jopekpl
25.10.14, 07:20
IDĄ WYBORY.
Mam już dość pisaniny i jęczenia i narzekania NA FORUM jacy to nasi decydenci są durni i nieodpowiedzialni, pierdzi-stołki myślący tylko o sobie ,i to niestety jest prawda.
A nasza armia mimo medialnego i propagandowego szumu jest praktycznie bezbronna
I to jest właśnie główny temat do poruszenia, brak amunicji P.panc do naszych czołgów, i praktycznie brak obrony p.panc, w naszej armii , nie oszukujmy się ,posiadamy jedynie jeden system p.panc, i to w niewystarczającej ilości (SPIKE) , czołgi wobec wrogiej broni pancernej są bezbronne , piechota na poziomie plutonu-drużyny praktycznie jest bezbronna, i coś w końcu z tym trzeba zrobić!!!!!!
A na myślenie polityków i generałów nie ma co liczyć.
Anton kiedyś pochwalił się ze gdzieś tam pisał list do MONu żeby coś zrobili z brakiem obrony p.panc. jak się nie mylę.
I to jest dobry kierunek tyle ze powinno być zrobiony na dużą skalę, więcej powinien być zrobiony na skalę ogromną ,ale ktoś to musi zacząć by zaczęło samo żyć dalej .
Panowie mój pomysł jest taki piszmy listy do prezydenta naczelnego wodza jakby nie było naszej armii ,piszmy listy otwarte do redakcji wszelkich gazet jakie nam się trafią codziennych ,tygodników ogólnych i branżowych (o profilu wojskowym)
Może niech ktoś założy stronę na Facebook-u(ja o tym nie mam pojęcia)pod tytułem dajmy naszym żołnierzom amunicję(albo jakoś tak )
Żądajmy by pierdzi-stołki w trybie przyspieszonym zakupili amunicję p.panc do czołgów(wszystkich ,a nie tylko leosi) żeby zakupiono nowoczesną amunicję do granatników RPG-7 na początek, a potem coś na poziomie Spike SR dla piechoty.
Skupmy się tylko na tym (choć potrzeby są ogromne)by nie mogli nam wcisnąć kitu ze kasy maja za mało .
Przecież to jest podstawa i w ogóle sens istnienia armii.
Politycy płaczą i proszą NATO o przysłanie obcych wojsk pancernych by nas broniły(Sikorski i jego dwie ciężkie brygady),a zaniedbują własne wojska pancerne w wyposażenie ich w skuteczna w walce amunicję to wstyd dla nich, i to im pokażmy .
Jest kampania wyborcza, chodźmy na spotkania wyborcze i zadawajmy pytania kandydatom, bez względu na opcję polityczną , pytajmy ich czy wiedza ze nasi żołnierze nie maja czym walczyć i co zamierzają z tym zrobić , niech obiecują, a my po wyborach im o tym przypomnimy.
Apeluje do kolegów piszących na innych forach poruszcie ten temat!!!
maxikasek moderujesz inne forum możesz tam taki apel wystosować????
Może jestem głupi ,może naiwny , ale to nie prawda że my tu na dole nic nie możemy!!!! Możemy tylko nie pojedynczo musimy zebrać więcej głosów , a wierzę ze takich jak ja takich jak my, jest w Polsce tysiące i wykorzystajmy okazje przed wyborcza do zrobienia czegoś dobrego dla naszego kraju .
Proszę zjednoczmy się choćby w tym jednym celu i zróbmy co możemy.
Pozdrawiam