Dodaj do ulubionych

WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 23:24

To gdzie te obniżki? Zamawiam bilet na lipiec a tu taka cena:

Cena całkowita PLN:
1904.67 = 1725.00 netto + 149.67 podatek + 30.00 serwis
Cena - dorosły PLN: 1874.67 = 1725.00 netto + 149.67 podatek
wylot
LOT
LO0277 Warszawa
(WAW) 04.07.2004
20:20 Dublin
(DUB) 04.07.2004
22:25
powrót
LOT
LO0278 Dublin
(DUB) 14.07.2004
06:25 Warszawa
(WAW) 14.07.2004
10:05
Obserwuj wątek
    • Gość: antois Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 23:27
      Zresztą nie wiadomo jakim samolotem polecę. Ponoć EMB170 nie doleci z pełnym
      obciążeniem i zastanawiają się czy nie używać innego samolotu czy po prostu
      bagaże mają latać oddzielnie.
      Ale gówno!
      • a_aster Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 25.05.04, 23:33
        Tanich miejsc w LOT ma być zaledwie kilka procent na samolot. Pozostałe taryfy
        dzieli ogromna przepaść cenowa, tak jak w Twoim przypadku. LOT jak zwyklw
        głośno ogłasza obniżki, ale jak widać to wielka półprawda, lub jak kto woli,
        wielkie oszustwo, mające na celu oddziaływać na nieświadomośc potencjalnych
        pasażerów i przyciągać do LOT. Jak widać przy zakupie biletu pasażera spotyka
        gorzka prawda.
        • ffred Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 25.05.04, 23:49
          Sprawdz aerlingus.com, moze oni beda mieli tansze bilety
          • Gość: antois Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 23:59
            Faktycznie w tym samym czasie lecę za 1,344.23 waw dub wawa - total! AER LINGUS
            oczywiście.
            • higher_eu Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 26.05.04, 00:20
              Zwróć uwage tylko, że EI to low-cost... latanie z Etiudy, brak serwisu na
              pokładzie itp.

Sam bym chętniej wybrał lot EI... ale nie wszyscy zdają sobie sprawę, że
              przekwalifikowali sie oni na działalność jako LCC na większości tras
              europejskich...
              • Gość: antois Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 09:11
                Wielkie dzięki, wloę El niż mam płacić dodatkowe 600 zł. za orzeszki i soczek
                pomidorowy w LOT. Za zaoszczędzone pieniądze w Dublinie zaproszę wszystkich
                znajomych na wykwintną kolację w luksusowej restauracji.
                • higher_eu Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 26.05.04, 12:46
                  Tak tylko mówię... bo nie wszyscy lubia latac low-costami... Zaznaczyłem, że
                  sam chętniej bym poleciał EI (nie dośc, że tańsi to jeszcze linia, którą lecieć
                  okazji nie miałem jak dotąd)...

Ale z tą kolacją to bym uważał... €100 może nie wystarczyc na luksusową
                  restaurację... ;)
                  • Gość: antois Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 12:59
                    Nie 100€ ale 130€ i mylsle, ze wystarczy i jeszcze sie zostanie. Znam w
                    Dublinie swietna restauracje, gdzie za 75€ mozna jesc do oporu i co tylko maja
                    i tylez samo wypic wina.
                    • higher_eu Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 26.05.04, 15:43
                      No dobrze już dobrze... nie denerwuj się tak... ;)
                      • loveonair Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 26.05.04, 15:46
                        Ja popieram Antois, no bo w imię czego, jakiej idei ma nadpłacać aż 600 PLN???,
                        Żeby póżniej stewa cieszyła się, że może pluć do soków???
                        • higher_eu Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 26.05.04, 16:20
                          loveonair napisała:

> Ja popieram Antois, no bo w imię czego, jakiej idei ma nadpłacać aż 600
                          PLN???,
                          >
                          > Żeby póżniej stewa cieszyła się, że może pluć do soków???

Błagam!!! Czytajcie dokładnie wypowiedzi!!! Nikomu nie kazałem płacić 600 zł
                          więcej po to tylko, by lecieć LOTem!!! Zaznaczyłem tylko, że AerLingus
                          to 'linia niskokosztowa'!!!

Doprawdy nie mam nic przeciwko przewoźnikom budżetowym- sam chętnie z nich
                          korzystam!
                          • loveonair Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 26.05.04, 16:23
                            A LOT nie jest niskokosztowy? Zwazywszy na to, że w klasie ekonomicznej serwisu
                            właściwie już nie ma? Jedynie ceny biletów nie są niskokosztowe. Ktoś tu pisał,
                            o obniżkach cen biletów, które okazały się w efekcie podwyżkami...
                            • higher_eu Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 26.05.04, 20:24
                              Nie przesadzałbym z tym brakiem serwisu na pokładzach LOTu...! Może nie powala
                              on na kolana, ale jednak istnieje... poza tym LOT lata z T1, który jest mimo
                              wszystko trochę wygodniejszy od Etiudy, umożliwia stałym klientom zbieranie mil
                              (choć przyznaję, że od sierpnia program Miles&More obniża jakość), bierze
                              większą odpowiedzialność za losy pasażera w razie opóźnienia lub odwołania
                              lotu... itd. itp.

Jak już mówiłem- nie każę nikomu dopłacać do biletu po to tylko, by lecieć
                              LOTem. Stwierdziłem tylko, że profil działalności AerLingus jest trochę inny
                              niż LOTu... Stąd różnica ceny, która przekłada się na róznicę w standardzie...
                              Naprawdę nie zawsze da sie latać za 'grosze'... jeszcze mniej więcej rok temu
                              nikt nie marzył o przelocie z Polski do Londynu za mniej niż tysiąc złotych.
                              Low-costy stwarzają możliwośc podrózowania coraz większej liczbie osób- i to
                              uważam za wspaniałe... niestety odbywa się to kosztem standardu oferowanego
                              przez wszystkie linie lotnicze...
                              • Gość: jks Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.ucd.ie 26.05.04, 22:20
                                A LOT ma takie bardzo pomocne urzadzenia?
                                www.aerlingus.com/FastPass
                    • Gość: karol Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: 147.252.86.* 28.05.04, 21:34
                      co to za restauracja? chyba ze to 75 za osobe ;)
                      • Gość: antois Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 21:44
                        Tak, za osobę. Codziennie serwują inną kuchnię z różnych regionów świata.
                        Zamawiasz wszystko co mają w menu, jesz do oporu pijesz ile chcesz.
                        • Gość: karol ale jak sie ona nazywa? IP: 147.252.86.* 28.05.04, 21:59
                          • Gość: antois Re: ale jak sie ona nazywa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 22:09
                            Nie pamietam nazwy, brzmi jakoś regionalnie. Znajduje się na O'Connel Street.
                    • Gość: karol co to za restauracja? IP: 147.252.86.* 28.05.04, 21:40
                      • Gość: antois Re: co to za restauracja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 22:08
                        Nie pamietam nazwy, brzmi jakoś regionalnie. Znajduje się na O'Connel Street.
              • ffred Re: WAW - DUB - WAW czy EI to low-cost? 26.05.04, 21:16
                Nie jestem pewien czy Aerlingus to low-cost, bo przeciez sa w Oneworld i
                oferuja klase biznes oraz polaczenia atlantyckie. Dodatkow ceny z WAW do DUB
                nie sa az takbardzo niskie (chociaz nizsze niz w LOT). Oczywiscie wiem, ze na
                wieksozosci polaczen europejskich Aerli9ngus ma typowa strategie low-cost is
                przedaje tanie bilety one-way, ale to chyba nie wszytko. zeby go zakwalifikowac
                do low-costow. To hubryda. Chcialbym, aby LOT poszedl w slady Aerlingus. Mysle,
                reszta, ze jest to przyszlosc wiekszosci tradycyjnych linii. Wystarczy
                popatrzec na linie brytyjskie. British Airways i British Midland sa jus prawie
                takie jak Aerlingus i w niewielu rzeczach nie przypominaja tradycjonalistow jak
                LOT.
                • higher_eu Re: WAW - DUB - WAW czy EI to low-cost? 26.05.04, 23:51
                  BD jak najbardziej... BA juz trochę mniej!

EI to rzeczywiście hybryda LCC i linii tradycyjnej... ale konkretnie na trasie
                  DUB-WAW-DUB serwis oferowany przez linię jest typowo low-cost'owy... pomimo
                  obecności klasy business... odprawa pasażerów odbywać się ma w terminalu
                  Etiuda, a podczas rejsu nie będzie typowego serwisu...
                  • ffred Re: WAW - DUB - WAW czy EI to low-cost? 27.05.04, 00:42
                    Co do Etiudy, to tak naprawde niewiadomo skad nedzie latac EI. Na stronie
                    Okecia podawali juz, ze AirBerlin/Niki bedzie latac z Etiudy, a to byla bzdura
                    (ktora juz poprawili). Za Terminalem 1 przemawia:

- EI jednak potrzebuje tych wszytkich swiatowych serwisow rezerwacyjnych
                    - EI ma frequent flyer program wiec trzeba jakos wstukac te mile do systemu, a
                    w Etiudzie nie ma zadnego komputera przyc check-in
                    - pasazerowie business class jednak moga sie domagac jakis salonikow, etc bo za
                    to tez placa,
                    - EI lata tylko na duze lotniska i duze terminale, np. w Paryzu uzywaja
                    terminalu 1, a nie T3, ktory jest dla tanich linii

Dlaczego wiec w WAW mieliby uzywac Etiudy? Jestem prawie pewnien, ze to blad na
                    stronie Okecia.

• higher_eu Re: WAW - DUB - WAW czy EI to low-cost? 27.05.04, 11:33
                      Informacja o odprawie pasażaerów EI w Etiudzie pojawiła się długo przed
                      umieszczeniem jej na stronach Okęcia... ale może rzecywiście jest to błąd...
                      wtedy wypadałoby się tylko cieszyć...
            • 4_gold_bars Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 26.05.04, 08:21
              Jesli tobie 600 zlotych robi roznice, to moze wogole trzeba by zastanowic sie,
              czy powinienes latac? Moze zalap sie na jakis statek towarowy. Wtedy bedzie
              jeszcze taniej.
              • Gość: Szyszek Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 26.05.04, 09:36
                Te 600 zł to ok. 30 % wartości biletu, to jest kolosalna różnica
              • Gość: karol Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: 147.252.86.* 28.05.04, 21:39
                masz racje. ja to na przyklad nie latam jak bilet kosztuje mniej nie 3000zl.

poknij sie w glowe swoja zlota tabliczka
                • 4_gold_bars Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 28.05.04, 23:14
                  Sam sie stuknij. I nie o tabliczke chodzi tylko o cos innego.
                  Jak ktos sleczy przed komputerem i szpera, gdzie mu sie uda zaoszczedzic piec
                  groszy na bilecie, to nie powinien wogole latac. Co to jest 600 zlotych
                  roznicy? Co za bzdurne oszczednosci!
                  • Gość: antois Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 23:17
                    Dla niektórych to miesięczny dochód, pacanie!!! Niektórzy muszą długo zbierać
                    na taki bilet. Polska jest beiednym krajem, a LOT najdroższy w Europie.
                    Paradoks?
                    • 4_gold_bars Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 29.05.04, 00:00
                      Czyli jest to towar luksusowy. Czyli nie tak jak chleb czy ryz, nie jest
                      niezbedny do zycia. Czyli jezeli jest to towar luksusowy, nie musi byc dostepny
                      dla wszystkich. Czyli, jezeli kogos nie stac, nie lata. Ja tu nie wiedze
                      problemu. Nie wszyscy jezdza Mercedesami, wielu robi zakupy na bazarze X-lecia.
                      Nie kazdego stac na telewizor plazmowy, nie wszyscy musza latac samolotami.
                      Przymusu nie ma.
                      • Gość: antois Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 00:04
                        Niektóre linie pokazują, że można tanio latać, na kazdą kieszeń i przynosić
                        zyski i rozwjać się. Latanie już dawno przestało być towarem luksusowym,
                        zwłaszcza, że jest niejednokrotnie tańsze niz podróż autobusem czy pociągiem.
                        No i nie trzeba być włascicielem mercedesa by się nim za 10 zł przejechać, np
                        taksówka.
                        • 4_gold_bars Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 29.05.04, 00:15
                          To jest po prostu kwestia wartosci. Latanie w przyzwoitych warunkach w dalszym
                          ciagu musi byc towarem luksusowym, skoro tylu ludzi tutaj podnieca sie low-
                          costami i dostaje orgazmu bo udalo im sie zaoszcedzic piec euro na bilecie.
                          Nikt nie mowi o posiadaniu srodku komunikacji. Roznica jest taka, ze jeden
                          bedzie jechal taksowka a drugi te sama trase przejedzie zatloczonym tramwajem.
                          • Gość: antois Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 00:25
                            Ci co maja prawdziwe pieniądze to i tak leją na linie lotnicze i mają własne
                            samoloty, albo je wynajmują. Ci co chcą namiastki luksusu a nie mają
                            wystarczająco pieniedzy na własny samolot piernicza tak jak ty pierniczysz.
                            • 4_gold_bars Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 29.05.04, 00:46
                              Tak tak, masz racje. Ci co oszczedzaja latajac low costami robia tak bo na
                              pewno zbieraja na wlasnego Learjet.
                              A co ja bym zrobil z samolotem na wlasnosc? Az tak to mi nie jest potrzebny!
                              latam moze 10 razy w roku. Po co mi caly BJ? Natomiast jest pewna roznica
                              miedzy tymi, ktorzy maja wlasne samoloty; tymi, ktorzy maja fractional
                              ownership (o tym nie wspomniales bo zapewne nie wiedziales co to jest) bo ma to
                              dla nich sens; i tymi ktorzy lataja normalnymi liniami. Skoro uwazasz, ze
                              latanie nie jest juz luksusem, to dlaczego nie chcesz placic $3K O/W za bilet?
                              BO CIE NIE STAC I NIGDY CIE NIE BEDZIE STAC. Lataj sobie smierdzacym low costem
                              nackanym ludzmi jak puszka sardynek. Ja zawsze wybiore First/Business normalnej
                              linii.
                              • rafalmay Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 29.05.04, 00:53
                                Nie chrzań, gdybyś miał forse to byś wynajmował sobie jakieś aerotaxi a nie
                                tłoczył się z tłuszczą w BC. Teraz każdy kto ma btle warzywniak lata W BC
                                liniami publicznymi.
                                • giorno Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 31.05.04, 07:55
                                  Tak oto tradycyjnie skończyło się na wyzwiskach.

Gratuluję;)

P.S.

na stronie lotu jest promocja do YYZ za 1699,-, ale jak wpisałem daty 19.06-19.09 to dostałem cenę
                                  7390,- !!!!!!!

Jednak wybiorę LOW COSTowy SAS za 2000,- z kawałkiem.

saluti
    • italik Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 31.05.04, 17:08
      Dlatego LOT ma takie obłożenia www.airliners.net/open.file/589367/L/
      • Gość: LH Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.05.04, 17:13
        ale jak ustalono, ten samolot nie leciał do Dublina tylko do Mediolanu.
        • italik Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 31.05.04, 17:17
          Nie ważne, gdzie leciał, ważne jakie LOT teraz ma obłozenie. Wiem, że do
          Mediolanu, czyli leciał starą, niegdyś popularną trasą, a teraz miernota. A do
          Dublina jest nieinaczej niz do Mediolanu.
          • Gość: roland Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 17:20
            ...jeśli nie gorzej, bo to nowe, nie znane jeszcze wszystkim, połaczenie.
    • Gość: greniowa Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 17:24
      Ja zapłaciłam 1600 PLN za bilet z Polski do Bostonu liniami KLM. 1900PLN do
      Dublina to rzecz nie do pomyslenia.
      • Gość: LH Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.05.04, 17:28
        Ja latam prawie co tydzień na trasie WAW-LHR i obłożenie samolotu wynosi 100%,
        podobnie jest na trasie WAW-FRA. Nie wiem jak jest na innych trasach.
        • filozof4 Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 31.05.04, 17:36
          Trasa WAW-Londyn jest specyficzna. 100% obłożenia mają zarówno BA, LOT, APN i
          pewnie Wizz Air (Z Katowic). Jak Sky Europe ruszy do Londynu, też będzie pewnie
          miała 100%.
          Z FRA też nie ma się co cieszyć, bo na tej teasie LOT dostarcza pasazerów
          Lufthansie, zamiast sam wozić np. do USA czy do Azji...
          Na pozostałych trasach jest podobnie jak na zdjęciu, zwłaszcza gdzie sam latam -
          do krajów bałtyckich.
          Może kiedyś pojawi się tani przewoźnik do krajów bałtyckich?
          • Gość: LH Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.05.04, 17:44
            Dlatego ja uważam, że LOT nie powinnien się pchać tam gdzie jest mały rynek,
            tylko szybko i tanio dostarczać ludzi do dużych centr przesiadkowych, jak
            London, Paris, Frankfurt, Amsterdam.
            • Gość: roland Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 17:51
              I napędzać zyski i miejsca pracy innym liniom.
              • Gość: LH Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.05.04, 18:01
                a co uważasz, że LOT jest w stanie konkurować na dalekoch trasach z takimi
                gigantami jak BA, LH, czy AF-KLM. Juz jedna taka linia chciała stać się wielkim
                operatorem światowym i jakoś zbankrutowała. Lepiej się w czymś wyspecjalizować
                i robić to na najwyższym poziomie, aby kliemci byli bardzo zadowoleni z obsługi.
                • Gość: roland Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 18:07
                  Założywszy, że LH lata taniej i wszedzie w Europie i na świecie, to LOT
                  powinien zlikwidować wszystkie połączenia i latać co godzinę do FRA i MUC.
                  Najlaepiej tak, by przesiadki nie były uciążliwe dla pasażera. No może jeszcze
                  latać powinien po kraju, by robić konkurencję Sky Europe i APN.
                  • Gość: LH Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.05.04, 18:20
                    Tak mi się wydaje, LOT powinien się skoncentrować na kilku miastach w Europie,
                    połączeniach do USA i Kanady, no i oferować połaczenia krajowe. I w tym być
                    konkurencyjnym i dobrym, aby móc utrzymać się na rynku w długim okresie. Obecny
                    poziom obsługi LOT jest na poziomie ledwo dostateczny plus w skali (2-6), więc
                    może przestać rozbudowywać siatkę i latać z obładowaniem na poziomie 20-30%, a
                    zająć się klientami i ich potrzebami. Bo co z tego, że LOT zacznie latać do
                    Azji, może jeden lot na dzień i co trzeci dzień. Jesli z takiego Frankfurtu
                    dziennie wylatuje do Azji kilkanaście samolotów.
                    • Gość: roland Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 18:48
                      Do USA i Kanady też lata LH, BA, KLM+AF, Swisss, Latają taniej niż LOT i w
                      ekonomicznej i biznesowej jest taniej. Po co więc dopłacać do deficytowych
                      atlantyków? Dla prestizu? Jeśli ktakolwiek miał okazję lecieć LOTem do USA, to
                      wie jaki to prestiż.
                      • Gość: LH Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.05.04, 18:55
                        Dlatego mówiłem - LOT powinnien się wyspecjalizować na tych trasach na których
                        ma klientów i powinnien o nich dobrze zadbać, bo to są głównie klienci
                        biznesowi i oni nie będą latać low-cost, bo dla nich liczy się czas i odległość
                        lotniska od centrum. Ale także ważna ja jest obsługa, bo ta jest
                        katastroficzna. Jesli ja gdzieś lecę poza liniami krajowymi to zawsze wybieram
                        Lufthansę. Uważam, że LOT będąc w Star Alliance powinien brać przykład od
                        swojego silniejszego partnera, jak obsługiwać klientów.
                        • Gość: karol Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: 147.252.86.* 31.05.04, 19:07
                          lot powinien wziac przyklad z aerlingusa. latac do kilku(nastu) miast
                          europejskich. sprzedawac bilety przez siec i zblizyc sie organizacyjnie i
                          cenowo do low costow. tam sie udalo wiec moze i unas
                          • Gość: LH Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.05.04, 19:16
                            Tak, LOT powinnien uczyć się od takich włąśnie małych regionalnych linii, a nie
                            mieć aspiracje do bycia dużym operatorem. Natomiast powinnien jednak jako swoją
                            główną strategię obrać zadowolenie klienta. I na prawdę nie oszczędzać, na
                            ilości podawanych napio, czy jakości podawanych dań. Niech ten klient czuje się
                            jak na prawdę cenny klient.
                        • k-pax3 Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 31.05.04, 19:17
                          Klientów biznesowych jest niewielu. Nie da się dla nich utzrymać linii
                          lotniczej. Ci co mają duze pieniądze, lub bogata firma to mają własne jety lub
                          wynajmują aerotaxi. LOT powinien postawić na turystów indywidualnych, których
                          lata najwięcej i grubo obniżyć ceny.
                          • Gość: LH Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.05.04, 19:34
                            Nie mówię, o klientach latających w klasie biznes, tylko o tych które po
                            pierwsze lecą w celach biznesowych i za bilet płacą za nich firmy. Nie wiem,
                            czy osoba, która po dniu pracy jedzie na spotkania biznesowe do Londynu,
                            pragnie lecieć jakaś tanią linią, które mają wysokie poziomy spóźniania się,
                            wylądować na lotnisku oddalonym o czasem nawet 100 km od miasta do którego de
                            facto się wybiera.
                            Jesli chodzi o klientów indywidualnych, to są oni tylko w sezonie, a co poza
                            sezonem?
                            • k-pax3 Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 31.05.04, 19:44
                              Takich pasażerów, gdzie płaci firma też jest niewielu. Linia nie może na nich
                              stawiac, bo miała by obłozenie nie większe niż 10%. Tanie bilety dla dużej
                              liczby pasażerów turystycznych gwarantuje dopiero duże obłożenie. Myślę, że
                              nikt nie jest zaineresowany skromnym poczęstunkiem, który w LOT kosztuje ok.
                              30€. Germanwings oferuje kompletny przelot za 29€.
                              • Gość: LH Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.05.04, 19:57
                                No tak, to zależy czy ktoś traktuje latanie jako tylko przewiezienie z miejsca
                                do miejsca, czy jako jakis rodzaj przyjemności? I w czasie takiej podróży chce
                                miło spędzić te kilka godzin podróży. Ja jednak wolę to drugie. Miałem
                                mozliwość także sprawdzenia low-cost. I nigdy więcej nie polecę. Po pierwsze są
                                nie punktualni, a miałem dalsze połączenie inną linią. Po drugie sposób
                                obsługi, totalny minimalizm, nawet miejsc nie przydzielali, tylko kto pierwszy
                                ten lepszy. No i brak posilku, więc panienka siedząca koło mnie wyjęła sobie
                                jakieś swoje kanpki. Załosny widok. Samolot przyleciał do Dublina to czekał
                                ponad pół godziny na miejsce parkingowe bo się spóżnił i chyba juz nie było dla
                                niego miejsca, wieć musiał czekać na wolne. No bo linia lotnicza nie zapłaci
                                ekstra za szybsze przydzielenie miejsca parkingowego. Uważam, że po poprostu
                                przesadza się juz z tym oszczędzaniem. I przestaje się liczyc klient tylko
                                wynik finansowy i zaoferowanie jak najlańszych biletów. Ale to nie jest dobra
                                strategia działania, bo co jak ktos zaoferuje jeszcze nisze ceny. Chyba coś
                                mówią liczby,że już ponad 17 tanich linii lotniczych w Europie zbankrutowało.
                                Nie chciałbym aby LOT też poszedł w tą drogę. Wydaje mi się,że musi szukać
                                czegoś pośrodku - między taką Lufthansą a np. Easy Jet. Może coś na wzór coraz
                                lepiej sobie radzących linii belgijskich - SN.
                                • k-pax3 Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 31.05.04, 20:13
                                  Nie uważam, że jedzenie własnego prowiantu w samolocie czy pociągu jest żałosne.
                                  A po drugie zawsze liczy się zysk ekonomiczny linii. nawet jak ci się wydaje,
                                  że linia dba o pasażera to nie robi tego dla pasażera ale dla zysku. Za to po
                                  prostu trzeba płacić. Nie ma nic za darmo! A ja (jak sądzę większość też) wolę
                                  wydac na inne przyjemności a nie na linię lotniczą. Tu wolę być minimalistą.
                                  • Gość: LH Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.05.04, 20:24
                                    Ja też nie mam nić do jedzenia własnego prowiantu, ale nie wiem czy byłoby ci
                                    przyjemnie patrzeć jak ktoś wyjmuje coś z jakiegoś worka. Coś w papierze, który
                                    aż się klei od tłuszczu i jeszcze ktoś odwijając tą kanapkę wyciera ręce o
                                    siedzenie. Na pewno z przyjemnością być sobie usiadł później na tym siedzeniu.
                                    Jeśli chodzi o klientów to się z Tobą nie zgodzę - ja uważam, że nie trzeba
                                    wiele, aby sprawić, że klient będzie się dobrze czuł na pokładzie. I nawet za
                                    mniejsze pieniądze może to zrobić, tylko tak jak napisałem, po prostu mamy do
                                    czynienia z wyścigiem, kto sprzeda coś taniej. Mam nadzieję, że nie skończy się
                                    to jakas powaniejszą katastrofą lotniczą, gdzie się okarzę ze z powodu
                                    oszczędności, ktoś czegoś nie sprawdził. Zawsze uważam, że trzeba
                                    szukać "środka".
                                    • k-pax3 Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 31.05.04, 20:33
                                      o już zależy od osobistej kultury spożywania posilków. I nie zależy to od tego
                                      czy jest to własny prowiant czy naszpikowane konserwantami jedzenie samolotowe,
                                      które można też zjeść jak prosiak.
                                      Akurat low costy lepiej dbaja o bezpieczeństwo niż tradycyjne linie. Na tym nie
                                      oszczedzają. To im wszyscy patrzą sie na ręce. Jak do tej pory żaden europejski
                                      low cost nie miał kartastrofy, a wykonują mase lotów każdego dnia. Natomiast
                                      rozbijały się w przeszłości i ci najdroźsi.
                                      • Gość: LH Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.05.04, 20:43
                                        Jak to się mówi pożyjemy i zobaczymy jak to będzie dalej się rozwijało.Mam
                                        nadzeję, że normalni przewoźnicy konkurując z tanimi liniami, nie pójdą ich
                                        sladami i minimalizm nie stanie się ich domeną. Jesli chodzi o katastrofy
                                        lotnicze, to ja sobie nie przypominam aby Lufthansa miała jakiś wypadek w ciągu
                                        ostatnich 10 lat z powodu złego stanu technicznego sprzętu.
                                        • k-pax3 Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 31.05.04, 20:49
                                          To się nazywa niemiecka perfekcja i pedanteria.
                                          Co do rozwoju linii tradycyjnych, to uważam, że klasa ekonomiczna powinna
                                          przypominać low cost, natomiast klasa biznesowa powinna mieć pełen serwis. W
                                          takiej sytuacji i wilk syty i owca cała.
                                          Co do low costów i oszczedzania , to jest granica, której przekroczyć się nie
                                          da.Jest to granica oszczedzzania na bezpieczeństwie. Myślę, że na to nawet
                                          najtańszego low costa nie stać i stać nie będzie.
                                          • Gość: LH Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.05.04, 20:54
                                            Czyli coś co zrobiło najpierw SWISS a od października ub.r. Austrian Airlines,
                                            tylko, że jakoś w tym drugim przypadku ceny nie spadły. Leciałem nimi raz z
                                            Aten, totalny badziew.
                                            • k-pax3 Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 31.05.04, 21:14
                                              Gość portalu: LH napisał(a):

> Czyli coś co zrobiło najpierw SWISS a od października ub.r. Austrian
                                              Airlines,
                                              > tylko, że jakoś w tym drugim przypadku ceny nie spadły. Leciałem nimi raz z
                                              > Aten, totalny badziew.

Ktoś już tu na forum podawał przykład AerLingusa jako idealnej hybrydy. Wysoka
                                              jakość i niskie ceny.
                                      • Gość: LH Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.05.04, 20:49
                                        Jak już tak zostalismy sami na tym forum to mogę Ciebie zapytać ile razy w roku
                                        lecisz samolotem. Ja w tamtym roku leciałem ponad 80 razy. W tym roku już 63
                                        razy. W następnym tygodniu lecę do Singapuru, wieć będę testował Singapore
                                        Airlines (ponoć należą do najlepszych pod względem obsługi). A w drodze
                                        powrotnej wyprubuję nową klasę biznes w Lufthansie na lotach dalekodystansowych.
                                        • k-pax3 Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 31.05.04, 20:53
                                          Ja nie liczę ile latam, ale latam średnio czesto. Tyle co Ty napewno nie. Latam
                                          służbowo ale głównie latam turystycznie. Dużo latam po Europie, czasem Do
                                          Ameryki Pn. i Pd. Nieraz latam do Afryki na urlop. Mam też doświadczenia w
                                          lataniu po Rosji.
                                          • Gość: LH Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.05.04, 20:57
                                            I którą linię lotniczą uważasz za najlepszą?
                                            • k-pax3 Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 31.05.04, 21:16
                                              Najlepszą, czyli tanie bilety i przyzwoite usługi - zdecydowanie Air Berlin.
                                              Lufthansa jest OK na długich trasach.
      • smithers Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 31.05.04, 23:45
        A kiedy lecialas i na jak dlugo, bo to moze miec znaczenie.
    • Gość: antois Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 08:55
      Lecę 04.07 aerlingus za 960pln full i w obie strony.
    • jackass1 Re: WAW - DUB - WAW cena 1904.67PLN (Lotem) 07.07.04, 09:37
      Jedz polaczku jedz zarabiac na zachodzie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka