Dodaj do ulubionych

Propaganda fajna rzecz!

10.04.14, 12:09
Tylko trzeba ją robić z głową?! Bo ie wystarczy zmienić daty na zdjęciu czasami?!
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,114871,15772841,Czolgi__smiglowce__mysliwce__Rosyjska_armia_przy_granicach.html?i=4
I co się okazuje?! Ano okazuje się ,że zdjęcia wykonano nie 22 marca 2014 roku ale 14 marca 2014 roku!
www.astrium-geo.com/en/5663-russian-ukrainian-dispute-in-the-crimean-region
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • odyn06 Re: Propaganda fajna rzecz! 10.04.14, 12:34
      Zwróć Marku uwagę na "rozśrodkowanie sił" i ich "zdolność do wyjścia spod uderzenia".
      :-))
    • a4095211 Re: Propaganda fajna rzecz! 10.04.14, 12:35
      marek_boa napisał:

> Tylko trzeba ją robić z głową?! Bo ie wystarczy zmienić daty na zdjęciu czasami
      > ?!
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,114871,15772841,Czolgi__smiglowce__mysliwce__Rosyjska_armia_przy_granicach.html?i=4
      > I co się okazuje?! Ano okazuje się ,że zdjęcia wykonano nie 22 marca 20
      > 14 roku ale 14 marca 2014 roku!
      > www.astrium-geo.com/en/5663-russian-ukrainian-dispute-in-the-crimean-region
      > Pozdrawiam!
      >

Tam jest to samo zdjęcie podpisane dwiema różnymi datami?

Pozdrawiam
      www.ssbn.pl
      • marek_boa Re: Propaganda fajna rzecz! 10.04.14, 12:57
        Chyba ,że w Rosji istnieje specjalna procedura każąca zostawiać na 8 dni zaparkowane śmigłowce na drogach kołowania lotniska gdzie bazują myśliwskie samoloty przechwytujące!:) Przyjrzyj się Pawle zdjęciu przedstawiającemu Mi-35 i Mi-8 "zaparkowanych" na drogach kołowania lotniska gdzie w równych rzędach stoją Su-27P!
        -Pozdrawiam!
        • a4095211 Re: Propaganda fajna rzecz! 10.04.14, 13:23
          marek_boa napisał:

> Chyba ,że w Rosji istnieje specjalna procedura każąca zostawiać na 8 dni zapark
          > owane śmigłowce na drogach kołowania lotniska gdzie bazują myśliwskie samoloty
          > przechwytujące!:) Przyjrzyj się Pawle zdjęciu przedstawiającemu Mi-35 i Mi-8 "z
          > aparkowanych" na drogach kołowania lotniska gdzie w równych rzędach stoją Su-27
          > P!

Nie wiem jakie procedury obowiązują, a jaka jest praktyka, ale zauważ, iż są to dwa różne zdjęcia, więc teza o identycznej dacie ich wykonania jest mocno wątpliwa.

1) Flankery stoją w różnej konfiguracji: na zdjęciu z Koszernej - 7 (odstęp) 1 szt, na zdjęciu z Astrium-Geo wszystkie 8 szt ciurkiem - więc to inne zdjęcia, nawet układu słońce-cień, czy położenia kamery nie trzeba analizować.

2) Konfiguracja lotniska widoczna na pierwszym zdjęciu Astrium-Geo ewidentnie wskazuje, że samoloty z płyty postojowej mogą swobodnie dotrzeć do każdego końca pasa - więc miejsce, w którym stoją śmigłowce można swobodnie rozkopać, można posadzić drzewa itd.

Trochę przesadziłeś z ogłoszeniem dowodów uprawiania propagandy, dobrą przesłanką byłoby różne opisanie tego samego zdjęcia, ale tak jak, to jest w Twoim przykładzie to najwyżej można przekonywać kogoś już przekonanego.

Pozdrawiam
          www.ssbn.pl
          • marek_boa Re: Propaganda fajna rzecz! 10.04.14, 14:35
            To są Pawle dwa różne zdjęcia TEGO samego lotniska zrobione w krótkim odstępie czasu! Na pewno nie 8 dni! No i na pewno nie jest to Primorsko-Achtarsk tylko Krymsk!:)
            -Pozdrawiam!
            • a4095211 Re: Propaganda fajna rzecz! 10.04.14, 15:43
              marek_boa napisał:

> To są Pawle dwa różne zdjęcia TEGO samego lotniska zrobione w krótkim odstępie
              > czasu! Na pewno nie 8 dni!

Nie jesteśmy niestety w stanie ustalić w jakim odstępie czasu, więc teza o zamierzonym złym datowaniu jest tak bardzo mocno wątpliwa, że osobiście bym jej nie forsował. Chyba, że masz w zanadrzu jakieś inne argumenty?

> No i na pewno nie jest to Primorsko-Achtarsk tylko K
              > rymsk!:)

Lotnisko, które podlinkowałeś w pierwszym poście leży na lokalizacji 46°03'27.28"N 38°14'27.70"E i jest to Primorsko-Achtarsk, a na pewno nie Krymsk. Trudno je pomylić na dowolnym zdjęciu, nawet te skrajne zbliżenia są dowodem, że to nie Krymsk ;-)

Krymsk na lokalizacji 44°57'39.28"N 38°00'03.58"E różni się dokładnie wszystkim. Poczynając od tego, że stara płyta postojowa nie jest równoległa do pasa (tak jak Primorsko-Achtarsku) to jej układ jest inny, nie widać też nowych płyt zbudowanych po drugiej stronie pasa, inne jest rozmieszczenie schronohangarów i budynków itd. itp.

Pisząc zupełnie poważnie - ja jestem gotów uwierzyć w dezinformację, propagandę tylko musisz mi podrzucić, choć cień jakiegoś dowodu.

Pozdrawiam
              www.ssbn.pl
              • marek_boa Re: Propaganda fajna rzecz! 10.04.14, 16:07
                Kłócił się nie będę bo nie ma to najmniejszego sensu - mogłem się przecież pomylić (nigdy nie twierdziłem ,że jestem nieomylny)! Nie pasuje mi na tym lotnisku (skoro to jest) Primorsko-Achtarsk pobyt Su-27P bo te na pewno tam nie bazują jak i Mi-35 ,Mi-8! Przyznaję bez bicia ,że współrzędnych nie sprawdzałem!
                -Pozdrawiam!
                • marek_boa Re: A tu ciekawostka! 10.04.14, 18:13
                  Zdjęcia ,które dzisiaj SHAPE rozesłał do mediów zrobione były w sierpniu 2013 roku!
                  ria.ru/defense_safety/20140410/1003394820.html
                  Pozdrawiam!
                  P.S.To mnie jednak mój stary policyjny nos nie zawiódł ,że coś tu śmierdzi!
                  • marek_boa Re: A tu ciekawostka! 11.04.14, 22:03
                    I komentarz:
                    twower.livejournal.com/1263805.html
                    Pozdrawiam!
        • panibiedroniowa Re: Propaganda fajna rzecz! 10.04.14, 13:28
          A w dodatku te zdjęcia zrobił hamerykański BSL-ten co go ruskie przechwyciły(o czym nas "poinformował" pan Boa).
          • marek_boa Re: Propaganda fajna rzecz! 10.04.14, 14:36
            E tam! Zdjęcia wykonali "zakładnicy" z Doniecka jak nas poinformowała Ukraina!
    • misza_kazak To ja: Ruski agent 05.06.14, 11:05
      polish.ruvr.ru/2014_04_22/To-ja-Ruski-agent-5746/
    • wkkr Żadna propaganda 05.06.14, 11:10
      zwyczajne niechlujstwo gazety.
      Oni mają w zwyczaju ilustrować swoje teksty zdjęciami "z dupy wziętymi".
      Nie pierwszy i nie ostatni raz.
    • wkkr Dzieki za link 05.06.14, 11:14
      Nie wiedziałem ze takie polskojęzyczne gó... istnieje.
      Poza tym istnienie tego czegoś utwierdziło mnie w przekonaniu o rosyjskiej propagandowej inwazji w sieci.
      • wkkr To była odpowiedż do tego postu 05.06.14, 11:15
        forum.gazeta.pl/forum/w,539,150489383,151347230,To_ja_Ruski_agent.html
      • maxikasek Re: Dzieki za link 05.06.14, 11:22
        Nie wiedziałem ze takie polskojęzyczne gó... istnieje.
        Nie wiedziałeś? Przeciez to dawne: Radio Moskwa.
    • kzet69 Re: Propaganda fajna rzecz! 05.06.14, 14:58
      A jak ci się Marku podobają takie propagandowe fałszerstwa??? :)

inforesist.org/falshivki-rossijskoj-propagandy/
      • marek_boa Re: Propaganda fajna rzecz! 05.06.14, 15:17
        Nie podoba mnie się ino ,że część tych przykładów na siłę jest uznawana przez Ukraińców jako propaganda! Zdjęcie przedstawiające śmigłowiec ze znakami ONZ-u ,którym "okraszono" artykuł w Ria-Nowosti to ilustracja jak taki śmigłowiec wygląda i nie było podpisane ,iż jest to zdjęcie z Ukrainy! W ten sposób w Polsce największą tubą propagandową jest Gazeta Wyborcza bo non stop albo są złe zdjęcia w artykułach ,albo źle podpisane!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka