Dodaj do ulubionych

do Mosze - Dudajew

24.07.13, 14:37
w satelitarnej kodowanej TVP Historia
w nocy z czwartku na piątek o 00:40
będzie film "Samotne wilki"
nakręcony kilka dni po zamachu na Dudajewa
Obserwuj wątek
    • mosze_zblisko_daleka Re: do Mosze - Dudajew 24.07.13, 16:00
      Dziękuje, według naszego czasu to będzie 01:40 t.z. w Piątek nad ranem..
      • mosze_zblisko_daleka Re: do Mosze - Dudajew 25.07.13, 06:53
        2013.uploaded.fresh.co.il/2013/07/25/43460469.jpg
    • wladca_pierscienii Re: do Mosze - Dudajew 28.07.13, 09:26
      jak to bywa z operacjami specjalnymi
      tak do końca nie jest wyjaśnione

forum.gazeta.pl/forum/w,539,117905532,117919343,Re_rozpraszacz_fal_radiowych_.html

forum.gazeta.pl/forum/w,539,117905532,117969670,Re_rozpraszacz_fal_radiowych_.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,539,72957315,73020436,Re_rosyjskie_sluzby_specjalne_a_telefony.html

--
      "Prawda jest pierwszą ofiarą wojny."
      • o333 Re: do Mosze - Dudajew 28.07.13, 12:39
        Ależ jest. Nie wiadomo jak przebiegały przygotowania. Akcja jest opisana i znana.
        • kawitator Re: do Mosze - Dudajew 28.07.13, 13:19
          Czy mógłbyś podać linka jak znasz gdzie jest cos wiarygodnego napisane. Sam nie natykałem na bardzo rożne opisy a temat nie jest dla mnie tak ważny aby samemu kopać długo i wytrwale Ale jeżeli ktoś już wie gdzie to z chęcią poczytam ( polski ,angielski, rosyjski) Chyba tez do tego słuzy to forum ;-)
          • o333 Re: do Mosze - Dudajew 28.07.13, 14:33
            Aa jak wrócę. Jest nawet wywiad na YT z pilotem który odpalił "rakietu" . Parę przecieków od chłopców z FSB, wywiad z żoną ( ona była kilkadziesiąt metrów dalej) Z grubsza obraz jest taki FSB mogła go zabić na różne sposoby i w każdym momencie. Sprawa jest taka gość z "A" dał wywiad i powiedział miałem Dudajewa 3 razy w celowniku, za każdym razem rozkaz brzmiał "Odstawit" . Do tego dochodzą opcje że kilku najbliższych osób w otoczeniu Dudajewa pracowało w FSB ;) . I bądź tu mądry pisz wiersze. Ciekawostkę jest że w pierwszej wojnie czeczeńskiej tydzień przed szturmem z Łubianki został nadany fax z planem ataku. Nikt za to nie beknął. Wojny czeczeńskie to moje hobby i znam wiele wile dziwnych historii a mój brat cioteczny robi trzecią rundę w Groznym w VV
            • mosze_zblisko_daleka Re: do Mosze - Dudajew 28.07.13, 15:40
              Myślę ze operacja zabicia Bin Ladena, była bardzo skomplikowana. I jeśli można dać stopień to ja daje 10.
              Operacja Dudajewa może dostać 5-6. Ile znam się na Rosjan to oni nie fatygują się za dużo jeśli kilku cywilów tez będą zabici....
              Są operacje, które nazywamy "pinceta" wtedy tylko obiekt jest eliminowany a jego bliskie "kółko" nie są uszkodzeni...
              • kawitator Re: Do O3 do Mosze wojny czeczeńskie 29.07.13, 09:14
                Do O3
                Aa jak wrócę.
                Czekam spokojnie na linki
                I bądź tu mądry pisz wiersze.

Rzeczywiście taka rozmaitość wiadomości nasuwa myśl o świadomym szumie informacyjnym mającym ukryć prawdziwe metody działania które mogły by pokazać ewentualne przecieki

Ciekawostkę jest że w pierwszej wojnie czeczeńskiej tydzień przed szturmem z Łubianki został nadany fax z planem ataku. Nikt za to nie beknął.

Tu będę sceptyczny bowiem ta wiadomość ma wszystkie cechy Urban Legend
                Takie wiadomości powstają a szczególnie szerzą się na zamówienie społeczne. W Polsce stanu wojennego popularne były opowieści, że jakiś tam prominent ówczesnej władzy dostał po mordzie wychodząc od kochanki co niewątpliwie pomagała części ludzi lepiej się poczuć
                Pierwszy szturm Groznego był niewątpliwa klęska armii rosyjskiej Według znanych mi opracowań sztab i dowództwo popełniło wiele kardynalnych błędów co skończyło się rozgromieniem atakujących oddziałów
                Taka klęska leży zadra w sercu Rosjanina bowiem armia to jest jedno z niewielu rzeczy z których teoretycznie może czuć się dumny. Trudno dyskutować z faktami bo bęcki były poważne ale o wiele łatwiej przełknąć gorycz porażki gdy spowodowana została przez zdradę lub jakieś zakulisowe działania niż przez głupotę i niekompetencje.

Wojny czeczeńskie to moje hobby i znam wiele wile dziwnych historii a mój brat cioteczny robi trzecią rundę w Groznym w VV

Dlatego myślę, że podasz wiele rzetelnych lub tylko ciekawych źródeł na temat tego konfliktu
                VV ? Co oznacza ten skrót?

Do Moszego
                Sugerujesz że wyrywacie chwasty pincetka a Rosjanie wchodzą z kosiarką ? Trzeba by się zastanowić kto długofalowo ma rację Rozumiem że w Izraelu cokolwiek mówią jego wrogowie szanuje się życie ludzkie o czym świadczy wyrok na faceta który wydał wasze tajemnice nuklearne.. Nie dostał czapy tylko nawet skromna odsiadkę ale czy rosyjski sposób podkaszania nie powoduje zę w trosce o siebie ludzie odsuwają się od terrorysty :-)
                • azyata VV 29.07.13, 09:41
                  Wojska Wewnętrzne.
                • mosze_zblisko_daleka Do Kawi... 29.07.13, 12:06
                  > Do Moszego
                  > Sugerujesz że wyrywacie chwasty pincetka a Rosjanie wchodzą z kosiarką ? Trze
                  > ba by się zastanowić kto długofalowo ma rację Rozumiem że w Izraelu cokolwiek m
                  > ówią jego wrogowie szanuje się życie ludzkie o czym świadczy wyrok na faceta kt
                  > óry wydał wasze tajemnice nuklearne.. Nie dostał czapy tylko nawet skromna odsi
                  > adkę ale czy rosyjski sposób podkaszania nie powoduje zę w trosce o siebie lu
                  > dzie odsuwają się od terrorysty :-)

Na co Rosja może pozwolić sobie to nie Izrael.
                  Mogę dać dwa przykłady:

Podczas wojny z hizbulami, w Kafr Kana była tam bateria hizbulow, która ostrzelała Galilea.
                  Jak izraelskie systemy wykryli skąd są wypalane pociski. Wysłano 2 pociski 155 mm na miejsce baterii. Co okazało się wielka tragedia, zostało zabitych 113 cywilów...
                  (oni specjalnie montują artylerie pośród wiosek, żeby nie atakować. Jeśli będą atakowane to widać jaki jest skutek)

W Gazie podczas jednych z walk z Hamasem, izraelski wywiad dowiedział się ze w jednym budynku znajduje się jeden z szefów, i wysłano tam 1 ton bombę...
                  Skutek: członek hizbulow zabity i jego 13 osób od rodziny...

innym razem w Gazie cały sztab hizbulow miał zebranie i wszyscy byli w jednym miejscu (jedna bomba i nie ma sztabu)
                  Lotnik powiedział ze budynek ma już na celu i czeka na rozkaz. Szef wywiadu nie dał bo dookoła byli cywile i tak kilka miesięcy zmarnowano...

Podczas wojny 1982r. w Libanie, snajper powiedział ze ma na celu w Bierucie Arafata, pytając co ma robić? premier Begin wzbronił mówiąc, ze my nie zabijamy głowy państwowe...
                • wladca_pierscienii Re: rosyjska "kosiarka do ludzi" = "zaczystki" 03.08.13, 10:44
                  kawitator napisał:
                  >
                  > Do Moszego
                  > Sugerujesz że wyrywacie chwasty pincetka a Rosjanie wchodzą z kosiarką ? Trze
                  > ba by się zastanowić kto długofalowo ma rację Rozumiem że w Izraelu cokolwiek m
                  > ówią jego wrogowie szanuje się życie ludzkie o czym świadczy wyrok na faceta kt
                  > óry wydał wasze tajemnice nuklearne.. Nie dostał czapy tylko nawet skromna odsi
                  > adkę ale czy rosyjski sposób podkaszania nie powoduje zę w trosce o siebie lu
                  > dzie odsuwają się od terrorysty :-)

akurat w Czeczenii rosyjska "kosiarka do ludzi" to "zaczystki"
                  Rosjanie albo zdrajcy Kadyrowa wjeżdżają do wsi
                  gwałcą kobiety, porywają mężczyzn - którzy jak nie zostaną odpowiednio szybka,
                  odpowiednio drogo wykupieni - to zastają zamordowani w "obozach filtracyjnych"

po kilku latach spowodowało to biologiczne wyniszczenie narodu czeczeńskiego
    • wiarusik Re: do Mosze - Dudajew 03.08.13, 18:26
      a pro po wojen czeczeńskich, to mam tu solidny ambush i ostry takbir:
      www.youtube.com/watch?v=4P8mGpJVo2E
      www.youtube.com/watch?v=Lr5w71y4c5g
      www.youtube.com/watch?v=y6od661Xkkg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka