Dodaj do ulubionych

Bitwa na 73 równolezniku

24.05.13, 19:11

Sława!
www.youtube.com/watch?NR=1&v=FDyBJHMyrXg&feature=endscreen
Polecam fanom kacapskiego złomu:))

Mysle ze t72 i klony trzeba natychmiast wycofac i podarowac jakiemus IISwiatu lub zezłomowac

Forum Słowiańskie
gg 1728585
Obserwuj wątek
    • ignorant11 Re: Bitwa na 73 równolezniku 25.05.13, 08:28
      ignorant11 napisał:

>
      > Sława!
      > www.youtube.com/watch?NR=1&v=FDyBJHMyrXg&feature=endscreen
      > Polecam fanom kacapskiego złomu:))
      >
      >
      > Mysle ze t72 i klony trzeba natychmiast wycofac i podarowac jakiemus IISwiatu l
      > ub zezłomowac
      >

Nie ma komentarzy swoieciarzy???

Ja bardzo lubie ogladac jak nasi niszczyli wszystkie T72 bez strat własnych:)))

Ciekawe czy nasze Leo beda równie efektywne w niszczeniu kacapskich T72 czy tez musimy kupic Abramsy...?
      • teodor_jeske_choinski_1 Re: Bitwa na 73 równolezniku 25.05.13, 11:00
        ignorant11 napisał:
        Ciekawe czy nasze Leo beda równie efektywne w niszczeniu kacapskich T72 czy tez
        musimy kupic Abramsy...?
        ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
        a za co zamierzasz kupić te Abramsy i w jakiej ilości?
        Daj spokój i nie żartuj.
        • ignorant11 Re: Bitwa na 73 równolezniku 25.05.13, 11:24
          teodor_jeske_choinski_1 napisał(a):

> ignorant11 napisał:
          > Ciekawe czy nasze Leo beda równie efektywne w niszczeniu kacapskich T72 czy tez
          > musimy kupic Abramsy...?
          > -------------------------------------------------------------------------------
          > --------------------------
          > a za co zamierzasz kupić te Abramsy i w jakiej ilości?
          > Daj spokój i nie żartuj.

To chyba Ty zartujesz...

F16 kosztowały ze 4mld$ a Ambramsy podobno po 7 mln wiec pierwsze 500 szt bedzie znacznie taniej.., szczególnie przy licencji lub koprodukcji i przy offsecie...

>
          >
          • ignorant11 Re: Bitwa na 73 równolezniku 25.05.13, 11:27
            ignorant11 napisał:

> teodor_jeske_choinski_1 napisał(a):
            >
            > > ignorant11 napisał:
            > > Ciekawe czy nasze Leo beda równie efektywne w niszczeniu kacapskich T72 c
            > zy tez
            > > musimy kupic Abramsy...?
            > > -------------------------------------------------------------------------
            > ------
            > > --------------------------
            > > a za co zamierzasz kupić te Abramsy i w jakiej ilości?
            > > Daj spokój i nie żartuj.
            >
            > To chyba Ty zartujesz...
            >
            > F16 kosztowały ze 4mld$ a Ambramsy podobno po 7 mln wiec pierwsze 500 szt bedzi
            > e znacznie taniej.., szczególnie przy licencji lub koprodukcji i przy offsecie.

Przy budzecie wojskowym na poziomie 10 mld $ stac nas na min tysiac szt a po co wiecej?

A tysiac Abramsów zniszczy nawet 5 tys czołgów kacapskiej dziczy:)))

> ..
            >
            > >
            > >
            >
            >
            • teodor_jeske_choinski_1 Re: Bitwa na 73 równolezniku 25.05.13, 11:29
              Mówiłem abyś nie żartował, a ty dalej krotochwilami się zajmujesz..
              Czołg, jako środek przeciwpancerny, jest bardzo drogim rozwiązaniem. Są zdecydowanie tańsze.
              • ignorant11 Re: Bitwa na 73 równolezniku 25.05.13, 11:32

> Mówiłem abyś nie żartował, a ty dalej krotochwilami się zajmujesz..
                > Czołg, jako środek przeciwpancerny, jest bardzo drogim rozwiązaniem. Są zdecydo
                > wanie tańsze.

To mamy juz ca 3tys Spikeów:)))

A do walk czołgów jednak dochodzi, wiec czołg jako niszczyciel czołgów tez daje rade a szczególnie Abrams jako niszczyciel T72:)))

No i brak zniszczenia Abramsa w warunkach bojowych.

Lepiej miec tysiac Abramsów niz zp 5 tys T72 i podobnego badziewia
                >
                >
                • teodor_jeske_choinski_1 Re: Bitwa na 73 równolezniku 25.05.13, 11:41
                  po co mi to mówisz? wystarczy spojrzeć ile waży Abrams, a ile T-72. To nie są porównywalne czołgi.
                  • ignorant11 Re: Bitwa na 73 równolezniku 25.05.13, 11:58

> po co mi to mówisz? wystarczy spojrzeć ile waży Abrams, a ile T-72. To nie są p
                    > orównywalne czołgi.

:)))

Dlatego potrzeujemy zezłomowac T72 i zastapic je Abramsami o ile w ogóle czołgi jescze maja sens jesli nie maja isc juz w slady pancerników morskich
                    >
                    >
                    >
                    • argonauta10 Zobacz co 25.05.13, 14:36
                      Co tam narzekasz na ruska technike ze gorsza????? Zobacz jaki tam postep:
                      i.wp.pl/a/f/jpeg/31013/rosja_56.jpeg
                      W Rosji maja juz iPhone54, a w Polsce, Pindostanie ktory model dopiero maja?
                      • ignorant11 Re: Zobacz co 25.05.13, 15:06
                        argonauta10 napisał:

> Co tam narzekasz na ruska technike ze gorsza????? Zobacz jaki tam postep:
                        > i.wp.pl/a/f/jpeg/31013/rosja_56.jpeg
                        > W Rosji maja juz iPhone54, a w Polsce, Pindostanie ktory model dopiero maja?

Iphone to przeciez Applea:))

A ja mam samsunga i jeste lepszy niz cała rosyjska nadzieja i marzenia o technice:)))
                        Nawet w ciagu nastepnych 10 lat:)))
                        • ignorant11 Re: Zobacz co 25.05.13, 15:09
                          ignorant11 napisał:

> argonauta10 napisał:
                          >
                          > > Co tam narzekasz na ruska technike ze gorsza????? Zobacz jaki tam postep:
                          > > i.wp.pl/a/f/jpeg/31013/rosja_56.jpeg
                          > > W Rosji maja juz iPhone54, a w Polsce, Pindostanie ktory model dopiero ma
                          > ja?
                          >
                          > Iphone to przeciez Applea:))
                          >
                          > A ja mam samsunga i jeste lepszy niz cała rosyjska nadzieja i marzenia o techni
                          > ce:)))
                          > Nawet w ciagu nastepnych 10 lat:)))
                          >
                          >
                          >

Ales przywalił koles:)))

Zupełnie jak ubola gdy chwali kacapów za amerykańskie programu kosmiczne:))'
                          • ignorant11 ile chcesz co chcesz i ile dasz:)) 25.05.13, 15:33
                            ignorant11 napisał:

>
                            > Ales przywalił koles:)))
                            >
                            > Zupełnie jak ubola gdy chwali kacapów za amerykańskie programu kosmiczne:))'
                            >
                            >
                            www.ceneo.pl/Telefony_komorkowe;szukaj-iphone+5?se=OCh1CEmuechJsRahwmIK3csuYNmaiX-8&gclid=CJynhNipsbcCFcpb3godelQAwA
                          • argonauta10 Re: Zobacz co 25.05.13, 17:50
                            wez ignorant sie opamietaj. Tak dla jaj se to wstawilem zebys mial antykacapska pozywke, z uwagi na ichnia propagande, a tu bierzesz mnie za kacapa, jak ja komuny nie znosze. Zle odczytales to co chcialem przekazac. Pofolguj troche, przemysl co piszesz a beda z tego o wiele lepsze wyniki przeciw komunie
                            • ignorant11 Re: Zobacz co 25.05.13, 17:54
                              argonauta10 napisał:

> wez ignorant sie opamietaj. Tak dla jaj se to wstawilem zebys mial antykacapska
                              > pozywke, z uwagi na ichnia propagande, a tu bierzesz mnie za kacapa, jak ja ko
                              > muny nie znosze. Zle odczytales to co chcialem przekazac. Pofolguj troche, prze
                              > mysl co piszesz a beda z tego o wiele lepsze wyniki przeciw komunie

I komunie i kacpastwu:))

Bo tylko tacy idoci jak miszakacap tornson ubola czy łodyn tesknia za komuna...

Troche jest tu troolli spamujacych rosyjska propagande

ale kacapia jest bez szans na odbudowe imperium nawet ich rachuby na imperium energetyczne calkowicie sie rozwiewaja..

tak myslałem ze jaja se robisz z tym ipodem:))
    • kstmrv Re: Bitwa na 73 równolezniku 25.05.13, 15:12
      Główną zaletą Abramsów jest silny pancerz przedni (choć i on da się przebić z bliższych odległości). Burty, tył, górę, spód Abramsa da się przebić nawet z rpg-7. O ile w Iraku, na otwartym terenie, przy przewadze informacyjnej USA dało się wykorzystać zalety Abramsa, o tyle na terenie zurbanizowanym, zalesionym (Europa, Azja), byle operator ppk / rpg podejdzie Abramsa od innej strony niż frontowa i bez problemu spenetruje. Oczywiście tak samo czołgi i bwp (każdy rosyjski bwp jest wyposażony w ppk), które w dodatku z bliskich odległości (np. na terenie zurbanizowanym) mogą skutecznie walić w Abramsa nawet od przodu.
    • billy.the.kid Re: Bitwa na 73 równolezniku 25.05.13, 15:12
      co za ożywiona dyskusja!!!!!!!!!!!!
      na 12 wpisów-8 wpisów głupolka.
    • brmtvungernsternberg Re: Bitwa na 73 równolezniku 25.05.13, 21:48
      Leosie sa dobre a mamy ich juz 256 . Do 1024 zostalo 768 . Nie jest zle bo nie wszystkie wozy musza byc super .
      • ignorant11 Re: Bitwa na 73 równolezniku 25.05.13, 21:57
        brmtvungernsternberg napisał(a):

> Leosie sa dobre a mamy ich juz 256 . Do 1024 zostalo 768 . Nie jest zle bo nie
        > wszystkie wozy musza byc super .

No własnie ale te nasze Leosie mniej nowoczesne jakby?

A swoja droga czy Leosie dorównuja Abramsom?

Jezeli tak i jezeli pancerniki ladowe nie odchodza do lamusa jeszcze to wtedy jak nabardziej leosie, tym bardziej ze produkuje je nasz sasiad i sojusznik:)))
    • azyata Ktoś sprawdził może 29.05.13, 13:55
      Gdzie przebiega 73 równoleżnik?
      • azyata Bo na tym 29.05.13, 15:39
        en.wikipedia.org/wiki/73rd_parallel_north
        raczej rzadko dochodzi do bitew pancernych...
        • kawitator Re: Bo na tym 30.05.13, 10:21
          To nie mogą być współrzędne geograficzne bowiem opisywany obszar zawarty jest pomiędzy
          39 a 49 E oraz 28 a 32 N
          więc albo amerykanie na potrzeby tej operacji stworzyli nowa siatkę obszaru działań albo ujawniła sie "inteligencja " twórców filmiku
          Stawiam raczej na to piwrwsze
          • marek_boa Re: Bo na tym 30.05.13, 12:24
            Prawda Kawi jest bardziej prozaiczna! Nie było takiej bitwy! Czyli pic na wodę fotomontaż!
            -Pozdrawiam!
            P.S. Ilość propagandowej fikcji stworzonej przez Amerykanów na potrzeby propagandy jeśli chodzi o Irak jest zatrważająca!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka