Dodaj do ulubionych

Animowana mapa frontu wschodniego

09.10.13, 18:13
english.pobediteli.ru/flash.html
Obserwuj wątek
    • mosze_zblisko_daleka Re: Animowana mapa frontu wschodniego 09.10.13, 20:36
      dziękuję, bardzo dobra robota...
      • tanebo Re: Animowana mapa frontu wschodniego 09.10.13, 20:38
        Podzielam. Ale trochę za długa. Przydał by się jakiś pasek przewijania.
      • windows3.1 faktycznie, dobra robota 12.10.13, 02:06
        musieli dostać przyzwoitą kasę - powiedzmy $5k - bo przyłożyli się do roboty.

Najbardziej mi się spodobała ta wyryta w kamieniu historii wieczna i święta granica Rosji, będąca punktem odniesienia dla kolejnych mapek - no wiecie, chodzi o tą granicę z paktu Ribbentrop-Mołotow, wykorzystaną potem konsekwentnie dla pokazania jak faszystowski gad został zdeptany w jego legowisku.

Tak w ogóle to lubię śledzić mapy z okresu WW2. Nic mnie już nie zdziwi. Fajne jest przedstawianie wojny niemiecko-radzieckiej na tle granic z 1945. Bywa, że granice z 1939 ni z tego ni z owego przechodzą w granice powojenne. Czasem się zdarza, że ktoś trwa przy granicach z 1941 - i właśnie ta wspaniała bezczelność podoba mi się na tej witrynie. Tak, prastare białoruskie miasta Białystok i Łomża długo musiały czekiać na wyzwolenie, tylko jakim cudem potem znalazły się w jakiejś Polszy?

No i te zdjęcia na końcu... profesjonalna robota. Dzieci się wzruszają, dają kwiatki, dziadkowie wspominają, postępowa ludzkość się wzrusza, obornik fermentuje szybciej... zwalone w gnój kości polskich reakcyjnych bandytów, przysypane wapnem, udają się z turboprzyspieszeniem na śmietnik historii
        • rzewuski1 Re: faktycznie, dobra robota 12.10.13, 08:21
          Mogli zacząć od 1939r gdy faktycznie uczestniczyli już w tej wojnie czyli Japończycy,Polska, Finlandia,Litwa, Łotwa, Estonia,Rumunia.Nie ma tez wspólnej defilady Niemców z Sowietami w Brześciu w 1939r.
          Autorzy nie chcą po prostu psuć humorów swoim rodakom ale i tak pomijając to fajnie to zrobione.

• tanebo Re: faktycznie, dobra robota 12.10.13, 17:40
            Właściwie to powinno być od 1937.
    • jack79 Re: Animowana mapa frontu wschodniego 12.10.13, 17:48
      świetne, dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka