Dodaj do ulubionych

Dobry pilot!!!

08.08.13, 23:51
www.youtube.com/watch?v=2xTYOwtepAc&feature=youtu.be
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • marek_boa Re: Jeszcze jeden! 09.08.13, 00:02
      vimeo.com/71877791
      Pozdrawiam!
      • mosze_zblisko_daleka Nie, Marek... 09.08.13, 06:05
        To dobra maszyna, a pilot wariat...
      • speedy13 Re: Jeszcze jeden! 09.08.13, 06:46
        I w ten sposób się dowiedziałem, że w Rosji jest policja :) (myślałem, że się to "milicja" po staremu nazywa)
    • a4095211 Re: Dobry pilot!!! 09.08.13, 08:29
      marek_boa napisał:

> www.youtube.com/watch?v=2xTYOwtepAc&feature=youtu.be
      > Pozdrawiam!

Im jestem starszy tym bardziej jestem zniesmaczony takimi „pokazami”.

Rozumiem ułańską fantazję i młodzieńczą brawurę pilotów (niezależnie od nacji, bo to zjawisko nie zna granic), ale jak patrzę na te i podobne wybryki to ciary mi po plecach chodzą. Żeby to jeszcze miało jakiś konkretny sens, żeby te filmiki powstawał podczas akcji (np. ratującej życie żołnierzom czy cywilom), ale takie „popisówki” są bez sensu zupełnie. I ci widzowie 5 metrów od śmigłowca ze smartfonami w łapkach :0

Pozdrawiam
      www.ssbn.pl
      • marek_boa Re: Dobry pilot!!! 09.08.13, 12:18
        Pawle z prawdziwej akcji raczej filmu byśmy nie obejrzeli! A oba pokazy zostały zrobione dla Rosyjskich blogerów(piszących na militarnych blogach) i fotoreporterów !
        -Pozdrawiam!
        • o333 Re: Dobry pilot!!! 09.08.13, 14:23
          marek_boa napisał:

> Pawle z prawdziwej akcji raczej filmu byśmy nie obejrzeli! A oba pokazy zostały
          > zrobione dla Rosyjskich blogerów(piszących na militarnych blogach) i fotorepor
          > terów !
          > -Pozdrawiam!
          Nie marku. To Afgański Mi-17 w Pakistanie kupiony za amerykańskie pieniądze. Pokaz. Do tego widzę że koledzy nie za bardzo obeznani z pilotami helikopterów oraz helikopterami. W tym pokazie nie ma nic niebezpiecznego , nic.
          • marek_boa Re: Dobry pilot!!! 09.08.13, 14:51
            Cholercia faktycznie! Nie przyglądałem się znakom rozpoznawczym tylko dalszej części lotniska gdzie stoją IŁ-76!
            Ale drugi filmik z Ka-226 to takl jak pisałem!
            -Pozdrawiam!
          • a4095211 Re: Dobry pilot!!! 09.08.13, 17:14
            o333 napisał:

> Do tego widzę że koledzy nie za bardzo obeznani z pilotami helikopterów or
            > az helikopterami. W tym pokazie nie ma nic niebezpiecznego , nic.

...ale mi na ambicje wjechałeś(!) Nieobeznani z pilotami śmigłowców? Z Czarnym się na jednym podwórku wychowałem, w piaskownicy się wymienialiśmy numerami Skrzydlatej Polski. Tera Czarny to figura & szarża (ale to pewnie wiesz) i dobry kolega. Tylko, co ma do rzeczy to, że jestem tak „dobrze obeznany”? Co ma piernik do wiatraka?

Mam takiego farta, że za sąsiada mam byłego pilota z tzw. "telewizyjnego pułku”, który był typowany na kurs gdzie finalistą był niejaki pan Hermaszewski. Pokazywał mi też złoty zegarek z dedykacją, który dostał od Rosjan (chyba od dowódcy Północnej Grupy Wojsk) w latach 70-tych XX w. za przechwycenie na ołówku radzieckich myśliwców (tu sąsiad ze względu na wiek nie potrafił już określić czy to były tylko te „23” czy też był tam i ten „25”). Taka ciekawostka.

Mam też takiego pecha, że byłem naocznym świadkiem śmierci łącznie czterech pilotów z dużym nalotem, więc jestem zdania, iż błądzisz pisząc, że "W tym pokazie nie ma nic niebezpiecznego, nic."

Tyle z mojej strony.

Pozdrawiam
            www.ssbn.pl
            • o333 Re: Dobry pilot!!! 09.08.13, 19:20
              Proszę , nie masz pojęcia jeśli sądzisz że to co wykonuje jest bardziej niebezpieczne niż samo latanie albo już zupełnie stetryczałeś. Nie znam polskich pilotów śmigłowców ale sądzę że za rosyjskimi mogą tylko raportówkę nosić. Z resztą tak samo jak z pilotami samolotów.
              • jopekpl I po co ..... 10.08.13, 00:19
                o333 napisał:

> Proszę , nie masz pojęcia jeśli sądzisz że to co wykonuje jest bardziej niebezp
                > ieczne niż samo latanie albo już zupełnie stetryczałeś. Nie znam polskich pilot
                > ów śmigłowców ale sądzę że za rosyjskimi mogą tylko raportówkę nosić. Z resztą
                > tak samo jak z pilotami samolotów.

się przechwalasz, przecież każdy na tym forum wie ze wszystko co rosyjskie jest najlepsze na świecie,i piloci i samoloty ,i komputery i telewizory, i telefony, smart fony pralki ,i lodówki,wódka i fajki,itp. oczywiście wszystko we waszym mniemaniu.:-)
                Pzdr.
                • o333 Re: I po co ..... 10.08.13, 08:46
                  Nie przechwalam się, mówię szczerze . Nie znam polskich pilotów helikopterów. Znam rosyjskich bardzo dobrze . Na tym filmie nie ma nic niebezpiecznego, nic.
    • rat_canals Re: Dobry pilot!!! 10.08.13, 02:17
      www.youtube.com/watch?v=x7nhtTDNXQg
      zapowiadali go, jako jedynego pilota w usa, ktory ma uprawnienia do takich pokazow
      • mosze_zblisko_daleka Chuck Aaron... 10.08.13, 14:50
        www.redbullusa.com/cs/Satellite/en_US/Profile/Chuck-Aaron-021242751977720

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka