marek_boa 03.02.14, 21:02 Kto to??!:) img-fotki.yandex.ru/get/6712/73158018.14/0_adfb7_6e81d000_orig Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jorl Re: Zagadka!:) 03.02.14, 21:16 Szefostwo wojenne z roznych krajow? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Zagadka!:) 03.02.14, 22:14 No ba!:) Koleżanki po fachu Sikorskiego!:) Ministerki Obrony Narodowej Niemiec,Norwegii,Holandii i Szwecji! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
stary_chinczyk Re: Zagadka!:) 03.02.14, 23:25 Sikorski nie jest ministrem obrony Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Zagadka!:) 04.02.14, 02:02 A to po 89 roku był taki ,który się sprawdził???! Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Zagadka!:) 04.02.14, 09:30 > A przed 89 był? Rokossowski. Nawet prawica to przyznaje (z pewnym zdziwieniem przeczytałem o tym na jakiejś stronie poslkich narodowców). Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Zagadka!:) 04.02.14, 16:30 maxikasek napisał: > > A przed 89 był? > Rokossowski. Nawet prawica to przyznaje (z pewnym zdziwieniem przeczytałem o ty > m na jakiejś stronie poslkich narodowców). To przy nastepnej okazji bedziesz sie juz mniej dziwil? Odpowiedz Link Zgłoś
cie778 był 08.02.14, 20:24 marek_boa napisał: > A to po 89 roku był taki, który się sprawdził? To bardziej byli wiceministrowie od ciężkiej roboty, ale (w kolejności chronologicznej): 1. Szeremietiew, za próby zrobienia czegokolwiek - jak się mi nie podobają jego pomysły OT, to już za samego Kraba duży order mu się należy. Inna sprawa, że wykończył Go jego własny MON, za tegoż Kraba. 2. Zemke (więc plus dla Szmajdzińskiego za to, że pozwolił mu działać, dzięki czemu mamy np. F-16 i Rosomaki), 3. Szczygło (za ruchy we właściwym kierunku, np. trafione nominacje w WL - ale facio był MONem okole 3/4 roku więc imo za krótko na porządną ocenę). 4. Skrzypczak - facio ma przemyślaną całościową wizję systemu zaopatrywania, chyba pierwszy taki którego kojarzę w MONie. Siłą rzeczy plusa dostaje Siemoniak (za ściągnięcie Siemoniaka), ale od razu dostaje minusa - za uwalenie tegoż, bo psuł notowania słoneczka Peru. pozdrawiam jasiol Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: był 08.02.14, 23:50 Drogi Jasiolku nie licząc jako tako Zemke - według mnie! Reszta ..... jest milczeniem! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
cie778 Re: był 10.02.14, 22:40 marek_boa napisał: > nie licząc jako tako Zemke - według mnie! Reszta ..... jest milczeniem! A ja tak się starałem, żeby znaleźć pozytywy po wszystkich stronach barykad. :-) Pewnikiem się nie dogadamy w sprawie "reszty" - cenię ludzi, którzy próbują coś zrobić mimo oporu materii. pozdrawiam jasiol Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: był 10.02.14, 22:53 Jasiolku cenię sobie dyskusje z Tobą ale jednak pod względem poglądów politycznych to my jednak do konsensusu nie dojdziemy! Zostańmy przy sprawach technicznych!:) -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
cie778 Re: był 11.02.14, 14:08 marek_boa napisał: > Jasiolku cenię sobie dyskusje z Tobą ale jednak pod względem poglądów politycznych to my > jednak do konsensusu nie dojdziemy! :-) Nie wiem, czy tu już to pisałem - z bardzo dużym zdziwieniem zorientowałem się jakiś czas temu, że znacznie łatwiej uzgodnić mi przynajmniej niektóre sprawy i działania z osobami - nazwijmy to - byłego aparatu. To znaczy - łatwiej w porównaniu z większością fanów mafii i sekty czy (już nie mówiąc o wyznawcach Korwina albo Krytyki Politycznej), którzy wszystko filtrują przez ideologię. W związku z powyższym: rozumiem, że w sprawie Szeremietiewa i Szczygły do wspólnych wniosków nie dojdziemy. A co masz do Skrzypczaka? ;-) pozdrawiam jasiol Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: był 11.02.14, 14:32 A co innego jak nie "dyspozycyjność albo wzrost odwagi" po odejściu z Armii??! Zbyt dużo gów..a wlokło się za nim jeszcze z czynnej służby! Nie jasne i do końca nie wyjaśnione sprawy obyczajowe (skrzętnie zamiecione pod dywan!) czyli duże prawdopodobieństwo wpływania na decyzje przez delikatnie to ujmując grupy lobbystyczne! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś