Dodaj do ulubionych

Nie dla antysemitów...

09.10.13, 16:16
Dziś 2 Żydów z Izraela dostali Nobla za Chemie...

www.nobelprize.org/
Myślę ze komisja Nobla to syjonistyczna strona... ;-)
Obserwuj wątek
    • ignorant11 Re: Nie dla antysemitów... 09.10.13, 16:23
      mosze_zblisko_daleka napisał:

> Dziś 2 Żydów z Izraela dostali Nobla za Chemie...
      >
      > www.nobelprize.org/
      > Myślę ze komisja Nobla to syjonistyczna strona... ;-)
      >

Pewnie dobrze myslisz..

A Wszystkim Zydom zycze aby antysemici nigdy nie wygineli, bo umiarkowany antysemityzm wzmacnia Zydow i jest jak szczepionka:)))
    • ignorant11 Re: Nie dla antysemitów... 09.10.13, 16:32

>
      > www.nobelprize.org/
      >
      Ufff a juz myslalem, ze Higgs swojego bozona w talmudzie wyczytal...
    • eshelon A w styczniu 2014 09.10.13, 17:40
      www.wykop.pl/link/1669107/w-styczniu-zjedzie-do-polski-pol-knesetu-aby-rozmawiac-o-naszym-antysemityzmie/
      Mosze powiedz mi, gdzie Żydzi z Izraela mają być ewakuowani w razie totalnej konfrontacji z Arabami? Mam nadzieje, że to miejsce na wasz nowy dom jest gdzieś w tropikach, żebyście nie musieli marznąć?
    • a4095211 Re: Nie dla antysemitów... 09.10.13, 20:26

>
      > www.nobelprize.org/

Gratulacje!

Jednak było ich trzech. Martin Karplus, Michael Levitt i Arieh Warshel. Tylko ostatni jest z Izraela, Warshel ma aż trzy obywatelstwa ;) Ten Karplus to też Wasz czy goj?

Pozdrawiam
      www.ssbn.pl
    • say69mat Re: Nie dla antysemitów... 10.10.13, 05:42

>
      > www.nobelprize.org/

say69mat:
      /.../Zgromadzenie Parlamentarne Rady Europy przyjęło we wtorek rezolucję uznającą obrzezanie za "pogwałcenie integralności fizycznej dzieci". W piątek ostro skrytykował ją Izrael. Tamtejszy MSZ napisał, że to "niemożliwy do tolerowania atak na tradycje religijne"./.../
      Całe szczęście, że to nie wielce szacowne ... Zgromadzenie Parlamentarne Rady Europy, decyduje o przyznaniu Nagród Nobla. Bo być może ostatecznym kryterium miał się okazać fakt posiadania bądź braku rzeczonego ... napletka.
      Cały tekst: wyborcza.pl/1,76842,14724273,Rada_Europy_przeciw_obrzezaniu_dzieci__Izrael_protestuje.html#ixzz2hHq9gkNa
    • sjs2011 Re: Nie dla antysemitów... 10.10.13, 10:35
      Gratulacje
      a u nas?
      Poplątane
    • jeepwdyzlu Mosze a może oni są ateistami? 10.10.13, 10:50
      I nie chcą być nazywani Żydami? (Dziś 2 Żydów z Izraela dostali Nobla za Chemie.)
      Może chcą być nazywani Izraelczykami?
      Czemu o Polakach mówisz Polak a nie Katolik

Dwóch Katolików dostało nagrodę... :-)

Czy w dzisiejszych czasach DEFINIOWANIE się w odniesieniu do religii ma w ogóle sens?
      Mosze - to dalej pachnie OSOBNOŚCIĄ.
      Może ci ŻYDZI są chrześcijanami? Albo Arabami?
      Po co piszesz Żydzi?
      Napisz : dwóch moich RODAKÓW, Izraelczyków dostało....

jeep
      • mosze_zblisko_daleka Re: Mosze a może oni są ateistami? 10.10.13, 12:14
        Żyd to religia, wiec jak może być Żydem i katolikiem? Czy katolik może być muzułmaninem?

p.s.
        czy urodzony Żyd na osmy dzień robią jemu Brit Mila (obrzezanie) to kiedy postanawia iść na konwersje na katolika, to co jest z napletkiem...? czy przykleja z SUPER GLUE.... ;-)
        • a4095211 Re: Mosze a może oni są ateistami? 10.10.13, 12:59

> Żyd to religia, wiec jak może być Żydem i katolikiem? Czy katolik może być muzu
          > łmaninem?
          >

Nie Żyd, a żyd - bo tak zapisujemy wyznawcę religii. Podobnie jak katolik czy muzłumanin. Pisanie Żyd wskazuje że chodzi Ci już o narodowość, jak Polak, czy Niemiec. ;)

> p.s.
          > czy urodzony Żyd na osmy dzień robią jemu Brit Mila (obrzezanie) to kiedy posta
          > nawia iść na konwersje na katolika, to co jest z napletkiem...? czy przykleja z
          > SUPER GLUE.... ;-)

No kiedy będzie chciał świadomie przejść na inną wiarę, to ów napletek będzie z lekka mało się nadawał. ;)

Te różne okaleczenia wśród narodów Azjii, Afryki etc. zawsze będą wzbudzały zainteresowanie na północy. Tak jak zniekształcanie głowy u Majów (czy może to byli Inkowie?), krępowanie stóp w Chinach, również rzezanie. Choć to ostatnie kiedyś miało uzasadnienie ze względu na warunki higieniczne.

Pozdrawiam
          www.ssbn.pl
          • ignorant11 Re: Mosze a może oni są ateistami? 11.10.13, 01:23

> Te różne okaleczenia wśród narodów Azjii, Afryki etc. zawsze będą wzbudzały zai
            > nteresowanie na północy. Tak jak zniekształcanie głowy u Majów (czy może to byl
            > i Inkowie?), krępowanie stóp w Chinach, również rzezanie. Choć to ostatnie kied
            > yś miało uzasadnienie ze względu na warunki higieniczne.
            >
            > Pozdrawiam
            > www.ssbn.pl

Moim skromnym zdaniem islam i mozaizm za bardzo sie skupiaja na sprawach, ze inaczej ujac nie potrafie ch..owych:)))

My katolicy czyli prawdziwi chrzescijanie jestesmy bardziej tolerancyjni wobec ksztaltu ...., niestety znowu rutenizm, a ze rosyjskie wyrazy sa w jezyku polskim niecenzuralne...
        • jeepwdyzlu Re: Mosze a może oni są ateistami? 10.10.13, 13:05
          Żyd to religia
          ---------------
          no właśnie
          po co piszesz o Ich religii?
          czemu nie piszesz : dwóch Izraelczykó dostało .... itd

Powtórzę: CO NAS obchodzi Ich bóg?
          Czemu ich definiujesz jako członków wspólnoty RELIGIJNEJ a nie państwowej?

Czy o innych Noblistach pisałeś - nagrodę dostało dwóch PROTESTANTÓW?

Rozumiesz?
          jeep
          • anton_pl Re: Mosze a może oni są ateistami? 10.10.13, 13:23
            Żyd to narodowość - długi czas wiązana z religia ale już nie teraz, większość mieszkańców Izraela to ludzie świeccy kturzy obchodza swieta religijne co najwyzej w wymiarze symboliki, a ich religia też jest ich bo opowiada o ich przodkach a katolicka o czym opowiada??? - też o przodkach Moszego... ja dajmy na to jestem gostkiem świeckim ale jak moja Mama robi wigilie czy wielkanoc to też stoje przy stole i bez przekonania zmówię modlitwe...
            • jeepwdyzlu Re: Mosze a może oni są ateistami? 10.10.13, 13:58
              ale anton nikt o Tobie nie mówi Katolik
              Na tym polega różnica
              Martwi mnie, że Oni SAMI definiują się odrębnie, podkreślając swoją religię
              Martwi - bo to buduje odrębność.
              Zwycięstwo Hitlera.
              Mosze nawet nie zdaje sobie z tego sprawy...
              jeep
              • anton_pl Re: Mosze a może oni są ateistami? 10.10.13, 14:14
                O Polsce też funkcjonuje taki stereotyp że Polska katolicka że Polak katolik....
                • jeepwdyzlu Re: Mosze a może oni są ateistami? 10.10.13, 14:36
                  ale język jest jasny
                  o nas się mówi POLAK
                  Polak to, jesteśmy Polakami
                  jak ktoś Cie pyta w Wiedniu czy Moskwie kim jesteś to mówisz KATOLIK?
                  Czy Polak?

Język akceptuje inność.
                  Nie udawaj, że nie wiesz o czym piszę...
                  jeep
                  • anton_pl Re: Mosze a może oni są ateistami? 10.10.13, 18:28
                    No zawsze mówie że jestem Polak :D
        • ignorant11 Re: Mosze a może oni są ateistami? 11.10.13, 01:17

> Żyd to religia, wiec jak może być Żydem i katolikiem? Czy katolik może być muzu
          > łmaninem?
          >

NIE bo zyd to religia, a Zyd narodowosc, wiec Polak moze byc zydem, a Zyd katolikiem...

Jak nazwac Polaka katolika obywatela Erecu???

Bo Zyd najprawdziwszy, ale najprawdziwszy Aryjczyk, a do nie zyd a katolik i o zgrozo zaden Semita...

Zreszta Palestynczyc i Arabowie to jedyni Semici antysemici, zreszta Zydzi tez Semici antysemici...
          > p.s.
          > czy urodzony Żyd na osmy dzień robią jemu Brit Mila (obrzezanie) to kiedy posta
          > nawia iść na konwersje na katolika, to co jest z napletkiem...? czy przykleja z
          > SUPER GLUE.... ;-)

Czyzbys sugerowal, ze zydom latwiejsza konwersja na islam???
          • mosze_zblisko_daleka nie tylko siusiu... 11.10.13, 08:05
            >
            > Czyżbyś sugerował, ze żydom łatwiejsza konwersja na islam???

Myślę ze nie, ja już raz bylem obrzezany...
            ... i nie dam żeby zdjęli jeszcze kawałek, a reszta co została się to jest potrzebna nie tylko dla siusiu... ;-)
            • say69mat Re: No to siusiu ... kolejna śmiesznostka: 11.10.13, 08:13
              Jak zapewne jest Ci Mosze doskonale wiadomo, nasz narodowy Panteon w Krakowie miejsce pochówku królów i elit narodu, nosi nazwę ... Wawel. Co oznacza to słowo w ... Hebrajskim??? Bo wygląda mi to tak ... waw el. Zbieg okoliczności???
              • mosze_zblisko_daleka WAW-EL 11.10.13, 11:43
                waw=hak
                EL= Pan Bóg,

to znaczy Hak Boga... ciekawe (czy jest jakieś znaczenie Wawel po polsku?)

p.s.
                już pisałem tutaj ze Polska nazywa się po heb. PO-Lan-Ja (tutaj Spał Pan...)
                i jeśli Pan tam Dotyka to Ziemia Polski jest Święta...
                • scibor3 Re: WAW-EL 13.10.13, 00:06
                  > to znaczy Hak Boga... ciekawe (czy jest jakieś znaczenie Wawel po polsku?)

We współczesnym, nie ma. Kiedyś słowo IIRC "wąwel" oznaczało miejsce suche, wysoko położone czyli, jakby, odwrotność wąwozu. Pierwotna okolica na której powstał później Kraków, to plątanina rzeczułek i jeziorek zarówno okolicznych jak i rozwidleń Wisły, więc taka nazwa nie dziwi.

> już pisałem tutaj ze Polska nazywa się po heb. PO-Lan-Ja (tutaj Spał Pan...)
                  > i jeśli Pan tam Dotyka to Ziemia Polski jest Święta...

GW lansuje pogląd, jakoby, po hebrajsku tłumaczyło się Po lin - tu możesz odpocząć.
    • jeepwdyzlu i zamiast dyskusji liżecie się po fiutach 11.10.13, 12:54
      obrzezanych czy nie
      MOSZE!
      Raz jeszcze - czemu piszesz że to Żydzi a nie Izraelczycy!!!!!!!!!!!
      ?????????
      prowokujesz językiem antysemityzm
      pewnie nieświadomie
      ale jednak
      jeep
      • sowietolog1 Re: i zamiast dyskusji liżecie się po fiutach 11.10.13, 15:16
        Ponieważ każdy Żyd to Izraelczyk (z urodzenia; po kądzieli, czyli po matce; co można było przed badaniami genetycznymi udowodnić, a ojcostwa, już, jeszcze nie... ;-) ), który jest odnotowywany zaraz po urodzeniu na serwerach Mossadu czy Shin'Beth, i wystarczy chęć zadeklarowania woli, aby mu przyznać obywatelstwo państwa żydowskiego (znamienne, w j. polskim - żydowskiego, a nie izraelskiego), za to nie każdy Izraelczyk (np. Arab-muzułmanin czy Arab-chrześcijanin) jest Żydem (narodowość) i/lub żydem (wyznawcą judaizmu)?

Poza tym, warto pamiętać, iż tak samo jak są państwa federalistyczne (Niemcy, USA)) i państwa jednolite (Polska, Francja), tak samo mamy państwa uznające "prawo terytorium" (Rzeczypospolita od dawien dawna) i "prawo krwii" (lub rodu, plemienia), tak jak właśnie Izrael. Ergo, Izrael jest państwem rasistowskim, i nowym obywatelem Izraela nie można zostać, nie będąc Żydem. Dobrze byłoby także być żydem, vide cassus pewnego polskiego księdza katolickiego, z pochodzenia Żyda, któremu IZRAEL i odmawia przyznania obywatelstwa, i po tych staraniach, wjazdu do państwa żydowskiego.

Konkludując, Nagrodę Nobla z chemii dostali Żydzi. Żydzi-żydzi lub Żydzi-ateiści czy Żydzi-agnostycu. Dla Mosze i dla Izraela ten drugi człon nie ma znaczenia. Dominujący jest pierwszy, wskazujący na pochodzenie etniczne. Potencjalni obywatele Izraela.

PS. Praktykowanym odstępstwem od powyższego są Żydzi będący skrajnymi krytykami zarówno Izraela, jak i lobby żydowskiego w USA, vide Chomsky, Finkelstein, Shamir.
        • anton_pl Re: i zamiast dyskusji liżecie się po fiutach 11.10.13, 19:44
          Słyszałem że każdy kto czuje się Żydem może dostać obywatelstwo Izraela - szczególnie jak ma 18 lat i wyraża chęć służby w Tzahal. Nie wiem może tak nie jest ale tak jakbym coś kiedyś słyszał...
    • mosze_zblisko_daleka Re: Nie dla antysemitów... 12.10.13, 10:25
      www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VlOxlSOr3_M
      p.s.

Ja myślałem ze Asad z Damaszku dostanie Nobla za chemie...
      • anton_pl Re: Nie dla antysemitów... 12.10.13, 11:07
        Dlaczego Polacy nie dostają Nobla?, ja by np. mógł dostać za wielogodzinne siedzenie przy kompie xD
    • m2rket Re: Nie dla antysemitów... 12.10.13, 23:06
      wolalbym sie dowiedziec ze dwoch polakow dostalo taka nagrode. ale w tym moherowym raju szyko sie chyba nie doczekamy. antysemici na pewno nie dostana zadnej, bo za glupote i paranoje nagrod nie daja, wtedy mogli bysmy sie scigac z arabami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka