończenie ku ciesze Żydów? Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy Re: Mosze, potwierdz lub zaprzecz: 28.11.12, 17:12 o333 napisał: > Przeczytaj co napisałem. - po co mialbym drugi raz ? > Czy wyobrażasz sobie że będą tak sobie wojować nieskończenie ku ciesze Żydów? - wyobrazam sobie, ze ta wojna trwa juz dluzszy czas i nie zanosi sie, by ktorakolwiek ze stron wystapila z propozycjami rokowan. a bylem w Syrii (co prawda cwierc wieku temu), wiec troche ten kraj i tych ludzi znam. Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Mosze, potwierdz lub zaprzecz: 28.11.12, 18:16 obrotowy napisał: > a bylem w Syrii (co prawda cwierc wieku temu), wiec troche ten kraj i tych ludz > i znam. Ja raczej znam Syryjczyków , mili sympatyczni ludzie puki nie wchodzą na temat Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: Mosze, potwierdzam.... 28.11.12, 21:26 że widziałem Syryjczyków tylko przez celowniki karabinów i dział czołgowych... Oni w sympatycznym sposobie zamordowali moich kolegów podczas wojny 1973r. i później znaleźliśmy ich z zawiązanymi rekami... en.wikipedia.org/wiki/Avraham_Lanir Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy tak tez to widze. 29.11.12, 01:37 ale poniewaz znam i Jeruzalem i Damascus oba piekne miasta... to w sumie szkoda, ze nie mozna sie dogadac. j-k Buenas Noches. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Mosze, potwierdz lub zaprzecz: 28.11.12, 20:27 Drogi J-K problem polega na tym ,że jak pokazała sprawa Egiptu KTOKOLWIEK by tam nie zwyciężył to i tak z Izraelem rozmawiać nie będzie chciał! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: Syria, epilog... 29.11.12, 11:12 Jest dużo wiadomości co tam dzieje się a u was (jak zawsze) nic... można myśleć ze to wszystko dzieje się na księżycu... Odpowiedz Link Zgłoś
rpg_7 Re: Syria, epilog... 29.11.12, 12:53 mosze_zblisko_daleka napisał: > Jest dużo wiadomości co tam dzieje się a u was (jak zawsze) nic... > można myśleć ze to wszystko dzieje się na księżycu... nie, to tylko Polska mosze :) nie przyzwyczaiłeś się do tego jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: Syria, epilog...dziwuje sie 29.11.12, 14:28 Dziwne "trochę"... Do tej pory co działo się na świecie dosyć szybko było w waszych mediach. Coś zdaje mi się ze jest jakaś "cenzura" i podają wiadomości z 3-4 kategorii. Coś zmienia się w GW i tez w innych mediach. Zobacz co dzieje się w Egipcie a u was...Jok (po turecku nic)... Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Syria, epilog...dziwuje sie 29.11.12, 15:20 mosze_zblisko_daleka napisał: > Dziwne "trochę"... > Do tej pory co działo się na świecie dosyć szybko było w waszych mediach. Coś z > daje mi się ze jest jakaś "cenzura" i podają wiadomości z 3-4 kategorii. Coś zm > ienia się w GW i tez w innych mediach. Zobacz co dzieje się w Egipcie a u was.. > .Jok (po turecku nic)... To typowe, nie wiem czy wiesz ale gazeta.pl zarabia na klikaniu w linki. Polaków w większości nie obchodzi co się dzieje na świecie. Wiadomość że świata ma tak mniej więcej 300-800 klików na godzinę cycki Natalii Siwiec 20000 na godzinę czy też dupa Grycanki. Odpowiedz Link Zgłoś
gangut Re: Syria, epilog...dziwuje sie 29.11.12, 15:26 Mosze, po pierwsze lokalne nawalanki w regionie, który nie ma nic a nic do Polski, są mało ciekawe dla przeciętnego czytelnika polskiej prasy. Po drugie, żeby naświetlić właściwie temat potrzebni byliby biegli w temacie analitycy, których może w ogóle w Polsce można policzyć na palcach, i na pewno nie pracują w redakcjach gazet tylko w instytutach naukowych czy służbach. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: Syria, nie ma internetu... 29.11.12, 17:42 Po raz pierwszy od początku powstania nie ma internetu i Syria odcięta od świata. Jest dużo wiadomości, ale na razie "3mam karty blisko siebie" (daje szanse GW o scoopy) to nie jest Gaza to Golan. rebelianci wypalają rakietę Golan-1. www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AbctJ5XDZVY Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy Mosze, czekam 29.11.12, 18:06 czekam na odpowiedz na powyzszy post: forum.gazeta.pl/forum/w,539,140771929,140785405,Mosze_potwierdz_lub_zaprzecz_.html Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: Mosze, czekam 29.11.12, 20:40 Może nie zauwazyles kiedy to napisałem... Nie padlina, nie tusza... mosze_zblisko_daleka 25.07.12, 21:15 Odpowiedz Oboje nie są dobre dla nas. 1. Nie myślę że długa wojna domowa w Syrii jest w interesie Izraela. Izrael cały czas ma wojsko w pogotowiu nie wiedząc co będzie za godzinę. Możliwa jest mała omyłka i cały region stanie w ogniu. Syria od 1974r. ścisłe utrzymała zawieszenie broni i granica syryjska była najspokojniejsza. Nie było ataków i strzelaniny od Syrii. Reżim nie jest islamski (jak jego patronat w Teheranie) Oni przez cały czas prowadzili politykę "wygodną" dla Izraela. To że pomagali hizbulom, nie można być zły na nich przecie nie są ulubieńcy Syjonu... 2. Zwycięstwo islamistów to wygląda że będzie gorzej jeszcze. Granica nie będzie spokojna jak była przez cały czas. Wygląda że będzie jak jest teraz z Gazą i z Synajem... Znajdują się u nich olbrzymie zapasy broni chemicznej i biologicznej. Do tej pory dobrze pilnowane. Czy ktoś może gwarantować jak to będzie jutro? Czy AlKaida nie weźmie trochę dla siebie? Tylko dziś powiedział minister MSZ, "jeśli zauważymy ze taka bron idzie do Hezbollah-to będzie Casus Belli"... 3. Reżim do tej pory pomagał hizbulom i Teheran miał silną bazę w Syrii i Libanie. Wygląda że po upadku coś tam zmieni się. (wróg, wroga-jest Twoim przyjacielem) 4. Rosja stanęła teraz "na tylnych nogach" żeby nie stracić Syrię. Rosja nie jest teraz wrogiem Izraela, ale mają tam dużo do stracenia, wiec można Rosjan zrozumieć. 5. Turcja tez ma dużo do stracenia jeśli zmieni się tam reżim. 6. Cały świat arabski patrzy się na Syrię, jak to skończy się. Ja jestem Opsymista... 7. Sorki że nie mogę pisać więcej na ten temat, bo rzeczywiście nie wiem i nie mam pojęcia co będzie jutro...Szable trzymam bardzo blisko siebie, śpię w butach, plecak jest już gotowy od dawna. Modle się co dzień żeby był POKÓJ na świecie, żeby zaprzestano darmo wylewy krwi. Myślę że Wiekuisty Pan Słucha moją modlitwę i Daje nam spokojne nocki... P.S. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: Syria, epilog... 30.11.12, 06:39 Według rebelii lotnisko Damaszku zdobyte i Syria odcięta od świata... Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: Syria, lotnisko... 30.11.12, 09:38 Jest potwierdzenie reżimu, ze lotnisko jest zamknięte z powodu walk toczących się dookoła.... Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: Syria, epilog...reżim ex 30.11.12, 11:54 Nastrój Asada w tych dniach jest najniższy od czasu początku rebelii. (tak mówią z bliższego kołka dookoła paląco prezydenta) on wygląda jak zdesperowany człowiek. Rezerwy waluty są tylko na 1.5 miliarda dolarów. Persja już nie daje jak zawsze. Nie ma już forsy na paliwo dla armii. Nawet Rosja rozumie ze zbliża się ostatnia godzina reżimu... Odpowiedz Link Zgłoś
rpg_7 Re: Syria, epilog...reżim ex 30.11.12, 21:37 to co?chyba powinniśmy przygotować się do epizodu "Rzeźnia nr 2" - jak al-kaida i salafici poczują , że assad jest słaby to się rzuca jak hieny na rannego lwa :( zobaczymy co z tego się wykluje, możliwe że zakotłuje się w samym libanie i dojdzie do czystek etnicznych... skąd my to znamy :( Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Syria, epilog...reżim ex 01.12.12, 08:57 Już teraz często dochodzi do zbrodni na alawitach, druzach i chrześcijanach - a co dopiero jak sunnici przejmą władzę, chociaż trzeba też mieć na uwadze że stanowią 70% społeczeństwa Syrii... Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka ONZ w Syrii, ranni... 01.12.12, 09:05 Konwój ONZ w Syrii został atakowany wczoraj przez nie wiadomych... Rannych przewieziono do Izraela. 2012.uploaded.fresh.co.il/2012/12/01/88927128.jpg 2012.uploaded.fresh.co.il/2012/12/01/86524476.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: Syria, epilog...Asad... 01.12.12, 23:27 Przychodzą różne wiadomości o Asadzie. Stacja AlManar (hizbulów) podała ze Asad opuścił Syrię i min. obrony zajął miejsce jego. Tajemniczy samolot opuścił Damaszek, droga jest zablokowana. brygada komando no.35 poddała się rebelii. Oni pilnowali lotnisko. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: Syria, epilog... 01.12.12, 23:29 Stacja hizbulów Almanar, podała ze Asad opuścił Syrię... Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Syria, epilog... 02.12.12, 11:08 Mosze, w CNN nic nie mówią, w innych stacjach też, skąd ty masz takie informacje? :D Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka CNN... 02.12.12, 12:39 Mogę powiedzieć tylko, jesli bym polegał się na CNN lub inne media to już dawno nie byłbym tutaj na tym FORUM... Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Inna planeta... 02.12.12, 15:18 Wy doprawdy jesteście na innej planecie. Zobacz co pisze dziś GW. ..? To ja dodam kilka moich: 1. w Afganistanie taliby zaatakowali bazę USA jednocześnie od 4 stron i wybuchło kilka samochodów pułapek. Walki są tam od rana. 2. W Egipcie cały czas demonstracje przeciw Moursi i jego deklaracje. Kilku ludzi zabitych. 3. Podobnie w Tunezji i Jordanii... 4. Mogę dodać tylko, ze na długi czas ktoś was znieczula a później to już Allah Akbar... Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: Syria, brygada 46 komando... 02.12.12, 18:05 już długo czekaliśmy na zdjęcia od tej brygady. Ona jest rozbita i tutaj jeńcy. www.youtube.com/watch?feature=plcp&v=Zset9k_JhJo p.s. Stacja AlManar (hizbulow) podała ze rebelia opanowała magazyny broni chemicznej kolo Damaszku i mogą używać w stolicy... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Syria, brygada 46 komando... 02.12.12, 18:49 Znaczy się kiedy to Mosze Syryjska Armia przestała używać mundurów??! -Pozdrawiam! P.S. Koło Damaszku nie ma i nie było żadnej broni chemicznej od kilku lat! Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: Syria, nie ma TV... 03.12.12, 18:15 od dwóch godzin nie ma telewizji w Syrii. Nikt nie wie przyczyny... Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: Syria, ciekawa spekulacja... 03.12.12, 18:19 Jordania nie zgadza się... www.theatlantic.com/international/archive/2012/12/israel-asked-jordan-for-approval-to-bomb-syrian-wmd-sites/265818/ Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Syria, ciekawa spekulacja... 03.12.12, 19:18 Faktycznie walki koło lotniska międzynarodowego w Damszku, ale w naszej telewizji wam tego nie powiedzą, ostatnio w serwisie zagranicznym mówili i milionach baksów w pawerbool xD Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Obama ostrzega... 04.12.12, 06:12 USA zauważyli ze reżim szykuje chemiczna broń do użytku. Gaz Sarin jest zrobiony z 2 innych. Jak jest mieszany razem dostaje się Sarin. (Isopropenol+Metilfospinil Difluoride) Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Nato też dołącza się... 04.12.12, 15:11 Coś tam zauważono, więc wszyscy stanęli na "tylnych nogach"... U was jak u was .... nic nie podają... P.S. rzecznik Asada dezerterował wczoraj razem z rodziną, za zemstę spalili dom jego w Damaszku. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: Syria, ex... 05.12.12, 14:23 Coś dzieje się tam. NATO w pogotowiu jeśli bron chemiczna będzie gotowa... teraz w porcie Tartus cumują 2 okręty rosyjskie. może Marek powie jakie? Odpowiedz Link Zgłoś