anton_pl 14.06.14, 06:18 www.youtube.com/watch?v=4Hew6bmufYk Departament stanu twierdzi że Rosja im przysłała, teraz leci na żółtym pasku w TVN 24, ja nie wiem jak jest, dopiero wczoraj wieczorem wróciłem z Drawska... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anton_pl Re: Separatyści mają czołgi 14.06.14, 08:20 Nie słyszałem aby zdobyli na armii ukrainskiej ale dwa dni byłem w Drawsku, a tam tylko TVP Info, tak że nic nie wiem, wie tam jeden z drugim może co więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Separatyści mają czołgi 14.06.14, 09:40 To są T-64BW z armi ukrainskiej. FR nic nie dostarczyła. Rosja jest za cienka aby dostarczyć takie rzeczy. Dwa, ze to T-64 ukraińskie. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Separatyści mają czołgi 14.06.14, 09:51 marko125 napisał: > To są T-64BW z armi ukrainskiej. FR nic nie dostarczyła. Rosja jest za cienka a > by dostarczyć takie rzeczy. Dwa, ze to T-64 ukraińskie. Jak za cienka?, Rosja obiecała przekazać te ukrainskie T 64 z Krymu Ukraincom, ci z Donbasu przecież też Ukraincy :D Odpowiedz Link Zgłoś
safonow Re: Separatyści mają czołgi 14.06.14, 11:27 anton_pl napisał: > > Jak za cienka?, Rosja obiecała przekazać te ukrainskie T 64 z Krymu Ukraincom, > ci z Donbasu przecież też Ukraincy :D > Antoni proszę przestań już pitolić :) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Separatyści mają czołgi 14.06.14, 11:56 safonow napisał(a): > Antoni proszę przestań już pitolić :) Safanow, musisz zrozumieć że ruskie niewinowate, przywieźli te czołgi na granice i dali Ukraincom, nie wina ruskich że posterunek graniczny był akuratnio w rękach separatystów :D Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Separatyści mają czołgi 14.06.14, 12:05 Czołgi z Krymu Anton zostały wywiezione dobry miesiąc temu! Jak Myślisz trzymali te trzy na granicy przez ten miesiąc w jakimś schowku?! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Separatyści mają czołgi 14.06.14, 12:16 To co?, zdobyczne?, jakoś wcześniej na forach nic nie było, a przecie by sie pochwalili? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Separatyści mają czołgi 14.06.14, 13:20 Było tylko,Żeś Przegapił! Wejdź Sobie w wątek "Walki w Doniecku"! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Separatyści mają czołgi 14.06.14, 13:53 Amerykanie twierdzą (TVN) że mają dowody, że Rosjanie przekazali te czołgi. Zobaczymy co pokażą Amerykanie dla poparcia tezy Jedno mnie zastanawia, jeżeli separatyści zdobyli te czołgi, dlaczego nikt nie wrzucił filmu na Youtubie o tym jak wyjeżdżają ze składnicy, czy ukraińskich koszarów? Nikt nie miał komórki ;-) ? Tajemnica? Nikt po ukraińskiej stronie się nie doliczy? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Separatyści mają czołgi 10.07.14, 12:37 No to gdzie te dowody??! Już minął prawie miesiąc a o ni dalej twierdzą ,ze mają dowody?! Coś mi to zaczyna przypominać - jak dziś pamiętam był rok 2003..... Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Separatyści mają czołgi 14.06.14, 15:58 09.06 zdobyto poczas ataku na blokpost. A zdanie departamentu stanu nidlugo bedzie odpowiednukim radia Erewan. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Separatyści mają czołgi 14.06.14, 16:22 Ale Psaki jakby mniej występuje! Nie będzie z czego się pośmiać!:) -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Separatyści mają czołgi 14.06.14, 17:24 Zamiast naszej Dzen postawili jakas brzydka blondynke. Keszcze bardziej glupia. :)) Pozdro! Misza Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Separatyści mają czołgi 14.06.14, 15:07 putin nie pozostawia wyboru-czas na kolejny stopień sankcji. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Separatyści mają czołgi 14.06.14, 18:33 T-72 tank being destroyed by RPG-29 Czyli takie rzeczy będą się działy na Ukrainie? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Separatyści mają czołgi 14.06.14, 18:43 Niestety muszę Cię zmartwić! Takie rzeczy nie będą się działy na Ukrainie bo separatyści używają zdobycznych T-64BW a nie T-72M a Ukraińska Armia nie posiada ani sztuki granatników RPG-29 "Wampir"! Jeśli już to takie rzeczy mogą się dziać z Ukraińskimi czołgami!Raz ,że Ukraińcy mają ich więcej a dwa ,że dają się łoić jak dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Separatyści mają czołgi 14.06.14, 18:45 Spokojnie, dostarczymy im coś do smażenia kacapów... Odpowiedz Link Zgłoś
jopekpl Re: Separatyści mają czołgi 14.06.14, 18:48 antyk-acap napisał: > Spokojnie, dostarczymy im coś do smażenia kacapów... Nie trzeba mają sporo własnych produktów, i to ponoć niezłych. Cała bajka czy będą chcieli ich użyć bo jak na razie to ukraińska armia jakoś niemrawo działa. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Niestety Jopuś! 14.06.14, 19:01 Nie bardzo mają! Ukraina na dzień dzisiejszy wygląda zdeczko jak Polska w 1939! Wszystko co w miarę nowoczesne idzie na eksport! BTR-4 ,które przekazano Gwardii Narodowej (z partii ,którą odrzucił Irak)jeżdżą z pustymi rurami wyrzutni ppk bo nie ma tyle pocisków a część z nich przekazano nawet bez bloków celowniczych ,które poszły do innego kontraktu! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Separatyści mają czołgi 14.06.14, 18:49 Nie dostarczycie bo nie macie!:) Ale podoba mnie się Twój tok rozumowania! Teraz Powinieneś podnieść prawą rękę do góry i krzyknąć Heil....... Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Separatyści mają czołgi 14.06.14, 18:58 Nie jestem kumplem, kumpla Hitlera, Stalina. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Separatyści mają czołgi 14.06.14, 19:08 E tam! Tyle razy już Udowadniałeś Swoimi tekstami na forum ,że Jesteś Nazistą ,że nikt w te Twoje zapewnienia nie uwierzy! Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Separatyści mają czołgi 14.06.14, 19:00 Tak mała dygresja - ile pali T-64? 600/100 km? Rodzi się więc pytanie - skąd putinowcy wezmą paliwo? Putin dostarczy? Więc Ukraińcy powinni wysadzić instalacje. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Separatyści mają czołgi 14.06.14, 19:10 Acha!:) Znaczy się wszystkie stacje benzynowe w Donieckiej Obłastii się spaliły??!:) Walnij jeszcze coś śmiesznego!:) Ropy Ci u nich dostatek - nie zbraknie! Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Separatyści mają czołgi 14.06.14, 19:23 Udowodniłeś tym postem że jesteś głupszy niż ustawa przewiduje. Skąd się bierze benzyna na stacjach? Z rafinerii. Myślisz że Ukraińcy wyślą benzynę na stacje żeby kacapy ją ukradły? Lepiej już wysadzić rafinerie. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Separatyści mają czołgi 14.06.14, 19:36 Jak widać Ukraińcy wiedzą co robią... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Separatyści mają czołgi 14.06.14, 19:43 No pewnie ,że tak! Za ostrzał artyleryjski miast z cywilami Obama chciał bombardować Syrię! Teraz trzeba tylko aby to samo kazał zrobić Putin! Jeszcze kilka takich akcji a faktycznie zabraknie broni dla chętnych walczyć z Kijowską huntą! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Separatyści mają czołgi 14.06.14, 19:39 Twoja głupota poraża niczym piorun! To jest wojna domowa - stacje benzynowe działają w normalnym trybie w całym okręgu Donieckim - jakiekolwiek zablokowanie dostaw popchnęło by tylko więcej ludzi w szeregi separatystów - chuba nic bardziej Striełkowa by nie ucieszyło! To niech sobie rafinerie wysadzają!:) Napisz do nich ,żeby jeszcze wysadzili sobie elektrownie i wodociągi!:) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Kolejny zdyty T-64! 17.06.14, 19:18 pbs.twimg.com/media/BqWI0geCYAA0l4V.png:large Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Kolejny zdyty T-64! 17.06.14, 23:24 Uważasz,że chciało by im się przemalowywać jeden z nich do jednego zdjęcia?! Najprawdopodobnie Ukraińcy mieli problem z jego uruchomieniem , zabrali tylko karabiny maszynowe i uciekli! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: I jeszcze jeden! 18.06.14, 00:02 Tym razem lekko uszkodzony! www.youtube.com/watch?v=VWnM1dtQVr8 Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
tugen-axalla Re: I jeszcze jeden! 18.06.14, 00:32 To ten sam egzemplarz - kilka kostek z pancerza reaktywnego na przedniej górnej płycie pancerza (po prawej stronie) jest postawionych do pionu w taki sam sposób Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: I jeszcze jeden! 18.06.14, 02:07 tugen-axalla napisał(a): > To ten sam egzemplarz - kilka kostek z pancerza reaktywnego na przedniej górnej > płycie pancerza (po prawej stronie) jest postawionych do pionu w taki sam spos > ób Ten sam, dowódca wysadził się granatem. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: I jeszcze jeden! 18.06.14, 03:38 Czyli uszkodzenia czołgu były tak nie wielkie ,że separatyści zdołali go naprawić i nim odjechać! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: I jeszcze jeden! 18.06.14, 08:23 Z tego filmu wynika że może być to jeden z tych 3 survivalowych T 64, cos tak mi sie wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: I jeszcze jeden! 18.06.14, 10:59 Z tego filmu Anton wynika ,że ten czołg nie mógł być jednym z tamtych trzech bo ma inny kamuflaż! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: I jeszcze jeden! 18.06.14, 12:28 marek_boa napisał: > Z tego filmu Anton wynika ,że ten czołg nie mógł być jednym z tamtych trzech bo > ma inny kamuflaż! Tamte filmy z 3 T 64 są tak niewyraźne że ciężko to stwierdzić, a zdjęć żadnych nie mam, jeśli masz Marku jakieś zdjęcia czy lepszy film tych 3 T 64 je przedstaw... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: I jeszcze jeden! 18.06.14, 12:44 Anton nie potrzeba mi "lepszych" filmów ani dodatkowych zdjęć aby stwierdzić ,że tamte trzy T-64BW od tego T-64BW różnią się kolorem! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: I jeszcze jeden! 18.06.14, 13:42 www.youtube.com/watch?v=lx0xNq0k5Po Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: I jeszcze jedno zdjęcie! 19.06.14, 00:18 ic.pics.livejournal.com/lytkin_pavel/61105352/39469/39469_900.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
j-k cale TRZY ? :) 18.06.14, 15:05 ale juz im je Ukraincy "zneutralizowali"... (w/g danych ukrainskiej armii) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: cale TRZY ? :) 18.06.14, 15:09 Według danych Ukraińskiej Armii (chociaż to wcale nie dane UA tylko Ukraińskiego szefa MSW) to separatystów jest tylko garstka a łączne straty tej "garstki" wynoszą już ponad 15 000 ludzi!:) Proszę Cię J-K nie Cytuj bełkotu Awakowa!:) -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: O tu te zniszczone trzy dni temu.... 20.06.14, 13:37 cztery czołgi separatystów! Sądząc po prędkości marszowej jakość na mało "zniszczone" wyglądają!:) www.youtube.com/watch?v=r8cSPXEoyQI ic.pics.livejournal.com/andrei_bt/18425682/196067/196067_900.jpg ic.pics.livejournal.com/andrei_bt/18425682/195757/195757_900.jpg Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: O tu te zniszczone trzy dni temu.... 20.06.14, 14:39 www.youtube.com/watch?v=921EJFU7CcY Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: O tu te zniszczone trzy dni temu.... 21.06.14, 12:46 Ta sama kolumna co anton wrzucał. Widać, że separatyści mają jeden dobry ruchomy batalion, który rzucają z odcinka na odcinek. DOpóki Ukraińcy będą uderzać punktowo- tak będą robić. Z kolei Ukraińcy nie mają sił aby uderzyć na całym froncie. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: O tu te zniszczone trzy dni temu.... 21.06.14, 19:38 www.youtube.com/watch?v=RtQ9w_bQ0Lo Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: O tu te zniszczone trzy dni temu.... 21.06.14, 21:33 marek_boa napisał: > www.youtube.com/watch?v=RtQ9w_bQ0Lo > Pozdrawiam! Marku, czesc! Dzieki za linka. Mam mala prosbe - gdy wstawiasz linka na youtube, to wstawiaj poprzez niebeski przycisk "WIDEO" - wtedy widac podglad filmiku. Pozdro! Misza Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: O tu te zniszczone trzy dni temu.... 24.06.14, 00:55 bmpd.livejournal.com/898039.html Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Dzieki!! Ale nie sadze ze dla odynka to wystarczy 24.06.14, 11:20 Marku, Dzieki!! Ale nie sadze ze dla odynka to wystarczy - przeciez on jest od poczatku przekonany ze to czolgi GRU :) Pozdro! Misza Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Dzieki!! Ale nie sadze ze dla odynka to wysta 24.06.14, 12:29 A kuku! :-)) Odszczekuję niniejszym wszystko to co napisałem o rzekomej pomocy Rosji dla separatystów! Separatyści nie działają w interesie Rosji i dlatego wspieranie ich sprzętem wojskowymi i logistycznym wsparciem byłoby niegodne z prawem i interesem Rosji. GRU, jak już Misza napisał, nie ma nic wspólnego z działaniami we Wschodniej Ukrainie. To pacyfistyczna organizacja zajęta przeprowadzaniem staruszek przez jezdnię i śpiewem chóralnym w cerkwiach rytu bizantyjskiego. Przypisywanie tej szlachetnej organizacji działań destabilizacyjnych na Krymie i na Ukrainie to nieprawda, woda na młyn i chorobliwe wymysły Odyna, bowiem wszystko to, co widzieliśmy w TV zostało kupione w sklepach. Adresy sklepów zna Putin i Misza. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Odyn - Przeginasz! 24.06.14, 12:37 Skoro według Ciebie Rosja tak szczodrze wspomaga sprzętem wojskowym separatystów to czemu do tej pory nie udało się Ukraińcom udowodnić tego na jakimś konkretnym przykładzie?! Ponoć zabijają separatystów setkami - czyli mają dostęp do broni tych zabitych - i nic???! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Odyn - Przeginasz! 24.06.14, 12:55 marek_boa napisał: > Skoro według Ciebie Rosja tak szczodrze wspomaga sprzętem wojskowym separatystó > w to czemu do tej pory nie udało się Ukraińcom udowodnić tego na jakimś konkret > nym przykładzie?! Ponoć zabijają separatystów setkami - czyli mają dostęp do br > oni tych zabitych - i nic???! > -Pozdrawiam! Marku, nadaremnie probujesz rusofobskiego betona przekonac do jakichs racji. On od poczatku "wiedzial" ze na Donbasssie walczy brygada GRU, ze Rosja wysyla tam czolgi i artyllerie. Jego nawet wlasne oczy nie przekonaja. Powie, ze jemu sie pokazalo :) Pozdro! Misza Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Odyn - Przeginasz! 24.06.14, 13:52 Przestań pier..lić i podaj mi lepiej adresy tych sklepów. Mam w ogrodzie miejsce na kilka czołgów, a samolotu aeroklubu zaczynają mi przeszkadzać. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Pozdrów ignora i niegracza 24.06.14, 15:20 Wykazujesz zadziwiająca zbieżność z naszymi milczącymi (ostatnio!) wieszczami wiedzy militarnej. Ze mnie taki rusofob, jak i pacyfista, ale takim nachalnym kłamczuszkom jak ty - nie odpuszczam. Nikagda! Priviet-drużok. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Odyn - Przeginasz! 24.06.14, 14:47 No to spytam jeszcze raz! Skoro "wszyscy" (Ukraina i Zachód) twierdzą ,że Rosja wspomaga sprzętowo (czyli wysyła broń) separatystów to gdzie są na to JAKIEKOLWIEK dowody?! Choć jeden ,jedyny - taki malusieńki poproszę! Czy to jakaś super-hiper-duper broń rodem z S-F ,która w momencie śmieci separatysty ulega całkowitej anihilacji ,że Ukraińcy nie byli w stanie udowodnić ,że pochodzi z Rosji??! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Odyn - Przeginasz! 24.06.14, 15:06 Mareczku drogi. Ja nie jestem zapijaczonym dziennikarzem, albo podatnym na sugestie propagandy specjalnej obu stron. Ja po prostu wiem, że prowadzenie działań bojowych wymaga stałego i nastawionego na wykonaniu zadań bojowych zaopatrzenia i logistyki. Przecież na tym się trochę znam. Prawda? Tylko nie wmawiaj mi, że wszystko co mieli separatyści, zdobyli w magazynach armii Ukrainy. Zdobycze magazynowe są zawsze przypadkowe. A wyszkolenie? mam uwierzyć, że prorosyjski Ukrainiec narodowosci prokremlowskiej sam z siebie posiadł wiedzę i umiejętności coby strącać śmigłowce i samoloty? To jest bardziej skomplikowane, jak na forum militaria. I o tym piszę. O niczym więcej, bo propagandzistom kijowskim wierzę tak jak kremlowskim. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 odyn 24.06.14, 15:30 Ty nadal nie widzisz? Putin dogadał sie z Kijowem i dławi powstanie. Liderzy LRD i ŁRD już negocjują warunki kapitulacji a Ty dalej swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: odyn 24.06.14, 15:42 Nie chrzań kolego. Putin chce, aby separatyści prokremlowscy byli równorzędnym partnerem przy rozmowach "pokojowych" jako trzecia strona. Czwartą może być OBWE. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: odyn 24.06.14, 15:48 Rozmowach o kapitulacje Odynie. Putin i jego ludzie w pełni poparli plan Poroszenki. I dali to znów do zrozumeinia podczas wczorajszych rozmów. GAME OVER, Putin się wycofuje. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: odyn 25.06.14, 12:26 Przepraszam z góry, ale zbyt naiwnie pojmujesz politykę militarną. Zamiar Putina, to uczynienie z separatystów pełnoprawnego podmiotu do rozmów z rządem w Kijowie. O to Wołodzi chodzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: odyn 25.06.14, 13:30 Kijów nie pojdzie podczas rozmów na żadne ustępstwa, może większa amnestia i tyle. To ta genialna strategia Putina ? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Odyn - Przeginasz! 24.06.14, 15:48 No to JESZCZE RAZ bo chyba się nie rozumiemy?! Poproszę o taki tyci-tyci dowodzik na udział dostarczonej z Rosji broni w konflikcie na Ukrainie! Bo jak do tej pory to sorry Odynie ale Sypiesz komunałami i niestety niczym więcej! Jakaż to "wielka logistyka" jest potrzebna do działań nieregularnych czyli stricte-partyzanckich?! Mają zaplecze ,którym jest większość miejscowej ludności - czego więcej trzeba?! - Ile Byś Musiał wypić aby dostawszy kałacha w łapy nie był Zdolny z niego strzelać?! Śmiem wątpić Abyś Zapomniał a już ładnych parę latek minęło kiedy ostatnio miałeś tą broń w rękach co nie?! Jeśli chodzi o PZR to Wyobraź Sobie ,że pomimo tego ,iż szkolenie w używaniu miałem 30 lat temu (do tej pory nie wiem po co?!) to biorę w łapy "Striełę-2" i najbliższy śmigłowiec spada! Rozumiem ,że Masz jakąś niechęć - Twoja sprawa - tylko jak to się ma do faktu ,że 90 % męskiej populacji Ukrainy w wieku 19-60 lat ma przeszkolenie w posługiwaniu się bronią?! Jakoś nie jestem w stanie się przekonać ,że pół roczne zawieszenie poboru mogło wpłynąć na to ,że zapomnieli! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Odyn - Przeginasz! 25.06.14, 12:20 Marku. Ja nie mam dowodów, bo skąd mógłbym je mieć? Propagandzie tak jednej, jak i drugiej - nie wierzę, ale znam zasady organizacji długotrwałych działań asymetrycznych. W sensie logistycznym są niekiedy trudniejsze od zabezpieczenia działań symetrycznych. Nie przekonuje mnie pitolenie o tym, że wszystko, czym dysponują prorosyjscy separatyści pochodzi z ograbionych magazynów. To zbyt naiwne i proste pojmowanie zagadnienia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Odyn - Przeginasz! 25.06.14, 14:06 Szczerze powiedziawszy to nie za bardzo Ciebie teraz rozumiem Odynie?! Najpierw piszesz ,że nie Wierzysz w propagandę serwowaną z obu stron a zaraz potem Walisz Ukraińską propagandą aż piszczy! Skoro przyjmowanie informacji o broni zdobytej na Ukraińcach jest dla Ciebie zbyt proste i naiwne to na wszystkie czaszki ,z których pite jest wino w Walhalli czemu jak do tej pory Ukraińcom nie udało się tego dowieść empirycznie??! Przecież wystarczyło by kilka zdjęć dokumentalnych i po ptokach?! Czemu uciekają się do takich prymitywizmów jak dokumentowanie jakoby Rosyjskiej modernizacji BTR-a-80 za pomocą.....RADZIECKIEJ książeczki pocisku 3M39 zestawu PZR "Igła"?! Lub wrzasków na cały świat ,że z Rosji do separatystów przyjechały czołgi T-72 (lub nawet T-90) skoro każdy nawet mało rozgarnięty hobbysta w temacie broni pancernej w tych T-72 (lub nawet T-90) od razu bezbłędnie rozpoznaje Ukraińskie T-64BW z Ukraińskiej 24.Oddzielnej Brygady Zmechanizowanej "Żieliezna"! I tak można mnożyć! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Odyn - Przeginasz! 25.06.14, 23:36 marek_boa napisał: > Szczerze powiedziawszy to nie za bardzo Ciebie teraz rozumiem Odynie?! Marku, nie rozumiesz, bo zakladasz ze odyn nie jest rusofobem i potrafi myslec rozsadnie. A niestety odynek jest chory na rusofobska propagande. I dlatego wierzy w kazda nawet najwieksza bzdure, jesli tylko to potwierdza jego rusofobskie wizje swiata. Pozdro! Misza Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Mają też TO samoróbki! 26.06.14, 15:27 Tu na bazie wszędołaza GTMU i.imgur.com/WXh0cEN.jpg farm4.staticflickr.com/3894/14310601847_d345ff9d63_o.jpg farm6.staticflickr.com/5564/14310411640_ea6bf0e556_o.jpg i.imgur.com/a0QaR34.jpg A tu opancerzony UAZ: i.imgur.com/9WXGzFu.jpg Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Istny Mad Max :)) 27.06.14, 01:24 marek_boa napisał: > Tu na bazie wszędołaza GTMU > i.imgur.com/WXh0cEN.jpg > farm4.staticflickr.com/3894/14310601847_d345ff9d63_o.jpg > farm6.staticflickr.com/5564/14310411640_ea6bf0e556_o.jpg > i.imgur.com/a0QaR34.jpg > A tu opancerzony UAZ: > i.imgur.com/9WXGzFu.jpg > Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Coś dla Ciebie Odynie! 27.06.14, 12:51 and-ekb.livejournal.com/3134912.html Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:I tyle zostało z posterunku Gwardii Narodowej! 27.06.14, 14:15 www.youtube.com/watch?v=oqUOD2EIQR0 Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Wideo od Strelkowa! 27.06.14, 21:43 ????????: ?????????? ????? ?????? ??????????? ?????? ??? ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Poczatek konca kijowskiej junty. 23.06.14, 11:17 Poczatek konca kijowskiej junty. Dotad bierni i neutralni gornicy Donbassu wzieli sie za bron, bo zobaczyli ze Kojowi nie zalezy na pokojowym rozwiazaniu konfliktu. Mieli takie nadzieje, ale po tym jak junta bez przerwy ostrzeliwuje miasta i wsi, oni wzieli sie za bron. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr A kiedy nastapi koniec 25.06.14, 14:08 faszystowskiej bandy z Kremla? ====================== Skończycie wszyscy jak hitlerowcy! Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: A kiedy nastapi koniec 25.06.14, 15:16 Jacyś banderowcy zalęgli się na Kremlu? Powiedz coś bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Putin i jego faszystowska banda 25.06.14, 19:18 skończą jak hitler i jego poplecznicy. Na pohyble kremlowskim faszystom! ===== Rosjanie to najbardziej faszystowski naród na świecie. Ponad 70% Rosjan popiera faszystowski reżim jaki ulokował się na Kremlu. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Wczoraj czolgi DNR rozbili blokpost 27.06.14, 14:16 platun nazistow znoszczony. Zniszczone 2 BTR, jeden caly BTR wzieto, a takze kupa innego sprzetu. Dokladniej ponizej w poscie Strelkowa Стрелкoв Игoрь Ивaнoвич: Вчерa вечерoм aтaкoвaн блoкпocт прoтивникa в пoc. Мирный. Прoтивник cнaчaлa oтчaяннo coпрoтивлялcя, применяя грaнaтoметы, нo пoтoм вcе же бежaл. Пoд зaнaвеc бoя yкрoв нaкрылa их же coбcтвеннaя aртиллерия, кoтoрoй oтдaн прикaз oткрывaть oгoнь пo любoмy блoкпocтy или пoзиции, кyдa прoниклo oпoлчение. Нaши пoтери - 1 "двyхcoтый" и 2 "трехcoтых". В oбa тaнкa, принимaвших yчacтие в бoю, были пoпaдaния из грaнaтoметoв, нo пoвреждений тaнки не пoлyчили. Гaрнизoн прoтивникa рaзгрoмлен. Двa БТР-80 cгoрели, третий - зaхвaчен иcпрaвным и oтoгнaн в нaш тыл. Тaкже зaхвaчены: 1 иcпрaвный минoмет "Вacилёк" c пoлным бoекoмплектoм, 1 ycтaнoвкa ПТУРС "Фaгoт" c неcкoлькими выcтрелaми, 3 иcпрaвных АГС-17 "Плaмя" c бoльшим бoекoмплектoм, неcкoлькo aвтoмaтoв, oгрoмнoе кoличеcтвo бoеприпacoв, грaнaт и т.п, мнoгo дoкyментoв, флaгoв и прoчегo. В 4.00 прoтивник брocил 16 cнaрядoв 240-мм пo гoрoдy "пo плoщaдям". С yтрa редкий oбcтрел из тяжелых oрyдий прoдoлжaетcя. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Junta juz wie ze przegrala wojne. 27.06.14, 21:34 tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201406270146-xdy1.htm Turczynow juz zaczyna sie tlumaczyz ze zaczal wojne z Noworosja, bo jego "SBU wprowadzilo w blad" mowiac ze Rosja tuz tuz zaatakuje. Kolomojski juz uciekl z Ukrainy. Noworosja wygra wojne nawet szybciej niz myslalem. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Junta juz wie ze przegrala wojne. 27.06.14, 22:44 twower.livejournal.com/1348153.html Atak faktycznie udany ale żeby nie było tak pięknie to ukrainskie wojsko zdobylo jeden z czolgow T 64 apalczencow, pisze tam ze numery fabryczne jakie ma swidcza o tym ze nigdy nie znajdowal sie na stanie armii Ukrainy, no jako dobrze mi googel przetlumaczyl... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Junta juz wie ze przegrala wojne. 27.06.14, 23:18 Pic na wodę - fotomontaż! W ataku brały udział dwa czołgi separatystów i oba całe! Jeden dostał z granatnika w pancerz reaktywny i nic się nie stało a drugi trzy pociski 14,5mm w kożuch lufy! Czołg na tym zdjęciu nigdy nie był w rękach separatystów! -Pozdrawiam! P.S. W czasie ataku separatyści spalili dwa BTR-80 a trzeciego zdobyli sprawnego! Uciekający Gwardziści na koniec dostali się pod ogień własnej artylerii! Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Junta juz wie ze przegrala wojne. 28.06.14, 00:30 marek_boa napisał: > Pic na wodę - fotomontaż! W ataku brały udział dwa czołgi separatystów i oba c > ałe! Jeden dostał z granatnika w pancerz reaktywny i nic się nie stało a drugi > trzy pociski 14,5mm w kożuch lufy! Czołg na tym zdjęciu nigdy nie był w rękach > separatystów! > -Pozdrawiam! > P.S. W czasie ataku separatyści spalili dwa BTR-80 a trzeciego zdobyli sprawneg > o! Uciekający Gwardziści na koniec dostali się pod ogień własnej artylerii! Tak było, ale strelkovcy już się wycofali z tego punktu bo non stop atryleria waliła. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Junta juz wie ze przegrala wojne. 28.06.14, 00:50 Czemu dziwić się nie należy po przechwyceniu rozkazów Ukraińskiej Armii aby ostrzeliwać ogniem artyleryjskim posterunki ,z których zwiali Gwardziści! Z jednej strony to strategia obliczona na zabicie jak największej ilości separatystów i nie dopuszczenie do przejęcia broni i amunicji a z drugiej przy braku łączności nie pierwszy raz Ukraińska artyleria waliła po swoich! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:A teraz mają fabrykę amunicji! 29.06.14, 14:31 andrei-bt.livejournal.com/283085.html Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: I zestawy przeciwlotnie "Buk"! 29.06.14, 16:46 ria.ru/world/20140629/1014048721.html Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: I zestawy przeciwlotnie "Buk"! 29.06.14, 22:11 rusvesna.su/sites/default/files/styles/orign_wm/public/w_94e8c82e.jpg?itok=J6kF1LxU Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: I zestawy przeciwlotnie "Buk"! 30.06.14, 00:39 Według podanych informacji separatyści zdobyli 20 wyrzutni 9A310 i pewną ilość maszyn załadowczych 9A39 a także 9 mobilnych stacji radarowych 9S18 "Kupoł"! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Do jednej "Nony" dołączyła druga! 04.07.14, 12:44 www.youtube.com/watch?v=rhgT36vQvuA#t=228 Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re:Do jednej "Nony" dołączyła druga! 04.07.14, 13:54 Ładny przykład jak separatyści chowają się za plecami cywili. Artyleria ukraińska odpowie i miszka albo marek pokaże filmik jak wstrętni banderowcy ostrzelali budynki sakralne. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Do jednej "Nony" dołączyła druga! 04.07.14, 14:10 Rozumiem ,że według Ciebie Maxi walki partyzanckie w obronie miasta to się przeprowadza z pozycji wszędzie tylko nie w mieście??! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re:Do jednej "Nony" dołączyła druga! 04.07.14, 15:19 > Rozumiem ,że według Ciebie Maxi walki partyzanckie w obronie miasta to się prze > prowadza z pozycji wszędzie tylko nie w mieście??! Nie , przeprowadza się nie narażając cywili na odwet- bo przypominam, że zgodnie z konwencją haską obiekty chronione (szpitale, sakralne itp) użyte przez jedną ze stron do walk tracą swoją ochronę. No ale separtyści odjadą a potem pokażą krwawe dzieło hunty z KIjowa, która zaatakowała pokojowych i bezbronnych mnichów. Nie było jakiejś opuszczonej fabryki, lasku czy placu? Czy wykorzystują klasztor jako swoją bazę? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Do jednej "Nony" dołączyła druga! 04.07.14, 15:33 Z tego co zauważyłem to Ukraińskiej Armii nie przeszkadza żadną miarą gdzie stoi artyleria separatystów! Już kilka cerkwi artyleria obrobiła w tamtym rejonie i zniszczyła bez jakiegokolwiek powodu! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re:Do jednej "Nony" dołączyła druga! 04.07.14, 15:59 > Z tego co zauważyłem to Ukraińskiej Armii nie przeszkadza żadną miarą gdzie sto > i artyleria separatystów! Już kilka cerkwi artyleria obrobiła w tamtym rejonie > i zniszczyła bez jakiegokolwiek powodu! Bez powodu? Jesteś pewien? Ten film świadczy właśnie , że powód mógł być. Ja rozumiem separatystów- raz że chowanie się za plecami cywili jest korzystne bo druga strona może się zawahać czy ew. straty wśród cywili nie będa zbyt niekorzystne medialnie. Dwa- jak się nie zawaha- to i tak na plus dla nich- pokażą bezbronne ofiary "hunty kijowskiej". Notabene pokazują sporadyczne przypadki, więc banderowcy aż tak krwawi nie są. Ofiar masakry w Szczastsje tez jakoś nie pokazano. Obejrzyj filmik- na lewo masz drogę i nieużytki, mogli tam spokojnie stanowisko zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re:Do jednej "Nony" dołączyła druga! 04.07.14, 16:05 bredzisz maxi jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Czołgi NOD w Krasnodonie. 04.07.14, 16:06 www.youtube.com/watch?v=7YuFkcElWBM Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re:Do jednej "Nony" dołączyła druga! 04.07.14, 16:18 > bredzisz maxi jak zwykle. Prawda Cię boli , jak zwykle ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re:Do jednej "Nony" dołączyła druga! 04.07.14, 18:14 o333 napisał: > bredzisz maxi jak zwykle. nie marudź, bo maxi jak zwykle ma rację. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re:Do jednej "Nony" dołączyła druga! 04.07.14, 19:55 patmate napisał: > > > nie marudź, bo maxi jak zwykle ma rację. > > pzdr Nie ma ani przez chwili racji, powtarza bzdury z Kijowa. Jedyny moment kiedy on ma rację to gdy mówi o historii analiza wydarzeń bieżących przysłanie mu polaczkowości i myślenie życzeniowe. Tak samo jak tobie, chcielibyście wierzyć w to co czytacie. Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re:Do jednej "Nony" dołączyła druga! 04.07.14, 20:01 o333 napisał: > patmate napisał: > > > > > > > nie marudź, bo maxi jak zwykle ma rację. > > > > pzdr > > Nie ma ani przez chwili racji, powtarza bzdury z Kijowa. Jedyny moment kiedy on > ma rację to gdy mówi o historii analiza wydarzeń bieżących przysłanie mu polac > zkowości i myślenie życzeniowe. Tak samo jak tobie, chcielibyście wierzyć w to > co czytacie. Wy propagujecie bzdury z drugiej strony, ot co. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re:Do jednej "Nony" dołączyła druga! 05.07.14, 07:10 patmate napisał: > Wy propagujecie bzdury z drugiej strony, ot co. > > > Pzdr Wiesz, ja nie mówię nigdy "my" "wy" staram się podawać fakty gdy nimi nie są zaznaczam to. U ciebie i maxiego widzę niezdrowe podniecenie trupami. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Do jednej "Nony" dołączyła druga! 04.07.14, 16:12 Pokazano! Ale nawet mnie ruszało przy oglądaniu rozkawałkowanych ciał (pomimo tego ,że nie jeden wypadek widziałem) więc nie wklejałem wcale! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Do jednej "Nony" dołączyła druga! 04.07.14, 16:22 Jak lubisz takie widoki to tu Masz Kondraszowkę po bombardowaniu lotniczym! www.youtube.com/watch?v=QULTMN3J2u4#t=84 Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Do jednej "Nony" dołączyła druga! 04.07.14, 16:29 Ługańska Stanica po nalocie! www.youtube.com/watch?v=2rv7_pxQVCU#t=78 Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re:Do jednej "Nony" dołączyła druga! 04.07.14, 17:09 Smutne, ale tak sami z siebie zatakowali? Czy to nie miesiąc temu bombardowali posterunek separatystów pod ługańską Stanicą? www.youtube.com/watch?v=5WmdieuRsVM Rozumiem że obecnie miejscowość była opuszczona i zajęta przez wojska ukraińskie i lotnictwo swoich bombiło? Czy to błąd pilota/wywiadu czy separatyści zdązyli wyjechać? Oba przypadki z wczoraj. BYł też nalot na siedzibę batalionu Zaria, bomba/pocisk chybił i trafił pobliską szkołę (co przyznali sami separatyści). Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re:Do jednej "Nony" dołączyła druga! 10.07.14, 15:47 Film ze zdobytego SŁowiańska m.in. znany z poprzedniego filmu kościół (a nie cerkiew jak się wydawało) z Nonami w ogódku. www.youtube.com/watch?v=1j4YX_kDIQE ok. 7 minuty Jak widać separatyści urządzili w budynkach kościelnych swoją bazę i magazyn broni. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re:Do jednej "Nony" dołączyła druga! 10.07.14, 15:51 A ile broni zostawili. W DOniecku podobno mają bardzo mało broni. Generalnie zbliżamy się szybkimi krokami do ostatecznego końca. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Estonski obserwator Misji OSCE 29.06.14, 17:36 Estonski obserwator Misji OSCE: TO nie sa separatysci, to sa bojownicy o wolnosc! vesti.lv/news/estonskii-nablyudately-obse-eto-ne-separatisty-a-boicy-soprotivleniya Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Nowe BTR-4 już w rękach separatystów! 29.06.14, 18:26 pbs.twimg.com/media/BrS0vxyIAAAnJX9.jpg Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Kolejna Ukraińska jednostka wojskowa poszła... 29.06.14, 22:05 ....domu! Tym razem żołnierze poborowi z jednostki stacjonującej na terenie Wyższej Wojenno-Politycznej Szkoła Wojsk Inżynieryjnych i Łączności! www.youtube.com/watch?v=uw7szTPqCfA Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re:Kolejna Ukraińska jednostka wojskowa poszła... 29.06.14, 23:16 marek_boa napisał: > ....domu! Tym razem żołnierze poborowi z jednostki stacjonującej na terenie Wy > ższej Wojenno-Politycznej Szkoła Wojsk Inżynieryjnych i Łączności! > www.youtube.com/watch?v=uw7szTPqCfA O co to sie tam rozchodzi?, co to za jednostka?, ukrainska?, dzisiaj słyszałem że apałczency zajeli czesciowo jakas jednostke wojskowa w Doniecku, nie slyszales cos? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Kolejna Ukraińska jednostka wojskowa poszła... 29.06.14, 23:37 To normalna Ukraińska jednostka wojskowa tylko rozmieszczona na terenie szkoły wojskowej! Została przejęta przez separatystów a szwejów rodzice zabrali do domów! - Nie częściowo tylko całkowicie! Chodzi o jednostkę Ukraińskiego MWD ,której załoga po ,którymś tam szturmie opuściła jednostkę wysadzając składy starej amunicji ,które znajdowały się na terenie jednostki jeszcze z czasów ZSRR! Część żołnierzy poszła do domów zostawiając broń w koszarach a reszta załadowała się na dwie ciężarówki i odjechała! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re:Kolejna Ukraińska jednostka wojskowa poszła... 29.06.14, 23:48 marek_boa napisał: > To normalna Ukraińska jednostka wojskowa tylko rozmieszczona na terenie szkoły > wojskowej! Została przejęta przez separatystów a szwejów rodzice zabrali do dom > ów! Aha, to jeszcze inna jednostka, też w Doniecku?, a ci przy bramie z bronią też przeszli na strone apałczeńców? www.youtube.com/watch?v=7uBHEjJmfaA Bo tutaj mam film z zajęcia tej jednostki OPL, to dwie różne sprawy? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Kolejna Ukraińska jednostka wojskowa poszła... 30.06.14, 00:11 Ale to film z wczoraj Anton! To jednostka 3032! Jednostka pelot zdobyta dzisiaj to A-1402! To dwie inne jednostki! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Kolejna Ukraińska jednostka wojskowa poszła... 30.06.14, 14:56 26 czerwca poddała się jednostka Gwardii Narodowej w Doniecku - Nr 3002 - Oddzielny batalion konwojowy Wojsk Wewnętrznych! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Nowe BTR-4 już w rękach separatystów! 30.06.14, 15:05 Informacja okazała się nie prawdziwa! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Zakład produkujący granaty! 30.06.14, 18:21 autocatalogue.livejournal.com/658497.html Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: IS-3 znowu w boju!:) 30.06.14, 20:52 panzerbar.livejournal.com/1992150.html Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Kolejny zdjęty z pomnika T-34-85! 01.07.14, 14:42 cs618522.vk.me/v618522788/b17c/3O4C7Xgq0Ks.jpg Tym razem w Drużkowkie! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Kolejny zdjęty z pomnika T-34-85! 01.07.14, 14:50 Sceptyczny jestem co do sprawności armat w obydwu. Póki nie zobaczę filmiku jak strzela. Najpewniej głownym uzbrojeniem pozostaje w nich NSW. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Kolejny zdjęty z pomnika T-34-85! 01.07.14, 15:19 Sprawność samych armat, to jedno. Ja bardziej bym obstawiał, że nie znajdą do nich sprawnej amunicji. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Kolejny zdjęty z pomnika T-34-85! 01.07.14, 15:33 Toż właśnie pisałem - o ile 122mm od D-30 pasuje do działa IS-3 to już nie mam pojęcia skąd wziąć 76,2mm i 85mm?! Chyba ,że do T-34-85 pasuje amunicja od D-44/48 - tego na Ukraińskich składach powinno być od metra! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Kolejny zdjęty z pomnika T-34-85! 01.07.14, 16:41 > Sprawność samych armat, to jedno. Ja bardziej bym obstawiał, że nie znajdą do n > ich sprawnej amunicji. Z amunicją mniejszy problem. Do 122 Isa jest wciąz w użyciu, zaś to T-34/85 wycofano D-44 nie tak dawno temu. Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Kolejny zdjęty z pomnika T-34-85! 02.07.14, 13:22 Dopóki okur.... przepraszam, opołczeńcy nie pochwalą się na YT choćby próbnymi strzałami, należy użycie tych czołgów traktować z przymrużeniem oka, zwłaszcza, ze ich odporność na środki p-panc na szczeblu współczesnej drużyny są symboliczne (RPG 7 na dzień dobry). Korozja przewodu lufy obiektów stojących na cokole może wykluczyć bezpieczne oddanie strzału, a brak adjustacji (o ile w ogóle te celowniki są - do rzadkości należą na świecie eksponaty tak kompletnie wyposażone) celownika możliwość poprawnego celowania. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Kolejny zdjęty z pomnika T-34-85! 01.07.14, 15:30 Tego to ja na dzień dzisiejszy nie wiem Maxi! O ile z amunicją 122mm nie ma problemu to z 76,2mm i 85mm marne szanse! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: i następny T-34-85! 07.07.14, 16:49 Tym razem w Antracitie! ria.ru/world/20140707/1015029064.html Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: i następny T-54! 07.07.14, 21:41 Z muzeum w Doniecku + 2 działa przeciwpancerne (100 mm BS-3)! www.youtube.com/watch?v=jWIOgGzzyDs Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: i kolejny uruchomiony T-34-85! 07.07.14, 22:12 sd.uploads.ru/5uKNI.jpg Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: i następny T-54! 07.07.14, 22:22 Okazuje się ,że nie dwa działa przeciwpancerne BS-3 - 100mm tylko jedno BS-3 i jedno 76,2mm ZIS-3! s16.postimg.org/y05gp3zc5/10478683_766217460097312_8810424643539879355_n.jpg Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
tugen-axalla Re: i następny T-54! 07.07.14, 23:04 Dwie armaty ZIS-3 separatyści stracili/zostawili w Słowiańsku, na tej barykadzie (od 4.57 s) www.youtube.com/watch?v=83Puls9NJz4#t=347 Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Kolejny IS-3! 08.07.14, 00:32 ic.pics.livejournal.com/pav1o/8050539/1042/1042_original.jpg Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Kolejny IS-3! 08.07.14, 01:19 Nie, to ten z Konstantinowki. Zdjęcie z 30 czerwca albo wcześniej. Pojawiło się razem z informacją o użyciu go w boju. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Kolejny IS-3! 08.07.14, 07:11 www.youtube.com/watch?v=jWIOgGzzyDs#t=243 Apałczeńcy zabrali czołg T 55 z muzeum w Doniecku... Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Kolejny IS-3! 08.07.14, 08:03 anton_pl napisał: > www.youtube.com/watch?v=jWIOgGzzyDs#t=243 > Apałczeńcy zabrali czołg T 55 z muzeum w Doniecku... Coz, Strielkow przybyl do Doniecka i zajal sie prawdziwym przygotowaniem do obrony miasta. A ze ma doswiadczenia z CZeczni i 3 inych wojen, to mozna powiedziec ze obrona bedzie zrobiona w "najlepszych tradycjach" partyzanskich. Junta ma przesrane. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Kolejny IS-3! 08.07.14, 08:13 Skończy się jak w Słowiańsku obrona będzie polegała na ucieczce. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Kolejny IS-3! 08.07.14, 12:44 No niesamowity geniusz z tego Striełkowa. Podobno zostawił cały arsenał w Słowiańsku. W Doniecku nie ma aż tyle uzbrojenia, będa strzelac z kapiszonów chyba. Geniusz nad geniuszami normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Kolejny IS-3! 08.07.14, 12:53 Według naocznych świadków to co zostało w Słowiańsku nie nadawało się do użycia! Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Kolejny IS-3! 08.07.14, 12:56 Te dziesiątki skrzyń karabiny itp Sporo Igieł. No jasne poprostu dali ciała. Ale niebawem i tak mają podjąc rozmowy na temat kapitulacji. Więc bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Kolejny IS-3! 08.07.14, 14:33 Tak więc Misza nie będzie żadnych walk tylko kapitulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Kolejny IS-3! 08.07.14, 15:20 Będzie i tak są bez najmniejszych szans ! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Kolejny IS-3! 08.07.14, 15:15 Te "dziesiątki skrzyń" zawierały jednorazowe granatniki przeciwpancerne bez zapalników! Nie było tam ANI JEDNEJ "Igły" a karabiny maszynowe z pogiętymi lufami i zniszczonym podajnikiem amunicji to nie broń tylko złom! Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Kolejny IS-3! 08.07.14, 15:19 Były Igły widziałem na zdjęciach potem wrzucę. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Kolejny IS-3! 08.07.14, 15:56 Śmiało! Oglądałem wszystkie dostępne - ani sztuki! Odpowiedz Link Zgłoś
tugen-axalla Re: Kolejny IS-3! 08.07.14, 16:32 Najciekawsze od 1.19 www.youtube.com/watch?v=qrZNrKyH0Eg Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Kolejny IS-3! 08.07.14, 16:45 Według mnie wcale nie dużo! Nie licząc tego co zdobyli na posterunkach Ukraińskiej Armii to mieli dostęp do a bodaj 5 magazynów broni w zdobytych Ukraińskich jednostkach wojskowych! Tego by się moim skromnym zdaniem kilkoma TIR-ami nie udało wywieźć! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Kolejny IS-3! 08.07.14, 16:42 Puste rury od "Igieł" i "Strieł" w dodatku bez mechanizmów spustowych! Proponował bym zauważyć ,że ani jednego dodatkowego zbiornika z chłodziwem do PZR nigdzie tam nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
tugen-axalla Re: Kolejny IS-3! 08.07.14, 16:56 Litości, człowieku! puste rury po pociskach 9M39 zapakowane w fabryczne skrzynki i fabryczną folię? :D O ile na początku tego filmu rzeczywiście widać jeden pusty pojemnik po wystrzelonym Konkursie lub Fagocie to akurat te w piwnicy wyglądają na nieużywane i gotowe do podpięcia do mechanizmu spustowego. Oprócz tego w skrzyniach jest trochę amunicji (chyba do PK) luzem, kostek mat. wyb. i kolejne rury albo z granatnikami albo pociskami do zestawów ppanc. Z tego wniosek że separatyści spiep.. aż miło, skoro nawet mając materiały wybuchowe nie wysadzili tego magazynu ze sprzętem w powietrze Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Kolejny IS-3! 08.07.14, 17:59 Litości - Chłopie! Bez dodatkowych pojemników z ciekłym azotem do chłodzenia głowic to wszystko co tam Widzisz to ZŁOM a nie PZR! Puste rury pokazują na placu - na brezencie! Ani jedna wyrzutnia PZR nie ma zaślepki nad głowicą i żadna nie ma mechanizmu celowniczo-spustowego! Bez tego jedynie co Możesz zrobić to użyć tego jako maczugi! - I co by im dało wysadzenie tego w powietrze?! Ofiary wśród ludności cywilnej i oskarżenie przez Ukraińską propagandę o celowe niszczenie infrastruktury?! Widocznie mieli tego tak dużo ,że to co nie potrzebne zostawili! Odpowiedz Link Zgłoś
tugen-axalla Re: Kolejny IS-3! 08.07.14, 18:34 Ejże, na początku pan szanowny twierdził że jest brak foto jakiejkolwiek Igły czy Strzały, tylko ATO pokazało puste rury. Teraz jak jest film ze skrzynkami z fabrycznie spakowanymi pociskami pan szanowny twierdzi że bez mechanizmu spustowego to złom czy tam insza maczuga. Rozumiem że jak ATO pokaże kompletny zestaw (rura plus mechanizm spustowy) to będzie mowa że to zestaw szkolny i trzeba pokazać że można go odpalić? Jakoś separatyści nie mają oporów przed wysadzaniem infrastruktury wysadzając mosty z pociągami... Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Kolejny IS-3! 08.07.14, 18:39 A czy zbiornik z ciekłym azotem nie jest osobno przechowywany przypadkiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
tugen-axalla Re: Kolejny IS-3! 08.07.14, 18:42 Tutaj od 1.31 widać leżącą Igłę w towarzystwie, obok jest ciekawa skrzyneczka z uchwytem :) www.youtube.com/watch?v=039sJO3POy0 Odpowiedz Link Zgłoś
tugen-axalla Re: Kolejny IS-3! 08.07.14, 18:58 Kolejna wystawa sprzętu przechwyconego w Słowiańsku, już z mechanizmami spustowymi - 2 sztuki widoczne w 0.16 s www.youtube.com/watch?v=bhpKZJ1vbno#t=21 PS. co jest w tych brezentowych nosidłach (widoczne od 0.37 s). Pociski moździeżowe? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Kolejny IS-3! 08.07.14, 20:16 To są pociski do tego granatnika na trójnożnej podstawie! Pociski moździerzowe to są na końcu w skrzyniach po dwie sztuki! Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Kolejny IS-3! 08.07.14, 21:43 tugen-axalla napisał(a): > Kolejna wystawa sprzętu przechwyconego w Słowiańsku, już z mechanizmami spustow > ymi - 2 sztuki widoczne w 0.16 s > > www.youtube.com/watch?v=bhpKZJ1vbno#t=21 > PS. co jest w tych brezentowych nosidłach (widoczne od 0.37 s). Pociski moździe > żowe? Wg tego filmu uzbrojenie jest pochodzenia rosyjskiego. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Kolejny IS-3! 08.07.14, 20:13 Nie wiem co to jest! Wszystkie pojemniki jakie dotąd widziałem na "butlei z chłodziwem były drewniane! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Kolejny IS-3! 08.07.14, 19:48 Jest przechowywany razem z wyrzutnią - standardowo trzy sztuki na rurę! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Kolejny IS-3! 08.07.14, 19:48 A bo co mam Ci napisać?! Nie widziałem wcześniej tych zdjęć! Jednak jestem w stanie określić na ich podstawie czego tam brak aby ta broń mogła funkcjonować! Byłem przeszkolony w używaniu starszej wersji czyli "Strieły-2" więc orientuję się jak ma wyglądać ta broń jako całość! Bez ,któregokolwiek elementu to działać nie będzie! Rozumiem ,że wysadzanie pociągów zostało separatystom udowodnione?! Bo nie obiło mnie się o oczy aby ,któraś z grup się do tego przyznała! Coś dużo takich "dziwnych wypadków" - pociąg na wysadzonym wiadukcie nie wypadł z szyn bo maszynista za pomocą siódmego (lub nawet 18-tego) zmysłu odgadł ,że będzie wybuch i zwolnił do tak małej prędkości ,iż pociąg zatrzymał się po 20 metrach! Inny maszynista zameldował o tym ,że podczas przejazdu przez las USŁYSZAŁ dziwny stuk dochodzący z 25-tego wagonu ,prawie na końcu pociągu ,którym dziwnym trafem okazała się cysterna ("trafiona pewnie pociskiem ,który....nie eksplodował") i tak można mnożyć! Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Kolejny IS-3! 09.07.14, 14:13 > Jakoś separatyści nie mają oporów przed wysadzaniem infrastruktury wysadzając m > osty z pociągami... Ten skład zostal tam celowo wprowadzony- po wysadzeniu miał zablokować drogą. Ale nie udało się Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: 3 sztuki BM-21 "Grad"! 10.07.14, 01:47 Ponoć separatystów! Zdjęcie z pod Ługańska! cs619620.vk.me/v619620738/e05c/vdTOdvWlTRA.jpg Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: 3 sztuki BM-21 "Grad"! 10.07.14, 08:46 marek_boa napisał: > Ponoć separatystów! Zdjęcie z pod Ługańska! > cs619620.vk.me/v619620738/e05c/vdTOdvWlTRA.jpg > Pozdrawiam! W rezultacie specoperacji LNR zdobyli kilka Gradow i Haubic! Pozdro! Misza Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: 3 sztuki BM-21 "Grad"! 10.07.14, 10:40 Tak mają Grady bo widziałem film, pewnie Putin sie wkurzył po utracie Slovianska o sypna sprzetem... Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: 3 sztuki BM-21 "Grad"! 10.07.14, 12:11 anton_pl napisał: > Tak mają Grady bo widziałem film, pewnie Putin sie wkurzył po utracie Sloviansk > a o sypna sprzetem... > Antonie! Wciaz swoje bzdury wymyslasz ?!? Grady zdobyty na Ukraincach - razem z haubicami i innym sprzetem. Putin nie jest durniem i nie bedzie narazal Rosje z powodu jakichs paru nic nie znaczacych (strategicznie) Gradow. Przeciez satellity USA od razu by zauwazyli gdyby Grady czy chocby nawet zwyjli ciezarowe Uraly podjechali za kilometr do granicy z Ukraina! Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: 3 sztuki BM-21 "Grad"! 10.07.14, 12:26 Rosja nie dostarcza broni powstańcom. Dlatego tez ich rebelia jest skazana na porażkę. Nie mają szans. Już się cofneli prawie z większości miejscowości wczęsniej przez nich zajętych w DRL. Skupiają się teraz w Doniecku. Armia UK ma miadzącą przewagę we wszystkim/ Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: 3 sztuki BM-21 "Grad"! 10.07.14, 12:51 misza_kazak napisał: > Antonie! Wciaz swoje bzdury wymyslasz ?!? > Grady zdobyty na Ukraincach - razem z haubicami i innym sprzetem. To że ajdarowcom wzieli BMP to i fakt, ale o Gradach i Soniszkach nic nie słyszałem, to znaczy było na forum zdjęcie jakiegoś rozbitego grada z 2 tygodnie temu, ale o Soniuszkach nic?, a teraz podobno mają kilka Gradów i Soniuszek... Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: 3 sztuki BM-21 "Grad"! 10.07.14, 14:06 anton_pl napisał: > To że ajdarowcom wzieli BMP to i fakt, ale o Gradach i Soniszkach nic nie słysz > ałem, to znaczy było na forum zdjęcie jakiegoś rozbitego grada z 2 tygodnie tem > u, ale o Soniuszkach nic?, a teraz podobno mają kilka Gradów i Soniuszek... Grady zdobyli w walkach w ostatnie 2 dni. Razem z Gaubicami. Przeciez banderowcy na widok opolczencew rzucaja wszystko i uciekaja :) Patrz Gruzja :) Dlatego tyle zdobytego sprzetu wszelkiej masci :) Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: 3 sztuki BM-21 "Grad"! 10.07.14, 14:13 Rzucają i uciekają to powstańcy casus Słowiańsk itp . Na razie to powstańcy zwiają się z prawie wszystkich miejscowości oddając je rządowym. Dziś zwinęli się z Siewierska. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: 3 sztuki BM-21 "Grad"! 10.07.14, 14:56 > Przeciez satellity USA od razu by zauwazyli gdyby Grady czy chocby nawet zwyjli > ciezarowe Uraly podjechali za kilometr do granicy z Ukraina! Satelity nie obserwują danego terenu 24h- tak dobrze to nie ma. I obie strony znają dobrze pokrycie satelitami obszaru w danej godzinie. A i Grada po rozmontowaniu da się upchnąć w kilku kontenerach. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: 3 sztuki BM-21 "Grad"! 10.07.14, 15:00 Bredzenie. Rosja niewspiera separatystów. A jak wspiera to robi to tak mizernie, że i tak nie mają szans na jakiś sukces. Widać po ich obecnej tragicznej wręcz sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: i następny T-54! 08.07.14, 01:15 > Dwie armaty ZIS-3 separatyści stracili/zostawili w Słowiańsku, na tej barykadzi > e (od 4.57 s) Nie ma amunicji przy nich ani łusek- czyli najpewniej robiły za atrapy. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: i następny - tym razem T-62! 11.07.14, 11:16 ria.ru/world/20140711/1015513128.html Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: i następny - tym razem T-62! 11.07.14, 13:38 Co to da ? Kropla w morzu potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Kolumna pancerna w Doniecku - dzis 11.07.14, 15:51 11.07.14 ??????? ??????? ? ??????? Pozdro! Misza Odpowiedz Link Zgłoś
jopekpl A ktoś twierdził ze czołgi to przeżytek;-) 01.07.14, 15:22 marek_boa napisał: > cs618522.vk.me/v618522788/b17c/3O4C7Xgq0Ks.jpg > Tym razem w Drużkowkie! > -Pozdrawiam! Iże niszczenie ich jest dziecinnie proste nawet przy pomocy granatów moździerzowych,a tu proszę pełnospektaklowa armia nie potrafi wyeliminować kilku dosłownie wozów. cholera to temat na osobny watek jest;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Separatyści zdobyli zestaw pelot "Strieła-10" 02.07.14, 14:53 W Ługańsku separatyści zdobyli zestaw przeciwlotniczy 9K35 "Strieła-10"! www.military-informant.com/index.php/news/5873-sily-opolcheniya-luganska-zapoluchili-sistemu-protivovozdushnoj-oborony-strela-10.html Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A tu informacja co gdzie stoi! 02.07.14, 15:25 colonelcassad.livejournal.com/1643649.html Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: I haubicę D-30! 02.07.14, 18:04 i.imgur.com/RrD66gz.jpg Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Separatyści zdobyli zestaw pelot "Strieła-10" 06.07.14, 13:46 Potwierdzenie - zdjęcie z Doniecka! www.military-informant.com/images/news/18262a5f59e9fd82888414c77d.jpg Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Czyli mają TRZY "Nony"! 06.07.14, 14:55 www.youtube.com/watch?v=Kq4eu7Wck7I Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:W Doniecku zajęto zakład produkujący mw! 09.07.14, 02:32 ria.ru/world/20140709/1015219471.html Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Rosyjskie?! Nie! Radzieckie! 10.07.14, 17:33 Odkłamywanie Ukraińskich informacji o "najnowszym Rosyjskim uzbrojeniu dostarczanym separatystom"! vihrbudushego.livejournal.com/1057281.html Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re:Rosyjskie?! Nie! Radzieckie! 10.07.14, 19:25 Marku ale gdzie to "odkłamywanie"? To że wyprodukowano je w czasach ZSRR? W takim razie ROsja nie ma większości okrętów - bo zbudowano je w ZSRR? ;-) Szkolenie przedpoborowych w tamańskiej dywizji www.youtube.com/watch?v=k0dHpreMRWw&feature=player_embedded Dziwne szkolą na minach których nie ma? ;-) Aktualna instrukcja saperska rosyjskiej armii też zawiera popis jak ją stosować. A RPG z magazynów zniknęły? Ja wiem że ROsja dużo eksportowała, nie zawsze legalnie- ale Ukraina też. I jakoś tej zostały. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Rosyjskie?! Nie! Radzieckie! 10.07.14, 20:03 Fajnie! Filmik jest z 2010 roku a nic nie słychać aby im ktoś z magazynów gwizdnął granatniki! No i jak Chcesz na podstawie tych danych powiązać z Rosją sprzęt ,który na Ukrainie leży w magazynach od 1979 roku?! Wcześniej też wrzuciłem filmik jak to pan pułkownik Ukraińskiej Armii tłumaczył ,że to "nowoczesny sprzęt produkowany tylko dla Rosyjskiej Armii" a na sprzęcie w napisach eksploatacyjnych litery pisane alfabetem Łacińskim! No tak super to ja się nie znam na tych sprawach ale o ile mnie pamięć nie myli Rosjanie używają grażdanki! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re:Rosyjskie?! Nie! Radzieckie! 10.07.14, 22:20 MArku nie wnikam czy sprzęt jest rosyjski czy eks-ukraiński. Tylko piszę, że autor poza szyderstwami nie przedstawił żadnych dowodów na to że sprzęt nie może być rosyjski. I chyba jaja sobie robisz z tym "gwizdnięciem z magazynów"? ;-) Jeśliby Rosjanie dostarczali tę broń, to "w papierach" dawno byłaby zutylizowana lub nigdy nie istniała. A pełne kontenery wyjeżdżałyby z magazynów armijnych ;-) Służby stać na więcej finezji niż Saszę z magazynu. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Rosyjskie?! Nie! Radzieckie! 10.07.14, 23:22 Okej Maxi! Ino teraz drobne pytanko - czy Ukraińcy robiąc te zdjęcia i publikując jako "Rosyjskie dostawy broni dla separatystów" udowodnili ,że ta broń przyjechała do separatystów z Rosji?! Miesiąc czasu czekam na "Amerykańskie twarde dowody ,że czołgi separatystom dostarczyli Rosjanie"! Może i jestem nie cierpliwy ale gdzie te dowody??! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: 24.Brygada Zmechanizowana przestała istnieć?! 11.07.14, 13:42 Według informacji potwierdzonej przez Ukraińską stronę dzisiaj około godziny 4:00 (Cza.Mosk.) separatyści pod Marinowką rozgromili 24.Brygadę Zmechanizowaną (miejsce stałej dyslokacji - Jaworowszczina Lwowskaja Obłast)! Po ostrzale z "Gradów" brygada straciła co najmniej 30 zabitych i ponad 100 rannych! Ukraińskiemu sztabowi do tej pory nie udało się nawiązać łączności z resztą żołnierzy! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś